Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Νέος τρόπος έκδοσης Δεσμευτικών Δασμολογικών Πληροφοριών, Η ψηφιοποίησης της αναζήτησης Δασμολογικών Κλάσεων. Αμφισβήτηση ΔΚ. Α 1054285 ΕΞ 2020 (Μάθημα 2) 20 Μαΐου 2020



Νέος τρόπος έκδοσης Δεσμευτικών Δασμολογικών Πληροφοριών, Η ψηφιοποίησης της αναζήτησης Δασμολογικών Κλάσεων. Αμφισβήτηση ΔΚ. Α 1054285 ΕΞ 2020 (Μάθημα 2) 20 Μαΐου 2020



ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΑΔΑ
_______
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Α.Α.Δ.Ε.
Ανεξάρτητη Αρχή
Δημοσίων Εσόδων
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ A’
Αθήνα, 15/5/2020
Αριθ. Πρωτ.: ΔΔΘΕΚΑ Α 1054285 ΕΞ 2020
ΠΡΟΣ : Όπως Π.Δ.

Θέμα: «Νέο σύστημα υποβολής αιτήσεων για έκδοση Δεσμευτικών Δασμολογικών Πληροφοριών Δ.Δ.Π.»
Σας γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε το σύστημα υποβολής αιτήσεων για έκδοση Δεσμευτικών Δασμολογικών Πληροφοριών (ΔΔΠ) από την έγγραφη μορφή σε ηλεκτρονικό διαδικτυακό σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο σύστημα ΕBTI ευθυγραμμίζεται με την απαίτηση του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα [Καν. (ΕΕ) αριθ. 952/2013] για ανταλλαγή όλων των πληροφοριών ηλεκτρονικά.
Ειδικότερα, από την 01/10/2019 όλες οι αιτήσεις για έκδοση ΔΔΠ πρέπει να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά στο νέο σύστημα ΕBTI, η πρόσβαση στο οποίο θα πραγματοποιείται μέσω της Δικτυακής Πύλης EU TRADER PORTAL της ΕΕ, στον δικτυακό τόπο EUROPA. Από την ημερομηνία αυτή δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα υποβολής έγγραφων αιτήσεων για έκδοση ΔΔΠ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομείου ή απευθείας κατάθεσης στην Υπηρεσία μας.
Οι ενδιαφερόμενοι που δεν διαθέτουν ενεργό αριθμό EORI, πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως τη διαδικασία εγγραφής για την απόκτησή του. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για έκδοση ΔΔΠ. Στη συνέχεια, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο EU TRADER PORTAL. Ειδικότερα, την εν λόγω πρόσβαση πρέπει να εξασφαλίσουν όλοι οι οικονομικοί φορείς που:
• Είναι κάτοχοι Δεσμευτικών Δασμολογικών Πληροφοριών (ΔΔΠ)
• Σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση για απόφαση ΔΔΠ μετά την 1η Οκτωβρίου 2019 ·
• Εκπροσωπούν εταιρεία που είναι κάτοχος ΔΔΠ ή έχει υποβάλει αίτηση για έκδοση ΔΔΠ.
Τα βήματα για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης Δ.Δ.Π., έχουν ως ακολούθως:
- Η πρόσβαση στην πύλη EU Customs Trader Portal πραγματοποιείται μέσω του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τον κάτωθι σύνδεσμο:
- Θα πρέπει να επιλεγεί από τη σελίδα ο τίτλος ΕU Customs Trader Potral system , που βρίσκεται υπό τον τίτλο Accessing the systems (βλ. συνημμένες εικόνες).
- Εν συνεχεία, για την καταχώρηση και την ταυτοποίηση, απαιτούνται οι κωδικοί TAXIS της κάθε εταιρείας ή του κάθε ενδιαφερομένου.
- Οι αιτήσεις καταχωρούνται, δίδοντας στην πρώτη σελίδα έναν αριθμό πρωτοκόλλου της ενδιαφερόμενης εταιρείας και επισυνάπτοντας στο τέλος όλα τα τυχόν πρόσθετα έγγραφα (φωτογραφίες, τεχνικά φυλλάδια κ.λπ.).
Σε περίπτωση που υπάρχουν ή απαιτούνται δείγματα προϊόντων (κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία μας), αυτά θα πρέπει να στέλνονται ταχυδρομικώς απευθείας στο Γενικό Χημείο του Κράτους, στην κάτωθι διεύθυνση:
Γενικό Χημείο του Κράτους
Αυτοτελές Τμήμα Χημικοτεχνικής Δασμολογίου
Τσόχα 16 – 115 21 - ΑΘΗΝΑ
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι, στα αρχικά στάδια λειτουργίας του συστήματος και μέχρι πρόσφατα, υπήρχαν δυσχέρειες στη χρήση αυτού λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων, τόσο στη χώρα μας όσο και στα υπόλοιπα Κ.Μ. της Ε. Ένωσης, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η χρήση του από τους ενδιαφερόμενους. Τα συγκεκριμένα προβλήματα έχουν πλέον στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιλυθεί εκ μέρους των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών της Ε. Επιτροπής και το σύστημα λειτουργεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ.
ΚΩΝ. ΜΟΥΡΤΙΔΗΣ

Πύλη τελωνειακών εμπόρων της ΕΕ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑΣ
·         Σκοπός
·         Πως δουλεύει
·         Τεκμηρίωση
Από την 1η Οκτωβρίου 2019, η πύλη τελωνειακών συναλλαγών της ΕΕ είναι το μοναδικό σημείο πρόσβασης για αλληλεπίδραση με εκείνα τα τελωνειακά συστήματα της ΕΕ που είναι συνδεδεμένα με την πύλη.
Σκοπός
Η πύλη τελωνειακών συναλλαγών της ΕΕ παρέχει ένα μοναδικό σημείο πρόσβασης στα ηλεκτρονικά συστήματα για «εξουσιοδοτημένους οικονομικούς φορείς» (AEO) καθώς και «ευρωπαϊκές δεσμευτικές τιμολογιακές πληροφορίες» (EBTI).
Το 2020 θα συνδεθεί επίσης με το σύστημα φύλλου πληροφοριών (INF) για ειδικές διαδικασίες.
Καθώς ο στόχος αυτής της πύλης είναι να εναρμονίσει τις προσβάσεις στα διάφορα τελωνειακά συστήματα της ΕΕ, αναμένεται ότι στο εγγύς μέλλον όλα τα άλλα τελωνειακά συστήματα της ΕΕ θα συνδεθούν με αυτήν την πύλη.
Πως δουλεύει
Ο έλεγχος ταυτότητας για πρόσβαση στην πύλη τελωνειακών συναλλαγών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί μέσω του συστήματος «Ομοιόμορφη διαχείριση χρηστών και ψηφιακή υπογραφή» (UUM & DS).
Οι οικονομικοί φορείς και άλλα πρόσωπα πρέπει να διαθέτουν έναν αριθμό καταχώρησης και αναγνώρισης οικονομικών φορέων (EORI) και τους κατάλληλους ρόλους που έχουν ανατεθεί για πρόσβαση στο σύστημα.
Προκειμένου να αποκτήσουν έναν αριθμό και ρόλο EORI, οι οικονομικοί φορείς και άλλα άτομα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αρμόδια αρχή για την εγγραφή EORI στη χώρα όπου είναι εγκατεστημένοι. Αφού γίνει έλεγχος ταυτότητας σε UUM & DS, οι τελικοί χρήστες θα μπορούν:
·         αλληλεπιδρά με τα τελωνεία μέσω των συνδεδεμένων συστημάτων πληροφορικής ·
·         διαχείριση εργασιών και ειδοποιήσεων ·
·         δηλώστε τη διεύθυνση email τους για να λαμβάνετε και τις ειδοποιήσεις μέσω email. 
·         έχουν πλήρη εικόνα σχετικά με τις υποβληθείσες αιτήσεις και αιτήματα.
·         αποθηκεύστε ένα προσχέδιο μιας αίτησης ή αιτήματος για μεταγενέστερη υποβολή και διαχειριστείτε αυτά τα προσχέδια.
·         διαχειριστείτε συνημμένα, τα οποία χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές και τα αιτήματα.
Πρόσβαση στα συστήματα
Η πύλη και τα τελωνειακά συστήματα είναι προσβάσιμα μετά τον έλεγχο ταυτότητας μέσω των UUM & DS.
Σύστημα για τους εμπόρους της ΕΕ για τη διαχείριση των εκχωρήσεων εξουσιοδότησης (αντιπροσωπείες).
Σε αυτήν την ενότητα, προσβάσιμη μέσω του Κοινού Δικτύου Επικοινωνιών (CCN2), τα Εθνικά Γραφεία Εξυπηρέτησης μπορούν να δουν την τεχνική παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στην Πύλη Τελωνείων Εμπορίου της ΕΕ και στις Ειδικές Πύλες Εμπορευμάτων (STP)
Τεκμηρίωση
Γενικές πληροφορίες 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ στα ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Σύνταξη Αίτησης για Απόφαση
σε ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
με το Μεγαλύτερο Αρχείο στην Ελλάδα
E-Mail = ggioggaras@Gmail.comΗ



Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτερο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Σύμφωνα με τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα

Αποφάσεις Αμφισβήτησης ΕΕ
Μοναδικά βιβλία για τελωνειακή έρευνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου