Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Τα αζήτητα υποκείμενα εμπορεύματα στο Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), (Μάθημα 1), 6 Ιουνίου 2015



Τα αζήτητα υποκείμενα εμπορεύματα  στο Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), (Μάθημα 1), 6 Ιουνίου 2015
  

ΑΡΘΡΟ 9 ΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΖΗΤΗΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΟΛΘ ΑΕ
Εμπορεύματα που παραμένουν στους αποθηκευτικούς χώρους της ΟΛΘ ΑΕ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών από την αποθήκευσή ή την εναποθήκευσή τους, χωρίς να καταβάλλονται τα δικαιώματα που οφείλονται, κηρύσσονται αζήτητα.
Στις εύφλεκτες ύλες και τα ευπαθή (περιλαμβάνονται και τα έμφορτα ψυγεία containers) το παραπάνω χρονικό διάστημα ορίζεται σε ένα μήνα. Τα εμπορεύματα που κηρύχθηκαν αζήτητα εκποιούνται σύμφωνα με τον Κανονισμό Εκποίησης Αζητήτων της ΟΛΘ ΑΕ.
Από το εκπλειστηρίασμα που επιτυγχάνεται ικανοποιούνται προνομιακά οι απαιτήσεις της ΟΛΘ ΑΕ, για τα κάθε είδους οφειλόμενα δικαιώματα , από την εκφόρτωση, παραλαβή, αποθήκευση και τυχόν άλλες υπηρεσίες, των εν λόγω εμπορευμάτων.
Για τα αζήτητα εμπορεύματα που εκποιήθηκαν, εισπράττονται πέραν των προβλεπομένων δικαιωμάτων και αποθηκευτικά δικαιώματα από την ημερομηνία που φέρει η Απόφαση του ∆ιευθύνοντος Συμβούλου ΟΛΘ ΑΕ περί κατακυρώσεως των στον τελευταίο πλειοδότη.

Παρατήρηση: Διαβάστε για τις ιδιωτικές υποκέιμενες αποθήκες. «Αζήτητα εμπορεύματα με τελωνειακή παρακολούθηση, νομική και εθιμική βάση, ανάρτηση  3 Απριλίου 2015 

Στο blog που βρισκόσαστε υπάρχουν:
317 αναρτήσεις σε 20.270 προβολές σελίδων
με κανονισμούς ΕΕ, νόμους, εγκυκλίους, μελέτες,  σχόλια, βιβλία
Πίνακας προηγούμενων Μαθημάτων της Σχολής
 στην ανάρτηση της 31 Μαρτίου 2015

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου