Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Προσωρινή εξαγωγή εμπορευμάτων ενόψει μεταγενέστερης επανεισαγωγής τους. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 (Απόσπασμα Αρ. πρωτ.: Δ19Α 5013811 ΕΞ.2014 (Μάθημα 1) 15 Νοεμβρίου 2017


Προσωρινή εξαγωγή εμπορευμάτων ενόψει μεταγενέστερης επανεισαγωγής τους. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 (Απόσπασμα Αρ. πρωτ.: Δ19Α 5013811 ΕΞ.2014 (Μάθημα 1) 15 Νοεμβρίου 2017


Αρ. πρωτ.: Δ19Α 5013811 ΕΞ 3.6.2014 Οδηγίες για την εφαρμογή του Συστήματος Ελέγχου Εξαγωγών (ECS) στο ICISnet-Αντικατάσταση της αριθ. Δ19Α 5012006 ΕΞ2012/12-3-12 ΔΥΟ, «Οδηγίες για την εφαρμογή του Συστήματος Ελέγχου Εξαγωγών (ECS) στο πλαίσιο της παραγωγικής λειτουργίας του υποσυστήματος Εξαγωγών του Ολοκληρωμένου Πληροφορικού Συστήματος Τελωνείων – ICISnet».


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗΣ ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ.


Στην περίπτωση που ο εξαγωγέας υποβάλλει διασάφηση εξαγωγής με αιτούμενο καθεστώς στη θέση 37 την προσωρινή εξαγωγή (κωδικός 2300) και εν συνεχεία τα εμπορεύματα πωληθούν στο σύνολό τους ή εν μέρει, εφαρμόζονται τα ακόλουθα:

α) Όταν τα εμπορεύματα πωληθούν στο σύνολό τους, ο εξαγωγέας υποβάλλει διασάφηση οριστικής εξαγωγής με αιτούμενο καθεστώς στη θέση 37 τον κωδικό 10 00, στη θέση 22 το ποσό του τιμολογίου, στη θέση 44 συμπληρώνει το τιμολόγιο (κωδ. Ν380) και στη θέση 40 συμπληρώνει το MRN της διασάφησης προσωρινής εξαγωγής. Σημειώνεται ότι το πεδίο «Τελωνείο εξόδου» (θέση 29) συμπληρώνεται με τον κωδικό του τελωνείου εξαγωγής προκειμένου να απενεργοποιηθούν τα μηνύματα μεταξύ των τελωνείων εξαγωγής και εξόδου.

β) Στην περίπτωση που μέρος των εμπορευμάτων έχει πωληθεί και το υπόλοιπο έχει επανεισαχθεί, υποβάλλεται πέραν της προαναφερόμενης διασάφησης οριστικής εξαγωγής και διασάφηση επανεισαγωγής με αιτούμενο καθεστώς στη θέση 37 τον κωδικό 6123. Στη θέση 40 αναγράφεται το MRN της διασάφησης προσωρινής εξαγωγής.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, ο αρμόδιος υπάλληλος του γραφείου εξαγωγής πριν την οριστικοποίηση της διασάφησης οριστικής εξαγωγής ή/και ο αρμόδιος υπάλληλος του γραφείου εισαγωγής διασφαλίζει τη συσχέτιση των δεδομένων της διασάφησης οριστικής εξαγωγής ή/και διασάφησης επανεισαγωγής με τα δεδομένα της διασάφησης προσωρινής εξαγωγής (είδος εμπορεύματος, ποσότητα, κλπ).

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία επανεισαγωγής των εμπορευμάτων που υπάγονται στο καθεστώς προσωρινής εξαγωγής ορίζεται από το τελωνείο. Σημειώνεται ότι η εν λόγω προθεσμία δύναται να παραταθεί, εφόσον ο εξαγωγέας προσκομίσει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία στο τελωνείο που να δικαιολογούν την εν λόγω παράταση. Ο διασαφιστής έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση των διατάξεων των άρθρων 844 και επ. του Καν. (ΕΟΚ) 2454/93 περί επανεισαγομένων εμπορευμάτων, όσον αφορά στην απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
με βάση τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα



Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Παραγγείλετε αντίτυπα με το σύστημα PrePrint

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου