Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ξύλινες Συσκευασίες στην εισαγωγή εμπορευμάτων μόνο με Φυτοϋγειονομικούς Ελέγχους Απόφ. 1137/2018 (Μάθημα 6) 21 Αυγούστου 2018



Ξύλινες Συσκευασίες στην εισαγωγή  εμπορευμάτων μόνο με Φυτοϋγειονομικούς Ελέγχους Απόφ. 1137/2018 (Μάθημα 6) 21 Αυγούστου 2018


14.8.2018   
EL
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
L 205/54

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ (ΕΕ) 2018/1137 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ
της 10ης Αυγούστου 2018
για την επιτήρηση, τους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το υλικό ξύλινων συσκευασιών οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εμπορευμάτων καταγωγής ορισμένων τρίτων χωρών
[κοινοποιηθείσα υπό τον αριθμό C(2018) 5245]
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,
Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
Έχοντας υπόψη την οδηγία 2000/29/ΕΚ του Συμβουλίου, της 8ης Μαΐου 2000, περί προστατευτικών μέτρων κατά της εισαγωγής στην Κοινότητα οργανισμών επιβλαβών για τα φυτά ή τα φυτικά προϊόντα και κατά της εξάπλωσής τους στο εσωτερικό της Κοινότητας (1), και ιδίως το άρθρο 16 παράγραφος 3 τρίτη και τέταρτη περίοδος,
Εκτιμώντας τα ακόλουθα:
(1)
Η εκτελεστική απόφαση 2013/92/ΕΕ της Επιτροπής (2) προβλέπει φυτοϋγειονομικούς ελέγχους και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τα υλικά ξύλινων συσκευασιών που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη μεταφορά συγκεκριμένων εμπορευμάτων καταγωγής Κίνας. Η ισχύς των άρθρων 1 έως 4 της εν λόγω απόφασης λήγει στις 31 Ιουλίου 2018.

(2)
Φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τα κράτη μέλη με βάση την εν λόγω απόφαση, καθώς και το άρθρο 13α της οδηγίας 2000/29/ΕΚ κατέδειξαν ότι το υλικό ξύλινων συσκευασιών που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ορισμένων εμπορευμάτων καταγωγής Λευκορωσίας και Κίνας («τα συγκεκριμένα εμπορεύματα») δεν συμμορφωνόταν με τις απαιτήσεις της Ένωσης όσον αφορά τη σήμανση του υλικού ξύλινων συσκευασιών όπως ορίζεται στο παράρτημα IV μέρος Α κεφάλαιο I σημείο 2 της οδηγίας 2000/29/ΕΚ και, σε ορισμένες περιπτώσεις, είχε επίσης μολυνθεί από επιβλαβείς οργανισμούς οι οποίοι αναγράφονται στο παράρτημα I μέρος Α της εν λόγω οδηγίας.

(3)
Με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των αρχών που διενεργούν τους αντίστοιχους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους, οι αερολιμενικές και λιμενικές αρχές, άλλες αρχές που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο της διακίνησης εμπορευμάτων ή οποιοσδήποτε επαγγελματίας ο οποίος συμμετέχει στην εισαγωγή των συγκεκριμένων εμπορευμάτων που συνοδεύονται από υλικό ξύλινης συσκευασίας, αμέσως μόλις λαμβάνουν γνώση της επικείμενης άφιξης του εν λόγω υλικού, θα πρέπει να προειδοποιούν το τελωνείο του σημείου εισόδου και τον αρμόδιο επίσημο φορέα του σημείου εισόδου.

(4)
Το υλικό ξύλινων συσκευασιών για τα αποστελλόμενα φορτία των συγκεκριμένων εμπορευμάτων θα πρέπει να υπόκειται σε φυτοϋγειονομικούς ελέγχους σε τακτική βάση. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να ορίσουν το ποσοστό του υλικού ξύλινων συσκευασιών για τα αποστελλόμενα φορτία των συγκεκριμένων εμπορευμάτων το οποίο θα υπόκειται σε φυτοϋγειονομικούς ελέγχους. Το ποσοστό αυτό δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο του 1 % του εισαγόμενου υλικού ξύλινων συσκευασιών των συγκεκριμένων εμπορευμάτων, ώστε να εξασφαλίζεται έλεγχος αντιπροσωπευτικού δείγματος.

(5)
Το υλικό ξύλινων συσκευασιών, καθώς και τα συγκεκριμένα εμπορεύματα θα πρέπει να υπόκεινται στους ενωσιακούς κανόνες για την τελωνειακή επιτήρηση έως ότου ολοκληρωθούν οι εν λόγω φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ελεύθερη κυκλοφορία τους στο έδαφος της Ένωσης δεν ενέχει κανέναν φυτοϋγειονομικό κίνδυνο.

(6)
Οι φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι θα πρέπει να διενεργούνται στο σημείο εισόδου στην Ένωση ή στον τόπο προορισμού που έχει εγκριθεί για τον σκοπό αυτό από τον αρμόδιο επίσημο φορέα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι έλεγχοι αυτοί διενεργούνται στις καταλληλότερες εγκαταστάσεις.

(7)
Όταν οι φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι διενεργούνται στον τόπο προορισμού και αποδεικνύεται κατά τους ελέγχους ότι δεν τηρείται η διάταξη του παραρτήματος IV μέρος Α κεφάλαιο I σημείο 2 της οδηγίας 2000/29/ΕΚ ή διαπιστώνεται ότι το υλικό ξύλινης συσκευασίας έχει μολυνθεί από επιβλαβείς οργανισμούς που απαριθμούνται στο παράρτημα I μέρος Α της εν λόγω οδηγίας, το οικείο κράτος μέλος θα πρέπει να χειρίζεται καταλλήλως το εν λόγω υλικό ξύλινων συσκευασιών και να το καταστρέφει αμέσως, ώστε να διασφαλίζει τη φυτοϋγειονομική προστασία του εδάφους της Ένωσης.

(8)
Τα κράτη μέλη θα πρέπει να κοινοποιούν στην Επιτροπή τον αριθμό και τα αποτελέσματα των φυτοϋγειονομικών ελέγχων που διενεργούνται σύμφωνα με την παρούσα απόφαση χρησιμοποιώντας το ειδικό ηλεκτρονικό υπόδειγμα κοινοποίησης.

(9)
Η πείρα που έχει αποκομιστεί από τους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν μέχρι σήμερα δείχνει ότι, για να παρέχονται λεπτομερέστερα στοιχεία σχετικά με τις καταγραφόμενες παρακρατήσεις υλικού ξύλινων συσκευασιών στους εθνικούς οργανισμούς φυτοπροστασίας των εν λόγω τρίτων χωρών, είναι απαραίτητο να υποβάλλουν τα κράτη μέλη όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ταυτοποίηση των πηγών μη αξιόπιστης ή εσφαλμένης σήμανσης.

(10)
Η παρούσα απόφαση θα πρέπει να εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου 2018, ώστε να δοθεί το δέον χρονικό περιθώριο στους αρμόδιους επίσημους οργανισμούς και στους επαγγελματίες να προσαρμοστούν στις νέες διατάξεις.

(11)
Με σκοπό να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει νομικό κενό έως την εν λόγω ημερομηνία, τα άρθρα 1 έως 4 της εκτελεστικής απόφασης 2013/92/ΕΕ, των οποίων η ισχύς λήγει στις 31 Ιουλίου 2018, θα πρέπει να εφαρμόζονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

(12)
Για λόγους νομικής σαφήνειας, η εκτελεστική απόφαση 2013/92/ΕΕ θα πρέπει να καταργηθεί την 1η Οκτωβρίου 2018, που είναι η ημερομηνία εφαρμογής της παρούσας απόφασης.

(13)
Η παρούσα απόφαση θα πρέπει να εφαρμοστεί έως τις 30 Ιουνίου 2020, ώστε να δοθεί το περιθώριο για τη θέσπιση των αναγκαίων μέτρων, κατά περίπτωση, έως τότε.

(14)
Τα μέτρα που προβλέπονται στην παρούσα απόφαση είναι σύμφωνα με τη γνώμη της μόνιμης επιτροπής φυτών, ζώων, τροφίμων και ζωοτροφών,
ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ:
Άρθρο 1
Ορισμοί
Για τους σκοπούς της παρούσας απόφασης, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:
α)   «υλικό ξύλινων συσκευασιών»: η ξυλεία ή τα προϊόντα ξύλου που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη, την προστασία ή τη μεταφορά ενός εμπορεύματος, όπως κιβώτια συσκευασίας, κυτία, καφάσια, βαρέλια και παρόμοιες συσκευασίες, παλέτες, παλετοκιβώτια και άλλες επίπεδες επιφάνειες για τη φόρτωση, στεφάνια παλετών και υλικό σφήνωσης φορτίων πλοίων, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούνται πράγματι για τη μεταφορά κάθε είδους αντικειμένων· η μεταποιημένη ξυλεία που παράγεται με τη χρήση κόλλας, θερμότητας ή πίεσης ή με συνδυασμό των μεθόδων αυτών και το υλικό συσκευασίας που αποτελείται εξολοκλήρου από ξύλο πάχους 6 mm ή λιγότερο εξαιρούνται·
β)   «συγκεκριμένα εμπορεύματα»: εμπορεύματα καταγωγής Λευκορωσίας ή Κίνας που εισάγονται στην Ένωση υποστηριζόμενα ή προστατευόμενα από υλικό ξύλινων συσκευασιών ή μεταφερόμενα σε υλικό ξύλινων συσκευασιών με τους κωδικούς της συνδυασμένης ονοματολογίας (ΣΟ) ή με τους κωδικούς TARIC που αναφέρονται στο παράρτημα I της παρούσας απόφασης και ανταποκρίνονται στις περιγραφές του παραρτήματος I του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87 του Συμβουλίου (3)·
γ)   «αποστελλόμενο φορτίο»: ποσότητα προϊόντων που καλύπτονται από ένα ενιαίο έγγραφο το οποίο απαιτείται για τις τελωνειακές ή άλλες διατυπώσεις·
δ)   «επαγγελματίας»: κάθε πρόσωπο, που διέπεται από το δημόσιο ή το ιδιωτικό δίκαιο, το οποίο συμμετέχει επαγγελματικά και είναι νομικά υπεύθυνο για την είσοδο στο έδαφος της Ένωσης υλικού ξύλινων συσκευασιών.
Άρθρο 2
Επιτήρηση
Το υλικό ξύλινων συσκευασιών κάθε αποστελλόμενου φορτίου των συγκεκριμένων εμπορευμάτων, από τη στιγμή της εισόδου στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, υπόκειται σε τελωνειακή επιτήρηση σύμφωνα με το άρθρο 134 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 952/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (4) και σε επιτήρηση από τους αρμόδιους επίσημους φορείς, όπως αναφέρεται στο άρθρο 13 παράγραφος 1 της οδηγίας 2000/29/ΕΚ.
Το υλικό ξύλινων συσκευασιών και τα συγκεκριμένα εμπορεύματα μπορούν να υπαχθούν σε ένα από τα τελωνειακά καθεστώτα που ορίζονται στο άρθρο 5 σημείο 16 στοιχεία α) και β) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 952/2013 μόνο αν έχουν ολοκληρωθεί οι φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι που προβλέπονται στο άρθρο 4 της παρούσας απόφασης, εκτός αν υπαχθούν στα ειδικά καθεστώτα που αναφέρονται στο άρθρο 210 στοιχεία α) και β) του εν λόγω κανονισμού.
Άρθρο 3
Προειδοποίηση εισαγωγής υλικού ξύλινων συσκευασιών
Οι αερολιμενικές και λιμενικές αρχές, άλλες αρχές που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο της διακίνησης εμπορευμάτων ή οποιοσδήποτε επαγγελματίας ο οποίος συμμετέχει στην εισαγωγή των συγκεκριμένων εμπορευμάτων που συνοδεύονται από υλικό ξύλινων συσκευασιών προειδοποιούν, αμέσως μόλις λάβουν γνώση της επικείμενης άφιξης του εν λόγω υλικού, το τελωνείο του σημείου εισόδου ή τον αρμόδιο επίσημο φορέα του σημείου εισόδου.
Άρθρο 4
Φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι
Το υλικό ξύλινων συσκευασιών για τα αποστελλόμενα φορτία των συγκεκριμένων εμπορευμάτων υπόκειται, σε τακτική βάση, στους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους που προβλέπονται στο άρθρο 13α παράγραφος 1 στοιχείο β) σημείο iii) της οδηγίας 2000/29/ΕΚ, ώστε να επιβεβαιώνεται ότι το υλικό ξύλινης συσκευασίας πληροί τις απαιτήσεις που ορίζονται στο παράρτημα IV μέρος Α κεφάλαιο I σημείο 2 της οδηγίας 2000/29/ΕΚ.
Με βάση τους φυτοϋγειονομικούς κινδύνους που προσδιορίζονται, τα κράτη μέλη ορίζουν το ποσοστό του υλικού ξύλινων συσκευασιών για τα αποστελλόμενα φορτία των συγκεκριμένων εμπορευμάτων το οποίο υπόκειται σε φυτοϋγειονομικούς ελέγχους. Το ποσοστό αυτό δεν είναι μικρότερο του 1 % των αποστελλόμενων φορτίων των συγκεκριμένων εμπορευμάτων. Έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, το εν λόγω υλικό ξύλινων συσκευασιών και τα αντίστοιχα συγκεκριμένα εμπορεύματα παραμένουν υπό τελωνειακή επιτήρηση σύμφωνα με το άρθρο 134 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 952/2013 και επίσης υπό την επιτήρηση του αρμόδιου επίσημου φορέα.
Οι φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι διενεργούνται στο σημείο εισόδου στην Ένωση ή στον τόπο προορισμού που έχει εγκριθεί για τον σκοπό αυτό από τον αρμόδιο επίσημο φορέα.
Άρθρο 5
Μέτρα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης
Όταν κατά τους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους που αναφέρονται στο άρθρο 4 αποδεικνύεται ότι η διάταξη του παραρτήματος IV μέρος Α κεφάλαιο I σημείο 2 της οδηγίας 2000/29/ΕΚ δεν έχει τηρηθεί ή ότι το υλικό ξύλινων συσκευασιών έχει μολυνθεί από επιβλαβείς οργανισμούς που απαριθμούνται στο παράρτημα I μέρος Α της εν λόγω οδηγίας, το οικείο κράτος μέλος εφαρμόζει αμέσως στο μη συμμορφούμενο υλικό ξύλινων συσκευασιών ένα από τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 13γ παράγραφος 7 της εν λόγω οδηγίας.»
Όταν η εν λόγω μη συμμόρφωση ή η εν λόγω μόλυνση διαπιστώνεται στον τόπο προορισμού, όπως αναφέρεται στο άρθρο 4 της παρούσας απόφασης, το οικείο κράτος μέλος εξασφαλίζει ότι το αντίστοιχο υλικό ξύλινων συσκευασιών καταστρέφεται αμέσως. Πριν από την καταστροφή, το υλικό ξύλινων συσκευασιών υφίσταται επεξεργασία για να εξασφαλιστεί ότι δεν υφίστανται φυτοϋγειονομικοί κίνδυνοι κατά την καταστροφή ή μετά απ' αυτήν.
Άρθρο 6
Υποβολή στοιχείων
Με την επιφύλαξη της οδηγίας 94/3/ΕΚ της Επιτροπής (5), τα κράτη μέλη κοινοποιούν στην Επιτροπή τον αριθμό και τα αποτελέσματα των φυτοϋγειονομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν σύμφωνα με την παρούσα απόφαση, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό υπόδειγμα κοινοποίησης που ορίζεται στο παράρτημα II της παρούσας απόφασης έως τις ακόλουθες ημερομηνίες:
α)
έως τις 31 Οκτωβρίου 2019 για την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2018 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019·

β)
έως τις 31 Μαρτίου 2020 για την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020.
Άρθρο 7
Τροποποίηση της εκτελεστικής απόφασης 2013/92/ΕΕ
Το άρθρο 7 δεύτερο εδάφιο της εκτελεστικής απόφασης 2013/92/ΕΕ αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«Τα άρθρα 1 έως 4 ισχύουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.»
Άρθρο 8
Κατάργηση της εκτελεστικής απόφασης 2013/92/ΕΕ
Η εκτελεστική απόφαση 2013/92/ΕΕ καταργείται από την 1η Οκτωβρίου 2018.
Άρθρο 9
Εφαρμογή
Τα άρθρα 1 έως 6 εφαρμόζονται από την 1η Οκτωβρίου 2018.
Η παρούσα απόφαση ισχύει έως τις 30 Ιουνίου 2020.
Άρθρο 10
Αποδέκτες
Η παρούσα απόφαση απευθύνεται στα κράτη μέλη.
Βρυξέλλες, 10 Αυγούστου 2018.
Για την Επιτροπή
Vytenis ANDRIUKAITIS
Μέλος της Επιτροπής

(2)  Εκτελεστική απόφαση 2013/92/ΕΕ της Επιτροπής, της 18ης Φεβρουαρίου 2013, για την επιτήρηση, τους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τα υλικά ξύλινων συσκευασιών που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη μεταφορά συγκεκριμένων εμπορευμάτων καταγωγής Κίνας (ΕΕ L 47 της 20.2.2013, σ. 74).
(3)  Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87 του Συμβουλίου, της 23ης Ιουλίου 1987, για τη δασμολογική και στατιστική ονοματολογία και το κοινό δασμολόγιο (ΕΕ L 256 της 7.9.1987, σ. 1).
(4)  Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 952/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 9ης Οκτωβρίου 2013, για τη θέσπιση του ενωσιακού τελωνειακού κώδικα (ΕΕ L 269 της 10.10.2013, σ. 1).
(5)  Οδηγία 94/3/ΕΚ της Επιτροπής, της 21ης Ιανουαρίου 1994, σχετικά με τη θέσπιση διαδικασίας για γνωστοποίηση παρακράτησης αποστελλόμενου εμπορεύματος ή επιβλαβούς οργανισμού προέλευσης τρίτων χωρών εξαιτίας άμεσου κινδύνου φυτοϋγειονομικού χαρακτήρα (ΕΕ L 32 της 5.2.1994, σ. 37).

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
2514 00 00
Σχιστόλιθος, έστω και χοντρικά κατεργασμένος ή απλά κομμένος, με πριόνι ή άλλο τρόπο, σε όγκους ή πλάκες σχήματος τετραγώνου ή ορθογωνίου
2515
Μάρμαρα, τραβερτίνες, βελγικοί ασβεστόλιθοι και άλλοι ασβεστόλιθοι για πελέκημα ή χτίσιμο, φαινομενικής πυκνότητας ίσης ή ανώτερης του 2,5, και αλάβαστρο, έστω και χοντρικά κατεργασμένα ή απλά κομμένα, με πριόνι ή άλλο τρόπο, σε όγκους ή πλάκες σχήματος τετραγώνου ή ορθογωνίου.
2516
Γρανίτης, πορφυρίτης, βασάλτης, ψαμμίτης και άλλες πέτρες για πελέκημα ή χτίσιμο, έστω και χοντρικά κατεργασμένα ή απλά κομμένα, με πριόνι ή άλλο τρόπο σε όγκους ή πλάκες σχήματος τετραγώνου ή ορθογωνίου
4401
Καυσόξυλα σε κυλίνδρους, κούτσουρα, μικρά κλαδιά, δεμάτια ή με παρόμοιες μορφές· ξυλεία σε πλακίδια ή μικρά τεμάχια· πριονίδια, απορρίμματα και θραύσματα ξύλου, έστω και συσσωματωμένα σε μορφή κούτσουρων, πλίνθων, τροχίσκων ή σε παρόμοιες μορφές
4415
Κιβώτια κάθε μεγέθους, καφάσια, τύμπανα και παρόμοιες συσκευασίες από ξύλο· τύμπανα (τροχίσκοι) για καλώδια από ξύλο· παλέτες απλές, παλέτες-κιβώτια και άλλες επίπεδες επιφάνειες για τη φόρτωση, από ξύλο· στεφάνια παλετών από ξύλο (εκτός από εμπορευματοκιβώτια που προορίζονται και είναι εξοπλισμένα ειδικά για έναν ή περισσότερους τρόπους μεταφοράς)
4415 20
Παλέτες απλές, παλέτες-κιβώτια και άλλες επίπεδες επιφάνειες για τη φόρτωση, από ξύλο· στεφάνια παλετών από ξύλο (εκτός από εμπορευματοκιβώτια που προορίζονται και είναι εξοπλισμένα ειδικά για έναν ή περισσότερους τρόπους μεταφοράς)
4415 20 90
Παλέτες-κιβώτια και άλλες επίπεδες επιφάνειες για τη φόρτωση, από ξύλο (εκτός από εμπορευματοκιβώτια που προορίζονται και είναι εξοπλισμένα ειδικά για έναν ή περισσότερους τρόπους μεταφοράς· επίπεδες παλέτες και στεφάνια παλετών)
4415 20 20
Παλέτες απλές και στεφάνια παλετών, από ξύλο
4418
Τεχνουργήματα ξυλουργικής και τεμάχια σκελετών για οικοδομές, στα οποία περιλαμβάνονται και οι κυψελώδεις πλάκες-διαφράγματα, συναρμολογημένες πλάκες για την επικάλυψη πατωμάτων και τα πέταυρα (shingles και shakes), από ξύλο (εκτός από ξυλότυπους από φύλλα πολύστρωτα αντικολλητά «κόντρα-πλακέ», σανίδες και πηχάκια για παρκέτα, μη συναρμολογημένα, καθώς και εκτός από προκατασκευές)
4421
Άλλα τεχνουργήματα από ξύλο, π.δ.κ.α.
6501 00
Καμπάνες για καπέλα αδιαμόρφωτες και με ασήκωτο το γύρο, δίσκοι και κύλινδροι για καπέλα (οι κύλινδροι μπορεί να είναι και σκισμένοι κατά το ύψος), από πίλημα
6801 00 00
Κυβόλιθοι για λιθόστρωτα δρόμων, κράσπεδα πεζοδρομίων και πλάκες για στρώσιμο, από φυσικές πέτρες (εκτός από αυτές του σχιστόλιθου)
6802
Πέτρες κατάλληλες για λάξευση ή για την οικοδομική (άλλες από αυτές του σχιστόλιθου) επεξεργασμένες και τεχνουργήματα από τις πέτρες αυτές, με εξαίρεση εκείνες της κλάσης 6801 · κύβοι, ψηφίδες και παρόμοια είδη για μωσαϊκά, από φυσικές πέτρες (στις οποίες περιλαμβάνεται και ο σχιστόλιθος), έστω και πάνω σε υπόθεμα· κόκκοι, μικρά θραύσματα και σκόνες από φυσικές πέτρες (στις οποίες περιλαμβάνεται και ο σχιστόλιθος), τεχνητά χρωματισμένα
6803 00
Σχιστόλιθος φυσικός, κατεργασμένος και τεχνουργήματα από φυσικό ή συσσωματωμένο σχιστόλιθο (εκτός από κόκκους, μικρά θραύσματα και σκόνες από σχιστόλιθο, πέτρες για μωσαϊκά και παρόμοια είδη, κοντύλια για πλάκες, έτοιμες πλάκες από σχιστόλιθο και πλάκες για τη γραφή ή το σχέδιο)
6810
Τεχνουργήματα από τσιμέντο, από σκυρόδεμα ή από τεχνητή πέτρα, έστω και οπλισμένα
6811 40
Τεχνουργήματα από το συνδυασμό τσιμέντου-αμιάντου, κυτταρίνης-τσιμέντου ή παρόμοια, που περιέχουν αμίαντο
6902 00
Τούβλα, πλάκες, πλακάκια και ανάλογα κεραμευτικά είδη για την οικοδομική, πυρίμαχα, άλλα από εκείνα από πυριτικές σκόνες απολιθωμάτων ή από ανάλογες πυριτικές γαίες
6904 00
Μη πυρίμαχα κεραμικά οικοδομικά τούβλα, κυβόλιθοι δαπέδων, πλακάκια υποστήριξης ή πλήρωσης και παρόμοια είδη
6905 00
Κεραμίδια, στοιχεία για το τζάκι, αγωγοί καπνού, αρχιτεκτονικές διακοσμήσεις από κεραμευτική ύλη, και άλλα πήλινα είδη για την οικοδομή
6906 00
Σωλήνες, σωληνώσεις, υδρορροές καθώς και σύνδεσμοι, εξαρτήματα σύμπλεξης και ζεύκτες σωληνώσεων, από κεραμευτικές ύλες (εκτός εκείνων που είναι από πυριτικές σκόνες απολιθωμάτων ή από παρόμοιες πυριτικές γαίες, των πυρίμαχων κεραμευτικών ειδών, των αγωγών καπνού, καθώς και εκτός από σωλήνες κατασκευασμένους ειδικά για εργαστήρια, μονωτικούς σωλήνες, τα συνδετικά μέρη αυτών και άλλα μέρη σωλήνων για ηλεκτροτεχνικές χρήσεις)
6907
Πλακάκια και πλάκες δαπέδου ή επένδυσης, από κεραμευτική ύλη. κύβοι, ψηφίδες και παρόμοια είδη για μωσαϊκά από κεραμευτική ύλη, έστω και πάνω σε υπόθεμα (εκτός εκείνων που είναι από πυριτικές σκόνες απολιθωμάτων ή από παρόμοιες πυριτικές γαίες, των πυρίμαχων υλικών, πλακιδίων ειδικά προσαρμοσμένων ως μικρά τραπεζομάντιλα, διακοσμητικά αντικείμενα, καθώς και ειδικά πλακάκια για φούρνους)
6912 00 83
Είδη οικιακής χρήσης, υγιεινής και ευπρεπισμού, από ψαμμίτη (εκτός αντικείμενα για το τραπέζι ή την κουζίνα, μπανιέρες, μπιντέδες, νεροχύτες και παρόμοια μόνιμα είδη υγιεινής, αγαλματίδια και άλλα αντικείμενα διακόσμησης, στάμνες, νταμιτζάνες και παρόμοια δοχεία για τη μεταφορά ή τη συσκευασία αγαθών)
6912 00 23
Αντικείμενα για το τραπέζι ή την κουζίνα, από ψαμμίτη (εκτός από αγαλματίδια και άλλα αντικείμενα διακόσμησης, στάμνες, νταμιτζάνες και παρόμοια δοχεία για τη μεταφορά ή τη συσκευασία αγαθών, μύλους του καφέ και μύλους μπαχαρικών με δοχείο από κεραμευτικές ύλες και εργαζόμενα μέρη από μέταλλο)
7210
Πλατέα προϊόντα θερμής ή ψυχρής έλασης από σίδηρο ή από μη κραματοποιημένο χάλυβα, με πλάτος ≥ 600 mm, επιστρωμένα με άλλο μέταλλο ή επενδυμένα
7313 00
Τεχνητά αγκαθώματα από σίδηρο ή χάλυβα. Συστρέμματα αγκαθωτά ή μη, από σύρμα ή φύλλο (τσέρκι) σιδήρου ή χάλυβα, των τύπων που χρησιμοποιούνται για περιφράξεις
7317 00
Καρφιά, πρόκες, πινέζες, κυματοειδή καρφιά, συνδετήρες από κυματοειδές έλασμα ή λοξότμητοι και παρόμοια είδη, από χυτοσίδηρο, σίδηρο ή χάλυβα, έστω και με κεφάλι από άλλη ύλη (εκτός εκείνων με κεφάλι από χαλκό, καθώς και συνδετήρων συρραφής σε πλακέτες)
7318
Κοχλίες, βίδες, περικόχλια (παξιμάδια), καρφιά μακριά με σπείρωμα για σιδηροτροχιές, κοχλιωτά άγκιστρα, καζανόκαρφα (πριτσίνια), κοπίλιες, σφήνες, περόνες σύνδεσης, ροδέλες (στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ροδέλες που προορίζονται να λειτουργούν ως ελατήρια) και παρόμοια είδη, από χυτοσίδηρο, σίδηρο ή χάλυβα (εκτός από ξυλόβιδες, πώματα, πώματα και παρόμοια είδη, με σπείρωμα)
7415
Καρφιά κάθε είδους, πινέζες, συνδετήρες μυτεροί και παρόμοια είδη από χαλκό ή με στέλεχος από σίδηρο ή χάλυβα και κεφάλι από χαλκό. Βίδες, μπουλόνια, περικόχλια (παξιμάδια), άγκιστρα με σπείρωμα, καζανόκαρφα (πιρτσίνια), κοπίλιες, σφήνες, ροδέλες (ό. συμπ. εκείνες που προορίζονται να λειτουργούν ως ελατήρια) και παρόμοια είδη από χαλκό (εκτός από βιδόκαρφα, βύσματα, βουλώματα και παρόμοια είδη, με σπείρωμα)
8101 96
Σύρμα από βολφράμιο
8102 96
Σύρματα από μολυβδαίνιο
8205 90 10
Αμόνια. Φορητά σιδηρουργικά καμίνια. Τροχοί ακονίσματος με το σκελετό τους, χειροκίνητοι ή ποδοκίνητοι
8465 93
Μηχανές λείανσης και γυαλίσματος, για την κατεργασία του ξύλου, των σκληρών πλαστικών υλών κ.λπ. (εκτός από μηχανές του χεριού και κέντρα μηχανικής κατεργασίας)
4504 90 80
Φελλός συσσωματωμένος, με ή χωρίς συνδετική ουσία, και τεχνουργήματα από συσσωματωμένο φελλό (εκτός από υποδήματα και τα μέρη τους, εσωτερικά πέλματα, έστω και κινητάς καλύμματα κεφαλής και τα μέρη τους· τάπες και δίσκους κοπής κυνηγετικών φυσιγγιών· παιχνίδια για παιδιά και ενήλικες, είδη αθλητισμού και τα μέρη τους· κύβους, πλίνθους, πλάκες, φύλλα και ταινίες· πλακάκια κάθε μορφής· κυλίνδρους πλήρεις, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι δίσκοι· φελλοί και πώματα)
4823 90 85
Χαρτιά, χαρτόνια, χαρτοβάμβακας και ιστοί από ίνες κυτταρίνης, σε ταινίες ή σε κυλίνδρους πλάτους ≤ 36 cm, σε φύλλα σχήματος τετραγώνου ή ορθογωνίου των οποίων καμιά πλευρά δεν είναι > 36 cm όταν είναι αδίπλωτα ή τα οποία είναι κομμένα σε άλλα σχήματα εκτός του τετραγώνου ή του ορθογωνίου, καθώς και είδη από χαρτόμαζα, χαρτί, χαρτοβάμβακα ή ιστούς από ίνες κυτταρίνης, π.δ.κ.α.
6912 00 83
Είδη οικιακής χρήσης, υγιεινής και ευπρεπισμού, από ψαμμίτη (εκτός αντικείμενα για το τραπέζι ή την κουζίνα, μπανιέρες, μπιντέδες, νεροχύτες και παρόμοια μόνιμα είδη υγιεινής, αγαλματίδια και άλλα αντικείμενα διακόσμησης, στάμνες, νταμιτζάνες και παρόμοια δοχεία για τη μεταφορά ή τη συσκευασία αγαθών)
7108 13 80
Χρυσός, όπου συμπεριλ. ο επιπλατινωμένος χρυσός, σε ημικατεργασμένη μορφή, για χρήση άλλη από νομισματική (εκτός από ράβδους, σύρματα και είδη καθορισμένης μορφής, συμπαγή, καθώς και φύλλα και ταινίες, με πάχος χωρίς το υπόθεμα > 0,15 mm)
7110 19 80
Πλατίνα σε ημικατεργασμένη μορφή (εκτός από ράβδους, σύρματα και είδη καθορισμένης μορφής, συμπαγή, καθώς και φύλλα και ταινίες, με πάχος χωρίς το υπόθεμα > 0,15 mm)
7304 31 20
Σωλήνες ακριβείας, χωρίς συγκόλληση, με κυκλική εγκάρσια τομή, από σίδηρο (εκτός από χυτοσίδηρο) ή από μη κραματοποιημένο χάλυβα, που έχουν εφελκυσθεί ή ελαθεί σε ψυχρή κατάσταση (εκτός από σωλήνες των τύπων που χρησιμοποιούνται για αγωγούς πετρελαίου ή αερίου και για τις γεωτρήσεις ή την εξαγωγή πετρελαίου ή αερίου)
7304 41 00
Σωλήνες και κοίλα είδη με καθορισμένη μορφή, χωρίς συγκόλληση, με κυκλική εγκάρσια τομή, από ανοξείδωτο χάλυβα, που έχουν εφελκυσθεί ή ελαθεί σε ψυχρή κατάσταση (εκτός από σωλήνες των τύπων που χρησιμοποιούνται για αγωγούς πετρελαίου ή αερίου και για τις γεωτρήσεις ή την εξαγωγή πετρελαίου ή αερίου)
8407 33 20
Κινητήρας με παλινδρομικό έμβολο, με εξωτερική ανάφλεξη, των τύπων που χρησιμοποιούνται για τα οχήματα του κεφαλαίου 87, με κυλινδρισμό > 250 cm3 αλλά ≤ 500 cm3
8407 33 80
Κινητήρας με παλινδρομικό έμβολο, με εξωτερική ανάφλεξη, των τύπων που χρησιμοποιούνται για τα οχήματα του κεφαλαίου 87, με κυλινδρισμό > 500 cm3 αλλά ≤ 1 000 cm3
8424 49 10
Συσκευές ψεκασμού ή ραντισμού υγρών ή σκόνης για τη γεωργία ή την κηπουρική σχεδιασμένοι για να φέρονται ή να έλκονται από ελκυστήρες
8424 82 90
Μηχανικές συσκευές για τη γεωργία ή την κηπουρική, χειροκίνητες ή όχι, για την εκτόξευση ή τη διασπορά υγρού ή σκόνης (εκτός από συσκευές ψεκασμού ή ραντισμού και συσκευές ποτίσματος)
8424 89 40
Μηχανικές συσκευές για την εκτόξευση, διασπορά ή ψεκασμό υγρού ή σκόνης του είδους που χρησιμοποιείται αποκλειστικά ή κυρίως για την κατασκευή τυπωμένων κυκλωμάτων ή συναρμολογήσεων τυπωμένου κυκλώματος
8424 89 70
Μηχανικές συσκευές (έστω και του χεριού) για την εκτόξευση, διασπορά ή ψεκασμό υγρών υλών ή υλών σε σκόνη, π.δ.κ.α.
8467 29 51
Ακονιστικές μηχανές διαμόρφωσης, για χρήση με το χέρι, με ενσωματωμένο ηλεκτρικό κινητήρα, που λειτουργούν με σύνδεση σε δίκτυο
8544 19 00
Σύρματα περιελίξεων για ηλεκτροτεχνική χρήση, από ύλες άλλες από χαλκό, μονωμένα
8544 49 91
Σύρματα και καλώδια, ηλεκτρικά, για τάση ≤ 1 000 V, μονωμένα, που δεν φέρουν εξαρτήματα σύνδεσης, στα οποία η διάμετρος κάθε σύρματος του αγωγού είναι > 0,51 mm, π.δ.κ.α.
8708 30 10
Φρένα, σερβόφρενα και μέρη αυτών, που προορίζονται για τη βιομηχανική συναρμολόγηση: των χειροδηγούμενων ελκυστήρων, των επιβατικών αυτοκινήτων και των αυτοκινήτων οχημάτων που είναι κατασκευασμένα κυρίως για τη μεταφορά προσώπων, των αυτοκινήτων φορτηγών οχημάτων, με εμβολοφόρο κινητήρα με ανάφλεξη με συμπίεση (ντίζελ ή ημιντίζελ), με κυλινδρισμό ≤ 2 500 cm3, ή με εμβολοφόρο κινητήρα με ανάφλεξη με ηλεκτρικούς σπινθήρες, με κυλινδρισμό ≤ 2 800 cm3, των αυτοκινήτων οχημάτων ειδικών χρήσεων της κλάσης 8705 , π.δ.κ.α.
8708 40 20
Κιβώτια ταχυτήτων και τα μέρη τους που προορίζονται για τη βιομηχανία συναρμολόγησης: των χειροδηγούμενων ελκυστήρων, των επιβατικών αυτοκινήτων και των αυτοκινήτων οχημάτων που είναι κατασκευασμένα κυρίως για τη μεταφορά προσώπων, των αυτοκινήτων φορτηγών οχημάτων, με εμβολοφόρο κινητήρα με ανάφλεξη με συμπίεση (ντίζελ ή ημιντίζελ), με κυλινδρισμό ≤ 2 500 cm3, ή με εμβολοφόρο κινητήρα με ανάφλεξη με ηλεκτρικούς σπινθήρες, με κυλινδρισμό ≤ 2 800 cm3, των αυτοκινήτων οχημάτων ειδικών χρήσεων της κλάσης 8705 , π.δ.κ.α.
8708 91 20
Ψυγεία και τα μέρη τους που προορίζονται για τη βιομηχανία συναρμολόγησης: των χειροδηγούμενων ελκυστήρων, των επιβατικών αυτοκινήτων και των αυτοκινήτων οχημάτων που είναι κατασκευασμένα κυρίως για τη μεταφορά προσώπων, των αυτοκινήτων φορτηγών οχημάτων, με εμβολοφόρο κινητήρα με ανάφλεξη με συμπίεση (ντίζελ ή ημιντίζελ), με κυλινδρισμό ≤ 2 500 cm3, ή με εμβολοφόρο κινητήρα με ανάφλεξη με ηλεκτρικούς σπινθήρες, με κυλινδρισμό ≤ 2 800 cm3, των αυτοκινήτων οχημάτων ειδικών χρήσεων της κλάσης 8705 , π.δ.κ.α.
8708 92 20
Σιγαστήρες, σωλήνες εξάτμισης και μέρη αυτών, που προορίζονται για τη βιομηχανική συναρμολόγηση: των χειροδηγούμενων ελκυστήρων, των επιβατικών αυτοκινήτων και των αυτοκινήτων οχημάτων που είναι κατασκευασμένα κυρίως για τη μεταφορά προσώπων, των αυτοκινήτων φορτηγών οχημάτων, με εμβολοφόρο κινητήρα με ανάφλεξη με συμπίεση (ντίζελ ή ημιντίζελ), με κυλινδρισμό ≤ 2 500 cm3, ή με εμβολοφόρο κινητήρα με ανάφλεξη με ηλεκτρικούς σπινθήρες, με κυλινδρισμό ≤ 2 800 cm3, των αυτοκινήτων οχημάτων ειδικών χρήσεων της κλάσης 8705 , π.δ.κ.α.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 6
Στοιχεία σχετικά με τους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους εισαγωγών υλικών ξύλινων συσκευασιών κάθε αποστελλόμενου φορτίου των συγκεκριμένων εμπορευμάτων, καταγωγής Λευκορωσίας και της Κίνας
Περίοδος υποβολής στοιχείων:
Κράτος μέλος που υποβάλλει τα στοιχεία:
Σχετικά σημεία εισόδου:
Τόποι ελέγχου:
Αριθμός φορτίων που ελέγχθηκαν στον τόπο προορισμού:
Αριθμός φορτίων που ελέγχθηκαν στο σημείο εισόδου:

Κωδικός της συνδυασμένης ονοματολογίας:
Αριθμός εισερχόμενων φορτίων που εισέρχονται στην Ένωση μέσω του κράτους μέλους που υποβάλλει τα στοιχεία

Αριθμός φορτίων που ελέγχθηκαν

Εκ των οποίων, αριθμός φορτίων με συμμορφούμενα υλικά για ξύλινες συσκευασίες

Εκ των οποίων, αριθμός φορτίων που παρακρατήθηκαν με μη συμμορφούμενα υλικά για ξύλινες συσκευασίες

Εκ των οποίων, με επιβλαβή οργανισμό και χωρίς συμμορφούμενο σήμα ISPM15 (αναφέρατε κατανομή ανά επιβλαβή οργανισμό και εάν το σήμα είναι ελλιπές ή ανακριβές)

Εκ των οποίων, με επιβλαβή οργανισμό και συμμορφούμενο σήμα ISPM15 (αναφέρατε κατανομή ανά επιβλαβή οργανισμό)
Αναφέρατε τον κωδικό χώρας, τον κωδικό παραγωγού/παρόχου της αγωγής και τον κωδικό αγωγής του/των σήματος/-ων ISPM 15


Εκ των οποίων, χωρίς συμμορφούμενο σήμα ISPM15 μόνο (αναφέρατε την κατανομή μεταξύ σήματος που λείπει και εσφαλμένου σήματος)

% των συγκεκριμένων εμπορευμάτων που ελέγχθηκαν (από το συνολικό αριθμό των φορτίων)



ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
με βάση τον Ενωσιακό τελωνειακό Κώδικα

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος


Ιστοσελίδες
www.bookstars.gr
ektelonistivivlia.blogspot
sxoli-ekteloniston.blogspot
gnomesmetaforas.blogspot
logotexnia-ekteloniston.blogspot



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου