Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Διαβούλευση της TAXUD στην ΕΕ για δασμολογητέα αξία των εισαγομένων εμπορευμάτων με δεσμευτικούς κανόνες (Μάθημα 2) 111 Απριλίου 2018



Διαβούλευση της TAXUD στην ΕΕ για δασμολογητέα αξία των εισαγομένων εμπορευμάτων με δεσμευτικούς κανόνες (Μάθημα 2) 111 Απριλίου 2018



Σχόλιο:  Η προοπτική να δημιουργηθεί μια δεσμευτική πληροφόρηση για τις δασμολογητέες αξίες των εισαγομένων εμπορευμάτων  είναι προ των πυλών. Η ψηφιακή τεχνολογία το επιτρέπει. Όπως λοιπόν δίνει το δικαίωμα σε κάθε εισαγωγέα να προσδιορίζεται η δασμολογική του κλάση ενός προϊόντος για κάποιο χρονικό διάστημα ή να προσδιορίζεται για τον εξαγωγέα τρίτης χώρας ένα προτιμησιακό πιστοποιητικό, έτσι περιμένουμε και για την δασμολογητέα αξία κάποιου ορισμένου προϊόντος σε καθορισμένο χρονικό διάστημα και για ορισμένο εισαγωγέα.

Διερευνητική δημόσια διαβούλευση σχετικά με την καθιέρωση στην ΕΕ αποφάσεων που αφορούν δεσμευτικές πληροφορίες στον τομέα της δασμολογητέας αξίας

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Σελίδες
  • Πλαίσιο
·        Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα
·        Δασμολογητέα αξία
·        Συμβουλές
·        Επίγνωση
·        Σημασία
·        Ισχύς
·        Τελικές παρατηρήσεις
1Πλαίσιο
  Τα βασικά στοιχεία των διεθνών εμπορευματικών συναλλαγών, στα οποία βασίζονται οι τελωνειακές διασαφήσεις, είναι η δασμολογική κατάταξη, η καταγωγή και η αξία των εμπορευμάτων. Τα τρία αυτά στοιχεία είναι ουσιώδους σημασίας για τον υπολογισμό των δασμών.

 Οι εκ των προτέρων αποφάσεις (στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτές περιγράφονται ως τελωνειακές αποφάσεις, γνωστές και ως δεσμευτικές πληροφορίες) που αφορούν τα βασικά στοιχεία των εν λόγω εμπορικών πράξεων έχουν ήδη καθιερωθεί. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν τον προσδιορισμό της δασμολογικής κατάταξης και της καταγωγής των εμπορευμάτων.

 Από την άλλη πλευρά, εκ των προτέρων αποφάσεις στον τομέα της δασμολογητέας αξίας δεν είναι επί του παρόντος διαθέσιμες στην ΕΕ.

Στόχος της παρούσας διερευνητικής δημόσιας διαβούλευσης

Με την παρούσα διαβούλευση εξετάζονται οι εκ των προτέρων αποφάσεις στον τομέα της δασμολογητέας αξίας και ζητείται η άποψή σας. Θα θέλαμε να συγκεντρώσουμε τις απόψεις σας σχετικά με: 

·     το επίπεδο του ενδιαφέροντος και την ανάγκη για πιθανή ανάληψη πρωτοβουλίας από την Επιτροπή, με βάση τον ενωσιακό τελωνειακό κώδικα, με σκοπό να θεσπιστεί νομική βάση για τις δεσμευτικές πληροφορίες για τη δασμολογητέα αξία·
·     το δυνητικό πεδίο εφαρμογής των δεσμευτικών πληροφοριών για τη δασμολογητέα αξία, με τον εντοπισμό των στοιχείων (συστατικών) της δασμολογητέας αξίας των εμπορευμάτων που θα μπορούσαν να καλύπτονται από τέτοιες αποφάσεις.

Τα αποτελέσματα θα τροφοδοτήσουν το γενικότερο έργο που ανέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την ανάλυση της αναγκαιότητας, της συνάφειας, του πεδίου εφαρμογής, της σκοπιμότητας και των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης πρωτοβουλίας με σκοπό την παροχή δεσμευτικών πληροφοριών για τη δασμολογητέα αξία σε επίπεδο ΕΕ.

Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου απαιτούνται περίπου 20 λεπτά. Το ερωτηματολόγιο διατίθεται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ (επισημαίνεται ότι, λόγω της μεταφραστικής διαδικασίας, με την εξαίρεση της αγγλικής έκδοσης, όλες οι γλωσσικές εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες επιγραμμικά 2 εβδομάδες μετά τη δρομολόγηση της διαδικασίας διαβούλευσης). Μπορείτε να υποβάλετε τις απαντήσεις σας σε οποιαδήποτε από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.
Απεικονίσεις
Σύνηθες  Μορφή προσβασιμότητας


Γλώσσες
                                             


Επικοινωνία


Τηλεφόρτωση έκδοσης PDF 

Last saved on
10/04/2018 13:45:41
Bottom of Form
Το EUSurvey στηρίζεται από το πρόγραμμα ISA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο προάγει λύσεις διαλειτουργικότητας για τις ευρωπαϊκές δημόσιες διοικήσεις.



Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας


ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Με Βάση τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα



Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Απορίες στα ξενόγλωσσα
Τιμολόγια, Φορτωτικές, Πιστοποιητικά, Διατακτικές
Λεξικό
Μεταφοράς, Τελωνείου, Ναυτιλίας, Logistics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου