Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για δασμολογική κατάταξη εμπορεύματος στην ΕΕ (ΔΔΠ) (Μάθημα 2) 17 Σεπτεμβρίου 2019



Διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για  δασμολογική κατάταξη εμπορεύματος στην ΕΕ (ΔΔΠ)  (Μάθημα 2) 17 Σεπτεμβρίου 2019


Δεσμευτικές δασμολογικές πληροφορίες (ΔΔΠ)
Σχετικοί σύνδεσμοί
ΝΕΟ στο 4ο τρίμηνο του 2019: Υποβάλετε αίτηση για απόφαση ΔΔΠ μέσω της πύλης EU trader
Από την 1η Οκτωβρίου 2019, όλες οι διαδικασίες που σχετίζονται με ΔΔΠ θα γίνουν ηλεκτρονικές και οι οικονομικοί φορείς θα πρέπει να εισαγάγουν όλες τις νέες εφαρμογές ηλεκτρονικά. Βλ. « Εφαρμογή απόφασης για ΔΔΠ » για περισσότερες πληροφορίες.
Καταβλητέοι δασμοί επί εισαγωγών / εξαγωγών και άλλες συναφείς διατάξεις
Ο συντελεστής που πρέπει να καταβληθεί - και τυχόν σχετικές απαιτήσεις, όπως πιστοποιητικά εισαγωγής / εξαγωγής - εξαρτώνται από τη δασμολογική κατάταξη που ισχύει για το προϊόν.
Για να έχετε εκ των προτέρων την ασφάλεια δικαίου ότι εφαρμόζετε τη σωστή ταξινόμηση στα προϊόντα σας, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για απόφαση δεσμευτικής δασμολογικής πληροφόρησης (ΔΔΠ) .
Χαρακτηριστικά μιας ΔΔΠ
  • Εκδίδονται από τις εθνικές τελωνειακές αρχές στην ΕΕ
  • Γενικά ισχύει για 3 χρόνια σε ολόκληρη την ΕΕ , ανεξάρτητα από το πού εκδίδεται
  • Δέσμευση σχετικά με:
    • - όλες οι τελωνειακές διοικήσεις της ΕΕ και -
    • του κατόχου
Πώς να χρησιμοποιήσετε μια ΔΔΠ
Πρέπει να εφαρμόσετε τις ΔΔΠ σας στις τελωνειακές διαδικασίες κατά την εισαγωγή / εξαγωγή των προϊόντων σας . Πρέπει να το δηλώσετε στην τελωνειακή σας δήλωση.
Προβολή των τρεχουσών αποφάσεων ΔΔΠ
Μπορείτε να δείτε όλες τις επί του παρόντος ισχύουσες αποφάσεις ΔΔΠ στη δημόσια βάση δεδομένων ΔΔΠ . Οι αποφάσεις δημοσιοποιούνται για λόγους διαφάνειας, αλλά προστατεύονται όλες οι εμπιστευτικές πληροφορίες.
Σχετικοί σύνδεσμοι
·         Νομική βάση



Υποβάλετε αίτηση για απόφαση ΔΔΠ
Σχετικοί σύνδεσμοί
Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, οι αιτήσεις ΔΔΠ πραγματοποιούνται με έντυπο (για λεπτομέρειες, βλ. Άρθρο 4 του TDA).
Πριν από την εφαρμογή
Πριν από την υποβολή αίτησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τελωνεία της χώρας σας για να ζητήσετε γενικές πληροφορίες ή συμβουλές σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης της κατάταξης των εμπορευμάτων . Οι πληροφορίες αυτές δεν θα είναι δεσμευτικές για τα τελωνεία.

Μπορείτε να λάβετε δεσμευτικές πληροφορίες μόνο υπό τη μορφή απόφασης ΔΔΠ.
Βήματα για να ακολουθήσετε
  1. Διαβάστε τις Γενικές πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις για ΔΔΠ Αναζήτηση διαθέσιμων μεταφράσεων του προηγούμενου συνδέσμου••• .
  2. Συμπληρώστε ένα έντυπο αίτησης ΔΔΠ Αναζητήστε τις διαθέσιμες μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου••• και στείλτε τις στις τελωνειακές αρχές της χώρας της ΕΕ:

    1. όπου είστε νόμιμα εγκατεστημένοι  ή
    2. όπου σκοπεύετε να εισάγετε / εξάγετε τα προϊόντα σας
 Μια απόφαση ΔΔΠ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για εμπορεύματα για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι τελωνειακές διατυπώσεις μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης. 

>> 
Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου (για λεπτομέρειες, βλέπε άρθρο 4 του TDA ), οι αιτήσεις ΔΔΠ πραγματοποιούνται με έντυπη μορφή .
Σημαντικές απαιτήσεις
Εσυ πρεπει:
  • ισχύουν μόνο εάν προγραμματίζετε μια συναλλαγή εισαγωγής ή εξαγωγής
  • κάνει μια ξεχωριστή αίτηση για κάθε τύπο προϊόντος
  • να δώσετε λεπτομερή περιγραφή των προϊόντων σας , συμπεριλαμβανομένων των εικόνων ή των δειγμάτων , εάν είναι δυνατόν.Αυτό είναι να επιτρέπεται η αναγνώριση των εμπορευμάτων και να βοηθήσετε το τελωνείο να καθορίσει τη σωστή ταξινόμηση.
  • βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες που παρέχετε είναι ακριβείς και πλήρεις . Οποιαδήποτε απόφαση βασίζεται σε ελλιπείς ή ανακριβείς πληροφορίες θα ακυρωθεί .
Μόλις τεθεί σε λειτουργία η Ηλεκτρονική Πύλη Εμπόρων στις 01/10/2019, όλη η αλληλογραφία ΔΔΠ μεταξύ του οικονομικού φορέα και της τελωνειακής αρχής θα πραγματοποιηθεί μέσω της Portal Trader. Αυτό θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αιτήσεις εκ μέρους των οικονομικών φορέων για αποφάσεις για ΔΔΠ, αιτήματα της τελωνειακής αρχής για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το προϊόν που κατατάσσεται και για τις απαντήσεις των οικονομικών φορέων στα ερωτήματα αυτά.

Ανάλογα με το κράτος μέλος, ένας οικονομικός φορέας πρέπει να έχει πρόσβαση 
είτε στην πύλη εμπόρου της ΕΕ είτε στην εθνική πύλη εμπόρων .

Τα κράτη μέλη (DE, ES, FR, GB, HR και PL) που φιλοξενούν ένα εθνικό σύστημα ΔΔΠ προσφέρουν μια εθνική δικτυακή πύλη εμπόρων (οι διευθύνσεις των εθνικών θυρίδων εμπόρων θα δημοσιευθούν σύντομα). Οι οικονομικοί φορείς των εν λόγω κρατών μελών ή οι οικονομικοί φορείς που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση ΔΔΠ στις αρχές των εν λόγω κρατών μελών θα καταθέσουν τις αιτήσεις ΔΔΠ μέσω της εθνικής θυρίδας διανομέων του εν λόγω κράτους μέλους.

Στη συνέχεια, ανάλογα με την επιλεγμένη επιλογή, η διαδικασία λήψης απόφασης ΔΔΠ θα εκτελεστεί είτε στο κεντρικό σύστημα ΔΔΠ είτε στο εθνικό σύστημα ΔΔΠ.

Για τα κράτη μέλη που βασίζονται στην πύλη εμπόρων της ΕΕ, ανατρέξτε στην ενότητα " Πώς μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στην πύλη εμπορικών συναλλαγών της ΕΕ; ' Για περισσότερες πληροφορίες.
(Αυτή η σελίδα θα ενημερωθεί σταδιακά μόλις υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες.)
Σχετικοί σύνδεσμοι


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ στα ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Σύνταξη Αίτησης για Απόφαση
σε ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
με το Μεγαλύτερο Αρχείο στην Ελλάδα
E-Mail = ggioggaras@Gmail.comΗ

Δείτε σχετικές  με το θέμα Αναρτήσεις στις

Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτερο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Σύμφωνα με τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα

Αποφάσεις Αμφισβήτησης ΕΕ
Μοναδικά βιβλία για τελωνειακή έρευνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου