Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ο Κεντρικός εκτελωνισμός και η εφαρμογή του μέχρι το 2020 στον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα (Μάθημα 4), 22 Απριλίου 2016


Ο Κεντρικός εκτελωνισμός και η εφαρμογή του μέχρι το 2020 στον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα (Μάθημα 4), 22 Απριλίου 2016


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ (ΕΕ) 2016/578 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 11ης Απριλίου 2016 για την εκπόνηση του προγράμματος εργασιών σχετικά με την ανάπτυξη και εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων που προβλέπεται στον ενωσιακό τελωνειακό κώδικα

Σχόλιο: Αν η τεχνική πλευρά εφαρμογής είναι εύκολη, η πολιτική πλευρά, η μετακίνηση των εργασιών  και των συμφερόντων είναι σοβαρή και χρειάζεται ουσιαστική διαπραγμάτευση μεταξύ των οικονομικών φορέων. Οι μεγάλες ροές εμπορευμάτων θα γίνουν μεγαλύτερες με συνέπεια να χαθούν οι σημερινές μικρές ροές.

«ΕΤΚ — Έργα και Συναφή Ηλεκτρονικά Συστήματα»
Κατάλογος έργων σχετικών με την ανάπτυξη και την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων που απαιτούνται για την εφαρμογή του κώδικα
Νομική βάση
Βασικό ορόσημο
Ημερομηνίες εγκατάστασης των ηλεκτρονικών συστημάτων
15.   ΕΤΚ — Κεντρικός Τελωνισμός για Εισαγωγή (ΚΤΕ)
Το εν λόγω έργο αποσκοπεί να καταστήσει δυνατή τη θέση των εμπορευμάτων υπό τελωνειακό καθεστώς με τη χρήση κεντρικού τελωνισμού, πράγμα που θα επιτρέπει στους οικονομικούς φορείς να εκτελούν όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες τους κεντρικά από τελωνειακή άποψη. Θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων τελωνείων ως προς τον χειρισμό της τελωνειακής διασάφησης και της φυσικής παράδοσης των εμπορευμάτων. Πρόκειται για διευρωπαϊκό σύστημα που περιέχει συνιστώσες που αναπτύχθηκαν σε κεντρικό και σε εθνικό επίπεδο.
Άρθρο 6 παράγραφος 1 και άρθρα 16 και 179 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 952/2013
Ημερομηνία-στόχος των τεχνικών προδιαγραφών
= 2ο τρίμηνο 2018
1.10.2020
Σχέδιο ανάπτυξης που θα καθοριστεί στο πλαίσιο της τεκμηρίωσης του έργου σχετικά με τον Κεντρικό Τελωνισμό για Εισαγωγή (ΚΤΕ)


Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε



Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου