Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Υποχρεώσεις Εκτελωνιστή –Διασαφιστή, Τελωνειακό Αντιπρόσωπο για τελωνισμό εμπορεύματος (Μάθημα 4) (Απόσπασμα Τ3384/2003) 12 Απριλίου 2017


Υποχρεώσεις Εκτελωνιστή –Διασαφιστή, Τελωνειακό Αντιπρόσωπο για τελωνισμό εμπορεύματος (Μάθημα 4) (Απόσπασμα Τ3384/2003) 12 Απριλίου 2017

Σχόλιο: Με την ευκαιρία της δημοσίευσης  του  διαγωνισμού για την απόκτηση πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή της Τελωνειακής Περιφέρειας Αττικής του άρθρου 5 του Ν.718/77, δημοσιεύουμε μια διαδικασία για τον τελωνισμό ενός εμπορεύματος την εποχή που δεν είχε μετατραπεί το Τελωνείο σε ψηφιακό.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΣΑΦΙΣΤΗ  (Απόσπασμα: Οδηγίες για την εφαρμογή του Υποσυστήματος Εισαγωγών –Εξαγωγών του Ολοκληρωμένου Πληροφορικού Συστήματος Τελωνείων (Ο.Π.Σ.Τ. Αρ. Πρωτ.: Τ 3384/244/Α0019  Αθήνα 21 Ιουλίου 2003  )

1. Ο διασαφιστής ή ο νόμιμος αντιπρόσωπός του, έχει υποχρέωση να γνωρίζει, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις:

• ότι η κατάθεση στο Τελωνείο διασάφησης, την οποία έχει υπογράψει αυτός ή ο νόμιμος αντιπρόσωπός του, αποτελεί τίτλο υπέρ του Δημοσίου και ισοδυναμεί με δέσμευση όσον αφορά την ακρίβεια των στοιχείων της διασάφησης, την γνησιότητα των επισυναπτόμενων εγγράφων και γενικά την τήρηση κάθε υποχρέωσης όσον αφορά την υπαγωγή των εκάστοτε εμπορευμάτων στο σχετικό καθεστώς,

• τις απαραίτητες θέσεις και ενδείξεις συμπλήρωσης της διασάφησης ανάλογα με το τελωνειακό καθεστώς στο οποίο ζητά να υπαχθούν τα εμπορεύματα,

• τα έγγραφα που πρέπει να επισυνάπτονται στη διασάφηση, των οποίων η προσκόμιση είναι απαραίτητη για την εφαρμογή των διατάξεων που διέπουν το αιτούμενο τελωνειακό καθεστώς σύμφωνα με τα άρθρα 218 -221 του κανονισμού ΕΟΚ 2454/93,

• ότι όταν εμπόρευμα για το οποίο έχουν τηρηθεί διατυπώσεις εξαγωγής δεν έχει εξέλθει από το τελωνειακό έδαφος της Κοινότητας, ο εξαγωγέας ενημερώνει άμεσα το Τελωνείο εξαγωγής και επιστρέφει το αντίτυπο 3 της σχετικής διασάφησης (άρθρο 796 του Καν. ΕΟΚ 2454/93).

Επιπλέον ο διασαφιστής ή ο νόμιμος αντιπρόσωπός του, είναι απαραίτητο να γνωρίζει ότι εάν η διασάφηση δεν είναι ορθά συμπληρωμένη ως προς της υποχρεωτικές θέσεις και ορθούς κωδικούς δεν είναι δυνατή η μηχανογραφική της καταχώρηση.

2. Για διευκόλυνση και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς όφελος των εμπλεκομένων φορέων στη διαδικασία τελωνισμού των εμπορευμάτων ο διασαφιστής ή ο νόμιμος αντιπρόσωπός του πριν από την κατάθεση διασάφησης οφείλει να προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες:

• Να προσκομίζει τη διασάφηση για συμπλήρωση του χώρου Κ1, από τον υπεύθυνο του γραφείου τελωνειακών αποθηκών ή τον διαχειριστή αποθήκης προσωρινής εναπόθεσης ή κάθε άλλο πρόσωπο υπό την ευθύνη του οποίου φυλάσσονται τα προς τελωνισμό εμπορεύματα.

• Να υποβάλλει το αίτημα για χορήγηση ατέλειας (εφόσον δικαιούται) στο αρμόδιο γραφείο ατελειών, προκειμένου να λάβει την έγκριση με ενυπόγραφη πράξη στη σχετική θέση της διασάφησης.

• Να υποβάλλει το αίτημα για υπαγωγή των εμπορευμάτων σε οικονομικό τελωνειακό καθεστώς στα αρμόδια γραφεία (προσωρινής εισαγωγής, τελειοποίησης, αποταμίευσης κ.λ.π.) προκειμένου να λάβει έγκριση χρήσης του καθεστώτος με ενυπόγραφη πράξη επί της διασάφησης.

• Να υποβάλλει γραπτό αίτημα, δεόντως αιτιολογημένο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις 253–259 του Καν. ΕΟΚ. 2454/93, στο αρμόδιο γραφείο για αποδοχή ελλιπούς διασάφησης, στην περίπτωση που στην διασάφηση δεν περιλαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία ή δεν επισυνάπτονται όλα τα αναγκαία έγγραφα για το συγκεκριμένο τελωνειακό καθεστώς. Προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα από το Τελωνείο, θα πρέπει να αναφέρεται με ακρίβεια, το στοιχείο της διασάφησης που δεν έχει ή έχει συμπληρωθεί με προσωρινή ένδειξη ή το πιστοποιητικό που δεν έχει επισυναφθεί καθώς και οι λόγοι μη συμπλήρωσης στοιχείου ή μη προσκόμισης πιστοποιητικού αντίστοιχα. Για λόγους διευκόλυνσης η ένδειξη «ελλιπής διασάφηση» αντί να αναγράφεται από τον διασαφιστή, θα τίθεται από το Τελωνείο με σφραγίδα στη θέση 44 του ΕΔΕ, κατά τη στιγμή που εγκρίνεται το αίτημα.

• Να προσκομίζει το τιμολόγιο εισαγωγής και τη Δήλωση Δασμολογητέας Αξίας (DV 1) στα αρμόδια τμήματα ή στην Υπηρεσία Αξιών εφόσον τούτο απαιτείται, για τον καθορισμό της δασμολογητέας αξίας.

• Να εξασφαλίζει την έκδοση τυχόν εγκρίσεων και απαιτουμένων πιστοποιητικών άλλων αρμοδίων υπηρεσιών εφόσον τούτο απαιτείται κατά τον τελωνισμό των εμπορευμάτων. 
• Να ζητά την εξέταση ή τη λήψη δείγματος του εμπορεύματος όπου αυτό απαιτείται από τις διατάξεις άλλων αρμοδίων υπηρεσιών ή εφόσον ο ίδιος κρίνει απαραίτητο προκειμένου να δοθεί τελωνειακός προορισμός στο εμπόρευμα.

• Μαζί με τη γραπτή διασάφηση να προσκομίζει δισκέτα το περιεχόμενο της οποίας θα συμφωνεί με τα στοιχεία της γραπτής. Οι οδηγίες συμπλήρωσης της δισκέτας έχουν παρασχεθεί με την ΔΥΟ Τ.5047/304/Α0019/4–10–2000. Στην περίπτωση αυτή ο διασαφιστής προσκομίζει τη δισκέτα στον τεχνικό διαχειριστή του Τελωνείου, ο οποίος την εισάγει στο σύστημα (server). Το μηχανογραφικό σύστημα αποδίδει έναν αριθμό αναφοράς τον οποίον ο διασαφιστής αναγράφει στη θέση 7 του ΕΔΕ.

Προκειμένου, να διευκολυνθεί, αφενός ο διασαφιστής ή ο νόμιμος αντιπρόσωπός του στην ορθή συμπλήρωση των διασαφήσεων, αφετέρου η τελωνειακή αρχή κατά τον έλεγχο της ορθότητας συμπλήρωσης των απαιτουμένων ενδείξεων της διασάφησης, επισυνάπτονται παραρτήματα σχετικά με τη συμπλήρωση αυτής.

ΠΠ ΡΡ ΟΟ ΚΚ ΗΗ ΡΡ ΥΥ ΞΞ ΗΗ ΔΔ ΙΙ ΑΑ ΓΓ ΩΩ ΝΝ ΙΙ ΣΣ ΜΜ ΟΟ ΥΥ
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5 του Ν. 718/77 "ΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ" ΠΕΙΡΑΙΑ

Αρ. Πρωτ.: 175,  Πειραιάς 10 Μαρτίου 2017

Έχοντας υπόψη :

1.Τις διατάξεις του Ν. 718/77 "Περί Εκτελωνιστών" (ΦΕΚ 304/Α/1977) όπωςτροποποιήθηκε με την υποπαρ. Ε5 του άρθρου 1, του ν.4093/2012 «ΈγκρισηΜεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα ΜέτραΕφαρμογής του ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΔημοσιονομικήςΣτρατηγικής 2013-2016.» (ΦΕΚ 222/Α/2012) και την περιπ. δ’) της παρ.5 του άρθρου 3της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ‘Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων τουν.4046/2012 και του ν.4093/2012 (ΦΕΚ 229/Α/2012).

2.Τις διατάξεις της αριθμ. Δ19Γ 5046811 ΕΞ 2012/12-12-2012 Α.Υ.Ο. (ΦΕΚ 3467/Β/28-12-2012,η οποία κοινοποιήθηκε με την αριθμ. Δ 19Γ 5001212ΕΞ2013/11-1-13 ΔΥΟ.

ΠΠ ΡΡ ΟΟ ΚΚ ΗΗ ΡΡ ΥΥ ΣΣ ΣΣ ΕΕ ΙΙ
Διαδικασία διεξαγωγής διαγωνισμού για την απόκτηση πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή της Τελωνειακής Περιφέρειας του άρθρου 5 του Ν.718/77, Πειραιά, που έχει έδρα τον Πειραιά, στη Τελωνειακή Περιφέρεια Αττικής και περιλαμβάνει την Περιφέρεια Αττικής, τις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) Αργολίδας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Βοιωτίας, Ευβοίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος και τις Π.Ε. Άνδρου, Θήρας, Κέας - Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Σύρου και Τήνου (τέως Νομό Κυκλάδων) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο διαγωνισμός, όπως ορίζεται από το άρθρο 1 της αριθμ. Δ19Γ 5046811 ΕΞ 2012/12-12- 2012 Α.Υ.Ο., θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο, υπό την εποπτεία Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία και θα συγκροτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 της ίδιας Α.Υ.Ο.. Η Εξεταστική Επιτροπή θα προβεί στην έκδοση σχετικού προγράμματος, στο οποίο θα καθορίζεται και ο τόπος διενέργειας του διαγωνισμού. Το κατάστημα ή τα καταστήματα διεξαγωγής των εξετάσεων καθώς και το πλήρες πρόγραμμα διενέργειας αυτού, θα τοιχοκολληθεί μέχρι την προηγούμενη ημέρα της έναρξης των εξετάσεων στον χώρο των ανακοινώσεων της Τελωνειακής Περιφέρειας Αττικής.
Οι υποψήφιοι για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό πρέπει, σύμφωνα με το άρθρο 7, του Ν.718/77 και το άρθρο 3 της Δ19Γ 5046811 ΕΞ 2012/12-12-2012 Α.Υ.Ο. να έχουν κατά την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού τα παρακάτω προσόντα:
α. Να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.).
β. Να κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου ή Λυκείου ή ισότιμης προς αυτά σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
γ. Να μη έχουν καταδικασθεί, ούτε να διώκονται για τα αδίκημα που προβλέπονται στην παρ. 1 του άρθρ. 21 σε συνδυασμό με το άρθρ. 8 του Ν.718/77.
δ. Να μη έχουν απολέσει την ιδιότητα του εκτελωνιστού ή του ασκουμένου εκτελωνιστού, συνεπεία της πειθαρχικής ποινής της οριστικής αφαιρέσεως ή ανακλήσεως της αδείας ασκήσεως του επαγγέλματος ή του πτυχίου εκτελωνιστού, ούτε να τελούν υπό έκτιση πειθαρχικής ποινής προσωρινής αφαιρέσεως αυτών.
ε. Να μη τελούν υπό πτώχευση, δικαστική αντίληψη ή απαγόρευση. Οι υποψήφιοι οφείλουν την ημέρα ενάρξεως του διαγωνισμού να πληρούν όλες τις ανωτέρω προϋποθέσεις. Η συνδρομή των ανωτέρω γ', δ' και ε' προϋποθέσεων βεβαιώνεται με την υποβολή Υπεύθυνης Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 του ενδιαφερομένου. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση το αργότερο μέχρι και την 16 Ιουνίου 2017, ημέρα Παρασκευή,στην Τελωνειακή Περιφέρεια του άρθρου 5 Ν.718/77 Πειραιά, που εδρεύει στο Τελωνειακό Κατάστημα της Α΄ Τελωνειακής Περιφέρειας Αττικής (Πλατεία Αγίου Νικολάου Πειραιάς). Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.Διευκρινίζεται ότι προς το παρόν δεν είναι εφικτή η υποβολή των αιτήσεων και των λοιπών δικαιολογητικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λόγω έλλειψης σχετικής υλικοτεχνικής υποδομής.Οι αιτήσεις πρέπει να περιέχουν όλα τα στοιχεία του υποψηφίου, επώνυμο, πατρώνυμο, ακριβή διεύθυνση κατοικίας ή διαμονής του υποψηφίου, ακριβή ημερομηνία γέννησης και ημερομηνία σύνταξης αυτής. Με την ανωτέρω αίτηση συνυποβάλλονται υποχρεωτικά, με ποινή απαράδεκτης της αιτήσεως και τα παρακάτω δικαιολογητικά. α΄) Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86, στην οποία δηλώνονται τα εξής:
ι) Ότι δεν έχει καταδικαστεί σαν αυτουργός ή συνεργός, ούτε διώκεται, για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, λαθρεμπορία, κιβδηλεία, παραχάραξη, υπεξαγωγή εγγράφων, δωροδοκία, απιστία, συκοφαντική δυσφήμιση, τοκογλυφία, παραβίαση των σφραγίδων που τέθηκαν από οποιαδήποτε Αρχή, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και ναρκωτικών, ή για αδικήματα συνεπαγόμενα στέρηση, έστω και
προσωρινή, των πολιτικών δικαιωμάτων, ούτε έχει παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα και δεν καταδικάσθηκε λόγω παραγραφής για κάποιο από τα αδικήματα αυτά.
ιι) Ότι δεν τελεί υπό πτώχευση ή απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη.
ιιι) Ότι δεν υπήρξε εκτελωνιστής ο οποίος έχασε οριστικά την ιδιότητα αυτή λόγω επιβολής πειθαρχικής ποινής, ούτε είναι εκτελωνιστής του οποίου η ιδιότητα είναι σε προσωρινή αναστολή λόγω επιβολής πειθαρχικής ποινής
β΄) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή των σελίδων του Διαβατηρίου που αναφέρονται τα στοιχεία του. (Ν.4250/2014 ΦΕΚ.74Α/26-3-2014)
γ΄) Φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου εξαταξίου Γυμνασίου, ή Λυκείου, ή ισότιμης με αυτά σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, προκειμένου δε για πτυχιούχους ΤΕΙ ή ΑΕΙ φωτοαντίγραφο του πτυχίου. (Ν.4250/2014 ΦΕΚ.74Α/26-3-2014)
δ΄) Γραμμάτιο είσπραξης του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων του υποκαταστήματος της πόλης όπου εδρεύει η Τελωνειακή Περιφέρεια, για την κατάθεση σε αυτό παραβόλου 100 € υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής του προκηρυγμένου διαγωνισμού για την απόκτηση πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή, σύμφωνα με το άρθρο 3 της αριθμ. Δ19 Γ 5046811 ΕΞ.2012/12-12-12 ΑΥΟ.
ε΄) Τέσσερις (4) πρόσφατες φωτογραφίες.
Από τον διαγωνισμό αποκλείονται οι υποψήφιοι που δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα καθώς και εκείνοι που δεν κατέθεσαν ή κατέθεσαν ελλιπή τα ανωτέρω υπό στοιχεία (α΄) έως και (δ΄) δικαιολογητικά.
Κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που να φέρει επικυρωμένη φωτογραφία.
Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτώς στα εξής μαθήματα, όπως ορίζονται στην Δ19Γ 5046811 ΕΞ 2012/12-12-2012 Α.Υ.Ο.:
α΄) Τελωνειακή Νομοθεσία: Ενωσιακός Τελωνειακός Κώδικας (Καν. 952/2013) και σχετική νομοθεσία, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Εκτελεστικός Κανονισμός Εφαρμογής (Καν. 2447/2015). Κατ’ Εξουσιοδότηση Κανονισμοί (Καν. 2446/2015 και Καν. 341/2016) και Εθνικός τελωνειακός κώδικας (Ν.2960/01) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
β΄) Δασμολογική Νομοθεσία και ΦΠΑ: Γενικά περί δασμολογίου - Δασμολογική κατάταξη (Συνδυασμένη Ονοματολογία και Επεξηγηματικές Σημειώσεις αυτής). Δασμολογικές ποσοστώσεις. Ειδικός Προορισμός. Δεσμευτικές Δασμολογικές Πληροφορίες. Φόρος Προστιθέμενης Αξίας κατά την εισαγωγή και εξαγωγή. Συντελεστές ΦΠΑ.
γ΄) Νομοθεσία περί εκτελωνιστών: Ν.718/77 "Περί Εκτελωνιστών", όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Για τον έλεγχο των αιτήσεων, τα καταστήματα διεξαγωγής του διαγωνισμού και την γραπτή εξέταση, εποπτεία και έλεγχο των ταυτοτήτων των υποψηφίων, εφαρμόζονται οι διατάξεις της αριθμ.Δ19Γ 5046811 ΕΞ 2012/12-12-2012 Α.Υ.Ο.
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν, 20 λεπτά νωρίτερα από την ώρα έναρξης του διαγωνισμού, στις αίθουσες εξέτασης, σύμφωνα με το πρόγραμμα και να εισέρχονται σ' αυτές, αφού προηγούμενα εξακριβωθεί η ταυτότητά τους, φέροντες μαζί τους μόνο όσα γραπτά βοηθήματα ειδικά επιτρέψει η Εξεταστική Επιτροπή και όσα είδη είναι απαραίτητα για την γραφή. Για όσους αρνούνται να παραδώσουν αντικείμενα που δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίησή τους και για όσους προσέρχονται μετά την εκφώνηση των θεμάτων, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 7 της Δ19Γ 5046811 ΕΞ 2012/12-12-2012 Α.Υ.Ο.
Η συμπληρωματική ή μεμονωμένη εξέταση υποψηφίου, ο οποίος δεν προσήλθε για οποιαδήποτε αιτία στην κανονική εξέταση απαγορεύεται. Η ταυτοποίηση των υποψηφίων διαπιστώνεται από το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή από οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο το οποίο φέρει επικυρωμένη φωτογραφία του υποψηφίου.
Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν βοηθήματα, εκτός από εκείνα που θα επιτραπούν από την Εξεταστική Επιτροπή, ούτε να αλληλοβοηθούνται ή να επιθέτουν στα γραπτά τους σημεία αναγνώρισης ή να διαταράσσουν κατά οποιοδήποτε τρόπο την τάξη και την αξιοπιστία της εξέτασης, γιατί θα αποκλείονται οριστικά του διαγωνισμού με απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής μετά από ακρόαση του υποψηφίου.
Ο αποκλεισμός από τον διαγωνισμό επιβάλλεται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αυτού και συνίσταται στη διαγραφή του υπαίτιου από τους πίνακες διαγωνιζομένων.
Η παράδοση του γραπτού είναι υποχρεωτική για κάθε υποψήφιο που εξέρχεται από την αίθουσα. Σε κανένα δεν επιτρέπεται η παραμονή στην αίθουσα μετά το τέλος του χρόνου εξέτασης.
Επιτυχόντες στον διαγωνισμό για την απόκτηση πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή της Τελωνειακής Περιφέρειας Πειραιά, θεωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 13§3 της Δ19Γ 5046811 ΕΞ 2012/12-12-2012 Α.Υ.Ο., όσοι έχουν λάβει την οριζόμενη βαθμολογική βάση, δέκα (10), σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα.
Η Τελωνειακή Περιφέρεια του άρθρου 5 του Ν.718/77, Πειραιά, αναζητά αυτεπάγγελτα για τους επιτυχόντες: α) Ποινικό Μητρώο γενικής χρήσης και β) Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης. Ο Προϊστάμενος της Τελωνειακής Περιφέρειας του άρθρου 5 του ν.718/77, Πειραιά, μετά τον έλεγχο των ανωτέρω δικαιολογητικών χορηγεί την πιστοποίηση επάρκειας εκτελωνιστή.
Για οποιαδήποτε πληροφορία για τον διαγωνισμό επικοινωνήστε με την Τελωνειακή Περιφέρεια το άρθρου 5 του Ν.718/77, Πειραιά, κάθε εργάσιμη ημέρα και από τις ώρες 08.00 - 14.00, στο τηλέφωνο 210.4538871.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΡΘΡΟΥ 5 Ν.718/77 ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παραγγείλετε αντίτυπα με το σύστημα PrePrint

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε



Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών


Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου