Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Η κατάθεση δηλωτικού στον Οργανισµό Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) (Μάθημα 7) 12 Αυγούστου 2015



Η κατάθεση δηλωτικού στον Οργανισµό  Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) (Μάθημα 7) 12 Αυγούστου  2015


Απόσπασμα: Κανονισµός και Τιµολόγια Παροχής Υπηρεσιών της Εταιρίας Οργανισµός  Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.)
2. Έγγραφα µεταφοράς - ∆ηλωτικό εµπορευµάτων
2.1) Το δηλωτικό εισαγωγής απαιτείται για όλα τα πλοία που έχουν καταπλεύσει στο λιµένα µε φορτίο προς εκφόρτωση και πρέπει να περιλαµβάνει:
2.1.1) όλα τα στοιχεία που ορίζονται από το άρθρο 17 παρ. 1 του Ν 2960/22.11.01 [1]
2.1.2) τον όρο µε τον οποίο διακινείται το φορτίο (Sotto Palango ή Free In Out)
2.1.3) τα εµπορεύµατα υπό διαµετακόµιση (in transit) κατά στίχο
2.1.4) τα εκρηκτικά, εύφλεκτα και επικίνδυνα φορτία κατά στίχο, µε το βαθµό επικινδυνότητας τους (κατηγορία IMO) και την ακριβή τεχνική ονοµασία τους
2.1.5) το δηλωτικό εισαγωγής ή η λίστα εκφόρτωσης πρέπει:
2.1.5.1) για τα συµβατικά φορτία να κατατίθεται, στο Τµήµα Συµβατικού Λιµένα & Ακτοπλοΐας σε 6 αντίγραφα, µαζί µε το δηλωτικό εφοδίων του πλοίου, πριν την έναρξη των εργασιών εκφόρτωσης,
2.1.5.2) για τα εµπορευµατοκιβώτια να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο Σ.ΕΜΠΟ το αργότερο 18 ώρες πριν την έναρξη των εργασιών στο πλοίο, για τα πλοία που προέρχονται από τα λιµάνια της Κωνσταντινούπολης, Σµύρνης και Πειραιά και 24 ώρες πριν την έναρξη των εργασιών στο πλοίο, για τα πλοία που προέρχονται από άλλους λιµένες.
2.2) Η λίστα φόρτωσης πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο Σ.ΕΜΠΟ το αργότερο 16 ώρες πριν την έναρξη των εργασιών στο πλοίο.
2.3) Απαγορεύεται η παράδοση εµπορευµατοκιβωτίων προς έξοδο, από τις χερσαίες ή τις θαλάσσιες πύλες της ΟΛΘ ΑΕ, πριν την ολοκλήρωση και οριστικοποίηση τόσο της παραλαβής των Ε/Κ όσο και του δηλωτικού εισαγωγής (λίστα εκφόρτωσης).



[1] Άρθρο 17 - 1. Το δηλωτικό του φορτίου περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του πλοιάρχου, την εθνικότητα και τον αριθμό της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του, το όνομα και την εθνικότητα του πλοίου, τη χώρα προέλευσης και τον τόπο φόρτωσης, τον αριθμό των μελών του πληρώματος, την ποσότητα και το είδος του φορτίου και τα συνοδευτικά αυτού έγγραφα. Στο δηλωτικό περιλαμβάνονται και τα μη αναφερόμενα στις φορτωτικές εμπορεύματα.

Στο blog που βρισκόσαστε υπάρχουν:
317 αναρτήσεις σε 20.270 προβολές σελίδων
με κανονισμούς ΕΕ, νόμους, εγκυκλίους, μελέτες,  σχόλια, βιβλία
Πίνακας προηγούμενων Μαθημάτων της Σχολής
 στην ανάρτηση της 31 Μαρτίου 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου