Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Κοινές διατάξεις aγια την καταγωγή προϊόντων της ΕΕ σελίδες από TAXUD ( Μάθημα 2d) 30 Δεκεμβρίου 2020

 

Κοινές διατάξεις aγια την καταγωγή προϊόντων της ΕΕ  σελίδες από TAXUD ( Μάθημα 2d) 30 Δεκεμβρίου 2020

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

Κατάσταση προέλευσης

Συσσώρευση

Ελάχιστες λειτουργίες

Γενικός κανόνας ανοχής

Κανόνας "χωρίς μειονέκτημα"

Αρχή της εδαφικότητας

Άμεσος κανόνας μεταφοράς

Απόδειξη προέλευσης

Εγκεκριμένος εξαγωγέας

Όρια αξίας εκφρασμένα σε ευρώ και αντίστοιχα ποσά σε εθνικά νομίσματα

Περίληψη:

Ενώ οι διατάξεις των μεμονωμένων ρυθμίσεων ενδέχεται να διαφέρουν σε ορισμένες λεπτομέρειες, οι περισσότερες προτιμησιακές ρυθμίσεις προέλευσης έχουν μια σειρά κοινών διατάξεων

Αν και ο στόχος όλων των προτιμησιακών ρυθμίσεων προέλευσης είναι ο ίδιος, οι διατάξεις αυτών των ρυθμίσεων ενδέχεται να διαφέρουν σε ορισμένες λεπτομέρειες. Προκειμένου να έχετε μια πλήρη εικόνα, πρέπει επομένως να εξετάσετε τόσο τις κοινές διατάξεις που δίνονται σε αυτήν την ενότητα όσο και τις συγκεκριμένες διατάξεις κάθε μεμονωμένης ρύθμισης, δηλαδή οποιεσδήποτε περιπτώσεις όπου οι κανόνες της συγκεκριμένης ρύθμισης διαφέρουν από τις κοινές διατάξεις ή όπου οι πληροφορίες πρέπει να συμπληρωθούν.

Οι κύριες κοινές διατάξεις είναι οι ακόλουθες:

Κατάσταση προέλευσης Τα
προϊόντα πρέπει να έχουν κατάσταση προέλευσης για να λάβουν προτιμησιακή μεταχείριση.

Σώρευση Η
σώρευση είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στα συμβαλλόμενα μέρη να χρησιμοποιούν προϊόντα καταγωγής μεταξύ τους.

Ελάχιστες πράξεις
Πρόκειται είτε για πράξεις που θεωρούνται ανεπαρκείς για να αποδώσουν την προέλευση είτε για το ελάχιστο επίπεδο επεξεργασίας που πρέπει να πραγματοποιηθεί στη σώρευση.

Γενικός κανόνας ανοχής
Αυτό επιτρέπει στους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν μη καταγόμενα υλικά έως ένα συγκεκριμένο ποσοστό.

Κανόνας μη επιστροφής χρημάτων
Ο όρος σημαίνει απαγόρευση επιστροφής δασμών που καταβάλλονται για εισαγόμενα εμπορεύματα.

Αρχή της εδαφικότητας
Η αρχή της εδαφικότητας σημαίνει ότι η επεξεργασία ή η επεξεργασία πρέπει να πραγματοποιείται στην επικράτεια των μερών.

Άμεσος κανόνας μεταφοράς
Σκοπός των απευθείας μεταφορών είναι να διασφαλιστεί ότι τα εμπορεύματα που φθάνουν στη χώρα εισαγωγής είναι τα ίδια με αυτά που εγκατέλειψαν τη χώρα εξαγωγής.

Απόδειξη προέλευσης
Όταν τα αγαθά ισχυρίζονται ότι έχουν συγκεκριμένη προτιμησιακή καταγωγή, η αξίωση αυτή πρέπει να πιστοποιείται από απόδειξη της καταγωγής αυτής.

Εγκεκριμένος εξαγωγέας
Ένας εγκεκριμένος εξαγωγέας είναι εξαγωγέας, ο οποίος υπό ορισμένες προϋποθέσεις επιτρέπεται να συντάσσει αποδεικτικά καταγωγής.

Όρια αξίας εκφρασμένα σε ευρώ και αντίστοιχα ποσά σε εθνικά νομίσματα

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Preferential Trade: Οδηγίες για τους κανόνες καταγωγής .

Κατάσταση προέλευσης

Τα προϊόντα έχουν την κατάσταση καταγωγής εάν είτε "έχουν παραχθεί εξ ολοκλήρου" είτε έχουν υποστεί επαρκή επεξεργασία ή επεξεργασία. Αυτό ισχύει για όλες τις προτιμησιακές ρυθμίσεις προέλευσης.

Αποκτήθηκε εξ ολοκλήρου

Το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων ισχύει κυρίως για φυσικά προϊόντα από τη δικαιούχο χώρα και για προϊόντα που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από αυτά. Αυτό σημαίνει ότι ένα προϊόν δεν μπορεί να περιέχει εισαγόμενα μη καταγόμενα στοιχεία.

Επεξεργάστηκε ή επεξεργάστηκε επαρκώς

Τα μη καταγόμενα υλικά ή τα συστατικά πρέπει να επεξεργαστούν επαρκώς για να αποκτήσουν την προέλευση. Αρκετά επεξεργασμένο σημαίνει επαρκώς επεξεργασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές των κανόνων της λίστας .

Συσσώρευση

Διμερής σώρευση

Διαγώνια σώρευση

Περιφερειακή σώρευση

Πλήρης σώρευση

Η σώρευση είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύστημα που επιτρέπει στα προϊόντα καταγωγής της χώρας Α να υποστούν περαιτέρω επεξεργασία ή να προστεθούν σε προϊόντα που προέρχονται από τη χώρα Β, σαν να προέρχονται από τη χώρα Β. Το προϊόν που προκύπτει θα έχει την καταγωγή της χώρας Β. Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο μεταξύ χωρών που λειτουργούν με πανομοιότυπους κανόνες καταγωγής.

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι, σε περίπτωση σώρευσης, η επεξεργασία ή η μεταποίηση που πραγματοποιείται σε κάθε χώρα εταίρο σε καταγόμενα προϊόντα δεν πρέπει να είναι «επαρκής επεξεργασία ή μεταποίηση» όπως ορίζεται στους κανόνες του καταλόγου.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι σώρευσης: διμερείς, διαγώνιες, περιφερειακές και πλήρεις.

Διμερής σώρευση

Η διμερής σώρευση λειτουργεί μεταξύ δύο χωρών όπου μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ή μια αυτόνομη ρύθμιση περιέχει μια διάταξη που τους επιτρέπει να συσσωρεύουν την καταγωγή τους. Αυτός είναι ο βασικός τύπος σώρευσης και είναι κοινός σε όλες τις ρυθμίσεις προέλευσης. Μόνο καταγόμενα προϊόντα ή υλικά μπορούν να επωφεληθούν από αυτό.

Διαγώνια σώρευση

Η διαγώνια σώρευση λειτουργεί μεταξύ περισσότερων από δύο χωρών υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου που περιέχουν πανομοιότυπους κανόνες καταγωγής και προβλέπουν σώρευση μεταξύ τους. Όπως με τη διμερή σώρευση, μόνο τα καταγόμενα προϊόντα ή υλικά μπορούν να επωφεληθούν από τη διαγώνια σώρευση.

Παρόλο που περισσότερες από δύο χώρες μπορούν να συμμετάσχουν στην κατασκευή ενός προϊόντος, θα έχει την καταγωγή της χώρας στην οποία πραγματοποιήθηκε η τελευταία εργασία επεξεργασίας ή επεξεργασίας, υπό την προϋπόθεση ότι ήταν κάτι περισσότερο από μια ελάχιστη λειτουργία. Η διαγώνια σώρευση λειτουργεί μεταξύ της Κοινότητας και των χωρών της λεγόμενης «πανευρωμεσογειακής ζώνης σώρευσης».

Περιφερειακή σώρευση

Η περιφερειακή σώρευση είναι μια μορφή διαγώνιας σώρευσης, η οποία υπάρχει μόνο στο Σύστημα Γενικευμένων Προτιμήσεων (ΣΓΠ) και λειτουργεί μεταξύ των μελών μιας περιφερειακής ομάδας δικαιούχων χωρών (π.χ. ASEAN).

Πλήρης σώρευση

Η πλήρης σώρευση επιτρέπει στα μέρη μιας συμφωνίας να πραγματοποιήσουν επεξεργασία ή μεταποίηση μη καταγόμενων προϊόντων στην περιοχή που σχηματίζουν. Πλήρης σώρευση σημαίνει ότι λαμβάνονται υπόψη όλες οι ενέργειες που πραγματοποιούνται στις συμμετέχουσες χώρες. Ενώ άλλες μορφές σώρευσης απαιτούν να προέρχονται τα αγαθά προτού εξαχθούν από το ένα μέρος στο άλλο για περαιτέρω επεξεργασία ή μεταποίηση, αυτό δεν συμβαίνει με την πλήρη σώρευση. Η πλήρης σώρευση απαιτεί απλώς ότι όλες οι εργασίες επεξεργασίας ή επεξεργασίας των κανόνων της λίστας πρέπει να πραγματοποιούνται σε μη καταγόμενα υλικά προκειμένου το τελικό προϊόν να αποκτήσει προέλευση.

Πραγματοποιείται πλήρης σώρευση μεταξύ της Κοινότητας και π.χ. των χωρών του ΕΟΧ, του Μαγκρέμπ, των ΥΧΕ ή των ΑΚΕ.

Ελάχιστες λειτουργίες

Ελάχιστες λειτουργίες είναι πράξεις που όταν εκτελούνται είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό θεωρούνται ότι είναι τόσο μικρής σημασίας που δεν παρέχουν ποτέ την καταγωγή. Όλοι οι προτιμησιακοί κανόνες καταγωγής περιέχουν ένα άρθρο, το οποίο ορίζει την επεξεργασία ή τη μεταποίηση που πρέπει να θεωρηθεί ανεπαρκής για την παροχή προέλευσης. (π.χ. άρθρο 7 του πρωτοκόλλου αριθ. 4 της ευρωπαϊκής συμφωνίας σύνδεσης με τη Βουλγαρία).

Η επεξεργασία ή η μεταποίηση που πραγματοποιείται σε προϊόν που πληροί τον κανόνα του καταλόγου δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση προέλευσης του προϊόντος, εάν η επεξεργασία ή η μεταποίηση αναφέρεται ως ελάχιστη λειτουργία που αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.

Από την άλλη πλευρά, κατά την κατανομή της προέλευσης σε ένα σύστημα σώρευσης , κάθε επεξεργασία ή επεξεργασία που πραγματοποιείται πρέπει να υπερβαίνει τις προαναφερθείσες ελάχιστες λειτουργίες, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να ικανοποιεί τον σχετικό κανόνα καταλόγου της ρύθμισης.

Γενικός κανόνας ανοχής

Ο γενικός κανόνας ανοχής επιτρέπει στους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν μη καταγόμενα υλικά έως μια συγκεκριμένη ποσοστιαία αξία της τιμής εκ του εργοστασίου. Ωστόσο, εάν ο συγκεκριμένος κανόνας επεξεργασίας ή επεξεργασίας επιτρέπει ήδη τη χρήση μη καταγόμενων υλών, η ανοχή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υπερβεί το ποσοστό ποσοστού που καθορίζεται στον κανόνα της λίστας. Το μέγιστο θα είναι πάντα αυτό που επιτρέπεται από τον συγκεκριμένο κανόνα. Το ποσοστό της επιτρεπόμενης ανοχής ποικίλλει από το ένα προτιμησιακό καθεστώς στο άλλο.

Ο γενικός κανόνας ανοχής δεν ισχύει για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα των κεφαλαίων 50 έως 63 (συμπεριλαμβανομένου). Συγκεκριμένοι κανόνες ανοχής για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα περιλαμβάνονται στις εισαγωγικές σημειώσεις των κανόνων της λίστας .

Κανόνας "χωρίς μειονέκτημα"

Ο όρος επιστροφή σημαίνει επιστροφή δασμών που καταβάλλονται για εισαγόμενα εμπορεύματα και τη διάταξη «χωρίς επιστροφή», όπου προβλέπεται ότι το απαγορεύει αυτό. Αυτός ο κανόνας διασφαλίζει ότι καταβάλλονται δασμοί που ισχύουν για υλικά τρίτων χωρών. Ο στόχος αυτού του κανόνα είναι να αποτρέψει τον αθέμιτο ανταγωνισμό στις εθνικές αγορές.

Ωστόσο, ορισμένες συμφωνίες επιτρέπουν μερικό μειονέκτημα για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ο λόγος αυτής της παρέκκλισης είναι επειδή οι δασμοί που επιβάλλονται σε μη καταγόμενες ύλες σε ορισμένες χώρες είναι σημαντικά υψηλότεροι από εκείνους που ισχύουν στην Κοινότητα και επιτρέποντας την επιστροφή σε ένα ορισμένο επίπεδο η ανισορροπία, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ευνοεί τους κοινοτικούς παραγωγούς, είναι μειωμένος.

Αρχή της εδαφικότητας

Η αρχή της εδαφικότητας σημαίνει ότι η επεξεργασία ή η επεξεργασία πρέπει να πραγματοποιείται στην επικράτεια των μερών.

Λόγω των σύγχρονων διαδικασιών κατασκευής, δεν είναι πάντα δυνατόν να πληρούμε αυτήν την απαίτηση. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποια επεξεργασία σε μια χώρα που δεν συμμετέχει στην προτιμησιακή ρύθμιση. Ορισμένες ρυθμίσεις επιτρέπουν τέτοια εξωτερική επεξεργασία ή επεξεργασία υπό την προϋπόθεση ότι συμμορφώνεται με ορισμένες συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η μη συμμόρφωση με τους καθορισμένους όρους θα έχει ως αποτέλεσμα το προϊόν που επιστρέφει να θεωρείται μη καταγόμενο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η παρέκκλιση από την αρχή της εδαφικότητας δεν ισχύει για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα των κεφαλαίων 50 έως 63 (συμπεριλαμβανομένου) και ούτε ένα προϊόν μπορεί να επωφεληθεί τόσο από αυτήν την παρέκκλιση όσο και από τον γενικό κανόνα ανοχής ταυτόχρονα.

Κατά τον καθορισμό της προέλευσης του τελικού προϊόντος, δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι εργασίες ή οι μεταποιήσεις που πραγματοποιούνται εκτός του εδάφους των συμβαλλομένων μερών. Ωστόσο, κατά τον υπολογισμό της προστιθέμενης αξίας, η συνολική προστιθέμενη αξία της επεξεργασίας ή της μεταποίησης που πραγματοποιείται εκτός του εδάφους των συμβαλλομένων μερών πρέπει να ληφθεί μαζί με την αξία των μη καταγόμενων υλών που ενσωματώνονται στην επικράτεια του άλλου συμβαλλόμενου μέρους.

Οι συνδυασμένες τιμές (η προστιθέμενη αξία εκτός της επικράτειας και η αξία των μη καταγόμενων υλών) δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα ποσοστά που αναφέρονται στον σχετικό κανόνα λίστας.

Άμεσος κανόνας μεταφοράς

Οι προτιμησιακές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν κανόνες σχετικά με τη μεταφορά προτιμησιακών αγαθών από το έδαφος ενός μέρους στο άλλο. Ο σκοπός των απευθείας μεταφορών είναι να διασφαλιστεί ότι τα εμπορεύματα που φθάνουν στη χώρα εισαγωγής είναι τα ίδια με αυτά που εγκατέλειψαν τη χώρα εξαγωγής. Ωστόσο, εάν για οποιονδήποτε λόγο τα εμπορεύματα διέρχονται ή σταματούν, στο έδαφος τρίτης χώρας υπό τον όρο ότι παραμένουν υπό τελωνειακή επιτήρηση, θεωρείται ότι πληρούνται οι όροι της απευθείας μεταφοράς.

Η απόδειξη συμμόρφωσης με τον κανόνα των άμεσων μεταφορών μπορεί να παρέχεται από ένα ενιαίο έγγραφο μεταφοράς που καλύπτει τη διέλευση των εμπορευμάτων μέσω της χώρας διαμετακόμισης ή, για παράδειγμα, ένα "πιστοποιητικό μη χειραγώγησης" που εκδίδεται από τις αρχές αυτής της χώρας.

Απόδειξη προέλευσης

Όταν τα εμπορεύματα ισχυρίζονται ότι έχουν συγκεκριμένη προτιμησιακή καταγωγή, οι τελωνειακές αρχές της χώρας εισαγωγής πρέπει να βεβαιωθούν ότι η αξίωση είναι ορθή και, επομένως, απαιτείται απόδειξη της καταγωγής αυτής. Οι διαφορετικές προτιμησιακές ρυθμίσεις απαιτούν συγκεκριμένα αποδεικτικά καταγωγής σχετικά με συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, οι προτιμησιακές ρυθμίσεις που έχει η Κοινότητα με ορισμένες χώρες απαιτούν πιστοποιητικό κυκλοφορίας EUR.1 ή EUR-MED, ενώ σύμφωνα με το ΣΓΠ απαιτείται πιστοποιητικό καταγωγής τύπου Α. Συνιστάται στους εμπόρους να ελέγχουν ποια συγκεκριμένη απόδειξη προέλευσης απαιτείται για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους για προτιμησιακή καταγωγή. Δήλωση σχετικά με ορισμένα εμπορικά έγγραφα (τιμολόγιο, δελτίο παράδοσης ή οποιοδήποτε άλλο εμπορικό έγγραφο που περιγράφει τα σχετικά προϊόντα με επαρκείς λεπτομέρειες ώστε να είναι δυνατή η αναγνώρισή τους - το λεγόμενο "εγκεκριμένοι εξαγωγείς . Επιπλέον, οι περισσότερες ρυθμίσεις επιτρέπουν τη χρήση "δηλώσεων τιμολογίου" που πραγματοποιούνται από τον εξαγωγέα για οποιαδήποτε αποστολή με συγκεκριμένη τιμή.

Η δήλωση ενός προμηθευτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν προμηθευτή για να δηλώσει την κατάσταση προέλευσης των αγαθών που παρέχει στον πελάτη του, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί αυτές τις πληροφορίες για να πιστοποιήσει την προτιμησιακή προέλευση των αγαθών που εξάγει. Οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση των διατάξεων σχετικά με τη δήλωση του προμηθευτήΑναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••

Σε περιορισμένες περιπτώσεις, τα αποδεικτικά καταγωγής μπορούν να εκδοθούν αναδρομικά και σε περιπτώσεις απώλειας ή καταστροφής, ο εξαγωγέας μπορεί να υποβάλει αίτηση για αντίγραφο.

Όταν προβλέπεται από τη νομοθεσία, είναι δυνατή η αντικατάσταση της αρχικής απόδειξης προέλευσης με ένα ή περισσότερα πιστοποιητικά κυκλοφορίας. Κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση των διατάξεων σχετικά με τα πιστοποιητικά αντικατάστασηςΑναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••

Επισημαίνεται ότι τόσο το πιστοποιητικό καταγωγής Έντυπο Α όσο και το πιστοποιητικό κυκλοφορίας EUR.1 ή EUR-MED πρέπει να πληρούν ορισμένες ειδικές τεχνικές απαιτήσεις που καθορίζονται σε κάθε διακανονισμό. Μία από αυτές τις απαιτήσεις είναι ότι πρέπει να έχουν τυπωμένο πράσινο μοτίβο γραμμοκόσμημα. Δεν υπάρχει μεμονωμένο μοντέλο, αλλά διατίθεται μια διευρυμένη εικόνα ενός τύπου "φόντου πράσινου γραμμοκόσμημα".

Κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή στην ΕΕ των διατάξεων σχετικά με την εκτύπωση τεχνικών απαιτήσεων πιστοποιητικών κυκλοφορίας EUR.1, EUR-MED, A.TR και πιστοποιητικών καταγωγής Έντυπο ΑΑναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••

Περίοδος ισχύος των πιστοποιητικών καταγωγής

Τα αποδεικτικά έγγραφα προέλευσης έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής σύμφωνα με κάθε διάταξη. Η περίοδος αρχίζει να ισχύει από την ημέρα έκδοσης της απόδειξης προέλευσης. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν εξαιρετικές περιστάσεις στις οποίες η προσκόμιση της απόδειξης προέλευσης μπορεί να γίνει αποδεκτή μετά την εν λόγω χρονική περίοδο. Η Επιτροπή Τελωνειακού Κώδικα συμφώνησε επίσης κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την καθυστερημένη παρουσίαση αποδείξεων για εμπορεύματα που τέθηκαν σε ανασταλτική διαδικασίαΑναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••

Εξαιρέσεις από την υποχρέωση παρουσίασης της απόδειξης καταγωγής

Υπάρχουν εξαιρέσεις από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού καταγωγής, υπό την προϋπόθεση πάντοτε ότι τα εμπορεύματα δεν εισάγονται ως εμπόριο. Επιτρέπεται η είσοδος μικρών πακέτων που αποστέλλονται από ένα άτομο σε άλλο έως καθορισμένη μέγιστη τιμή χωρίς απόδειξη προέλευσης. Οι προσωπικές αποσκευές του Traveller επωφελούνται επίσης από παρόμοια παραχώρηση έως καθορισμένη μέγιστη τιμή.

Διοικητική συνεργασία

Η διοικητική συνεργασία είναι κοινή σε όλες τις ρυθμίσεις προέλευσης. Είναι το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων αρχών των χωρών εταίρων που τους επιτρέπει να ελέγχουν εάν οι κανόνες εφαρμόζονται σωστά. Από τη μία πλευρά, οι συνεργάτες πρέπει να παρέχουν ο ένας στον άλλο τις εντυπώσεις των γραμματοσήμων που χρησιμοποιούν για τον έλεγχο ταυτότητας των πιστοποιητικών προέλευσης. Από την άλλη πλευρά, επιτρέπει στις τελωνειακές διοικήσεις να διενεργούν ελέγχους μετά την εισαγωγή σχετικά με την αυθεντικότητα και την ακρίβεια των αποδεικτικών καταγωγής.

Οι αερομεταφορείς θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι εάν αποδειχθεί ότι τα αγαθά είναι ή δεν είχαν πραγματικά δικαίωμα στην προτίμηση, η προτιμησιακή μεταχείριση θα απορριφθεί και τυχόν δασμός που δεν έχει καταβληθεί μπορεί να ανακτηθεί. Επομένως, είναι προς το συμφέρον των εισαγωγέων να κάνουν ό, τι μπορούν πριν από την εισαγωγή, για να ελέγξουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με την απόδειξη καταγωγής και τα εμπορεύματα που καλύπτει για να μάθουν εάν δικαιούνται προτίμησης.

Ειδοποιήσεις προς τους εισαγωγείς - εύλογες αμφιβολίες ως προς την προέλευση των εμπορευμάτων

Σύμφωνα με το σημείο 3 παράγραφος 1 της ανακοίνωσης της Επιτροπής αριθ. 2012 / C 332/01Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κατάλογος των ειδοποιήσεων που επισυνάπτεται στην ανακοίνωση πρέπει να ενημερωθεί, αλλά μόνο στην έκδοση του ιστότοπου. Αυτό σημαίνει ότι ο κατάλογος που επισυνάπτεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ΕΕ ενδέχεται να καταστεί άνευ αντικειμένου. Για αυτόν τον λόγο, ανατρέξτε στη λίστα που δημοσιεύτηκε σε αυτόν τον ιστότοπο για να ελέγξετε τις ειδοποιήσεις που ισχύουν από την ημερομηνία δημοσίευσης της ανακοίνωσης.

Εάν μια ανακοίνωση προς τους εισαγωγείς έχει δημοσιευθεί από την Επιτροπή, οι οικονομικοί φορείς δεν μπορούν να επικαλεσθούν καλή πίστη όσον αφορά τα εμπορεύματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας ανακοίνωσης. Αυτό καθορίζεται στην τελευταία παράγραφο του άρθρου 220 παράγραφος 2 στοιχείο β) του κοινοτικού τελωνειακού κώδικα. Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την τελωνειακή οφειλή, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής του άρθρου 220 παράγραφος 2 στοιχείο β) μπορείτε να βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα .

Εγκεκριμένος εξαγωγέας

Ένας εγκεκριμένος εξαγωγέας είναι εξαγωγέας που πληροί ορισμένους όρους που επιβάλλονται από τις τελωνειακές αρχές και του επιτρέπεται να συντάσσει δηλώσεις τιμολογίου. Ακριβώς όπως οι τελωνειακές αρχές μπορούν να παραχωρήσουν αυτό το καθεστώς, μπορούν επίσης να την ανακαλέσουν εάν ο εξαγωγέας κάνει κατάχρηση ή καταχρηστική άδεια. Οι διαδικασίες που συνδέονται με τη χορήγηση του καθεστώτος "εγκεκριμένου εξαγωγέα" εξαρτώνται από τις εθνικές διατάξεις.

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να χορηγηθεί «ενιαία άδεια» σε εγκεκριμένο εξαγωγέα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε ένα κράτος μέλος, όπου διατηρεί τα αρχεία του που περιέχουν τα αποδεικτικά καταγωγής, αλλά των οποίων τα προϊόντα εξάγονται από άλλα κράτη μέλη (βλέπε άρθρο 8 Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1207/2001 του Συμβουλίου, της 11ης Ιουνίου 2001).

Όρια αξίας εκφρασμένα σε ευρώ και αντίστοιχα ποσά σε εθνικά νομίσματα

Πανευρωμεσογειακή ζώνη ( όρια τιμής 2014Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••

Χιλή ( όρια αξίας 2014 ) - ( όρια αξίας 2015 ) - ( όρια αξίας 2016)Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••

Κεντρική Αμερική ( όρια αξίας 2014 ) - ( όρια αξίας 2015 ) - ( όρια αξίας 2016)Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••Αναζητήστε συμπληρωματικές μεταφράσεις του προσεγόμενου χρόνου•••

Μεξικό ( όρια αξίας 2014 )

Κορέα - ( Όρια τιμής 2020 ) - ( Όρια αξίας 2021 )

Σιγκαπούρη - ( Όρια αξίας 2020 ) - ( Όρια αξίας 2021 )

Βιετνάμ - ( Όρια τιμής 2020 ) - ( Όρια αξίας 2021 )

Κολούμπια, Ισημερινός και Περού - ( Όρια αξίας 2021 )

 

Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας

 

Κλικ: Διαβάστε τα βιβλία μας

https://drive.google.com/drive/folders/1Mz9t1TxUj7NGZDIwBInpO-w155xdf4nP

 

 

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες

https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com

https://ektelonistivivlia.blogspot.com

https://gnomesmetaforas.blogspot .com

https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com

www.bookstars.gr

Στο δεύτεροο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

 

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ

https://drive.google.com/drive/folders/1Mz9t1TxUj7NGZDIwBInpO-w155xdf4nP

 

 

 

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Για αγορά βιβλίων πατήστε εδώ 

 

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:

E-Mail = ggioggaras@Gmail.com

Να σας απαντήσουμε

 

ΝΕΑ Βιβλία για

Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ

Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών

Βάσει Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα

 

 

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ

Ιστοσελίδα = PrePrint.gr

Με μικρό κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου