Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Το περιβάλλον ενιαίου παραθύρου της ΕΕ για τα τελωνεία (δηλαδή Κεντρικός εκτελωνισμός) (Μάθημα 1+ 4c) 4 Ιουνίου 2019



Το περιβάλλον ενιαίου παραθύρου της ΕΕ για τα τελωνεία (δηλαδή Κεντρικός εκτελωνισμός) (Μάθημα 1+ 4c) 4 Ιουνίου 2019


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑΣ
Το ενιαίο παράθυρο (SW) ορίζεται ως μια εγκατάσταση που επιτρέπει στα μέρη που εμπλέκονται στο εμπόριο και τις μεταφορές να υποβάλλουν τυποποιημένες πληροφορίες και έγγραφα με ένα ενιαίο σημείο εισόδου ώστε να πληρούν όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις σχετικά με τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τη διαμετακόμιση (βλέπε σύσταση 33 της UNECE). Εάν οι πληροφορίες είναι ηλεκτρονικές, τα επιμέρους δεδομένα πρέπει να υποβάλλονται μόνο μία φορά.
Το περιβάλλον ενιαίου παραθύρου της ΕΕ για τα τελωνεία επικεντρώνεται στις τελωνειακές διατυπώσεις και περιλαμβάνει τα ενδιαφερόμενα μέρη που ασχολούνται με τη διασυνοριακή κυκλοφορία εμπορευμάτων.
Ο στόχος του ενιαίου περιβάλλοντος της ΕΕ για τα τελωνεία είναι να επιτρέπει στους οικονομικούς φορείς να υποβάλλουν ηλεκτρονικά και μόνο μία φορά όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται από την τελωνειακή και μη τελωνειακή νομοθεσία για τις διασυνοριακές διακινήσεις εμπορευμάτων της ΕΕ.
Ιστορικό του έργου
Λόγω του πολύπλοκου χαρακτήρα αυτού του καθήκοντος και της εκτεταμένης εργασίας που συνεπάγεται, έχει υιοθετηθεί μια σταδιακή προσέγγιση για τη δημιουργία του SW για την εφαρμογή του.
Το πρώτο βήμα ήταν η δυνατότητα αυτοματοποιημένης επικύρωσης των δικαιολογητικών εγγράφων (δηλ. Πιστοποιητικών και αδειών) στην τελωνειακή διασάφηση, χρησιμοποιώντας τη λύση της Τελωνειακής SW της ΕΕ που παρέχεται από την υποδομή της ΓΔ TAXUD της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η αυτοματοποιημένη αποδοχή και επαλήθευση των τελωνειακών πιστοποιητικών προσφέρει ήδη οφέλη τόσο στους οικονομικούς φορείς όσο και στις δημόσιες διοικήσεις.
Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα της πρωτοβουλίας ΕΕ Τελωνειακό SW, το Ενιαίο Παράθυρο ΕΕ - Κοινό Κτηνιατρικό Έγγραφο Εισόδου (EU SW-CVED), ξεκίνησε το 2012 και τέθηκε σε παραγωγή το Δεκέμβριο του 2014.
Στόχος του σχεδίου EU SW-CVED είναι να προβλεφθούν αυτοματοποιημένοι έλεγχοι της εγκυρότητας των πιστοποιητικών ΚΕΕΥ και ΚΕΕ που υποβάλλονται με τις τελωνειακές διασαφήσεις.

Το έργο αυτό συνίσταται στη διασύνδεση των τελωνειακών συστημάτων των κρατών μελών και της βάσης δεδομένων TRACES των πιστοποιητικών DG SANTE, η οποία διαθέτει τα πιστοποιητικά CVED και CED, μέσω της λύσης της ΓΔ TAXUD.

Το σύστημα λειτουργεί με εννέα κράτη μέλη στην παραγωγή το 2018 (Τσεχική Δημοκρατία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Λετονία, Βουλγαρία, Πολωνία, Κύπρος, Εσθονία και Πορτογαλία).
Οι επιτυχείς δοκιμές συμμόρφωσης έχουν εκτελεστεί από τη Λιθουανία και τα άλλα κράτη μέλη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο μέλλον (π.χ. Γαλλία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο) στον διάδοχο του έργου (αποκαλούμενος Τελωνειακός Τελωνείο ΕΕ - CERTEX).
Σε μια προσπάθεια περαιτέρω διευκόλυνσης και βελτίωσης της εναρμόνισης και της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των αρχών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της ΕΕ SW-CVED με άλλα ψηφιοποιημένα πιστοποιητικά της ΕΕ και ενισχυμένες λειτουργίες, προσανατολίζοντας τη λύση των σχετικών εθνικών τελωνειακών αρχών τυποποιημένη πρόσβαση στα πιστοποιητικά της ΕΕ που εκδίδονται από άλλες δημόσιες αρχές.
Τελωνειακό ενιαίο παράθυρο - ανταλλαγή πιστοποιητικών
Η επιχειρηματική υπόθεση για το νέο έργο, το σχέδιο "Εμβλημα της ενιαίας θυρίδας της ΕΕ: ​​Πιστοποιητικά ανταλλαγής πιστοποιητικών (CERTEX)", εγκρίθηκε από τα κράτη μέλη και την Επιτροπή στις αρχές του 2017 για την ενσωμάτωση των νέων πιστοποιητικών και την ενίσχυση των λειτουργιών της ΕΕ SW -CVED φάση. Το σχέδιο «Τελωνειακή ενιαία παράθυρα της ΕΕ: ​​CERTEX» βασίζεται στο πιλοτικό πρόγραμμα SW-CVED της ΕΕ.
Η ενίσχυση των λειτουργιών του συστήματος SW-CVED της ΕΕ συνίσταται στην προσθήκη της λειτουργικότητας διαχείρισης της ποσότητας και της δυνατότητας παραγωγής και διαβίβασης πιστοποιητικών σε μορφότυπο αναγνώσιμο από τον άνθρωπο (π.χ. PDF) για τα τρία πιστοποιητικά που είναι επί του παρόντος διαθέσιμα στην ΕΕ SW-CVED ( CVEDA, CVEDP και CED).
Τρία νέα πιστοποιητικά θα προστεθούν στο έργο: Εκτέλεση Δασών, Διακυβέρνηση και Εμπόριο ( FLEGT) από τη ΓΔ ENV, Πιστοποιητικό Οργανικής Επιθεώρησης (COI) της ΓΔ AGRI και Κοινό Έγγραφο Υγείας για την Προστασία των Φυτών (CHED-PP) , οι οποίες προβλέπουν τις ίδιες λειτουργίες όπως για τα CVEDA, CVEDP και CED μετά την προαναφερθείσα βελτίωση.

Και τα τρία νέα πιστοποιητικά διαχειρίζονται (ή θα διαχειρίζονται) το TRACES (TRACES NT) που διαχειρίζεται η ΓΔ SANTE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αρχικά, το έργο θα περιοριστεί στη σύνδεση της τελωνειακής SW της ΕΕ με την TRACES / TRACES NT, δεδομένου ότι τα έξι πιστοποιητικά που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής (CVEDA, CVEDP, CED, FLEGT, COI και CHED-PP) TRACES NT. Εντούτοις, εξετάζοντας τις προοπτικές της εξέλιξης της Τελωνειακής Εφαρμογής της ΕΕ, θα προστεθούν και άλλα πιστοποιητικά που φιλοξενούνται σε μια βάση δεδομένων διαφορετική από την TRACES / TRACES NT.
Αυτό θα επισημοποιηθεί μέσω μιας προσθήκης στην επιχειρησιακή υπόθεση και σε άλλη τεκμηρίωση του έργου.
Η επόμενη φάση του έργου θα καλύψει τη διασύνδεση με το σύστημα αδειοδότησης ODS2 της ΓΔ CLIMA, επιτρέποντας την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις άδειες ουσιών που καταστρέφουν το όζον (ODS) και τα φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου (FGAS). Αυτή η διασύνδεση προβλέπεται να ενεργοποιηθεί το 2020.
Ομάδα εργασίας "Τελωνεία 2020"
Παράλληλα με τις δραστηριότητες ανταλλαγής πιστοποιητικών, δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2016 ομάδα έργων Τελωνείων 2020 για να μελετηθεί ένα πιθανό πλαίσιο για την ανάπτυξη του περιβάλλοντος ενιαίου παραθύρου της ΕΕ για τα τελωνεία, συμπεριλαμβανομένων των νομικών πτυχών του.
Αυτή η ομάδα έργου αναμένεται να αντιμετωπίσει το παγκόσμιο όραμα για το περιβάλλον ενιαίου παραθύρου της ΕΕ για τα τελωνεία, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης για την αυτοματοποιημένη αποδοχή και επαλήθευση των πιστοποιητικών που υποστηρίζουν την τελωνειακή διασάφηση, την απαραίτητη νομική βάση, καθώς και το σχέδιο δράσης για τη δημιουργία αυτού του περιβάλλοντος.
Μετά την έκβαση των δραστηριοτήτων του πρώτου σταδίου του έργου, ξεκίνησε μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία τον Απρίλιο του 2017, η οποία έλαβε πολιτική επικύρωση στις 20/06/2017. Η εκτίμηση των επιπτώσεων της πρωτοβουλίας αυτής έχει δημοσιευθεί στις πρωτοβουλίες Europa-info-better regulation-πρωτοβουλίες .
Η προαναφερθείσα Ομάδα Έργων θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις νομικές εξελίξεις της πρωτοβουλίας ως συμβουλευτικού οργάνου.
Μια ανοιχτή δημόσια διαβούλευση διάρκειας 12 εβδομάδων θα διεξαχθεί το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους που σχεδιάστηκαν για την πρωτοβουλία αυτή μπορούν να βρεθούν εδώ Αναζήτηση διαθέσιμων μεταφράσεων του προηγούμενου συνδέσμου••• .
Διαβουλεύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για να δώσει στα ενδιαφερόμενα μέρη που συμμετέχουν στη διασυνοριακή κυκλοφορία αγαθών και στο ευρύτερο κοινό την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για όλα τα στοιχεία που καλύπτονται από την εκτίμηση αντικτύπου: τον ορισμό του προβλήματος και τους αντίστοιχους οδηγούς / το ζήτημα της επικουρικότητας και της προστιθέμενης αξίας μιας παρέμβασης σε επίπεδο ΕΕ · προκαταρκτικές επιλογές για μέτρα / δέσμες πολιτικής · πιθανές επιπτώσεις κάθε επιλογής. Έχουν ζητηθεί ποιοτικά (απόψεις, απόψεις, αντιλήψεις, προτάσεις) και ποσοτικές πληροφορίες (δεδομένα, στατιστικά στοιχεία) από τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Η δημόσια διαβούλευση διεξήχθη από τις 09/10/2018 έως τις 17/01/2019. το ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη διαβούλευση μπορεί να βρεθεί εδώ Αναζήτηση διαθέσιμων μεταφράσεων του προηγούμενου συνδέσμου••• . Οι μεμονωμένες απαντήσεις που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου δημόσιας διαβούλευσης μπορούν να προβληθούν στην ακατέργαστη μορφή τους σε αυτόν τον πίνακα Αναζήτηση διαθέσιμων μεταφράσεων του προηγούμενου συνδέσμου••• . Μια σύντομη στατιστική έκθεση αναζήτησης για διαθέσιμες μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου••• παρουσιάζει τις απαντήσεις για κάθε ερώτηση - τη συνοπτική έκθεση αναζήτησης για διαθέσιμες μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου•••μια λεπτομερέστερη ανάλυση της δημόσιας διαβούλευσης. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης τη δυνατότητα να μεταφορτώσουν έγγραφα θέσης, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ .
Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις δραστηριότητες διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους που σχεδιάζονται για αυτή την πρωτοβουλία μπορούν να βρεθούν εδώ στη στρατηγική διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους Αναζήτηση διαθέσιμων μεταφράσεων του προηγούμενου συνδέσμου•••
Νομική βάση του ενιαίου παραθύρου της ΕΕ
Η πρωτοβουλία «Ενιαίο παράθυρο για το τελωνείο της ΕΕ» αποτέλεσε αρχικά μέρος της απόφασης για το ηλεκτρονικό τελωνείο (Απόφαση αριθ. 70/2008 / ΕΚ) Αναζητήστε τις διαθέσιμες μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμου••• του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 15ης Ιανουαρίου 2008, ένα περιβάλλον χωρίς χαρτί για τα τελωνεία και το εμπόριο).
Η πρωτοβουλία «Ενιαίο παράθυρο για το τελωνείο της ΕΕ» είναι το κύριο έργο που εξακολουθεί να υπάγεται στην απόφαση για την ηλεκτρονική τελωνειακή υπηρεσία, καθώς τα περισσότερα από τα έργα που καλύπτονταν αρχικά από την απόφαση για την ηλεκτρονική τελωνειακή διαχείριση τελούν πλέον υπό τον τελωνειακό κώδικα της Ένωσης.
Γενικές πληροφορίες και σχετικοί σύνδεσμοι
Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τα ορόσημα και τις προθεσμίες του περιβάλλοντος ενιαίου παραθύρου της ΕΕ για την τελωνειακή πρωτοβουλία περιέχονται στο δελτίο 1.13 του παραρτήματος II του MASP .
Επικοινωνία : TAXUD-E-CUSTOMS@ec.europa.eu

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ στα ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Σύνταξη Αίτησης για Απόφαση
σε ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
με το Μεγαλύτερο Αρχείο στην Ελλάδα
E-Mail = ggioggaras@Gmail.comΗ

Δείτε σχετικές  με το θέμα Αναρτήσεις στις

Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ζητάμε
ΕΝΤΥΠΑ ΔΙΑΣΑΦΗΣΕΩΝ
Από το 1830 μέχρι σήμερα

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτερο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Σύμφωνα με τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου