Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η ροή των τελωνειακών διατυπώσεων διαδικασιών εισαγωγής εξαγωγής (Απόσπασμα TAXUD A3( 2016)2696117) Μάθημα 1) 30 Απριλίου 2018



Η ροή των τελωνειακών διατυπώσεων διαδικασιών εισαγωγής εξαγωγής (Απόσπασμα TAXUD A3( 2016)2696117) Μάθημα 1) 30 Απριλίου 2018


2.1 Εισαγωγική σημείωση σχετικά με αυτό το τμήμα

Ο ΕΤΚ περιγράφει τη ροή τελωνειακών διατυπώσεων που πρέπει να ολοκληρώνονται σε σχέση με τα εμπορεύματα που εισέρχονται στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης ή εξέρχονται από αυτό.
Η ροή διατυπώσεων σχετικά με τα εμπορεύματα που εισέρχονται στο τελωνειακό έδαφος της ΕΕ είναι συνήθως η ακόλουθη: Σελίδα 9






Η ροή διατυπώσεων σχετικά με τα εμπορεύματα που εξέρχονται από το τελωνειακό έδαφος της ΕΕ είναι η ακόλουθη:

Ο διασαφιστής υποβάλλει χωριστή διασάφηση ή γνωστοποίηση για κάθε βήμα της ροής εμπορευμάτων που εισέρχονται στο τελωνειακό έδαφος της ΕΕ. Στην περίπτωση εμπορευμάτων που εξέρχονται από το τελωνειακό έδαφος της ΕΕ υποβάλλεται διασάφηση πριν από την αναχώρηση.
Στις στήλες του πίνακα απαιτήσεων δεδομένων του παραρτήματος B της ΚΕΠ-ΕΤΚ ορίζονται τα σύνολα δεδομένων για κάθε διασάφηση και γνωστοποίηση που περιέχει τα στοιχεία που πρέπει να χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη διασάφηση ή γνωστοποίηση.
Ο ΕΤΚ επιτρέπει επίσης τον συνδυασμό διασαφήσεων ή/και γνωστοποιήσεων σε μία διασάφηση ή/και γνωστοποίηση.
Στην περίπτωση όπου χρησιμοποιείται συνδυασμένη διασάφηση ή/και γνωστοποίηση, αναφέρονται όλες οι απαιτήσεις δεδομένων που αφορούν τις σχετικές στήλες.
Εάν το ίδιο στοιχείο χρησιμοποιείται σε περισσότερες της μίας στήλης και τα στοιχεία σε αυτές τις στήλες έχουν διαφορετική κατηγορία (A, B ή Γ), υπερισχύει η υψηλότερη κατηγορία (A).
Παράδειγμα:
Τα ενωσιακά εμπορεύματα που προορίζονται για έξοδο από το τελωνειακό έδαφος της Ένωσης υπάγονται σε καθεστώς εξαγωγής. Σύμφωνα με το άρθρο 263 παράγραφος 1 του ΕΤΚ, πριν από την έξοδο των εμπορευμάτων από το τελωνειακό έδαφος της Ένωσης υποβάλλεται διασάφηση πριν από την αναχώρηση. Ο διασαφιστής έχει υποβάλει διασάφηση πριν από την αναχώρηση υπό τη μορφή τελωνειακής Σελίδα 10

διασάφησης για το καθεστώς εξαγωγής σύμφωνα με το άρθρο 263 παράγραφος 3 στοιχείο α) του ΕΤΚ. Η διασάφηση πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία του παραρτήματος B της ΚΕΠ-ΕΤΚ για τις στήλες A1 (Συνοπτική διασάφηση εξόδου) και B1 (Διασάφηση εξαγωγής). Τα στοιχεία 3/9 Παραλήπτης και 3/10 Αριθ. αναγνώρισης παραλήπτη στη στήλη A1 είναι υποχρεωτικά, συνεπώς αυτές οι πληροφορίες απαιτούνται από κάθε κράτος μέλος (κατηγορία A). Τα ίδια στοιχεία στη στήλη B1 είναι προαιρετικά για τα κράτη μέλη (κατηγορία B). Εναπόκειται στο κάθε κράτος μέλος να αποφασίσει αν θα απαιτήσει τα στοιχεία αυτά. Λόγω του υποχρεωτικού χαρακτήρα της κατηγορίας «Α» στη στήλη Α1, τα στοιχεία πρέπει να απαιτούνται σε αυτή τη συνδυασμένη διασάφηση. Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι δυνατή η άρση της εν λόγω υποχρέωσης αναγραφής των πληροφοριών.


Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας


Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Παραγγείλετε αντίτυπα με το σύστημα PrePrint

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Σύμφωνα με τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα

Βιβλιοθήκη
Τελωνείων, Εξωτερικού Εμπορίου, Διεθνούς Εμπορίου
Βιβλία με τίτλους και περιεχόμενα
Blogs = ektelonistivivlia.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου