Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Αποφάσεις Δασμολογικών. Κλάσεων της Επιτροπής Τελωνειακού Δασμολογίου και Αποφάσεις Δικαστικές της ΕΕ, του Μαΐου 2015 (στο μάθημα 3), 11 Ιουνίου 2015 με INDEX




Αποφάσεις Δασμολογικών. Κλάσεων της Επιτροπής Τελωνειακού Δασμολογίου και Αποφάσεις Δικαστικές  της ΕΕ, του Μαΐου 2015 (στο μάθημα 3), 11 Ιουνίου 2015 με INDEX



Δεσμευτικές δασμολογικές πληροφορίες που δεν συμμορφώνονται με τον παρόντα κανονισμό μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν αντικείμενο επίκλησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παράγραφος 6 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92, κατά τη διάρκεια περιόδου τριών μηνών από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του παρόντος κανονισμού


Γενικοί κανόνες για την ερμηνεία της ονοματολογίας
Η κατάταξη των εμπορευμάτων στην ονοματολογία πραγματοποιείται σύμφωνα με τις παρακάτω αρχές
1. Το κείμενο των τίτλων των τμημάτων των κεφαλαίων ή των υποκεφαλαίων θεωρείται ότι έχει, μόνο ενδεικτική αξία, δεδομένου ότι η κατάταξη καθορίζεται νόμιμα σύμφωνα με το κείμενο των κλάσεων και των σημειώσεων των τμημάτων ή των κεφαλαίων και σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες, εφόσον αυτοί δεν είναι αντίθετοι προς το κείμενο των εν λόγω κλάσεων και σημειώσεων.
2. α) Κάθε αναφορά σ ένα είδος μέσα σε ορισμένη κλάση καλύπτει το είδος αυτό, έστω και αν δεν είναι πλήρες ή τελειωμένο, με την προϋπόθεση ότι στην κατάσταση που παρουσιάζεται, εμφανίζει τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του πλήρους ή του τελειωμένου είδους. Καλύπτει επίσης το πλήρες ή τελειωμένο είδος ή αυτό που θεωρείται σαν τέτοιο, βάσει των προηγουμένων διατάξεων, στην περίπτωση που αυτό παρουσιάζεται ασυναρμολόγητο ή αποσυναρμολογημένο.
β) Κάθε αναφορά σε μια ύλη μέσα σε ορισμένη κλάση καλύπτει την ύλη αυτή, είτε σε αμιγή κατάσταση είτε αναμεμειγμένη ή και συνδυασμένη με άλλες ύλες. Επίσης, κάθε αναφορά σε τεχνουργήματα από ορισμένη ύλη καλύπτει τα τεχνουργήματα που αποτελούνται εξ ολοκλήρου ή μερικώς από την ύλη αυτή. Η κατάταξη των αναμειγμένων αυτών προϊόντων ή των συνθέτων αυτών ειδών γίνεται σύμφωνα με τις αρχές που αναφέρονται στον κανόνα 3.
3. Όταν εμπορεύματα πρέπει, εκ πρώτης όψεως, να καταταγούν σε δύο ή περισσότεροι κλάσεις, σ' εφαρμογή του κανόνα 2 β), ή σε κάθε άλλη περίπτωση, η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με τα παρακάτω:
α) η περισσότερο εξειδικευμένη κλάση πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι των κλάσεων με γενικότερο περιεχόμενο. Εντούτοις, όταν δύο ή περισσότερες κλάσεις καλύπτουν κάθε μία ένα μόνο τμήμα των υλών που αποτελούν ένα αναμειγμένο προϊόν ή ένα σύνθετο είδος η ένα μόνο τμήμα των ειδών, στην περίπτωση εμπορευμάτων που παρουσιάζονται σε σύνολα συσκευασμένα , για τη λιανική πώληση, αυτές οι κλάσεις πρέπει να θεωρούνται. σε σχέση με αυτό το προϊόν ή αυτό το είδος, ως εξίσου εξ ειδικευμένες, έστω και αν μία από αυτές δίνει, μια περισσότερο ακριβή ή περισσότερο πλήρη περιγραφή,
β) τα αναμειγμένα προϊόντα. τα τεχνουργήματα και τα είδη που αποτελούνται από διάφορες ύλες ή προκύπτουν από τη συναρμολόγηση διαφόρων αντικειμένων, καθώς και τα εμπορεύματα που παρουσιάζονται σε σύνολα συσκευασμένα για τη λιανική πώληση, στα οποία η κατάταξη δεν μπορεί να γίνει με εφαρμογή του κανόνα 3 α ), κατατάσσονται σύμφωνα με την ύλη ή το είδος που δίνει σ' αυτά τον ουσιώδη τους χαρακτήρα, όταν είναι δυνατός  αυτός ο καθορισμός,
γ) στις περιπτώσεις που η κατάταξη του εμπορεύματος δεν μπορεί να γiνει σύμφωνα με τον κανόνα 3 α) ή 3 β), τότε αυτό κατατάσσεται στην τελευταία κατά σειρά αρίθμησης κλάση μεταξύ των κλάσεων που  μπορούν έγκυρα να ληφθούν υπόψη.
4. Τα εμπορεύματα που η κατάταξη τους δεν μπορεί να γίνει με βάση τους παραπάνω αναφερόμενους κανόνες, κατατάσσονται στην κλάση που αναφέρεται στα περισσότερο ανάλογα είδη.
5. Εκτός από τις παραπάνω διατάξεις, στα παρακάτω αναφερόμενα εμπορεύματα εφαρμόζονται και οι ακόλουθοι κανόνες:
α) οι θήκες για φωτογραφικές μηχανές, μουσικά όργανα, όπλα, όργανα σχεδίασης, τα κουτιά και τα παρόμοια είδη συσκευασίας που έχουν ειδικά διευθετηθεί για να δέχονται ένα καθορισμένο είδος ή ένα σύνολο, που προορίζονται για παρατεταμένη χρήση και παρουσιάζονται με τα είδη για τα οποία προορίζονται, κατατάσσονται, με τα είδη αυτά εφόσον είναι του τύπου που κανονικά πουλιέται με αυτά. Εντούτοις. ο κανόνας αυτός δεν εφαρμόζεται στα είδη συσκευασίας τα οποία προσδίδουν στο σύνολο τον ουσιώδη του χαρακτήρα.
β) με την επιφύλαξη των διατάξεων του παραπάνω κανόνα 5 α ), οι συσκευασίες [1] που περιέχουν εμπορεύματα κατατάσσονται με τα εμπορεύματα αυτά, όταν είναι του τύπου που χρησιμοποιείται κανονικά για το είδος των εμπορευμάτων αυτών.
Εντούτοις, η διάταξη αυτή δεν είναι υποχρεωτική όταν οι συσκευασίες είναι φανερό ότι είναι κατάλληλες να χρησιμοποιούνται κατά επαναλαμβανόμενο τρόπο.
6. Η κατάταξη των εμπορευμάτων στις διακρίσεις μιας και της αυτής κλάσης καθορίζεται νόμιμα σύμφωνα με το κείμενο των διακρίσεων αυτών και των σημειώσεων των διακρίσεων, καθώς και αναλογικά (mutatis mutandis), σύμφωνα με τους παραπάνω κανόνες, δεδομένου ότι μπορούν να συγκριθούν μόνον οι διακρίσεις του αυτού επιπέδου. Εκτός αντιθέτων διατάξεων, για τους σκοπούς του κανόνα αυτού εφαρμόζονται επίσης οι σημειώσεις των τμημάτων και των κεφαλαίων.


Οι αποφάσεις της ΑΕΤΑ, της Ελληνικής Διοικητικής Αρχής, πρέπει να δημοσιεύονται στο Ιντερνέτ.  Λειτουργεί μηχανισμός στο Υπουργείο Οικονομικών. Χρησιμοποιείστε τον !!



 «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(Κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Μη συναρμολογημένος πίνακας σπονδυλωτής δομής (αποκαλούμενος “τοίχος LED”) που περιλαμβάνει διάφορες ενότητες υπό μορφή πλακιδίων, όπου κάθε πλακίδιο έχει διαστάσεις περίπου 38 × 38 × 9 cm.
Κάθε πλακίδιο περιέχει φωτοδιόδους ερυθρού, πράσινου και γαλάζιου χρώματος (LED) και έχει ανάλυση 16 × 16 εικονοστοιχεία, βήμα εικονοστοιχείου 24 mm, φωτεινότητα 2 000 cd/m2 και ρυθμό ανανέωσης άνω των 300 Hz. Περιέχουν επίσης ηλεκτρονικό σύστημα οδηγού δίσκου.
Ο πίνακας συνδυάζεται με σύστημα επεξεργασίας που περιλαμβάνει:
επεξεργαστή βίντεο που αποδέχεται διάφορα σήματα εισόδου (όπως CVBS, Y/C, YUV/RGB, (HD-) SDI ή DVI) και επιτρέπει την υπό κλίμακα προσαρμογή εικόνας/βίντεο στις διαστάσεις του πίνακα οθόνης,

επεξεργαστή σημάτων που επιτρέπει τη χαρτογράφηση εικονοστοιχείων του σήματος εισόδου στην οθόνη.
Το επεξεργασμένο σήμα αποστέλλεται από τον επεξεργαστή σήματος σε κατανομέα δεδομένων μέσω οπτικών ινών. Ο κατανομέας δεδομένων αποστέλλει με τη σειρά του τα δεδομένα στα διάφορα πλακίδια του πίνακα οθόνης.
Ο πίνακας οθόνης παρουσιάζεται ως κατάλληλος για αθλητικές ή ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, σήμανση λιανικής κ.λπ., αλλά δεν είναι κατάλληλος για θέαση από μικρή απόσταση.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/712
8528 59 39
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1, 2 α) και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8528, 8528 59 και 8528 59 39.
Δεδομένου ότι ο πίνακας είναι σε θέση να εμφανίζει βίντεο, δεν μπορεί να θεωρηθεί ηλεκτρική συσκευή για σκοπούς σηματοδότησης με χρήση οπτικής ένδειξης. Συνεπώς αποκλείεται η κατάταξη στην κλάση 8531 ως αναγγελτήριος πίνακας.
Λόγω των αντικειμενικών του χαρακτηριστικών, όπως το μέγεθος της οθόνης, τα υποστηριζόμενα τηλεοπτικά πρότυπα (CVBS) και οι λειτουργίες βίντεο, το βήμα εικονοστοιχείου που δεν είναι κατάλληλο για θέαση από μικρή απόσταση και η υψηλή φωτεινότητα, ο πίνακας προορίζεται να χρησιμοποιείται για αθλητικές ή ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, σήμανση λιανικής κ.λπ. Επομένως, δεν θεωρείται ότι είναι του τύπου που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ή κυρίως με αυτόματη μηχανή επεξεργασίας πληροφοριών της κλάσης 8471. Συνεπώς, η κατάταξη στην κλάση 8528 51 00 αποκλείεται επίσης.
Δεδομένου ότι ο πίνακας έχει δυνατότητα να προβάλλει σήματα από αυτόματη μηχανή επεξεργασίας πληροφοριών σε επίπεδο επαρκές για πρακτική χρήση με την αυτόματη μηχανή επεξεργασίας πληροφοριών, θεωρείται ότι είναι σε θέση να απεικονίζει σήματα από αυτόματες μηχανές επεξεργασίας πληροφοριών με αποδεκτό επίπεδο λειτουργικότητας.
Συνεπώς, πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8528 59 39 ως άλλη έγχρωμη επίπεδη οθόνη που έχει τη δυνατότητα να απεικονίζει σήματα από αυτόματες μηχανές επεξεργασίας πληροφοριών με αποδεκτό επίπεδο λειτουργικότητας»



5.5.2015   
EL
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
L 114/6

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ (ΕΕ) 2015/714 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ
της 24ης Απριλίου 2015
σχετικά με την ισχύ ορισμένων δεσμευτικών δασμολογικών πληροφοριών
[κοινοποιηθείσα υπό τον αριθμό C(2015) 2888]
(Τα κείμενα στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, και πορτογαλική γλώσσα είναι τα μόνα αυθεντικά)
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,
Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87 του Συμβουλίου, της 23ης Ιουλίου 1987, για τη δασμολογική και στατιστική ονοματολογία και το κοινό δασμολόγιο (1), και ιδίως το άρθρο 9 παράγραφος 1 στοιχείο α),
Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92 του Συμβουλίου, της 12ης Οκτωβρίου 1992, περί θεσπίσεως του κοινοτικού τελωνειακού κώδικα (2), και ιδίως το άρθρο 12 παράγραφος 5 στοιχείο α) σημείο iii),
Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 2454/93 της Επιτροπής, της 2ας Ιουλίου 1993, για τον καθορισμό ορισμένων διατάξεων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92 του Συμβουλίου για τη θέσπιση του κοινοτικού τελωνειακού κώδικα (3), και ιδίως το άρθρο 9 παράγραφος 1 δεύτερη περίπτωση,
Εκτιμώντας τα ακόλουθα:
(1)
Οι δεσμευτικές δασμολογικές πληροφορίες (ΔΔΠ) που αναφέρονται στο παράρτημα περιλαμβάνουν δασμολογική κατάταξη η οποία δεν συμφωνεί με τους γενικούς κανόνες για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας (ΣΟ) που καθορίζονται στο παράρτημα I πρώτο μέρος τμήμα I του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87 και δεν συμβιβάζεται με άλλες ΔΔΠ.

(2)
Τα προϊόντα που αφορούν οι ΔΔΠ που αναφέρονται στο παράρτημα αποτελούνται από χυμό(-ούς) φρούτων, συμπυκνωμένο(-ους) χυμό(-ούς) φρούτων, χυμό(-ούς) λαχανικών ή συμπυκνωμένο(-ους) χυμό(-ούς) λαχανικών, αναμεμειγμένους ή μη, καθώς και από πρόσθετα, αραιωμένους με νερό ή αεριούχους. Η δασμολογική κατάταξη των εν λόγω προϊόντων, όπως αναγράφεται στις ΔΔΠ, δεν είναι σύμφωνη με τους κωδικούς TARIC 2202901019, 2202901099, 2202909190, 2202909590 και 2202909990.

(3)
Για να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση των επιχειρήσεων και η ομοιόμορφη εφαρμογή του TARIC, θα πρέπει να παύσουν να ισχύουν οι ΔΔΠ που αναφέρονται στο παράρτημα. Οι τελωνειακές αρχές οι οποίες εξέδωσαν τις εν λόγω πληροφορίες θα πρέπει επομένως να τις ανακαλέσουν το συντομότερο δυνατόν μετά την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης και να ενημερώσουν σχετικά την Επιτροπή.

(4)
Σύμφωνα με το άρθρο 12 παράγραφος 6 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92, ο δικαιούχος των δεσμευτικών δασμολογικών πληροφοριών, οι οποίες έχουν παύσει να ισχύουν, μπορεί να συνεχίσει να τις επικαλείται επί μια ορισμένη χρονική περίοδο, με την επιφύλαξη των όρων που προβλέπονται στην εν λόγω διάταξη και στο άρθρο 14 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2454/93.

(5)
Τα μέτρα που προβλέπονται στην παρούσα απόφαση είναι σύμφωνα με τη γνώμη της Επιτροπής Τελωνειακού Κώδικα,
ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ:
Άρθρο 1
1.   Οι δεσμευτικές δασμολογικές πληροφορίες που αναγράφονται στη στήλη 1 του πίνακα του παραρτήματος, οι οποίες έχουν εκδοθεί από τις τελωνειακές αρχές που αναγράφονται στη στήλη 2 του εν λόγω πίνακα για τη δασμολογική κατάταξη που αναγράφεται στη στήλη 3 του εν λόγω πίνακα, παύουν να ισχύουν με βάση τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 2.
2.   Οι τελωνειακές αρχές που αναγράφονται στη στήλη 2 του πίνακα του παραρτήματος ανακαλούν τις δεσμευτικές δασμολογικές πληροφορίες που αναγράφονται στη στήλη 1 του εν λόγω πίνακα και ενημερώνουν σχετικά τους δικαιούχους το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση εντός 10 ημερών το αργότερο από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης.
3.   Όταν μια τελωνειακή αρχή ανακαλεί δεσμευτικές δασμολογικές πληροφορίες και προβαίνει σε κοινοποίηση σύμφωνα με την παράγραφο 2, ενημερώνει σχετικά την Επιτροπή.
Άρθρο 2
Ο δικαιούχος των δεσμευτικών δασμολογικών πληροφοριών που αναφέρονται στο παράρτημα μπορεί να συνεχίσει να τις επικαλείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παράγραφος 6 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92 για περίοδο έξι μηνών από την ημερομηνία κοινοποίησης της ανάκλησής τους.
Άρθρο 3
Η παρούσα απόφαση απευθύνεται στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, το Βασίλειο της Ισπανίας, τη Γαλλική Δημοκρατία, τη Δημοκρατία της Αυστρίας, την Πορτογαλική Δημοκρατία και το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2015.
Για την Επιτροπή,
εξ ονόματος του Προέδρου,
Heinz ZOUREK
Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Δεσμευτικές δασμολογικές πληροφορίες
αριθ. αναφοράς
Τελωνειακή αρχή
Δασμολογική κατάταξη
1
2
3
AT 2009/000570
Zollamt Wien
2202901019
AT 2009/000573
Zollamt Wien
2202901019
AT 2009/000574
Zollamt Wien
2202901019
DE 23376/12-1
Hauptzollamt Hannover
2202901019
DE 6324/12-1
Hauptzollamt Hannover
2202901019
DE B/810/09-1
Hauptzollamt Hannover
2202901019
DE B/811/09-1
Hauptzollamt Hannover
2202901019
DE B/812/09-1
Hauptzollamt Hannover
2202901019
DE B/813/09-1
Hauptzollamt Hannover
2202901019
DE B/815/09-1
Hauptzollamt Hannover
2202901019
ES -2009-000120-0019/09
Departamento de Aduanas E II.EE, Madrid
2202901019
FR -PRO-2012-004802
Direction Générale des Douanes et Droits Indirects, Montreuil
2202901019
FR -RTC-2013-164920
Direction Générale des Douanes et Droits Indirects, Montreuil
2202901019
FR -RTC-2014-006435
Direction Générale des Douanes et Droits Indirects, Montreuil
2202901019
PT 2014-IPV-020
Autoridade Tributária Aduaneira, Lisboa
2202901019
PT 2014-IPV-021
Autoridade Tributária Aduaneira, Lisboa
2202901019
PT 2014-IPV-023
Autoridade Tributária Aduaneira, Lisboa
2202901019
PT 2014-IPV-024
Autoridade Tributária Aduaneira, Lisboa
2202901019
ES -2009-000122-0019/09
Departamento de Aduanas E II.EE, Madrid
2202901099
ES -2009-000125-0019/09
Departamento de Aduanas E II.EE, Madrid
2202901099
GB 120294213
HM Revenue & Customs, Southend-on-Sea
2202901099
DE 6948/14-1
Hauptzollamt Hannover
2202909590



ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Αντικείμενο σε σχήμα ανθρώπινου κρανίου από πλαστικές ύλες, διαστάσεων περίπου 9 × 11 × 7 cm. Περιέχει διόδους εκπομπής φωτός (LED) που αναβοσβήνουν οι οποίες τροφοδοτούνται από μπαταρία και είναι ενσωματωμένες στις κόγχες των ματιών του κρανίου. Το είδος είναι δυνατόν να τίθεται εντός και εκτός λειτουργίας με χρήση διακόπτη στη βάση του.
(βλέπε φωτογραφία) (1)
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/803, L 128/23-5-2015
3926 40 00
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1, 3 β) και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας (ΓΚΕ) καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 3926 και 3926 40 00.
Το είδος δεν είναι δυνατόν να καταταχθεί ως συσκευή φωτισμού στην κλάση 9405, επειδή δεν έχει κατά κύριο λόγο σχεδιαστεί για να φωτίζει δωμάτιο, ούτε αποτελεί λαμπτήρα ειδικής χρήσης (βλέπε επίσης τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του Εναρμονισμένου Συστήματος (ΕΣΕΣ) για την κλάση 9405, (I), (1) και (3)).
Βάσει των αντικειμενικών χαρακτηριστικών του, το είδος δεν έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά ως είδος για γιορτές (βλέπε επίσης τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις της Συνδυασμένης Ονοματολογίας για την κλάση 9505). Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ως διακόσμηση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Συνεπώς, η κατάταξη στην κλάση 9505 ως είδος για γιορτές επίσης αποκλείεται.
Το προϊόν αποτελείται από διάφορα συστατικά μέρη κατά την έννοια του ΓΚΕ 3β). Αποτελείται από συστατικό μέρος σε σχήμα ανθρώπινου κρανίου από πλαστικές ύλες και λάμπες LED τροφοδοτούμενες με μπαταρία, που μαζί συγκροτούν ένα σύνολο (βλέπε επίσης τις ΕΣΕΣ για τον ΓΚΕ 3β), (IX)).
Λόγω των αντικειμενικών χαρακτηριστικών του, το είδος προορίζεται κυρίως για διακοσμητική χρήση. Ο φωτισμός αποτελεί μόνο επιπρόσθετη λειτουργία που ενισχύει τη διακοσμητική χρήση. Κατά συνέπεια, το συστατικό μέρος σε σχήμα ανθρώπινου κρανίου από πλαστικές ύλες είναι το συστατικό μέρος που προσδίδει στο προϊόν τον ουσιώδη χαρακτήρα του, κατά την έννοια του ΓΚΕ 3β).
Ως εκ τούτου, το είδος πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 3926 40 00, ως άλλο είδος διακόσμησης από πλαστικές ύλες.


(1)  Η φωτογραφία έχει αποκλειστικά και μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Υφαντουργικό είδος που είναι σχεδιασμένο να συγκρατεί ένα άτομο σε καθιστή θέση κατά την ανύψωσή του με αναβατήρα.
Το είδος αποτελείται από υφασμένο ύφασμα (πολυεστέρας), κυρίως σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου. Μία από τις δύο βραχείες πλευρές του ορθογωνίου έχει δύο προεκτάσεις σαν πτερύγια, οι οποίες λειτουργούν ως κάθισμα. Το υπόλοιπο του υφάσματος υποστηρίζει το άτομο από πίσω και από τα πλάγια. Ορισμένα τμήματα του υφάσματος είναι παραγεμισμένα (ενθέματα από πολυπροπυλένιο αφρώδους υλικού).
Μερικές υφασμάτινες λωρίδες είναι ραμμένες στις άκρες του υφάσματος, έτσι ώστε το είδος να μπορεί να στερεώνεται στον αναβατήρα και να ανυψώνεται.
(Βλέπε εικόνες) (1)
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/804 , , L 128/23-5-2015
6307 90 98
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας, από τη Σημείωση 7 στοιχείο στ) του Τμήματος XI και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 6307, 6307 90 και 6307 90 98.
Η κατάταξη στον κωδικό ΣΟ 8431 31 00 ως μέρος που αναγνωρίζεται ότι προορίζεται αποκλειστικά ή κύρια για τις μηχανές ή συσκευές της κλάσης 8428 (ανελκυστήρες, αναβατήρες κ.λπ.) αποκλείεται, διότι το είδος δεν είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του αναβατήρα (βλέπε υπόθεση C-152/10, Unomedical, ECLI:EU:C:2011:402, σκέψεις 29, 34 και 36. Επιπλέον, οι αρτάνες εξαιρούνται από την κλάση 8431 και κατατάσσονται στο τμήμα XI (βλέπε επίσης τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του Εναρμονισμένου Συστήματος για την κλάση 8431, τέταρτο εδάφιο, στοιχείο (β)).
Το είδος είναι κατασκευασμένο κυρίως από υφαντικές ύλες και τα διάφορα μέρη είναι ενωμένα με ραφή.
Το είδος πρέπει επομένως να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 6307 90 98 ως άλλο έτοιμο υφαντουργικό είδος.


(1)  Οι εικόνες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(Κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Ηλεκτρονικό όργανο (αποκαλούμενο «γυροσκόπιο ρυθμού μεταβολής») βάρους 35 g, με το πολύ τρεις αισθητήρες γωνιακής ταχύτητας, σε περίβλημα διαστάσεων 24 × 24 × 28 mm. Το περίβλημα περιέχει επίσης έναν αισθητήρα θερμοκρασίας και διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, και είναι εφοδιασμένο με καλώδιο.
Το όργανο ανιχνεύει τη γωνιακή ταχύτητα σε εύρος περίπου 50-1 200 °/s (μοίρες ανά δευτερόλεπτο) και παράγει, μέσω των ηλεκτρονικών στοιχείων του, ένα ηλεκτρικό σήμα εξόδου, ανάλογο προς τις ανιχνευθείσες τιμές. Το σήμα δεν εμφανίζεται επί του οργάνου, αλλά διαβιβάζεται σε άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω του καλωδίου.
Ο αισθητήρας θερμοκρασίας παρέχει πληροφορίες με τις οποίες αντισταθμίζονται τυχόν διακυμάνσεις του σήματος εξόδου που οφείλονται στις μεταβολές θερμοκρασίας.
Το όργανο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για διαβίβαση οδηγιών σε διάφορες συσκευές, όπως ανεμογεννήτριες, κινητήρες ή βιομηχανικά μηχανήματα, σχετικά με την κατάλληλη θέση λειτουργίας.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/805 , L 128/23-5-2015
9031 80 38
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας, τη Σημείωση 3 του Κεφαλαίου 90, καθώς και το κείμενο των κωδικών ΣΟ 9031, 9031 80 και 9031 80 38.
Το εν λόγω όργανο είναι ένα σύνθετο μηχάνημα καθώς διαθέτει τόσο αισθητήρες γωνιακής ταχύτητας όσο και αισθητήρα θερμοκρασίας που προορίζονται να λειτουργούν μαζί και να συνθέτουν ένα σύνολο κατά την έννοια της σημείωσης 3 του κεφαλαίου 90 (σημείωση 3 του τμήματος XVI). Λόγω του ότι ο αισθητήρας θερμοκρασίας χρησιμοποιείται κυρίως για την παροχή πληροφοριών με σκοπό την αντιστάθμιση των διακυμάνσεων του σήματος εξόδου, η κύρια λειτουργία του οργάνου επιτελείται από τους αισθητήρες γωνιακής ταχύτητας.
Δεδομένου ότι το όργανο δεν χρησιμοποιείται για πλοήγηση, αποκλείεται η κατάταξη στην κλάση 9014 ως όργανο ή συσκευή ναυσιπλοΐας ή ως μέρος ή εξάρτημα αυτού.
Μολονότι το όργανο ανιχνεύει αριθμό μοιρών ανά δευτερόλεπτο, δεν είναι παρόμοιο με τις συσκευές ένδειξης ταχύτητας της κλάσης 9029, καθώς οι ανιχνευθείσες τιμές δεν εμφανίζονται επί του οργάνου, αλλά διαβιβάζονται, υπό μορφή ηλεκτρικού σήματος, σε άλλες συσκευές.
Ως εκ τούτου, το όργανο πρέπει να καταταγεί στον κωδικό ΣΟ 9031 80 38 ως άλλο ηλεκτρονικό όργανο μέτρησης ή ελέγχου που δεν κατονομάζεται ούτε περιλαμβάνεται αλλού στο κεφάλαιο 90.



22.5.2015   
EL
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
C 168/3

Επεξηγηματικές σημειώσεις της συνδυασμένης ονοματολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
(2015/C 168/03)
Δυνάμει του άρθρου 9 παράγραφος 1 στοιχείο α) δεύτερη περίπτωση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87 του Συμβουλίου (1), οι επεξηγηματικές σημειώσεις της συνδυασμένης ονοματολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2) τροποποιούνται ως εξής:
Σελίδα 188
4202 31 00
έως
4202 39 00
Είδη που συνήθως φέρονται στην τσέπη ή σε σακίδιο χεριού
Μετά το πρώτο εδάφιο εισάγεται το ακόλουθο κείμενο:
«Στις διακρίσεις αυτές περιλαμβάνονται επίσης θήκες κινητών τηλεφώνων που, από τη φύση και τον σχεδιασμό τους, συνήθως φέρονται στην τσέπη ή σε σακίδιο χεριού.».

(1)  Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87 του Συμβουλίου, της 23ης Ιουλίου 1987, για τη δασμολογική και στατιστική ονοματολογία και το κοινό δασμολόγιο (ΕΕ L 256 της 7.9.1987, σ. 1).



INDEX



2
2015/C 168/03, 7
2202901019, 2, 3
2202901099, 2
2202909190, 2
2202909590, 2
2202909990, 2
3
3926 40 00, 4
4
4202 31 00, 7
4202 39 00, 7
6
6307 90 98, 5
8
8431 31 00, 5
8528 59 39, 1
9
9014, 6
9029, 6
9031 80 38, 6
9405, 4
9505, 4
C
C-152/10, Unomedical, 5
L
LED, 1
Α
αναγγελτήριος πίνακας, 1
Γ
γυροσκόπιο ρυθμού μεταβολής, 6
Δ
διακόσμησης άλλο είδος  από πλαστικές ύλες, 4
Ε
Είδη που συνήθως φέρονται στην τσέπη ή σε σακίδιο χεριού, 7
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ (ΕΕ) 2015/714, 2
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/712, 1
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/803, 4
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/804, 5
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/805, 6
Η
Ηλεκτρονικό όργανο, 6
Θ
θήκες κινητών τηλεφώνων, 7
Κ
κρανίο ανθρώπινο, 4
Ο
οθόνη επίπεδη έγχρωμη βάλλη, 1
Π
πίνακας σπονδυλωτής δομής, 1
Σ
συμπυκνωμένο(-ους) χυμό(-ούς) λαχανικών, 2
συμπυκνωμένο(-ους) χυμό(-ούς) φρούτων, 2
συσκευή φωτισμού, 4
Τ
τοίχος LED, 1
Υ
Υφαντουργικό είδος, 5
Χ
χυμό(-ούς) λαχανικών, 2
χυμό(-ούς) φρούτων, 2








[1]  Με τον όρο “συσκευασία» εννοούνται τα εσωτερικά και εξωτερικά δοχεία. περιβλήματα. περι τυλίγματα και υποθέματα, εκτός από τις μηχανικές  κατασκευές που διευκολύνουν τη μεταφορά -ιδίως τα εμπορευματοκι6ώτια (containers)-, τους μουσαμάδες, τα εξαρτήματα προστασίας των εμπορευμάτων κατά τη μεταφορά και το υλικό μεταφοράς που έχει βοηθητικό χαρακτήρα. Ο όρος αυτός  δεν καλύπτει τις θήκες, κουτιά και παρόμοια είδη συσκευασία, που αναφέρονται στο Γενικό κανόνα 5 α).


Στο blog που βρισκόσαστε υπάρχουν:
317 αναρτήσεις σε  20.270 προβολές σελίδων
με κανονισμούς ΕΕ, νόμους, εγκυκλίους, μελέτες,  σχόλια, βιβλία
Πίνακας προηγούμενων Μαθημάτων της Σχολής
 στην ανάρτηση της 31 Μαρτίου 2015

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου