Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Οι αποσκευές των Ταξιδιωτών και ο έλεγχος αυτών με την είσοδός τους στο Τελωνειακό έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μάθημα 11) 5 Απριλίου 2021

 

Οι αποσκευές των Ταξιδιωτών και ο έλεγχος αυτών με την είσοδός τους στο Τελωνειακό έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μάθημα 11) 5 Απριλίου 2021

 

Ταξιδεύοντας αεροπορικώς

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

Πώς λειτουργούν αυτοί οι έλεγχοι στην πράξη;

Κατάλογος διεθνών αεροδρομίων της Ένωσης

Η έξοδος προορίζεται για ταξιδιώτες εντός της ΕΕ

Μοντέλα ετικετών

Σημειώσεις

Γλωσσάριο

Στην περιοχή χωρίς εσωτερικά σύνορα της ΕΕ , είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ελεύθερη κυκλοφορία των αποσκευών ταξιδιωτών εντός της ΕΕ . Για το σκοπό αυτό, έπρεπε να εισαχθούν κανόνες για την οργάνωση ελέγχων στις αποσκευές που προέρχονται από ή πηγαίνουν σε άλλες χώρες.

Αυτή η σελίδα περιγράφει εν συντομία πού και πότε μπορούν να οργανωθούν αυτοί οι τελωνειακοί έλεγχοι στα αεροδρόμια της ΕΕ ( Σημείωση 1 ).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ενότητα " Ταξίδια " αυτού του ιστότοπου .

Πώς λειτουργούν αυτοί οι έλεγχοι στην πράξη;

 Αυτό εξαρτάται από την περίπτωσή σας:

Πραγματοποιείτε πτήση εντός της ΕΕ ; (Π.χ .: Δουβλίνο - Βαρσοβία) Οι αποσκευές σας δεν υπόκεινται σε τελωνειακό έλεγχο κατά την άφιξή σας στη Βαρσοβία ( Σημείωση 2 ) Φεύγετε από το αεροδρόμιο με την έξοδο που προορίζεται για ταξιδιώτες εντός της ΕΕ . Οι καταχωρημένες αποσκευές σας θα λάβουν μια πράσινη ετικέτα στο Δουβλίνο που θα την χαρακτηρίζει ως αποσκευές που δεν υπόκεινται σε έλεγχο κατά την άφιξη. ( Σημείωση 2 )

  Πραγματοποιείτε πτήση εκτός ΕΕ; (Π.χ .: Μόσχα - Πράγα)
Τόσο οι εγγεγραμμένες αποσκευές όσο και οι χειραποσκευές σας υπόκεινται σε έλεγχο από τα τελωνεία στην Πράγα. Οι καταχωρημένες αποσκευές σας έλαβαν μια κανονική ετικέτα στη Μόσχα (χωρίς πράσινα άκρα) που την χαρακτηρίζει ως υπεύθυνη για έλεγχο.

  Προέρχεστε από αεροδρόμιο που βρίσκεται εκτός ΕΕ με αεροπλάνο το οποίο, μετά από στάση σε αεροδρόμιο της ΕΕ, θα σας μεταφέρει στον τελικό προορισμό σας σε άλλο αεροδρόμιο της ΕΕ (π.χ. Τορόντο - Βρυξέλλες - Βουδαπέστη με το ίδιο αεροσκάφος). Βρίσκεστε σε κατάσταση πανομοιότυπη με αυτήν που περιγράφεται στο σημείο 2 . Οι εγγεγραμμένες αποσκευές σας και οι χειραποσκευές σας ενδέχεται να ελεγχθούν στη Βουδαπέστη.

  Σε αεροδρόμιο της ΕΕ, επιβιβαστείτε σε αεροπλάνο που προέρχεται από αεροδρόμιο εκτός ΕΕ και το οποίο έχει ως τελικό προορισμό άλλο αεροδρόμιο στην ΕΕ; (Π.χ .: Μεξικό-Μαδρίτη-Αθήνα · επιβιβαστείτε στη Μαδρίτη με το αεροσκάφος με προορισμό την Αθήνα)
Πραγματοποιείτε διεθνή πτήση. Κατά συνέπεια, οι αποσκευές σας ενδέχεται να ελεγχθούν στην Αθήνα. Ωστόσο, γενικά οι εγγεγραμμένες αποσκευές με μια πράσινη ετικέτα δεν θα ελεγχθούν.

  Πραγματοποιείτε πτήση μεταξύ αεροδρομίου εκτός ΕΕ και αεροδρομίου ΕΕ με αλλαγή αεροπλάνου σε άλλο αεροδρόμιο της ΕΕ; (π.χ. Τόκιο - Κοπεγχάγη - Άμστερνταμ με αλλαγή αεροσκάφους στην Κοπεγχάγη)
Θα κατεβείτε από το πρώτο αεροπλάνο στην Κοπεγχάγη, όπου οι χειραποσκευές σας ενδέχεται να ελεγχθούν από το τελωνείο. Εν τω μεταξύ, οι καταχωρημένες αποσκευές σας , οι οποίες θα έχουν λάβει μια κανονική ετικέτα (χωρίς πράσινα άκρα) στο Τόκιο, θα μεταφερθούν από την αποσκευή του πρώτου αεροπλάνου σε εκείνη του δεύτερου).
Κατά την άφιξή σας στο Άμστερνταμ, οι χειραποσκευές σας δεν υπόκεινται, θεωρητικά, σε έλεγχο από το τελωνείο ( Σημείωση 2 ), ενώ οι αποσκευές σας είναι πιθανές.
Εάν ο δεύτερος αερολιμένας της ΕΕ δεν είναι εξοπλισμένος για εναέρια κυκλοφορία με τρίτες χώρες (Βλ., Για πληροφορίες, τον κατάλογο των διεθνών αερολιμένων της Ένωσης ), οι καταγεγραμμένες αποσκευές σας ενδέχεται να ελεγχθούν στον πρώτο αερολιμένα της ΕΕ.

  Πραγματοποιείτε πτήση μεταξύ δύο αεροδρομίων της ΕΕ με ενδιάμεση στάση σε αεροδρόμιο εκτός ΕΕ; (π.χ. Ρώμη - Ζυρίχη - Παρίσι, με ή χωρίς αλλαγή αεροπλάνου)
Οι εγγεγραμμένες αποσκευές σας θα λάβουν μια πράσινη ετικέτα στη Ρώμη και δεν θα υπόκεινται σε έλεγχο στο Παρίσι (Σημείωση 2). Ωστόσο, οι χειραποσκευές σας ενδέχεται να ελεγχθούν για τους ίδιους λόγους με αυτούς που αναφέρονται στο σημείο 4 .

Κατάλογος διεθνών αεροδρομίων της Ένωσης

Κατάλογος διεθνών αεροδρομίων της Ένωσης

Η έξοδος προορίζεται για ταξιδιώτες εντός της ΕΕ

Οι έξοδοι που προορίζονται για ταξιδιώτες εντός της ΕΕ σε αεροδρόμια της ΕΕ αναγνωρίζονται με παρόμοιο τρόπο, δηλαδή με πινακίδες που δείχνουν είτε την Ευρωπαϊκή Σημαία , είτε ένα σύμβολο που δείχνει μια πράσινη ετικέτα ή έναν συνδυασμό και των δύο.

Μοντέλα ετικετών

Σε μεγάλα αεροδρόμια, δεν είναι πάντα δυνατό να διαχωρίζονται οι ροές ταξιδιωτών ανάλογα με το σημείο αναχώρησης του ταξιδιού τους, είτε ξεκίνησαν το ταξίδι τους σε ΕΕ είτε σε αερολιμένα εκτός ΕΕ. Επομένως, οι ταξιδιώτες και των δύο κατηγοριών αναμιγνύονται σε κοινόχρηστους χώρους αεροδρομίων. Ωστόσο, οι αποσκευές που προέρχονται από αερολιμένα εκτός ΕΕ μπορεί να υπόκεινται σε έλεγχο, ενώ οι αποσκευές που είναι νηολογημένες σε αεροδρόμιο της ΕΕ δεν το κάνουν ( σημείωση 2 ).

Κατά συνέπεια, προκειμένου να επιτραπεί η ταχεία και αποτελεσματική ταυτοποίηση των αποσκευών σύμφωνα με το αεροδρόμιο στο οποίο είχαν ελεγχθεί, και, ως εκ τούτου, η βελτιστοποίηση των ελέγχων στις αποσκευές που προέρχονται από τρίτη χώρα διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ελεύθερη κυκλοφορία των άλλων αποσκευών, λάβετε μια πράσινη ετικέτα του οποίου το μοντέλο είναι διαφορετικό από εκείνο που χρησιμοποιείται αλλού από ό, τι στην ΕΕ.

  Πράσινη ετικέτα
Αυτό το μοντέλο ετικέτας χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των παραδιδόμενων αποσκευών που είναι καταχωρημένοι σε αερολιμένα της ΕΕ.

  "Κανονική" ετικέτα
Αυτό αναφέρεται στις ετικέτες που είναι γενικά τοποθετημένες σε παραδιδόμενες αποσκευές που ελέγχονται σε αεροδρόμιο που δεν βρίσκεται στην επικράτεια της ΕΕ. Δεν συνορεύουν με τις χαρακτηριστικές πράσινες ζώνες των ετικετών που είναι τοποθετημένες στην ΕΕ .

Σημειώσεις

Σημείωση 1 : Οι πληροφορίες σε αυτήν τη σελίδα αναφέρονται αποκλειστικά σε ελέγχους αποσκευών και όχι σε άτομα .

Σημείωση 2 : Οι πληροφορίες σε αυτήν τη σελίδα δεν προδικάζουν, όπου απαιτείται, την ανάγκη ελέγχου που συνδέονται, αφενός, με την ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών και, αφετέρου, με απαγορεύσεις ή περιορισμούς που επιβάλλονται από τα κράτη μέλη, στο βαθμό που συμβιβάζονται με τις Συνθήκες περί ιδρύσεως των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Ναρκωτικά, όπλα, δημόσια υγεία).

Γλωσσάριο

 Ταξιδιώτης εντός της ΕΕ

Ταξιδιώτης που πραγματοποιεί πτήση εντός της ΕΕ.

 Ενδοκοινοτική πτήση

Η κίνηση ενός αεροσκάφους μεταξύ δύο αεροδρομίων της ΕΕ, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, το οποίο δεν ξεκινά από ή τελειώνει σε αερολιμένα εκτός ΕΕ.

 Εγγεγραμμένες αποσκευές

Αποσκευές οι οποίες, αφού εγγραφούν στο αεροδρόμιο αναχώρησης, δεν είναι προσβάσιμες στον ταξιδιώτη κατά τη διάρκεια της πτήσης ούτε κατά τη στάση, εάν υπάρχει. Αυτές οι αποσκευές μεταφέρονται στην αποσκευή του αεροπλάνου.

 Χειραποσκευή

Οι αποσκευές μεταφέρθηκαν στην καμπίνα του αεροπλάνου από τον ταξιδιώτη.

 


Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ

Ιστοσελίδα = PrePrint.gr

Με μικρό κόστος

 

ΝΕΑ Βιβλία για

Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ

Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών

με βάση τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα

 

 

 

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες

https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com

https://ektelonistivivlia.blogspot.com

https://gnomesmetaforas.blogspot .com

https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com

www.bookstars.gr

Στο δεύτεροο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

 

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ

https://drive.google.com/drive/folders/1Mz9t1TxUj7NGZDIwBInpO-w155xdf4nP

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου