Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Αποφάσεις Δασμολογικών. Κλάσεων της Επιτροπής Τελωνειακού Δασμολογίου και Αποφάσεις Δικαστικές της ΕΕ Ιανουαρίου 2014 (στο μάθημα 3), 4 Φεβρουαρίου 2015







Αποφάσεις Δασμολογικών. Κλάσεων της Επιτροπής Τελωνειακού Δασμολογίου και Αποφάσεις Δικαστικές  της ΕΕ Ιανουαρίου 2014 (στο μάθημα 3), 4 Φεβρουαρίου 2015

  
     


Ιανουάριος
Σχόλιο: Τα κράτη μέλη και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  δεν περιορίζονται μόνο σε αποφάσεις της Επιτροπής Τελωνειακού Κώδικα αλλά καταφεύγουν και στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Η διαδικασία της Δεσμευτικής Δασμολογικής Πληροφόρησης από την Επιτροπή δεν ικανοποιεί το διεθνές εμπόριο, που καταφεύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Ένα φαινόμενο που διαφαίνεται ότι θα γίνεται πιο συχνό όσο θα διαμορφώνεται μια πιο γρήγορη και πιο οικονομικά συμφέρουσα προσφυγή στην Δικαστική Εξουσία.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Ηλεκτρονική συσκευή (αποκαλούμενη «media server») που περιλαμβάνει ενσωματωμένη μνήμη flash χωρητικότητας 2 TB, σκληρό δίσκο με χωρητικότητα μνήμης 4 TB και επεξεργαστή MPEG για διάφορους μορφότυπους βίντεο, εικόνας και ήχου.
Η συσκευή είναι εξοπλισμένη, μεταξύ άλλων, με τις ακόλουθες διεπαφές:
δύο χάλκινες θύρες εισόδου του 1Gbe (GigaBit ethernet) για λήψη,

δύο θύρες συνεχούς ροής τύπου SFP των 10Gbe (μικρού σχήματος με βύσμα) για μετάδοση δεδομένων,

δύο χάλκινες θύρες διαχείρισης 1Gbe για τη διαχείριση της συσκευής,

δύο θύρες USB.
Η συσκευή χρησιμοποιεί τους ακόλουθους μορφότυπους μέσων επικοινωνίας:
MPEG-2 TS και MPEG-4 (H.264),

μεταβλητή (VBR) και σταθερή ταχύτητα δυαδικών ψηφίων (CBR),

υψηλής (HD) και συνήθους ευκρίνειας (SD).
Η συσκευή είναι σε θέση να παρέχει έως 2 500 ροές με ταχύτητα 3,75 Mbps.
Η συσκευή χρησιμοποιείται από παρόχους καλωδιακής ή διαδικτυακής τηλεόρασης για διανομή κατά παραγγελία πολυμεσικών προϊόντων σε καταναλωτές.
Πολυμεσικά προϊόντα, όπως βίντεο, φωτογραφίες, δεδομένα και ήχος, ανταλλάσσονται (λήψη και μετάδοση) μεταξύ εξυπηρετητών μέσων επικοινωνίας, εγκατεστημένων εντός του δικτύου των παρόχων. Η συσκευή καταγράφει το λαμβανόμενο περιεχόμενο και το μεταδίδει κατά παραγγελία μέσω ροής OTT (επιφυούς τεχνολογίας) στον τερματικό εξοπλισμό των πελατών, π.χ. σε τηλεοπτικούς δέκτες, αυτόματες μηχανές επεξεργασίας δεδομένων, κονσόλες παιχνιδιών ή κινητά τηλέφωνα.
8525 60 00
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1, 3γ) και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8525 και 8525 60 00.
Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί δύο ή περισσότερες εναλλακτικές λειτουργίες (τηλεπικοινωνίες της κλάσης 8517, συσκευές εγγραφής ή αναπαραγωγής βίντεο της κλάσης 8521 και μετάδοση της κλάσης 8525). Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η κύρια λειτουργία της συσκευής, κατά την έννοια της σημείωσης 3 του τμήματος XVI, δεδομένου ότι κάθε λειτουργία είναι εξίσου σημαντική για τη χρήση της συσκευής. Κατά συνέπεια, το προϊόν πρέπει να καταταχθεί στην τελευταία κατά σειρά αρίθμησης κλάση μεταξύ εκείνων που μπορούν να ληφθούν εξίσου υπόψη. Η κατάταξη στις διακρίσεις 8517 ή 8521 επομένως αποκλείεται.
Δεδομένου ότι η συσκευή είναι σε θέση όχι μόνο να μεταδίδει αλλά και να λαμβάνει, εντός του δικτύου των παρόχων, περιεχόμενο βίντεο (τηλεοπτικά σήματα) από άλλους εξυπηρετητές μέσων επικοινωνίας, αποκλείεται η κατάταξη στη διάκριση 8525 50 00.
Η συσκευή πρέπει επομένως να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8525 60 00 ως συσκευή μετάδοσης με ενσωματωμένη συσκευή λήψης.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/20 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 5ης Ιανουαρίου 2015 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία
8.1.2015  Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 4/7


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη (κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Ηλεκτρονικό εξάρτημα σε ορθογώνιο πλαστικό περίβλημα (αποκαλούμενο «κασέτα παιχνιδιού») με διαστάσεις 35 × 33 × 4 mm.
Η κασέτα παιχνιδιού αποτελείται από πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος με ολοκληρωμένα κυκλώματα [μνήμη μόνο ανάγνωσης (ROM) και μνήμες flash], παθητικά στοιχεία (πυκνωτές, αντιστάσεις) και διάφορες ακίδες επαφής.
Η ROM περιλαμβάνει πρόγραμμα εφαρμογής (βιντεοπαιχνίδι) και δεν είναι δυνατόν να αλλάξει ή να αναβαθμιστεί από τον χρήστη. Η μνήμη flash χρησιμοποιείται για αποθήκευση των δεδομένων που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπως προτιμήσεις ή επιτευχθέντα επίπεδα και βαθμολογίες.
Λόγω της ειδικής μορφής της και των ειδικά διαμορφωμένων ακίδων επαφής, η κασέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε συγκεκριμένη μάρκα και τύπο κονσόλας βιντεοπαιχνιδιού της κλάσης 9504.
Βλέπε εικόνα (1)
9504 50 00
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, από τη σημείωση 3 του κεφαλαίου 95, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 9504 και 9504 50 00.
Η κασέτα δεν περιέχει μόνο μνήμη flash αλλά και ROM που περιλαμβάνει το παιχνίδι. Στη μνήμη flash αποθηκεύονται αποκλειστικά πληροφορίες που απαιτούνται κατά την εκτέλεση του παιχνιδιού, όπως οι προτιμήσεις των παικτών, τα επιτευχθέντα επίπεδα και οι βαθμολογίες τους. Η κασέτα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για την εκτέλεση βιντεοπαιχνιδιών, σε συνδυασμό με κονσόλα παιχνιδιού. Κατά συνέπεια, η κατάταξη ως υπόθεμα για εγγραφή του ήχου ή για ανάλογες εγγραφές της κλάσης 8523 αποκλείεται [βλέπε επίσης τις επεξηγηματικές σημειώσεις του εναρμονισμένου συστήματος (ΕΣΕΣ) για την κλάση 8523, έκτη παράγραφος, στοιχείο στ].
Δεδομένου ότι η κασέτα αποτελεί μέρος ή εξάρτημα κατάλληλο για χρήση αποκλειστικά ή κυρίως με μια κονσόλα παιχνιδιού της διάκρισης 9504 50, πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 9504 50 00 [βλέπε επίσης τις επεξηγηματικές σημειώσεις του εναρμονισμένου συστήματος για την κλάση 9504 (2), τρίτη παράγραφος].
8.1.2015           EL    Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 4/10
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (EE) 2015/21 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 5ης Ιανουαρίου 2015 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία




(1)  Η εικόνα έχει αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο τύπου SUV με μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, πετρελαιοκινητήρα κυλινδρισμού 2 000 cm3, χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και ταχύτητα οπισθοπορείας. Το συνολικό του μεικτό βάρος είναι περίπου 2 330 kg· η συνολική ικανότητα φορτίου είναι περίπου 700 kg.
Διαθέτει ενιαίο χώρο μεταφοράς προσώπων και εμπορευμάτων. Ο θάλαμος διαθέτει μία σειρά δύο καθισμάτων (συμπεριλαμβανομένου του καθίσματος του οδηγού) και πέντε θύρες με παράθυρα (η οπίσθια θύρα είναι ταλαντευόμενη προς τα έξω). Το δάπεδο του χώρου φόρτωσης καλύπτεται με μοκέτα· ολόκληρο το εσωτερικό του οχήματος είναι επενδεδυμένο με ταπετσαρία στα πλευρικά τοιχώματα και την οροφή. Είναι εξοπλισμένο με μηχανισμό ανύψωσης και καθόδου τόσο των εμπρόσθιων όσο και των οπίσθιων παραθύρων.
Το όχημα είναι προσαρμοσμένο για τη μεταφορά εμπορευμάτων με την αφαίρεση της δεύτερης σειράς καθισμάτων, την κάλυψη των σημείων στήριξης για τη στερέωση των οπίσθιων καθισμάτων και των ζωνών ασφαλείας και τον διαχωρισμό του θαλάμου οδήγησης με δικτυωτό πλέγμα. Τα σημεία στήριξης για τη στερέωση των οπίσθιων καθισμάτων και των ζωνών ασφαλείας δεν έχουν αφαιρεθεί ούτε οριστικά αχρηστευθεί.
8703 32 90
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8703, 8703 32 και 8703 32 90.
Η κατάταξη στην κλάση 8704 ως όχημα για τη μεταφορά εμπορευμάτων αποκλείεται, δεδομένου ότι τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά και η γενική όψη του οχήματος αντιστοιχούν σε εκείνα οχήματος που είναι κατασκευασμένο κυρίως για τη μεταφορά προσώπων (παρουσία πέντε παραθύρων, ταπετσαρίας στα πλευρικά τοιχώματα και την οροφή, μοκέτας). Οι τροποποιήσεις που έγιναν με σκοπό τη μεταφορά εμπορευμάτων (αφαίρεση των οπίσθιων καθισμάτων, εγκατάσταση δικτυωτού πλέγματος) είναι εύκολα αναστρέψιμες.
Το όχημα πρέπει επομένως να καταταγεί στον κωδικό ΣΟ 8703 32 90 ως μεταχειρισμένο αυτοκίνητο όχημα που είναι κατασκευασμένο κυρίως για τη μεταφορά προσώπων.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/22 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 5ης Ιανουαρίου 2015 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 4/13


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(Κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Είδος σχήματος «T» από χάλυβα. Η εξωτερική διάμετρος των πλευρικών άκρων είναι 23 mm και η μέγιστη διάμετρος του κεντρικού τμήματος του είδους είναι 40 mm. Τα πλευρικά άκρα του είναι λοξοτομημένα, κατάλληλα για συγκόλληση άκρο με άκρο, και το τρίτο άκρο του φέρει εσωτερικό σπείρωμα.
Τα πλευρικά άκρα πρόκειται να συγκολληθούν στο ενδιάμεσο των πλακών του θερμαντικού σώματος. Το τρίτο άκρο χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση είτε βαλβίδας εξαερισμού είτε ρυθμιστικής βαλβίδας, ή για τη σύνδεση του θερμαντικού σώματος με σωλήνα που το συνδέει, για παράδειγμα, με λέβητα.
Βλέπε την εικόνα (1).
7307 93 19
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, τη σημείωση 2 στοιχείο α) του τμήματος XV και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 7307, 7307 93 και 7307 93 19.
Το είδος έχει τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά εξαρτημάτων σωληνώσεων που κατατάσσονται στην κλάση 7307. Τα αντικείμενα της κλάσης 7307 είναι, σύμφωνα με τη σημείωση 2 στοιχείο α) του τμήματος XV, μέρη γενικής χρήσης. Δεδομένου ότι οι σχετικές με τα μέρη παραπομπές, μεταξύ άλλων στο κεφάλαιο 73, δεν περιλαμβάνουν παραπομπές σε μέρη γενικής χρήσης όπως ορίζονται στη σημείωση αυτή, η κατάταξη του είδους στην κλάση 7322 ως μέρος θερμαντικών σωμάτων για συστήματα κεντρικής θέρμανσης αποκλείεται [βλέπε επίσης τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του Εναρμονισμένου Συστήματος για την κλάση 7322, σημείο (2) (α)].
Το είδος πρέπει επομένως να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 7307 93 19 ως άλλο εξάρτημα σωληνώσεων από χάλυβα για συγκόλληση άκρο με άκρο του οποίου η μεγαλύτερη εξωτερική διάμετρος δεν υπερβαίνει τα 609,6 mm.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/23 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 5ης Ιανουαρίου 2015 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 4/15




(1)  Η εικόνα έχει αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό.

Απόφαση του Δικαστηρίου (δέκατο τμήμα) της 6ης Νοεμβρίου 2014 [αίτηση του Corte suprema di cassazione (Ιταλία) για την έκδοση προδικαστικής αποφάσεως] — Agenzia delle Dogane, Ufficio di Verona dellAgenzia delle Dogane κατά ADL American Dataline Srl
(Υπόθεση C-546/13) (1)
([Προδικαστική παραπομπή - Κανονισμός (ΕΟΚ) 2658/87 - Κοινό δασμολόγιο - Δασμολογική κατάταξη - Συνδυασμένη Ονοματολογία - Κλάσεις 8471 και 8518 - Ηχεία τα οποία αναπαράγουν τον ήχο διά της μετατροπής ηλεκτρομαγνητικού σήματος σε ηχητικά κύματα, συνδέονται αποκλειστικώς με υπολογιστή και διατίθενται στο εμπόριο μεμονωμένα])
(2015/C 007/13)
Γλώσσα διαδικασίας: η ιταλική
Αιτούν δικαστήριο
Corte suprema di cassazione
Διάδικοι στην υπόθεση της κύριας δίκης
Agenzia delle Dogane, Ufficio di Verona dell’Agenzia delle Dogane
κατά
ADL American Dataline Srl
Διατακτικό
Η Συνδυασμένη Ονοματολογία που περιλαμβάνεται στο παράρτημα I του κανονισμού (ΕΟΚ) 2658/87 του Συμβουλίου, της 23ης Ιουλίου 1987, για τη δασμολογική και στατιστική ονοματολογία και το κοινό δασμολόγιο, όπως τροποποιήθηκε διαδοχικώς με τον κανονισμό (ΕΚ) 2388/2000 της Επιτροπής, της 13ης Οκτωβρίου 2000, τον κανονισμό (ΕΚ) 2031/2001 της Επιτροπής, της 6ης Αυγούστου 2001, τον κανονισμό (ΕΚ) 1832/2002 της Επιτροπής, της 1ης Αυγούστου 2002, και τον κανονισμό (ΕΚ) 1789/2003 της Επιτροπής, της 11ης Σεπτεμβρίου 2003, έχει την έννοια ότι προϊόντα, όπως τα επίμαχα στην κύρια δίκη, τα οποία συνδέονται με ηλεκτρονικό υπολογιστή που είναι εφοδιασμένος με λειτουργικό σύστημα «MAC OS 9» ή με μεταγενέστερο σύστημα πρέπει να κατατάσσονται ως μεγάφωνα στη διάκριση 8518 22 90 της ονοματολογίας αυτής.
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 7/10---12.1.2015





19.1.2015   
EL
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
C 16/12
Διάταξη του Δικαστηρίου (έκτο τμήμα) της 22ας Οκτωβρίου 2014 [αίτηση του Finanzgericht Baden-Württemberg (Γερμανία) για την έκδοση προδικαστικής αποφάσεως] — Mineralquelle Zurzach AG κατά Hauptzollamt Singen
(Υπόθεση C-139/14) (1)
((Προδικαστική παραπομπή - Κοινό δασμολόγιο - Δασμολογική κατάταξη - Συνδυασμένη Ονοματολογία - Κατάταξη εμπορευμάτων - Δασμολογική κλάση 2202 10 00 - Νερά, στα οποία περιλαμβάνονται τα μεταλλικά και τα αεριούχα νερά, με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ή αρωματισμένα - Δασμολογική κλάση 2202 9010 11 - Χυμός φρούτων ή λαχανικών αραιωμένος με νερό ή αεριούχος))
(2015/C 016/18)
Γλώσσα διαδικασίας: η γερμανική
Αιτούν δικαστήριο
Finanzgericht Baden-Württemberg
Διάδικοι στην υπόθεση της κύριας δίκης
Mineralquelle Zurzach AG
κατά
Hauptzollamt Singen
Διατακτικό
Η Συνδυασμένη Ονοματολογία που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Ι του κανονισμού (ΕΟΚ) 2658/87 του Συμβουλίου, της 23ης Ιουλίου 1987, για τη δασμολογική και στατιστική ονοματολογία και το κοινό δασμολόγιο, όπως τροποποιήθηκε με τον κανονισμό (ΕΚ) 1719/2005 της Επιτροπής, της 27ης Οκτωβρίου 2005, έχει την έννοια ότι ποτό, όπως το επίμαχο στην κύρια δίκη, το οποίο αποτελείται, μεταξύ άλλων, από νερό, ζάχαρη, συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, σταφυλιού, ανανά, μανταρινιού, νεκταρινιού και μαρακούγια, πολτό βερίκοκου και γκουάβας, ρυθμιστή οξύτητας, μείγμα βιταμινών, φυσικά αρτύματα και τεχνητά αρτύματα και του οποίου η περιεκτικότητα σε χυμό φρούτων ανέρχεται σε 12 % εμπίπτει στη διάκριση 2202 10 00 της ονοματολογίας αυτής.





26.1.2015   
EL
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
C 26/7
Απόφαση του Δικαστηρίου (όγδοο τμήμα) της 20ής Νοεμβρίου 2014 [αίτηση του Finanzgericht Düsseldorf (Γερμανία) για την έκδοση προδικαστικής αποφάσεως] — Rohm Semiconductor GmbH κατά Hauptzollamt Krefeld
(Υπόθεση C-666/13) (1)
((Προδικαστική παραπομπή - Τελωνειακή ένωση - Δασμολογική κατάταξη - Κοινό δασμολόγιο - Συνδυασμένη Ονοματολογία - Κλάσεις 8541 και 8543 - Μονάδες για τη μετάδοση και λήψη δεδομένων σε μικρή απόσταση - Διακρίσεις 8543 89 95 και 8543 90 80 - Έννοια των μερών μηχανών και ηλεκτρικών συσκευών))
(2015/C 026/09)
Γλώσσα διαδικασίας: η γερμανική
Αιτούν δικαστήριο
Finanzgericht Düsseldorf
Διάδικοι στην υπόθεση της κύριας δίκης
Rohm Semiconductor GmbH
κατά
Hauptzollamt Krefeld
Διατακτικό
1)
Η Συνδυασμένη Ονοματολογία που περιλαμβάνεται στο παράρτημα I του κανονισμού (ΕΟΚ) 2658/87 του Συμβουλίου, της 23ης Ιουλίου 1987, για τη δασμολογική και στατιστική ονοματολογία και το κοινό δασμολόγιο, όπως έχει τροποποιηθεί από τον κανονισμό (ΕΚ) 1832/2002 της Επιτροπής, της 1ης Αυγούστου 2002, έχει την έννοια ότι μονάδες που αποτελούνται η καθεμία από τη διασύνδεση μίας διόδου εκπομπής φωτός, μίας φωτοδιόδου και πολλών άλλων διατάξεων με ημιαγωγό οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπομπή/λήψη μέσω υπέρυθρων ακτίνων όταν τροφοδοτούνται ηλεκτρικά από τις συσκευές στις οποίες είναι ενσωματωμένες, υπάγονται στην κλάση 8543 της Ονοματολογίας αυτής.

2)
Η Συνδυασμένη Ονοματολογία που περιλαμβάνεται στο παράρτημα I του κανονισμού 2658/87, όπως έχει τροποποιηθεί από τον κανονισμό 1832/2002, έχει την έννοια ότι μονάδες, όπως οι επίμαχες στην κύρια δίκη, ενσωματωμένες σε συσκευές για τη μηχανική ή ηλεκτρική λειτουργία των οποίων δεν είναι απαραίτητες δεν αποτελούν μέρη κατά την έννοια της διακρίσεως 8543 90 80 της Ονοματολογίας αυτής, αλλά υπάγονται στη διάκριση 8543 89 95 της εν λόγω Ονοματολογίας η οποία αφορά τις λοιπές μηχανές και ηλεκτρικές συσκευές που έχουν δική τους λειτουργία, οι οποίες δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού στο κεφάλαιο 85 της ίδιας Ονοματολογίας.

Δασμολογική Κατάταξη διαλυμάτων χλωριούχου νατρίου και θαλασσινού νερού
Οφθαλμικά διαλύματα
Ρινικά διαλύματα

ΔΚ 30.04 και 33.07.90

Αριθ Πρωτ.5000447 ΕΞ 2015




Δασμολογική κατάταξη Βίδες από τιτάνιο
ΔΚ 81089090    
Αριθ Πρωτ 5001911 ΕΞ 2015







INDEX
2
2015/C 007/13, 7
2015/C 016/18, 8
2015/C 026/09, 9
2202 10 00, 8
3
30.04, 10
33.07.90, 10
7
7307 93 19, 5
8
81089090, 11
8518 22 90, 7
8525 60 00, 2
8541, 9
8543 89 95, 9
8543 90 80, 9
8703 32 90, 4
9
9504 50 00, 3
M
MAC OS 9, 7
media server, 2
Α
Αριθ Πρωτ 5001911 ΕΞ 2015, 11
Αριθ Πρωτ.5000447 ΕΞ 2015, 10
αυτοκίνητο όχημα προσώπων, 4
αυτοκίνητο τύπου SUV μεταχειρισμένο, 4
Β
Βίδες από τιτάνιο, 11
Δ
διαλυμάτων χλωριούχου νατρίου, 10
Ε
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (EE) 2015/21, 3
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/20, 2
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/22, 4
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/23, 5
Η
Ηλεκτρονική συσκευή, 2
Ηλεκτρονικό εξάρτημα σε ορθογώνιο πλαστικό περίβλημα, 3
Ηχεία, 7
Θ
θαλασσινού νερού, 10
Κ
κασέτα παιχνιδιού, 3
κονσόλα παιχνιδιού, 3
Μ
μεγάφωνα, 7
μερών μηχανών και ηλεκτρικών συσκευών έννοια, 9
Μονάδες για τη μετάδοση και λήψη δεδομένων σε μικρή απόσταση, 9
Ο
Οφθαλμικά διαλύματα, 10
Π
ποτό, 8
Προδικαστική παραπομπή, 7, 8, 9
Ρ
Ρινικά διαλύματα, 10
Σ
συσκευή μετάδοσης με ενσωματωμένη συσκευή λήψης, 2
σωληνώσεων από χάλυβα εξάρτημα, 5
Υ
Υπόθεση C-139/14), 8
Χ
χάλυβασ σχήματος "Τ", 5
χλωριούχου νατρίου, 10
χυμό φρούτων, 8


Στο blog που βρισκόσαστε υπάρχουν:
250 αναρτήσεις σε 16.381 προβολές σελίδων
με κανονισμούς ΕΕ, νόμους, εγκυκλίους, μελέτες,  σχόλια, βιβλία
Πίνακας προηγούμενων Μαθημάτων της Σχολής
 στην ανάρτηση της 31 Δεκεμβρίου 2014



Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος
E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου