Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Τα μηνύματα δίνουν και δείχνουν πλέον την τελωνειακή διαδικασία για την εισαγωγή εμπορεύματος στο Τελωνείο ICIsnet (Μάθημα 2) 10 Οκτωβρίου 2018


Τα μηνύματα δίνουν και δείχνουν πλέον την τελωνειακή  διαδικασία για την εισαγωγή εμπορεύματος στο Τελωνείο ICIsnet (Μάθημα 2) 10 Οκτωβρίου 2018






Σχόλιο: Κατά΄καιρούς έχουμε δημοσιεύσει διαδικασίες τελωνειακών καθεστώτων με τις θέσεις κλειδιά των τελωνειακών ελέγχων. Σήμερα με το ICISnet οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Το βάρος πέφτει στην αποδοχή της ψηφιακής διασάφηση, στην απελευθέρωση ή μη (Ανάλυσης κινδύνου –υψηλό- μεσαίο- χαμηλό) από το σύστημα  και στην πληρωμή της.
Αυτός που ξέρει να χειρίζεται με επάρκεια τις εντολές στη βάση των δεδομένων του Τελωνείου, στηριζόμενος στις πολυπληθείς εγκυκλίους μπορεί να λέγεται πλέον Πιστοποιημένος Εκτελωνιστής. Η εφαρμογή του νόμου, που εκφράζεται σε χρήματα δεν έχει πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα, στις βάσεις δεδομένων του Τελωνείου.  Ο Πιστοποιημένος Εκτελωνιστής πρέπι να ξέρει τη «φιλοσοφία» του προγράμματος και του προγραμματιστή.

Κινήσεις του Εισαγωγέα (εκπρόσωπός του ο Εκτελωνιστής)
ID15A
Δ19Α 5041357 ΕΞ 2013/2013
«Υποβολή Διασάφησης Εισαγωγής» - Μήνυμα ID15A Διασαφιστής ΙD15Α Τελωνείο. Η διασάφηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις επεξηγηματικές οδηγίες που έχουν δοθεί με την ανωτέρω σχετική ΕΔΥΟ
ΙD13Α
7.1. Αίτημα διόρθωσης – Μήνυμα ID13A Διασαφιστής ΙD13Α Τελωνείο εισαγωγής. Μετά την αποδοχή της διασάφησης και την απόδοση MRN, ο διασαφιστής έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει αίτημα για να διορθώσει ή να τροποποιήσει ένα ή περισσότερα στοιχεία της διασάφησης μέσω του μηνύματος ID13A, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 65 του Κ.Τ.Κ.
ID14A
Αίτημα ακύρωσης με αίτημα του διασαφιστή – Μήνυμα ID14A Μετά την αποδοχή της διασάφησης και τη γνωστοποίηση του MRN στο διασαφιστή, εφόσον αυτός αποφασίσει να ακυρώσει τη διασάφηση, αποστέλλει στο τελωνείο σχετικό μήνυμα ακύρωσης ID14A, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους αιτείται την ακύρωση.

Κινήσεις των Τελωνειακών Αρχών
ID16
Ο διασαφιστής ενημερώνεται ηλεκτρονικά με το μήνυμα ID16Α στο οποίο περιλαμβάνονται και οι λόγοι απόρριψης αυτής. στη περίπτωση αυτή ο διασαφιστής πρέπει να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις προκειμένου να υποβάλλει εκ νέου τη διασάφηση.
ID2
η διασάφηση γίνεται δεκτή από το σύστημα με την απόδοση αριθμού MRN, ο οποίος γνωστοποιείται ηλεκτρονικά στο διασαφιστή με το μήνυμα ID28Α.
ΙD04
Αποδοχή αιτήματος διόρθωσης- Μήνυμα ID04A
Τελωνείο εισαγωγής →ΙD04Α→ Διασαφιστής
ID05
Απόρριψη αιτήματος διόρθωσης- Μήνυμα ID05A
Tελωνείο εισαγωγής → ΙD05Α →Διασαφιστής
ID09
το αίτημα της ακύρωσης θα απορρίπτεται αυτόματα από το σύστημα και ο διασαφιστής θα ενημερώνεται για την απόρριψη του αιτήματός του με το μήνυμα ID09A.
Tελωνείο εισαγωγής →ID09Α→ Διασαφιστής
ID60
Γνωστοποίηση Απόφασης Ελέγχου της Εισαγωγής
ID51
Μη Απελευθέρωση Εισαγωγής
ID29
Απελευθέρωση για Εισαγωγή
ID80
Πληροφορία Κατάστασης. H κατάσταση της διασάφησης μεταβάλλεται σε «Yπό πληρωμή», ενημερώνεται ο διασαφιστής με το μήνυμα ID80 και, αυτομάτως, αποστέλλεται στο υποσύστημα Λογιστικής
Tελωνείο εισαγωγής → ΙD80Α  →Διασαφιστής
ID15
Ο διασαφιστής υποχρεούται μέσα στην προσδιοριζόμενη προθεσμία (που του έχει γνωστοποιηθεί με την απόδοση του MRN της Β) να υποβάλει ηλεκτρονικά μέσω του μηνύματος ID15A συμπληρωματική διασάφηση τύπου Φ, η οποία περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που είχαν συμπληρωθεί στην ελλιπή διασάφηση και επιπρόσθετα τα στοιχεία ή πιστοποιητικά ή άδειες που έλειπαν κατά το στάδιο τελωνισμού των εμπορευμάτων, όλα τα στοιχεία δηλαδή που απαιτούνται για μια συνήθη διασάφηση τύπου Α.



Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ιστοσελίδες
www.bookatars.gr
ektelonistivivlia.blogspot
sxoli-ekteloniston.blogspot
logotexnia-ekteloniston.blogspot

Παραγγείλετε αντίτυπα με το σύστημα PrePrint

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Σύμφωνα με τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου