Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ευρετήρια αποφάσεων Δασμολογικών . Κλάσεων της ΕΕ Νοεμβρίου 2014 (Μάθημα 3) (Κωδικοί Συνδυασμένης Ονοματολογίας -Taric), 10 Δεκεμβρίου 2014



Ευρετήρια αποφάσεων Δασμολογικών . Κλάσεων της ΕΕ Νοεμβρίου 2014 (Μάθημα 3) (Κωδικοί Συνδυασμένης Ονοματολογίας -Taric), 10 Δεκεμβρίου 2014




ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Συμπαγές, κυλινδρικό προϊόν με σπείρωμα, μήκους περίπου 12 mm, που κατασκευάζεται από εξαιρετικά σκληρό κράμα τιτανίου με φινίρισμα χρώματος.

Το προϊόν έχει στέλεχος με σταθερή εξωτερική διάμετρο 3 mm και κεφαλή. Το στέλεχος διαθέτει εξ ολοκλήρου ασύμμετρο σπείρωμα. Η κεφαλή έχει σπείρωμα (που της επιτρέπει να κλειδώνει μέσα σε πλάκα συμπίεσης σε συστήματα στερέωσης) με υποδοχή σε εσοχή.

Το προϊόν αντιστοιχεί στο πρότυπο ISO/TC 150 για βίδες (κοχλίες) εμφύτευσης και παρουσιάζεται προς χρήση στο πεδίο της χειρουργικής τραυμάτων για την αντιμετώπιση καταγμάτων. Προορίζεται για τοποθέτηση στο σώμα με χρήση ειδικών εργαλείων.

Κατά την εισαγωγή του, το προϊόν παρουσιάζεται σε αποστειρωμένη συσκευασία. Το προϊόν φέρει αριθμό και ως εκ τούτου είναι ανιχνεύσιμο καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγής και της διανομής.
 (1) Βλέπε εικόνα.
8108 90 90
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, από τη σημείωση 2 στοιχείο α) του τμήματος XV, τη σημείωση 3 του τμήματος XV, τη σημείωση 1 στοιχείο στ) του κεφαλαίου 90, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8108, 8108 90 και 8108 90 90.
Λόγω των αντικειμενικών χαρακτηριστικών του, το προϊόν αντιστοιχεί πλήρως σε μια βίδα από κοινό μέταλλο, μολονότι προορίζεται για χρήση στη χειρουργική τραυμάτων. Ανεξάρτητα από την πραγματική τους χρήση, οι βίδες από κοινά μέταλλα αποτελούν, σύμφωνα με τη σημείωση 2 στοιχείο α) του τμήματος XV, μέρη γενικής χρήσης. Η κατάταξή του στην κλάση 9021 ως νάρθηκα, υποστηρίγματος και άλλου είδους συσκευής για κατάγματα επομένως αποκλείεται σύμφωνα με τη σημείωση 1 στοιχείο στ) του κεφαλαίου 90.
Το προϊόν πρέπει επομένως να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8108 90 90, ως άλλο τεχνούργημα από τιτάνιο
. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1212/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 11ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη Συνδυασμένη Ονοματολογία


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Αυλακωμένο, κυλινδρικό προϊόν με σπείρωμα που κατασκευάζεται από εξαιρετικά σκληρό κράμα τιτανίου, μήκους μεταξύ 20 και 56 mm.
Το προϊόν έχει αυλακωμένο στέλεχος με εξωτερική διάμετρο 4 mm και κεφαλή με εξαγωνικό οδηγό. Το στέλεχος διαθέτει εξ ολοκλήρου σπείρωμα με βήμα των 2 mm.
Το προϊόν αντιστοιχεί στο πρότυπο ISO/TC 150 για βίδες (κοχλίες) εμφυτευμάτων και παρουσιάζεται προς χρήση στον τομέα της χειρουργικής τραυμάτων για την ανάταξη καταγμάτων.
Προορίζεται για τοποθέτηση στο σώμα με τη χρήση ειδικών εργαλείων και με συρμάτινο οδηγό, ο οποίος εισέρχεται στο αυλακωμένο στέλεχος και επιτρέπει την ακριβή τοποθέτηση μέσω μικρής τομής στο σώμα.
Κατά την εισαγωγή του, το προϊόν παρουσιάζεται σε αποστειρωμένη συσκευασία. Το προϊόν φέρει αριθμό και ως εκ τούτου είναι ανιχνεύσιμο καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγής και της διανομής.
9021 10 90
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 9021, 9021 10 και 9021 10 90.

Λόγω των αντικειμενικών του χαρακτηριστικών, δηλαδή της παρουσίας αυλακωμένου στελέχους, το προϊόν δεν αντιστοιχεί πλήρως σε βίδα από κοινό μέταλλο. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να θεωρηθεί μέρος γενικής χρήσης (βίδα), όπως αναφέρεται στη σημείωση 2 του τμήματος XV. Επομένως, αποκλείεται η κατάταξη στην κλάση 8108.

Ως εκ τούτου, το προϊόν πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 9021 10 90 ως άλλο είδος και συσκευή για κατάγματα.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1213/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 11ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Συμπαγές κυλινδρικό προϊόν με σπείρωμα (αποκαλούμενο «βίδα διπλού πυρήνα για την τεχνική Pangea») που κατασκευάζεται από εξαιρετικά σκληρό κράμα τιτανίου, μήκους μεταξύ 20 και 45 mm.
Το στέλεχος διαθέτει εξ ολοκλήρου σπείρωμα με διπλό πυρήνα και περιλαμβάνει ζώνη μετάβασης για την αλλαγή της διαμέτρου του πυρήνα. Έχει σταθερή εξωτερική διάμετρο 4,0 mm, με αυτοβυθιζόμενο προφίλ και αμβλεία άκρη με σπείρωμα.
Το προϊόν έχει πολυαξονική (κινητή) κεφαλή σχήματος U, με εσωτερικό σπείρωμα, που παρέχει γωνίωση 25° γύρω από τον άξονά της, επιτρέποντας τη ρύθμισή της.
Το προϊόν έχει ειδική έδρα στο καπάκι «κλειδώματος» για τη στερέωση ράβδου (παρουσιάζεται ξεχωριστά) στην κεφαλή του.
Το προϊόν αντιστοιχεί στο πρότυπο ISO/TC 150 για βίδες (κοχλίες) εμφυτευμάτων και παρουσιάζεται προς χρήση στη χειρουργική τραυμάτων ως τμήμα συστήματος για την οπίσθια σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης. Τοποθετείται με τη χρήση ειδικών εργαλείων.
Κατά την εισαγωγή, δεν παρουσιάζεται σε αποστειρωμένη συσκευασία. Το προϊόν φέρει αριθμό και, ως εκ τούτου, είναι ανιχνεύσιμο καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγής και της διανομής.
 (1) Βλέπε εικόνα
9021 10 90
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, από τη σημείωση 2 στοιχείο β) του κεφαλαίου 90, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 9021, 9021 10 και 9021 10 90.

Λόγω των αντικειμενικών του χαρακτηριστικών, δηλαδή της παρουσίας πολυαξονικής κεφαλής σχήματος U με το καπάκι «κλειδώματος», το προϊόν δεν αντιστοιχεί πλήρως σε βίδα από κοινό μέταλλο. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να θεωρηθεί μέρος γενικής χρήσης (βίδα), όπως αναφέρεται στη σημείωση 2 του τμήματος XV. Επομένως, αποκλείεται η κατάταξη στην κλάση 8108.

Ως εκ τούτου, το προϊόν πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 9021 10 90 ως άλλο είδος και συσκευή για κατάγματα.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1214/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 11ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Ηλιακός συλλέκτης διαστάσεων 2 × 2 m περίπου, αποτελούμενος από 25 γυάλινους σωλήνες κενού στερεωμένους παράλληλα και διασυνδεδεμένους μέσω σωλήνα συλλογής. Κάθε σωλήνας κενού αποτελείται από δύο ομόκεντρους σωλήνες, που περιέχουν υγρό μεταφοράς θερμότητας. Ο εσωτερικός σωλήνας είναι επιστρωμένος με απορροφητικό υλικό.

Η ηλιακή ενέργεια απορροφάται από το στρώμα απορροφητικού υλικού του εσωτερικού σωλήνα και μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια. Η θερμότητα μεταφέρεται εν συνεχεία στο υγρό μεταφοράς θερμότητας, το οποίο μετατρέπεται σε αέριο, ανυψώνεται και μεταφέρει τη θερμότητα στον σωλήνα συλλογής (χάλκινος συλλέκτης).

Η θερμότητα στη συνέχεια μεταφέρεται από τον σωλήνα συλλογής σε δεξαμενή νερού με σωληνώσεις που περιέχουν υγρό μεταφοράς θερμότητας το οποίο κυκλοφορεί μέσω αντλίας που ελέγχεται από ρυθμιστή.

Η αντλία, ο ρυθμιστής, οι σωληνώσεις και η δεξαμενή νερού δεν περιλαμβάνονται στο προϊόν κατά την παρουσίαση.

Ο ηλιακός συλλέκτης χρησιμοποιείται σε ηλιακούς θερμοσίφωνες και προορίζεται για εγκατάσταση στη στέγη.
8419 19 00
Η κατάταξη καθορίζεται από τον γενικό κανόνα 1, τον γενικό κανόνα 2 στοιχείο α) και τον γενικό κανόνα 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8419 και 8419 19 00.
Ο ηλιακός συλλέκτης θεωρείται ότι διαθέτει τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του πλήρους ή του τελειωμένου είδους (θερμαντήρας νερού) καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την παραγωγή θερμότητας. Τα ελλείποντα στοιχεία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά της θερμότητας και την αποθήκευση του νερού. Κατά συνέπεια, η κατάταξη στη διάκριση 8419 90 85 ως μέρος των θερμαντήρων νερού αποκλείεται.
Καθόσον ο ηλιακός συλλέκτης μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε θερμότητα, δεν μπορεί να θεωρηθεί απλή διάταξη εναλλαγής της θερμότητας της διάκρισης 8419 50 [βλέπε επίσης τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του Εναρμονισμένου Συστήματος (ΕΣΕΣ) για την κλάση 8419, ομάδα (I), (Β)].
Ο ηλιακός συλλέκτης πρέπει επομένως να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8419 19 00 ως άλλος θερμαντήρας νερού μη ηλεκτρικός, στιγμιαίας θέρμανσης ή συσσώρευσης [βλέπε επίσης τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του Εναρμονισμένου Συστήματος για την κλάση 8419, ομάδα (I), τελευταία παράγραφος].
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1215/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 11ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Ηλεκτρονική συσκευή διαστάσεων 10 × 4 × 1 cm περίπου, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα στοιχεία:

επεξεργαστή,

μνήμη συστήματος 1 GB,

εσωτερική μνήμη 4 GB,

ενσωματωμένη μονάδα για ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Η συσκευή διαθέτει τις ακόλουθες διεπαφές:
HDMI,

USB,

micro USB,

micro SDHC.
Η συσκευή δεν περιλαμβάνει δέκτη βιντεοφωνικών σημάτων (video tuner).

Όταν συνδέεται με τηλεοπτικό δέκτη ή οθόνη, η συσκευή παρέχει στον χρήστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, π.χ., για ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακολούθηση βίντεο, ενασχόληση με παιχνίδια ή τηλεφόρτωση εφαρμογών λογισμικού. Είναι ικανή να αναπαράγει αρχεία πολυμέσων, όπως βίντεο, φωτογραφίες και μουσική από κάρτες μνήμης ή μνήμες USB.
8528 71 91
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1, 3 στοιχείο γ) και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, τη συμπληρωματική σημείωση 3 του κεφαλαίου 85, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8528, 8528 71 και 8528 71 91.
Κατά την έννοια της σημείωσης 3 του τμήματος XVI, η συσκευή είναι σχεδιασμένη για να εκτελεί δύο ή περισσότερες εναλλακτικές λειτουργίες (αυτόματης επεξεργασίας πληροφοριών, της κλάσης 8471, επικοινωνίας, της κλάσης 8517, βιντεοφωνικής αναπαραγωγής, της κλάσης 8521, και τηλεοπτικής λήψης, της κλάσης 8528). Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η κύρια λειτουργία της συσκευής, δεδομένου ότι κάθε λειτουργία είναι εξίσου σημαντική για τη χρήση της συσκευής. Κατά συνέπεια, η συσκευή πρέπει να καταταχθεί στην τελευταία κατά σειρά αρίθμησης κλάση μεταξύ εκείνων που μπορούν εξίσου να ληφθούν υπόψη. Η κατάταξη στις κλάσεις 8471, 8517 ή 8521 συνεπώς αποκλείεται.
Δεδομένου ότι η συσκευή δεν περιλαμβάνει δέκτη βιντεοφωνικών σημάτων (tuner) και παρέχει τη δυνατότητα διαλογικής ανταλλαγής πληροφοριών, πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8528 71 91 ως συσκευή με μικροεπεξεργαστή και ενσωματωμένο διαμορφωτή-αποδιαμορφωτή (modem) για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, που διαθέτει διαλογικό σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών και έχει τη δυνατότητα λήψης τηλεοπτικών σημάτων [οι λεγόμενες «χωριστές ενότητες (set-top boxes) με σύστημα επικοινωνίας», στις οποίες περιλαμβάνονται και εκείνες με ενσωματωμένη διάταξη που επιτελεί λειτουργία εγγραφής ή αναπαραγωγής, υπό τον όρο ότι διατηρούν τον ουσιώδη χαρακτήρα της χωριστής ενότητας με σύστημα επικοινωνίας].
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1216/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 11ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
1.
Είδος (καλούμενο «ηλεκτρικό φίλτρο») το οποίο αποτελείται από κεραμικό πυκνωτή σε πολλές στρώσεις τύπου οπής διασύνδεσης με στήριξη σε επιφάνεια, διαστάσεων 8 × 3 × 3 mm περίπου.
Παρουσιάζεται ως χαμηλοπερατό φίλτρο για χρήση ως φίλτρο ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών (EMI), για παράδειγμα, σε ενισχυτές ισχύος, τροφοδοτικά ισχύος, συσκευές ελέγχου θερμοκρασίας και κινητήρων, και κυκλώματα οδήγησης.
 (1) Βλέπε εικόνα 1.
8532 24 00
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, από τη σημείωση 2 στοιχείο α) του τμήματος XVI, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8532 και 8532 24 00.
Το είδος χρησιμοποιείται ως συστατικό μέρος σε μια σειρά μηχανημάτων. Δεδομένου ότι αποτελείται μόνον από έναν πυκνωτή, πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8532 24 00 ως σταθερός πυκνωτής με διηλεκτρική ύλη από κεραμικό, σε πολλές στρώσεις.
2.
Είδος (αποκαλούμενο «ηλεκτρικό φίλτρο») το οποίο αποτελείται από πυκνωτή και δύο σφαιρίδια από φερρίτη, διαστάσεων 7 × 2 × 2 mm περίπου.

Το ισοδύναμο ηλεκτρικό κύκλωμα περιλαμβάνει δύο πηνία, ένα για κάθε σφαιρίδιο από φερρίτη, τοποθετημένα σε σειρά στη διαδρομή του συνεχούς ρεύματος και συνδεδεμένα με τον αγωγό στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά ενός πυκνωτή τύπου οπής διασύνδεσης με στήριξη σε επιφάνεια.

Τα δύο σφαιρίδια από φερρίτη ενεργούν ως πηνία και η λειτουργία τους είναι η ελαχιστοποίηση του συντονισμού με τα περιβάλλοντα κυκλώματα για την καταστολή των ηλεκτρικών ρευμάτων υψηλής συχνότητας.

Παρουσιάζεται για χρήση ως φίλτρο ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών (EMI), για παράδειγμα, στην αυτοκινητοβιομηχανία και σε άλλες βιομηχανικές εφαρμογές.
 (1) Βλέπε εικόνα 2.
8548 90 90
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, από τη σημείωση 2 στοιχείο γ) του τμήματος XVI, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8548, 8548 90 και 8548 90 90.
Λόγω των αντικειμενικών του χαρακτηριστικών, δηλαδή ότι δεν αποτελείται μόνον από έναν πυκνωτή, αλλά και από δύο σφαιρίδια από φερρίτη, το είδος δεν αντιστοιχεί πλήρως στο κείμενο της κλάσης 8532 (πυκνωτές).
Επιπλέον, δεδομένου ότι τόσο τα σφαιρίδια από φερρίτη όσο και ο πυκνωτής είναι εξίσου σημαντικά για τη συνολική λειτουργία του ηλεκτρικού φίλτρου, η λειτουργία του είδους υπερβαίνει το πεδίο εφαρμογής της κλάσης 8532. Η κατάταξη στην κλάση αυτή, κατ' εφαρμογή του γενικού κανόνα 1 και της σημείωσης 2 στοιχείο α) του τμήματος XVI, επομένως αποκλείεται.
Το είδος χρησιμοποιείται ως συστατικό μέρος σε μια σειρά μηχανημάτων. Καθώς δεν είναι κατάλληλο για χρήση αποκλειστικά ή κυρίως σε συγκεκριμένα μηχανήματα ή κατηγορία μηχανημάτων, πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8548 90 90 ως άλλο ηλεκτρικό μέρος μηχανών ή συσκευών που δεν κατονομάζεται ή περιλαμβάνεται αλλού στο κεφάλαιο 85.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1217/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 11ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία




INDEX


8
8108 90 90, 1
8419 19 00, 4
8528 71 91, 6
8532 24 00, 8
8548 90 90, 8
9
9021 10 90, 2, 3
M
modem, 6
Β
βίδα, 1
βίδα διπλού πυρήνα για την τεχνική Pangea, 3
βίδες (κοχλίες) εμφυτευμάτων, 2
βίδες καταγμάτων, 1
Ε
είδος και συσκευή για κατάγματα, 3
είδος και συσκευή για κατάγματα., 2
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1212/2014, 1
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1213/2014, 2
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1214/2014, 3
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1215/2014, 4
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1216/2014, 6
Η
ηλεκτρικό φίλτρο, 8
Ηλεκτρονική συσκευή, 6
Ηλιακός συλλέκτης, 4
Θ
θερμαντήρας νερού, 4
Κ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1217/2014, 8
κοχλίες καταγμάτων, 1
Μ
μηχανών ή συσκευών που δεν κατονομάζεται ή περιλαμβάνεται αλλού στο κεφάλαιο 85, 8
Π
πυκνωτής με διηλεκτρική ύλη από κεραμικό, 8
Σ
συσκευή με μικροεπεξεργαστή και ενσωματωμένο διαμορφωτή-αποδιαμορφωτή (modem), 6
Τ
τεχνούργημα από τιτάνιο, 1
Φ
φίλτρο ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών (EMI),, 8
Χ
χωριστές ενότητες (set-top boxes), 6



Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου