Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Δικαίωμα Ακρόασης (πρώην Πρωινό Συμβούλιο Διευθυντών;) για τους Εκτελωνιστές(Μάθημα 4) 30 Ιουλίου 2016


Δικαίωμα Ακρόασης (πρώην Πρωινό Συμβούλιο Διευθυντών;) για τους Εκτελωνιστές(Μάθημα 4) 30 Ιουλίου 2016
Σχόλια: Τα πράγματα γίνονται σοβαρά. Κάθε φορά που θα κάνει κλικ ένας τελωνειακός υπάλληλος πρέπει να ζητά συγκατάθεση του πιστοποιημένου Εκτελωνιστή. Σε μια διαφορετική άποψη πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του Δικαιώματος Ακρόασης. Διαβάσαμε την Παρουσίαση των εισηγητριών  Ειρήνης Γκόνη & Μάνιας Μπενάκη  όμως στην πράξη υπάρχει κενό. Μια εγκύκλιο για την διαδικασία άσκησης του δικαιώματος ακρόασης σε σχέση με τις οργανικές θέσεις εργασίας θα ήταν μια καλή Διευκόλυνση των Συναλλαγών.

Νομική βάση
Άρθρο  22 καν.952/13:‘’ Αποφάσεις που λαμβάνονται κατόπιν αίτησης.
Άρθρο 8 καν.2015/2446‘’ Διάρκεια Δικαιώματος Ακρόασης
Άρθρο 10  καν.2015/2446‘’Εξαιρέσεις στο Δικαίωμα Ακρόασης’’.
Άρθρο 8  καν.2015/2447 ‘’Γενική Διαδικασία του Δικαιώματος Ακρόασης.
Άρθρο 9 καν.2015/2447 ‘’Ειδική Διαδικασία του διακιώματος ακρόασης’’.

Άρθρο 22  - Αποφάσεις που λαμβάνονται κατόπιν αιτήσεως καν.952/13

1. Όταν ένα πρόσωπο υποβάλλει αίτηση απόφασης σχετικά με την εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας, το πρόσωπο αυτό παρέχει όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές για να μπορέσουν να λάβουν την απόφαση.
Μπορεί επίσης να υποβληθεί αίτηση να ληφθεί απόφαση σχετικά με περισσότερα από ένα πρόσωπα, στο πλαίσιο των προϋποθέσεων που ορίζει η τελωνειακή νομοθεσία.
Εκτός αν ορίζεται άλλως, οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές είναι εκείνες του τόπου όπου τηρούνται ή είναι διαθέσιμες οι κύριες λογιστικές καταχωρίσεις του αιτούντος για τελωνειακούς σκοπούς, και όπου πρόκειται να διεξαχθεί τουλάχιστον ένα μέρος των δραστηριοτήτων που καλύπτει η απόφαση.
2. Οι τελωνειακές αρχές, χωρίς καθυστέρηση και το αργότερο 30 ημέρες από την παραλαβή της αίτησης απόφασης, επαληθεύουν αν πληρούνται οι όροι αποδοχής της αίτησης.
Σε περίπτωση που οι τελωνειακές αρχές κρίνουν ότι η αίτηση περιέχει όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να μπορέσουν να λάβουν την απόφαση, κοινοποιούν την αποδοχή της στον αιτούντα εντός της περιόδου που ορίζεται στο πρώτο εδάφιο.
3. Οι αρμόδιες αρχές λαμβάνουν απόφαση σύμφωνα με την παράγραφο 1 και ενημερώνουν τον αιτούντα χωρίς καθυστέρηση και το αργότερο εντός 120 ημερών από την ημερομηνία αποδοχής της αίτησης, εκτός εάν ορίζεται άλλως.
Σε περίπτωση που οι τελωνειακές αρχές δεν είναι σε θέση να τηρήσουν την προθεσμία για τη λήψη απόφασης, ενημερώνουν σχετικά τον αιτούντα πριν από τη λήξη της εν λόγω προθεσμίας, αναφέροντας τους λόγους και την περαιτέρω χρονική περίοδο που θεωρούν αναγκαία για να λάβουν απόφαση. Εκτός αν ορίζεται άλλως, αυτή η περαιτέρω χρονική περίοδος δεν υπερβαίνει τις 30 ημέρες.
Με την επιφύλαξη του δεύτερου εδαφίου, οι τελωνειακές αρχές μπορούν να παρατείνουν την προθεσμία για τη λήψη απόφασης, όπως ορίζεται στην τελωνειακή νομοθεσία, όταν η παράταση ζητείται από τον αιτούντα με σκοπό την πραγματοποίηση προσαρμογών για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων και των κριτηρίων. Οι προσαρμογές αυτές και η περαιτέρω χρονική περίοδος που είναι απαραίτητη για την πραγματοποίησή τους κοινοποιούνται στις τελωνειακές αρχές, οι οποίες αποφασίζουν για την παράταση.
4. Η απόφαση αρχίζει να παράγει αποτελέσματα από την ημερομηνία κατά την οποία ο αιτών λαμβάνει, ή θεωρείται ότι λαμβάνει γνώση αυτής, εκτός εάν ορίζεται άλλως στην απόφαση ή στην τελωνειακή νομοθεσία. Με εξαίρεση τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 45 παράγραφος 2, οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι εκτελεστές από τις τελωνειακές αρχές από την εν λόγω ημερομηνία.
5. Εκτός αν ορίζεται άλλως στην τελωνειακή νομοθεσία, η απόφαση ισχύει χωρίς χρονικό περιορισμό.
Πριν από τη λήψη απόφασης που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τον αιτούντα, οι τελωνειακές αρχές κοινοποιούν, στον αιτούντα, τους λόγους στους οποίους προτίθενται να βασίσουν την απόφασή τους και του παρέχουν τη δυνατότητα να εκφράσει τη γνώμη του, εντός περιόδου που καθορίζεται από την ημερομηνία κατά την οποία λαμβάνει ή θεωρείται ότι λαμβάνει γνώση της κοινοποίησης. Μετά τη λήξη της εν λόγω περιόδου, ο αιτών ενημερώνεται με τον κατάλληλο τρόπο σχετικά με την απόφαση.
Το πρώτο εδάφιο δεν εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) εάν αφορά απόφαση από τις αναφερόμενες στο άρθρο 33 παράγραφος 1,
β) σε περίπτωση άρνησης του οφέλους από δασμολογική ποσόστωση, εφόσον έχει συμπληρωθεί ο όγκος της συγκεκριμένης δασμολογικής ποσόστωσης, κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 56 παράγραφος 4 πρώτο εδάφιο,
γ) εάν επιβάλλεται από τη φύση ή το επίπεδο της απειλής για την ασφάλεια και προστασία της Ένωσης και των κατοίκων της, για την υγεία των ανθρώπων, των ζώων ή των φυτών, για το περιβάλλον ή για τους καταναλωτές,
δ) εάν η απόφαση έχει σκοπό να διασφαλίσει την εφαρμογή άλλης απόφασης, για την οποία εφαρμόζεται το πρώτο εδάφιο, με την επιφύλαξη της νομοθεσίας του ενδιαφερομένου κράτους μέλους,
ε) σε περίπτωση που θα επιφέρει ζημία σε έρευνες που έχουν ξεκινήσει και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της απάτης,
στ) σε άλλες ειδικές περιπτώσεις.
7. Απόφαση η οποία επηρεάζει αρνητικά τον αιτούντα πρέπει να είναι δεόντως αιτιολογημένη και να αναφέρει τη δυνατότητα άσκησης προσφυγής που προβλέπεται στο άρθρο 37.

Δικαίωμα ακροάσεως Άρθρο 8 - Διάρκεια του δικαιώματος ακροάσεως καν.2015/2446

(άρθρο 22 παράγραφος 6 του κώδικα)

1.   Η περίοδος εντός της οποίας ο αιτών μπορεί να εκφράσει την άποψή του προτού ληφθεί απόφαση η οποία θα τον επηρέαζε αρνητικά είναι 30 ημέρες.
2.   Κατά παρέκκλιση της παραγράφου 1, όταν η απόφαση αφορά τα αποτελέσματα του ελέγχου εμπορευμάτων για τα οποία δεν υποβλήθηκε συνοπτική διασάφηση, διασάφηση προσωρινής εναπόθεσης, διασάφηση επανεξαγωγής ή τελωνειακή διασάφηση, οι τελωνειακές αρχές δύνανται να απαιτήσουν από τον ενδιαφερόμενο να διατυπώσει την άποψή του εντός 24 ωρών.

Άρθρο 10  Εξαιρέσεις στο δικαίωμα ακροάσεως καν.2015/2446

(άρθρο 22 παράγραφος 6 δεύτερο εδάφιο του κώδικα)

Κάτωθι αναφέρονται οι συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες ο αιτών δεν έχει την ευκαιρία να διατυπώσει την άποψή του:
α) όταν η αίτηση για απόφαση δεν πληροί τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στο άρθρο 11·
β) όταν οι τελωνειακές αρχές γνωστοποιούν στο πρόσωπο που κατέθεσε τη συνοπτική διασάφηση εισόδου ότι τα εμπορεύματα δεν πρόκειται να φορτωθούν σε περίπτωση θαλάσσιας μεταφοράς σε εμπορευματοκιβώτια και αεροπορικής μεταφοράς·
γ) όταν η απόφαση αφορά γνωστοποίηση προς τον αιτούντα απόφασης της Επιτροπής όπως αναφέρεται στο άρθρο 116 παράγραφος 3 του κώδικα·
δ) όταν πρόκειται να ακυρωθεί αριθμός EORI.

Άρθρο 8 - Γενική διαδικασία του δικαιώματος ακροάσεως καν.2015/2447

(άρθρο 22 παράγραφος 6 του κώδικα)

1.   Η κοινοποίηση που αναφέρεται στο άρθρο 22 παράγραφος 6 πρώτο εδάφιο του κώδικα:
α)         περιλαμβάνει αναφορά στα έγγραφα και τις πληροφορίες στις οποίες οι τελωνειακές αρχές προτίθενται να στηρίξουν την απόφασή τους·
β)         αναφέρει την προθεσμία εντός της οποίας ο ενδιαφερόμενος διατυπώνει την άποψή του από την ημερομηνία κατά την οποία έλαβε ή θεωρείται ότι έλαβε την εν λόγω κοινοποίηση·
γ)         περιλαμβάνει αναφορά στο δικαίωμα πρόσβασης του ενδιαφερόμενου στα έγγραφα και τις πληροφορίες που αναφέρονται στο στοιχείο α) σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
2.   Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος διατυπώσει την άποψή του πριν τη λήξη της προθεσμίας που αναφέρεται στην παράγραφο 1 στοιχείο β), οι τελωνειακές αρχές δύνανται να προβούν σε λήψη απόφασης, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ταυτόχρονα εκφράσει την πρόθεσή του να διατυπώσει περαιτέρω τις απόψεις του εντός της καθορισμένης προθεσμίας.

Άρθρο 9 - Ειδική διαδικασία του δικαιώματος ακροάσεως καν.2015/2447

(άρθρο 22 παράγραφος 6 του κώδικα)

1.   Οι τελωνειακές αρχές δύνανται να προβούν στην κοινοποίηση που αναφέρεται στο άρθρο 22 παράγραφος 6 πρώτο εδάφιο του κώδικα στο πλαίσιο της διαδικασίας επαλήθευσης ή ελέγχου, σε περίπτωση που σκοπεύουν να λάβουν απόφαση με βάση οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:
α) τα αποτελέσματα της επαλήθευσης κατόπιν της προσκόμισης των εμπορευμάτων·
β) τα αποτελέσματα της επαλήθευσης της τελωνειακής διασάφησης που αναφέρονται στο άρθρο 191 του κώδικα·
γ) τα αποτελέσματα του εκ των υστέρων ελέγχου που αναφέρεται στο άρθρο 48 του κώδικα, σε περίπτωση που τα εμπορεύματα παραμένουν υπό τελωνειακή επιτήρηση·
δ) τα αποτελέσματα της επαλήθευσης της απόδειξης του τελωνειακού χαρακτήρα ενωσιακών εμπορευμάτων ή, κατά περίπτωση, τα αποτελέσματα της επαλήθευσης της αίτησης καταχώρισης ή θεώρησης της εν λόγω απόδειξης·
ε)  την έκδοση απόδειξης της καταγωγής από τις τελωνειακές αρχές·
στ)       τα αποτελέσματα του ελέγχου εμπορευμάτων για τα οποία δεν υποβλήθηκε συνοπτική διασάφηση, διασάφηση προσωρινής εναπόθεσης, διασάφηση επανεξαγωγής ή τελωνειακή διασάφηση.
2.   Σε περίπτωση που η κοινοποίηση πραγματοποιείται σύμφωνα με την παράγραφο 1, ο ενδιαφερόμενος δύναται:
α)         να διατυπώσει αμέσως την άποψή του με τα ίδια μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την κοινοποίηση σύμφωνα με το άρθρο 9 του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2015/2446· ή
β)         να απαιτήσει κοινοποίηση σύμφωνα με το άρθρο 8, πλην των περιπτώσεων που αναφέρονται στην παράγραφο 1 στοιχείο στ).
Ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται σχετικά με τις δύο ανωτέρω επιλογές από τις τελωνειακές αρχές.
3.   Σε περίπτωση που οι τελωνειακές αρχές λάβουν απόφαση, η οποία επηρεάζει δυσμενώς τον ενδιαφερόμενο, καταγράφουν αν ο ενδιαφερόμενος διατύπωσε την άποψή του σύμφωνα με την παράγραφο 2 στοιχείο α).
Υποτμήμα 2
Αποφάσεις που λαμβάνονται κατόπιν αιτήσεως

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος




Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Χημικά προϊόντα διαδικασίας οργανισμού REACH (Μάθημα 6) 29 Ιουλίου 2016


Χημικά προϊόντα διαδικασίας οργανισμού REACH (Μάθημα 6) 29 Ιουλίου 2016

Αν παρασκευάζετε ή εισάγετε μια χημική ουσία σε ποσότητα ίση ή μεγαλύτερη του ενός τόνου ετησίως εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ευρωπαϊκή Ένωση + Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία), πρέπει να την καταχωρίζετε στη βάση δεδομένων REACHREACH είναι το ακρωνύμιο για το σύστημα καταχώρισης, αξιολόγησης, αδειοδότησης και περιορισμών σχετικά με τα χημικά προϊόντα.
Στο REACH υπάγονται όλες οι χημικές ουσίες, τόσο αυτές που χρειάζεται η βιομηχανία, όσο και αυτές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή, π.χ. βαφές, προϊόντα καθαρισμού, ρούχα, έπιπλα ή ηλεκτρικές συσκευές. Κατά συνέπεια, το σύστημα αφορά τις περισσότερες επιχειρήσεις στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).
Οι μη καταχωρισμένες ουσίες δεν πρέπει να διατίθενται στην αγορά ή να χρησιμοποιούνται.
Το REACH σάς αφορά εάν η επιχείρησή σας είναι:
·         παρασκευαστής - παράγετε χημικές ουσίες που θα πωλήσετε απευθείας από την επιχείρησή σας ή θα προμηθεύσετε σε άλλες επιχειρήσεις
·         εισαγωγέας - αγοράζετε μεμονωμένες χημικές ουσίες, μείγματα χημικών ουσιών ή προϊόντα που εμπεριέχουν χημικές ουσίες, όπως ενδύματα, έπιπλα ή πλαστικά, από χώρες εκτός ΕΕ
·         διανομέας - αποθηκεύετε και διοχετεύετε στην αγορά χημικές ουσίες ή μείγματα χημικών ουσιών
·         μεταγενέστερος χρήστης - χρησιμοποιείτε χημικές ουσίες ή μείγματα χημικών ουσιών στη βιομηχανία σας ή στην εργασία σας.
Για να συμμορφωθείτε με τον κανονισμό REACH, πρέπει να εντοπίσετε και να διαχειριστείτε τους κινδύνους που συνδέονται με ουσίες που παρασκευάζετε και διαθέτετε στην αγορά της ΕΕ/του ΕΟΧ.
Ως παρασκευαστής ή εισαγωγέας που καταχωρίζετε τέτοιες ουσίες, πρέπει να αποδεικνύετε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων (ECHA) ότι αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια, και παράλληλα να ενημερώνετε με ένα δελτίο δεδομένων ασφάλειας τους πιθανούς χρήστες στην αλυσίδα εφοδιασμού για τυχόν μέτρα διαχείρισης κινδύνων που ίσως χρειαστεί να λάβουν.
Αν η επιχείρησή σας είναι μεταγενέστερος χρήστης, έχετε διαφορετικές υποχρεώσεις, με κυριότερη, να εφαρμόσετε τα μέτρα διαχείρισης των κινδύνων, τα οποία προβλέπονται στα δελτία δεδομένων ασφαλείας. Βεβαιωθείτε ότι οι χρήσεις των ουσιών αναφέρονται στους φακέλους καταχώρισης και ότι επικοινωνείτε με τους προμηθευτές σας και τους χρήστες στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Χρησιμοποιήστε το εργαλείο ECHA Navigator για να εντοπίσετε τον ρόλο και τις υποχρεώσεις σας στο πλαίσιο του REACH ή τυχόν απαλλαγές που μπορεί να ισχύουν για την επιχείρησή σας.
Στο φυλλάδιο Χημική ασφάλεια στην επιχείρησή σας http://europa.eu/youreurope/citizens/images/theme/ico-external-link.png http://europa.eu/wel/images/doc_icons/f_pdf_16.gif υπάρχει περιεκτική σύνοψη των ζητημάτων που απασχολούν τις μικρές επιχειρήσεις.
Πώς λειτουργεί το REACH
Το REACH καθιερώνει νέους κανόνες εμπορίας, οι οποίοι καλύπτουν μεμονωμένες ουσίες, μείγματα ουσιών και ουσίες που περιέχονται σε εμπορεύματα. Διασφαλίζει ότι η βιομηχανία αναλαμβάνει την ευθύνη για:
·         τη διαχείριση τυχόν κινδύνων που ενέχουν οι χημικές ουσίες για την υγεία και το περιβάλλον
·         την παροχή στους χρήστες στην αλυσίδα εφοδιασμού επαρκούς ενημέρωσης σχετικά με την ασφάλεια.
Παρέχει επίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα να λαμβάνει συμπληρωματικά μέτρα εφόσον κρίνει ότι απαιτείται συμπληρωματική δράση σε επίπεδο ΕΕ. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA) στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, βοηθά στον συντονισμό και την εφαρμογή όλων των αναγκαίων σταδίων:
·         Η εκ των προτέρων καταχώριση είναι υποχρεωτική όταν μια επιχείρηση προτίθεται να παρασκευάζει ή να εισάγει μια συγκεκριμένη χημική ουσία σε ποσότητα ίση ή μεγαλύτερη του ενός τόνου ετησίως. Όσον αφορά ουσίες που κυκλοφορούν στην αγορά προ πολλού, τις οποίες οι παρασκευαστές ή οι εισαγωγείς έχουν καταχωρίσει εκ των προτέρων εντός των αντίστοιχων προθεσμιών, η νέα προθεσμία καταχώρισης λήγει στις 31 Μαΐου 2018. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις σελίδες του REACH 2018.
·         Στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA) εξετάζει τις πληροφορίες που περιέχουν οι φάκελοι καταχώρισης καθώς και όλες τις προτάσεις δοκιμών με σκοπό την αποφυγή περιττών δοκιμών, ειδικά στα ζώα. Οι εθνικές αρχές αξιολογούν τις χημικές ουσίες υπό το πρίσμα συγκεκριμένων ανησυχιών για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.
·         Αδειοδότηση απαιτείται για ορισμένες ουσίες που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ο σωστός έλεγχος των κινδύνων που ενέχουν. Οι ουσίες αυτές σταδιακά αντικαθίστανται από άλλες ασφαλέστερες, εφόσον αυτές οι τελευταίες κριθούν βιώσιμες από οικονομική και τεχνική άποψη.
·         Ένας περιορισμός θέτει όρια ή απαγορεύει την παρασκευή, τη διάθεση στην αγορά ή τη χρήση ορισμένων ουσιών αν αυτές ενέχουν μη αποδεκτό κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου ή το περιβάλλον.
Τέλη και επιβαρύνσεις
Το REACH προβλέπει την καταβολή τελών και επιβαρύνσεων. Τα οφειλόμενα ποσά καθώς και οι προθεσμίες πληρωμής τους διαφέρουν ανά περίπτωση. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καταβάλλουν μειωμένα τέλη. Η επιχείρησή σας θα πρέπει επίσης να συνεκτιμήσει άλλες δαπάνες που συνδέονται με το REACH, όπως για:
·         ανταλλαγή δεδομένων
·         αξιολογήσεις χημικής ασφάλειας
·         έρευνα σε υποκατάστατα για συγκεκριμένες ουσίες.
Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις δαπάνες σας μέσω της στενής συνεργασίας με τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη καθώς και με την έγκαιρη προετοιμασία σας.
·         http://europa.eu/youreurope/citizens/images/theme/ico-external-link.png
Παραπομπές
Σχετικά Θέματα
Για επιχειρήσεις & επιχειρηματίες
Επικοινωνήστε με έναν τοπικό εταίρο υποστήριξης επιχειρήσεων
Το ερώτημά σας θα αποσταλεί σε έναν εταίρο υποστήριξης από το Enterprise Europe Network. Για να βοηθήσετε τον σύμβουλο να απαντήσει έγκαιρα και σωστά σε αυτήν τη δωρεάν υπηρεσία, δώστε μας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.
Βοήθεια και Συμβουλές
Επικοινωνήστε με ειδικευμένες υπηρεσίες παροχής βοήθειας
Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Βάσεις δεδομένων (MADB) στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τρίτων χωρών χρήσιμες για τους Εκτελωνιστές (Μάθημα 2) 28 Ιουλίου 2016


Βάσεις δεδομένων (MADB) στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τρίτων χωρών χρήσιμες για τους Εκτελωνιστές (Μάθημα 2) 28 Ιουλίου 2016

European CommissionDirectorate-General for Trade
Accessibility tools = Εργαλεία προσβασιμότητας
στην ιστοσελίδα = http://madb.europa.eu/madb/indexPubli.htm
Website content
Exporting from the EU - what you need to know
The Market Access Database (MADB) gives information to companies exporting from the EU about import conditions in third country markets: = Βάσεις δεδομένων για την πρόσβαση στην αγορά (MDB) δίνει πληροφορίες για εξαγωγικές εταιρείες από την ΕΕ σχετικά με τους όρους εισαγωγής σε αγορές τρίτων χωρών
Database = Βάσεις δεδομένων
1.    Tariffs
o    Duties & taxes on imports of products into specific countries = Δασμοί & φόροι επί των εισαγωγών προϊόντων σε συγκεκριμένες χώρες
o    Procedures & documents required for customs clearance in the partner country =  Διαδικασίες και έγγραφα που απαιτούνται για τον εκτελωνισμό στη χώρα εταίρο
3.    Statistics
o    Trade flows in goods between EU and non-EU countries = Οι εμπορικές ροές αγαθών μεταξύ της ΕΕ και των χωρών εκτός ΕΕ
4.    Trade barriers
o    Main barriers affecting your exports = Κύρια εμπόδια που επηρεάζουν τις εξαγωγές σας
o    Food safety/animal health/plant health measures = Μέτρα για ασφαλή τρόφιμα  / την υγεία των ζώων / φυτών
6.    Rules of Origin
o    Preferential agreements & rules of origin = προτιμησιακές συμφωνίες και κανόνες καταγωγής
7.   Services for SME Services for small and medium sized enterprises =  Υπηρεσίες για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Last updated: 27 Jul 2016   Top of page


E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος