Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Το πιστοποιητικό Τελωνειακής Αναγνώρισης της ΕΕ. Bachelor και Master μπ Απόσπασμνα από το TAXUD (Μάθημα 1) 18 Δεκεμβρίου 2019



Το πιστοποιητικό Τελωνειακής Αναγνώρισης της ΕΕ. Bachelor και Master μπ  Απόσπασμνα  από το TAXUD (Μάθημα 1) 18 Δεκεμβρίου 2019


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑΣ
·         Ο ρόλος της ΕΚ


Το τελωνειακό πιστοποιητικό αναγνώρισης της ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να αναγνωρίσει τα ακαδημαϊκά προγράμματα που εξοπλίζουν τους σπουδαστές με τα βέλτιστα πρότυπα τελωνειακής επάρκειας. Τα Ευρωπαϊκά Τελωνειακά Προγράμματα Bachelor και Master μπορούν να απονεμηθούν με Πιστοποιητικό Αναγνώρισης, αναγνωρίζοντας τον ηγετικό τους ρόλο στην αύξηση των τελωνειακών επιδόσεων και του επαγγελματισμού. Ως εκ τούτου, το Πιστοποιητικό Αναγνώρισης χρησιμεύει ως σήμα της ΕΕ για την αριστεία για υψηλής ποιότητας, σύγχρονα τελωνειακά ακαδημαϊκά προγράμματα.
Αυτή η πρωτοβουλία πραγματεύεται τη σημερινή πραγματικότητα όπου η προστασία των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτών της, ενώ παράλληλα διευκολύνει το νόμιμο εμπόριο, γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη. Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, όπως οι νέες απειλές για την ασφάλεια, η συνεχιζόμενη κατάσταση των προσφύγων, οι ψηφιακές (r) εξελίξεις και ο αντίκτυπος του Brexit απαιτούν εντατική ευρωπαϊκή τελωνειακή συνεργασία, καθώς και συνεργασία με την Εμπορική κοινότητα.
Το σημερινό πλαίσιο απαιτεί μια ευρωπαϊκή κοινότητα τελωνειακών επαγγελματιών, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, με υψηλό βαθμό απόδοσης, συνδεδεμένη, ευκίνητη και μελλοντική. Η τελωνειακή εκπαίδευση, η κατάρτιση και η επαγγελματική ανάπτυξη είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι που απαιτούνται για την οικοδόμηση και την καλλιέργεια αυτής της κοινότητας και για να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο με τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο των Τελωνείων και του Εμπορίου.


Επιπτώσεις στην Κοινότητα
Στον συνεχή πόλεμο για ταλέντα, τα τελωνειακά ακαδημαϊκά προγράμματα αιχμής είναι το όπλο επιλογής για να προσελκύσουν και να αναπτύξουν επαγγελματίες τελωνειακών υπηρεσιών υψηλού δυναμικού. Τα πλέον σύγχρονα τελωνειακά προγράμματα Bachelor και Master (ή ενότητες εντός αυτών) θα ενισχύσουν σημαντικά τις τελωνειακές επιδόσεις σε ολόκληρη την ΕΕ. Οι απόφοιτοι αναγνωρισμένων προγραμμάτων θα κατανοήσουν το ρόλο των Τελωνείων στη διεθνή αλυσίδα εφοδιασμού και θα συνδυάζουν στρατηγικές και διαχειριστικές ικανότητες με επιχειρησιακές ικανότητες σε βάθος Τελωνείων.

Ο ρόλος της ΕΚ
Τα προγράμματα κατάρτισης αναφοράς της ΕΕ περιλαμβάνουν ένα προτεινόμενο πλήρες κατάλογο τομέων κατάρτισης που βασίζονται σε κοινά αποδεκτές αρμοδιότητες σχετικά με τα τελωνεία και καλύπτουν το βέλτιστο μαθησιακό περιεχόμενο για τους επαγγελματίες του τελωνείου σε διάφορα προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης:
  • Προγράμματα τελωνειακού δασκάλου 
  • Τελωνειακά προγράμματα του Bachelor
  • Τελωνειακές ενότητες στο πλαίσιο ενός προγράμματος Master
  • Τελωνειακές ενότητες μέσα σε ένα πρόγραμμα του Bachelor
Τα τελωνειακά ακαδημαϊκά προγράμματα που ευθυγραμμίζονται με το πρόγραμμα RTP της ΕΕ για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση μπορούν να αποκτήσουν το τελωνειακό πιστοποιητικό αναγνώρισης της ΕΕ, ένα σήμα αριστείας για τα τελωνειακά προγράμματα Bachelor και Master (ή ενότητες εντός) στην Ευρώπη.

Αναγνωρισμένα τελωνειακά ακαδημαϊκά προγράμματα

Τι είναι αυτό για εσάς;
Αξία για τους παρόχους ακαδημαϊκών προγραμμάτων
https://ec.europa.eu/taxation_customs/sites/taxation/files/home_graph.png
Τα πανεπιστήμια, οι σχολές επιχειρήσεων και τα κολλέγια μπορούν να προωθήσουν το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας την επίσημη δήλωση και πιστοποιητικό ταυτότητας της ΕΕ.
Η υποβολή αίτησης για τελωνειακό πιστοποιητικό αναγνώρισης της ΕΕ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη συγκριτική αξιολόγηση του ακαδημαϊκού προγράμματος σε σχέση με τις αναγνωρισμένες ικανότητες που θα επιτρέψουν στους επαγγελματίες του τελωνείου να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις μελλοντικές προκλήσεις.
Αξία για τους τελωνειακούς σπουδαστές
https://ec.europa.eu/taxation_customs/sites/taxation/files/student_graph.png
Η ετικέτα ποιότητας της τελωνειακής πιστοποίησης της ΕΕ αναγνωρίζει τους υποψήφιους σπουδαστές ότι το πρόγραμμα θα τους εξοπλίσει με τις ικανότητες που απαιτούνται για μια επιτυχημένη τελωνειακή καριέρα, τόσο στις τελωνειακές διοικήσεις όσο και σε ιδιωτικούς οργανισμούς.
Ένα αναγνωρισμένο πτυχίο τελωνειακού πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου της ΕΕ θα καθησυχάσει τους εργοδότες ότι ο υποψήφιος είναι άρτια εξοπλισμένος για να ξεκινήσει ή να προωθήσει μια σταδιοδρομία στο τελωνείο με ένα βέλτιστο σύνολο δεξιοτήτων ικανότητας, βελτιώνοντας έτσι τις προοπτικές σταδιοδρομίας του εργαζομένου.
Αξία για την τελωνειακή ένωση

Το τελωνειακό πιστοποιητικό αναγνώρισης της ΕΕ αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την προώθηση της καθιέρωσης τριτοβάθμιων ακαδημαϊκών προγραμμάτων Τελωνείων. Κατ 'αυτόν τον τρόπο, οδηγεί στη συνοχή της ποιότητας, του σχεδιασμού και της παράδοσης αυτών των προγραμμάτων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό με τη σειρά του θα ενισχύσει την απόδοση των τελωνείων στην Ευρώπη μέσω πιο ενιαίων τελωνειακών προγραμμάτων που θα ενισχύουν τους συμμετέχοντες τους με τις ικανότητες που χρειάζονται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Επισκόπηση διεργασίας εφαρμογής
1. ΦΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να συμπληρώσετε την τεκμηρίωση της εφαρμογής και να τις στείλετε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;
Το τελωνειακό πιστοποιητικό αναγνώρισης της ΕΕ στοχεύει σε συγκεκριμένα προγράμματα ειδίκευσης (ή ενότητες εντός του) που προσφέρονται από πανεπιστήμια, σχολές επιχειρήσεων και κολέγια στην Ευρώπη.
Τα επιλέξιμα ακαδημαϊκά προγράμματα πρέπει να πληρούν τρία κριτήρια:
  • Να είναι διαπιστευμένοι σύμφωνα με τη Διαδικασία της Μπολόνια ( Εθνική ή διεθνής διαπίστευση για τα ακαδημαϊκά προγράμματα του μεταπτυχιακού ή του πτυχιούχου), συνήθως παρέχεται από κυβερνητικούς ή επίσημα εξουσιοδοτημένους φορείς διαπίστευσης. Τα ακαδημαϊκά προγράμματα που δεν έχουν ακόμη διαπιστευτεί σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο πρέπει να αποδείξουν ότι Η διαδικασία της Μπολόνια είναι μια συλλογική προσπάθεια με στόχο: α) να εισαχθεί και να εφαρμοστεί ένα κοινό σύστημα τριών κύκλων για ανώτερες σπουδές (πτυχίο / μεταπτυχιακό / διδακτορικό) · β) να ενισχυθεί το επίπεδο σπουδών και να ενισχυθεί η ποιότητα των σπουδών και ? (γ) επιτρέπουν την ευκολότερη αναγνώριση των προσόντων και των περιόδων σπουδών. )? 
  • Να είναι ειδικά για τα τελωνεία.
  • Να ευθυγραμμιστεί με το RTP της ΕΕ για την Ακαδημαϊκή Τελωνειακή Εκπαίδευση.
Πώς να εφαρμόσει?
Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμπληρώνοντας την τεκμηρίωση της αίτησης ως εξής:
Υποβάλετε τα έντυπα αιτήσεων και τα συνοδευτικά έγγραφα (π.χ. έγγραφα τεκμηρίωσης, κατάλογο μαθημάτων κλπ.) Στο EU-CertificateOfRecognition@ec.europa.eu πριν από τις 31/12, ώστε να συμπεριληφθούν στον κύκλο αξιολόγησης του επόμενου έτους.
Πότε να υποβάλλετε αίτηση;
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων οργανώνεται σε ετήσια βάση. Οι αιτήσεις που λαμβάνονται πριν από τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους θα ληφθούν υπόψη για τον προσεχή ετήσιο κύκλο.

2. ΦΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Προαιρετικά, το Συμβούλιο Αξιολόγησης της ΕΕ μπορεί να ζητήσει επιτόπια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις κατάρτισης για να αξιολογήσει και να συζητήσει το πρόγραμμα σε βάθος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μοιράσει την τελική της απόφαση αναγνώρισης μέχρι τις 31/05 κάθε έτους.
Ποιος θα αξιολογήσει;
Όλες οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από μια διεθνή επιτροπή αξιολόγησης που θα αποτελείται από εμπειρογνώμονες κατάρτισης, ακαδημαϊκούς και τελωνειακούς επαγγελματίες υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

3. ΦΑΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ - Προαιρετικό
Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν υπό όρους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να περάσουν από αυτή τη φάση. Ο αιτών λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα για να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναγνώριση.

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από το πρόγραμμα συνεργασίας της ΕΕ «Τελωνείο 2020» και τα διαδοχικά του προγράμματα.
Περισσότερες πληροφορίες?
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία Πιστοποίησης της ΕΕ για την Αναγνώριση μέσω:

EU-CertificateOfRecognition@ec.europa.eu
Το Europe Direct είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση * .
00 800 6 7 8 9 10 11
(*) Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι δωρεάν, όπως και οι περισσότερες κλήσεις (αν και ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης, τηλεφωνικά κέντρα ή ξενοδοχεία ενδέχεται να σας χρεώσουν).


Πολιτιστική Επαγγελματική Κληρονομιά
Η οδός Τσαμαδού του Πειραιά
να μετονομασθεί σε
 Οδός Εκτελωνιστών

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ στα ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Σύνταξη Αίτησης για Απόφαση
σε ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
με το Μεγαλύτερο Αρχείο στην Ελλάδα
E-Mail = ggioggaras@Gmail.comΗ


Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας


Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ζητάμε
ΕΝΤΥΠΑ ΔΙΑΣΑΦΗΣΕΩΝ
Από το 1830 μέχρι σήμερα

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτερο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Σύμφωνα με τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου