Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από εμπορεύματα που είναι προϊόντα απομίμησης/ παραποίησης, 2 Οκτωβρίου 2014, (μάθημα 10)



Προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από εμπορεύματα που είναι προϊόντα απομίμησης/  παραποίησης, 2 Οκτωβρίου 2014 (μάθημα 10)



ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Νομολογία Λαθρεμπορίας, Πολλαπλών Τελών, Προστίμων, Διοικητικών Κυρώσεων (Index)


Εκδόσεις
σελ 16



Σχόλιο:
Οι τελωνειακές παραβάσεις που επιβάλλουν οι τελωνειακές αρχές δεν έχουν ουσιαστική τεκμηρίωση.
Βέβαια,  οι ψηφισμένοι νόμοι που υποχρεώνουν τις διοικητικές αποφάσεις να έχουν διαύγεια, μόνο ένα τους τμήμα έχει ικανοποιηθεί, η δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο Δεύτερο τεύχος της.
Όποιος προσπαθήσει να καταλάβει τις διοικητικές αποφάσεις των Διοικητών των Τελωνείων θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Αναφέρονται μόνο κάποιες κτυπητές λέξεις εντυπωσιασμού , όπως λαθρεμπορία, ψευδές τιμολόγια κλπ.
Αυτές οι λέξεις μόνο σύγχυση προκαλούν και όχι αιτιολογημένη πληροφόρηση, ο στόχος  δηλαδή που έχει  επιβάλλει η διαφάνεια.
Πρέπει οι Τελωνειακοί Διευθυντές των περιφερειακών Μονάδων να περιγράφουν τις διαδικασίες, δόξα το θεό, έχουμε πολλές στα τελωνειακά συστήματα (τελωνειακά καθεστώτα και τελωνειακές διαδικασίες) και να αναφέρουν τις ενέργειές τους από τις οποίες διαπίστωσαν τις τελωνειακές παραβάσεις.
Αυτή η πρακτική θα δώσει όχι μόνο πληροφόρηση προς αποτροπή αλλά και ποιοτική αναβάθμιση στην τελωνειακή συναλλαγή μεταξύ των συναλλασσομένων, κυρίως εκτελωνιστών,  και της τελωνειακής υπηρεσίας.  

Να αναφερθούμε μόνο στις ΗΠΑ, όπου οι εξετάσεις για Πιστοποιημένους Εκτελωνιστές, περιλαμβάνουν ένα τρίτομο βιβλίο με τελωνειακές παραβάσεις.  Ένας καθρέπτης για εμπόρους ,για εκτελωνιστές και για τελωνειακούς υπαλλήλους.

Επιβολή προστίμου για τελωνειακή παράβαση στον  Qing Yi Wu. ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2551, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Με την με αριθμ. 129/ 13/2014 Καταλογιστική πράξη  της Διευθύντριας του Τελωνείου Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», επιβλήθηκε, κατ' άρθρο 147 παρ. 7 του  Ν. 2960/2001, στον Qing Yi Wu, ήδη αγνώστου διαμονής,  πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων (2.000 €), πλέον ΤΧ και  ΟΓΑ (2,4%), σαράντα οκτώ ευρώ (48 €), ήτοι συνολικά  δύο χιλιάδες και σαράντα οκτώ ευρώ (2.048 €) για εισαγωγή εμπορευμάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις  του Καν. (ΕΚ) 1383/ 2003 και πλέον Καν.(ΕΕ) 608/2013 για  την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από εμπορεύματα που είναι προϊόντα απομίμησης/  παραποίησης, η οποία αποτελεί Τελωνειακή Παράβαση  κατ’ άρ. 142 παρ. 1 του Ν. 2960/2001.

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης

ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ηλεκτρονικός επαγγελματισμός μειώνει τη γνώση της πείρας.
Επικεντρωθείτε στο βιβλίο και στην δια βίου εκπαίδευση

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Βρείτε επαγγελματικές λύσεις στο Blog  Σχολή Εκτελωνιστών του Γιώργου Γιωγγαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου