Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης «Χημικοτεχνική – Δασμολογίου του Γενικού Χημείου του Κράτους» (Μάθημα 1) 16 Αυγούστου 2019



Οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης «Χημικοτεχνική – Δασμολογίου του Γενικού Χημείου του Κράτους» (Μάθημα 1) 16 Αυγούστου 2019



Η Διεύθυνση διαρθρώνεται σε δύο (2) Τμήματα:
Τμήμα Α’: Εξαγωγών και Μεταποιήσεων
Τμήμα Β’: Εισαγωγών

Competences
Η Διεύθυνση Χημικοτεχνική – Δασμολογίου του Γενικού Χημείου του Κράτους έχει ως κύριο έργο τη μελέτη και την παρακολούθηση της Τελωνειακής και Δασμολογικής Νομοθεσίας καθώς επίσης και ενημέρωση και κατεύθυνση των Περιφερειακών Χημικών Υπηρεσιών για τη σωστή τεχνική εφαρμογή της, για όλα τα είδη που εισάγονται, εξάγονται ή μεταποιούνται.
Άλλες αρμοδιότητες της Διεύθυνσης είναι:
1. Μελέτη και εφαρμογή της Κοινοτικής Νομοθεσίας και παροχή οδηγιών στις Περιφερειακές Χημικές Υπηρεσίες για θέματα δασμολογικής κατάταξης των εμπορευμάτων (από άποψη τεχνικής εφαρμογής του TARIC), αλλά και για θέματα εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (εισφορές κατά την εισαγωγή, επιστροφές κατά την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων προς τρίτες χώρες). Εφαρμογή άλλων Οικονομικών τεχνικών συστημάτων, περιορισμούς και απαγορεύσεις κατά την εισαγωγή και γενικά το έργο των χημικών υπηρεσιών κατά την Τελωνειακή Διαδικασία.
2. Η παροχή τεχνικής υποστήριξης των Τελωνειακών Υπηρεσιών σε θέματα δασμολογικής κατάταξης εφαρμογής της κοινής Αγροτικής Πολιτικής, εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας (Φ.Π.Α., Ε.Φ.Κ. κ.λ.π.) σε θέματα πάταξης της απάτης, προστασίας του καταναλωτικού κοινού κ.λ.π.
3. Συνεργασία με τις αρμόδιες Τελωνειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
4. Η επεξεργασία και εισήγηση νομοθετικών και διοικητικών ρυθμίσεων που αφορούν στα αντικείμενα της Διεύθυνσης.
5. Η παρακολούθηση των εργασιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων και των σχετικών Επιτροπών της Κοινότητας.
6. Η παροχή τεχνικής συνδρομής στις Τελωνειακές αρχές για λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διακίνηση πρώτων υλών και εμπορευμάτων με το καθεστώς της τελειοποίησης (ενεργητικής και παθητικής).
7. Η επίλυση αντινομιών και προβλημάτων που προκύπτουν στην εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας μεταξύ των χημικών και συναρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και των άλλων Υπουργείων, καθώς και τεχνική (χημική) γενικά υποστήριξη που ζητείται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, για θέματα πάταξης της δασμοφοροδιαφυγής.
8. Η στατιστική επεξεργασία στοιχείων των δειγμάτων εισαγωγής, εξαγωγής και μεταποίησης που αποστέλλονται από τις Τελωνειακές Αρχές στα εργαστήρια του Γ.Χ.Κ.
9. Η μέριμνα για την έκδοση σχετικών διατάξεων αναγομένων σε θέματα δειγματοληψιών και γενικά σε θέματα τελωνειακής διαδικασίας.
10. Επαφές με αρμόδιες Υπηρεσίες Κρατών Μελών για επαλήθευση στοιχείων, σχετικών με τη χορήγηση επιστροφών κατά την εξαγωγή εμπορευμάτων εκτός Παραρτήματος Ι προς τρίτες χώρες.
11. Διαρκής συνεργασία της Διεύθυνσης με τον Οργανισμό ΟΠΕΚΕΠΕ του Υπουργείου Γεωργίας, για θέματα χορήγησης επιστροφών, κατά την εξαγωγή εμπορευμάτων.
12. Μελέτη της σχετικής Νομοθεσίας και παροχή οδηγιών για θέματα ναρκωτικών, ψυχοτρόπων και προδρόμων ουσιών. Συμμετοχή της Διεύθυνσης στις κοινές δράσεις με τις άλλες συναρμόδιες Αρχές, όπως το Συντονιστικό Οργανο Δίωξης Ναρκωτικών (Σ.Ο.Δ.Ν.) και με τη EUROPOL για θέματα ναρκωτικών και προδρόμων ουσιών.
13. Η Διεύθυνση για την επίλυση των αναλυτικών της θεμάτων συνεργάζεται, κατά την κρίση της, με τις αρμόδιες κεντρικές Διευθύνσεις του Γ.Χ.Κ. ή τις αρμόδιες Περιφερειακές Χημικές Υπηρεσίες.
14. Παροχή πληροφοριών στους πολίτες, για θέματα τεχνικής – επιστημονικής φύσεως, που αφορούν την εφαρμογή της Τελωνειακής Νομοθεσίας και Διαδικασίας.

Activities
Νομοθετικά θέματα : Εκδοση Υπουργικών Αποφάσεων
Εισηγήσεις  : Εισηγήσεις στην Ανωτάτη Επιτροπή Τελωνειακών Αμφισβητήσεων (Α.Ε.Τ.Α.) και στην Επιτροπή Δεσμευτικών Δασμολογικών Πληροφοριών (ΔΕΔΑΠ), για θέματα των οποίων η δασμολογική κατάταξη συναρτάται με τη φυσικοχημική τους εξέταση.
Επιτελικές δραστηριότητες:
  • Γραπτές απαντήσεις σε ερωτήματα του Γραφείου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπ. Οικονομικών για θέματα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης.
  • Αποστολή ερμηνευτικών εγκυκλίων και οδηγιών σε Χημικές Υπηρεσίες. Γραπτές απαντήσεις σε ερωτήματα Χημικών Υπηρεσιών.
  • Παροχή πληροφοριών σε φορείς ή ιδιώτες για δασμοτεχνικά θέματα που παρουσιάζονται στις εισαγωγές – εξαγωγές.
Συμμετοχή σε Επιτροπές της Ε.Ε.:
  • Συμμετοχή στην Επιτροπή Ονοματολογίας της Διεύθυνσης TAXUD της Commission (Αγροτικός Χημικός Τομέας).
  • Συμμετοχή στη Διαχειριστική Επιτροπή για τα εκτός Παραρτήματος Ι Προϊόντα της Συνθήκης, για τα οποία χορηγούνται επιστροφές κατά την εξαγωγή εμπορευμάτων προς τρίτες χώρες.
  • Συμμετοχή σε συσκέψεις των εμπειρογνωμόνων για τα Τελωνειακά Εργαστήρια στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΤΕΛΩΝΕΙΑ 2007».
Συμμετοχή σε Διεθνείς Οργανισμούς:
Συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων (Επιστημονική Υποεπιτροπή).
Διοργάνωση σεμιναρίων:
Διοργάνωση σεμιναρίων για τα Τελωνειακά Χημικά Εργαστήρια στο πλαίσιο του προγράμματος «Τελωνεία 2007» και για θέματα ναρκωτικών και προδρόμων ουσιών.

Contact Info
Διεύθυνση: Αν. Τσόχα 16, Αθήνα 115 21
Τηλ: 210 64 79 215, 210 64 79 244
Fax: 210 64 65 123, 210 64 68 526


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ στα ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Σύνταξη Αίτησης για Απόφαση
σε ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
με το Μεγαλύτερο Αρχείο στην Ελλάδα
E-Mail = ggioggaras@Gmail.comΗ

Δείτε σχετικές  με το θέμα Αναρτήσεις στις

Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ζητάμε
ΕΝΤΥΠΑ ΔΙΑΣΑΦΗΣΕΩΝ
Από το 1830 μέχρι σήμερα

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτερο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Σύμφωνα με τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου