Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Η απόδειξη του Τελωνειακού Χαρακτήρα θα είναι εφαρμόσιμη σε όλα τα τελωνεία των Κρατών –Μελών της ΕΕ (Μάθημα 2D) 17 Μαΐου 2021

 

Η απόδειξη του Τελωνειακού Χαρακτήρα θα είναι εφαρμόσιμη σε όλα τα τελωνεία των Κρατών –Μελών της ΕΕ (Μάθημα 2D) 17 Μαΐου 2021

  

Σχόλιο: Πρόβλεψη: Όποιοι διαχειριστές τελωνειακών αποθηκών   ερμηνεύουν με διαφορετικό ευνοϊκό τρόπο τις εγκυκλίους του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα θα έχουν και επιλεκτική προτίμηση από τις διεθνείς ς μεταφορές ……………. Δυστυχώς.

 

Βρυξέλλες, 14.12.2020  SWD (2020) 339 τελικό

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Συνοδεύοντας το ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 278α του ενωσιακού τελωνειακού κώδικα, σχετικά με την πρόοδο στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συστημάτων που προβλέπονται από τον κώδικα {COM (2020) 806 τελικό} Απόσπασμα 

3.6UCC Απόδειξη της Ένωσης Κατάσταση (PoUS)

Το PoUS είναι ένα νέο διευρωπαϊκό σύστημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την αποθήκευση, τη διαχείριση και την ανάκτηση ορισμένων τύπων εγγράφων (π.χ. T2L, T2L / F, δηλωτικά τελωνειακών εμπορευμάτων) που παρέχουν οι έμποροι για να αποδείξουν το καθεστώς της Ένωσης στα προϊόντα τους. Το σύστημα θα βελτιώσει την ομοιομορφία των διαδικασιών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα συμβάλει στην καθιέρωση μιας πιο συνεπούς, εναρμονισμένης και, επομένως, απλουστευμένης διαδικασίας σχετικά με τον εκτελωνισμό εμπορευμάτων της Ένωσης.

Θα δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα περιλαμβάνει ένα κεντρικό αποθετήριο για την αποθήκευση και ανταλλαγή μεταξύ τελωνειακών αρχών σε όλα τα κράτη μέλη δεδομένων και εγγράφων που αφορούν την απόδειξη του καθεστώτος της Ένωσης.

Το έργο χωρίζεται σε δύο φάσεις:

• Εφαρμογή του ηλεκτρονικού T2L (F) εγγράφου με όλες τις απαραίτητες λειτουργίες (προγραμματισμένη ανάπτυξη 01/03/2024).

• Εφαρμογή της ηλεκτρονικής δήλωσης τελωνειακών αγαθών (CGM), συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών με το περιβάλλον ευρωπαϊκού θαλάσσιου ενιαίου παραθύρου (προγραμματισμένη ανάπτυξη 02/06/2025).

3.6.1Περίληψη των απαντήσεων

Η Επιτροπή ανέφερε ότι τα μοντέλα επιχειρηματικής διαδικασίας και το πακέτο λειτουργικών προδιαγραφών εγκρίθηκαν από τα κράτη μέλη το τρίμηνο 1 του 2020. Επιπλέον, το έγγραφο οράματος ολοκληρώθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2020. Υπάρχει μια ευέλικτη αναπτυξιακή προσέγγιση που θα χρησιμοποιηθεί για το έργο. Το έργο προχωρά σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ορίζεται από το Πρόγραμμα Εργασίας UCC.

Τα κράτη μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το κεντρικό σύστημα PoUS ή να αναπτύσσουν τη δική τους εθνική εφαρμογή. Από τα αποτελέσματα της έρευνας του 2019, αρκετά κράτη μέλη εξέφρασαν την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσουν το σύστημα που ανέπτυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: BG, DE, EE, ES, FI, LT, LV, RO, SE και SI. Η DK εξέφρασε την άποψη ότι τα κράτη μέλη που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα της Επιτροπής υπόκεινται στις ημερομηνίες παράδοσης που αναφέρονται στο πρόγραμμα εργασίας. Όσον αφορά τη συνολική κατάσταση του έργου, η PT θεώρησε απαραίτητο να αναπτυχθούν εθνικές τεχνικές προδιαγραφές για τους σκοπούς της επικοινωνίας με οικονομικούς φορείς.

Τα κράτη μέλη που επιλέγουν να αναπτύξουν εθνικές εκδόσεις του PoUS εντόπισαν κινδύνους για τη συμμόρφωση με το χρονοδιάγραμμα και τα προβλεπόμενα ορόσημα. Η διαδικασία ανάθεσης του διαγωνισμού βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για την CY, ενώ η CZ ανέφερε ότι η επιχειρησιακή τεκμηρίωση ολοκληρώθηκε πρόσφατα και η τεχνική τεκμηρίωση είναι ακόμη οριστικοποιημένη. Η CY θεωρεί τον κίνδυνο τόσο χαμηλό όσο και την πολυπλοκότητα του έργου τόσο υψηλή (6). Η CZ σηματοδοτεί τόσο την πολυπλοκότητα του έργου (3) όσο και το επίπεδο κινδύνου ως μέσο. Κατά τη διάρκεια μιας επακόλουθης επικοινωνίας, η CZ, μαζί με άλλα κράτη μέλη, ανέφεραν ότι θα ακολουθούσαν τις τελευταίες προθεσμίες που προβλέπονται από το Πρόγραμμα Εργασίας, αλλά αποκάλυψαν ότι δεν είχαν ακόμη διορίσει Εθνικό Διαχειριστή Έργου. Η IE εξέφρασε την ίδια προθυμία να αναπροσαρμόσει τις εθνικές προθεσμίες σχεδιασμού για να συμμορφωθεί με το χρονοδιάγραμμα. Η SK εξέφρασε ανησυχία σχετικά με την επάρκεια και την εμπειρογνωμοσύνη των ανθρώπινων πόρων της, χαρακτηρίζοντας το έργο ως μεσαίο κίνδυνο με μέτρια πολυπλοκότητα (3). Δεν προβλέπει ακόμη μετριαστικές δράσεις, καθώς η ανάλυση των επιπτώσεών της συνεχίζεται.

3.6.2Επισκόπηση της προόδου του έργου

Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες εξελίξεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 όσον αφορά την προσέγγιση υλοποίησης του έργου PoUS, δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν συγκεκριμένες αποκλίσεις στο σχεδιασμό σε σύγκριση με τις ημερομηνίες που ορίζονται στο πρόγραμμα εργασίας. Στην τελική έκδοση του Προγράμματος Εργασίας UCC, συμφωνήθηκε μια διφασική προσέγγιση προκειμένου να καταστεί δυνατή η σύνδεση της έκφρασης των τελωνειακών εμπορευμάτων με την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Θαλάσσιου Ενιαίου Παραθύρου. Τη στιγμή της σύνταξης της έκθεσης, οι πληροφορίες για τον Εθνικό Σχεδιασμό δεν έχουν ακόμη συλλεχθεί ανά φάση του έργου.


Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες

https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com

https://ektelonistivivlia.blogspot.com

https://gnomesmetaforas.blogspot .com

https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com

www.bookstars.gr

Στο δεύτεροο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

 

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ

https://drive.google.com/drive/folders/1Mz9t1TxUj7NGZDIwBInpO-w155xdf4nP

 

 

 

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Για αγορά βιβλίων πατήστε εδώ 

 

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:

E-Mail = ggioggaras@Gmail.com

Να σας απαντήσουμε

 

ΝΕΑ Βιβλία για

Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ

Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών

Βάσει Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα

 

 

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ

Ιστοσελίδα = PrePrint.gr

Με μικρό κόστος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου