Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Τεχνικές προδιαγραφές εκτύπωσης Πιστοποιητικών Κυκλοφορίας των Τελωνείων EUR.1, EUR-MED, A.TR, FORM Α (Μάθημα 2) 3 Φεβρουαρίου 2015



Τεχνικές προδιαγραφές εκτύπωσης Πιστοποιητικών Κυκλοφορίας  των Τελωνείων EUR.1, EUR-MED, A.TR, FORM Α (Μάθημα 2) 3 Φεβρουαρίου 2015


    

Αρ. πρωτ.: Δ17Γ 5025305 ΕΞ 15.6.2012 Κοινοποίηση οδηγιών της Ε.Ε, αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές εκτύπωσης των πιστοποιητικών Κυκλοφορίας EUR.1, EUR-MED, A.TR και των πιστοποιητικών Καταγωγής FORM Α
Αθήνα, 15 Ιουνίου 2012
Αρ. Πρωτ. : Δ17Γ 5025305 ΕΞ2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘEMΑΤΩΝ 
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ. 
Δ/ΝΣΗ 17η ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΗ 
ΤΜΗΜΑ Γ 

Ταχ. Δ/νση:
Καρ. Σερβίας 10 101 84 Αθήνα 
Πληροφορίες:Γ. Μπουργανού
Τηλέφωνο:210 69.87.493
Fax:210 69.87.489
Email:d17-c@2001.syzefxis.gov.gr
  
ΘΕΜΑ: «Κοινοποίηση οδηγιών της Ε.Ε, αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές εκτύπωσης των πιστοποιητικών Κυκλοφορίας EUR.1, EUR-MED, A.TR και των πιστοποιητικών Καταγωγής FORM Α».

Σας κοινοποιούμε για ενημέρωση και εφαρμογή τις νέες οδηγίες της Ε.Ε, σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές εκτύπωσης των πιστοποιητικών Κυκλοφορίας EUR.1, EUR-MED, A.TR και των πιστοποιητικών Καταγωγής FORM Α, οι οποίες εγκρίθηκαν από τα Κράτη-Μέλη κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Καταγωγής της Κοινότητας.

Οι εν λόγω οδηγίες παρέχονται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. και έχουν αναρτηθεί στην κατωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση:   


με επιλογή: «Guidelines on application in the EU of the provisions concerning printing technical requirements of movement certificates EUR.1, EUR-MED, A.TR and certificates of origin FORM A ».




Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης α.α.
Μ. ΛΥΡΑΚΗ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ 
Ο ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ


ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ EUR.1, EUR-MED, A.TR ΚΑΙ ΤΩΝΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΥΠΟΥ Α

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΕ

Νομικό πλαίσιο

α. Τεχνικές απαιτήσεις για τα πιστοποιητικά EUR.1
Παράρτημα ΙΙΙ α1[1] (και παρόμοιες διατάξεις) των πρωτοκόλλων καταγωγής των ΣΕΣ που έχει συνάψει η ΕΕ
Παράρτημα 21 του Κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2454/93 της Επιτροπής, όπως αντικαταστάθηκε από τον Κανονισμό αριθ. 12/97 και τροποποιήθηκε με τον κανονισμό αριθ. 1063/2010
Προσάρτημα 3 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ.1528/2007 του Συμβουλίου2[2].

β. Τεχνικές απαιτήσεις για τα πιστοποιητικά EUR-MED
Παράρτημα ΙΙΙ β3[3] (και παρόμοιες διατάξεις) των πρωτοκόλλων καταγωγής των ΣΕΣ που έχει συνάψει η ΕΕ με πανευρωμεσογειακούς εταίρους (που προβλέπεται να τροποποιηθούν προκειμένου να γίνει αναφορά στην «σύμβαση για πανευρωμεσογειακούς προτιμησιακούς κανόνες καταγωγής»)·

γ. Τεχνικές απαιτήσεις για τα πιστοποιητικά A.TR
Άρθρο 9 (1) και (2) της Απόφασης αριθ. 1/2006 της Επιτροπής Τελωνειακής Συνεργασίας ΕΚ-Τουρκίας της 26ης Ιουλίου 20064·[4]

δ. Τεχνικές απαιτήσεις για τα πιστοποιητικά Τύπου Α
Παράρτημα 17 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2454/93, όπως αντικαταστάθηκε από τον κανονισμό αριθ. 12/97 και τροποποιήθηκε με τον κανονισμό αριθ. 1063/2010.Οι παρούσες κατευθυντήριες γραμμές δεν αποτελούν νομικά δεσμευτική πράξη και έχουν επεξηγηματικό χαρακτήρα. Σκοπός τους είναι να αποτελέσουν ένα εργαλείο το οποίο θα διευκολύνει την ενιαία εφαρμογή των ως άνω νομικών διατάξεων από τα κράτη μέλη.

Κατευθυντήριες γραμμές
Κατά την έκδοση πιστοποιητικών κυκλοφορίας EUR.1, EUR-MED, A.TR ή πιστοποιητικών καταγωγής αντικατάστασης Τύπου Α, καθώς και κατά την εξέταση παρόμοιων πιστοποιητικών που τους υποβάλλονται κατά την θέση εμπορευμάτων σε ελεύθερη κυκλοφορία, οι τελωνειακές αρχές των κρατών μελών της ΕΕ μεριμνούν ώστε να πληρούνται οι ακόλουθες απαιτήσεις:

α. Τεχνικές απαιτήσεις για τα πιστοποιητικά EUR.1
Στο παράρτημα ΙΙΙ α5[5] (και παρόμοιες διατάξεις) των πρωτοκόλλων καταγωγής των ΣΕΣ που έχει συνάψει η ΕΕ καθορίζονται τα ακόλουθα:
1. Οι διαστάσεις του πιστοποιητικού είναι 210 × 297 χιλιοστά. Το μήκος επιτρέπεται να είναι το πολύ μικρότερο κατά 5 mm ή μεγαλύτερο κατά 8 mm. Το χαρτί που χρησιμοποιείται είναι λευκό, χωρίς μηχανικούς πολτούς, επεξεργασμένο για γραφή και ζυγίζει τουλάχιστον 25 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Φέρει τυπωμένη κυματοειδή διάταξη συμπλέκτων γραμμών πράσινου χρώματος, η οποία καθιστά εμφανή στον οφθαλμό κάθε παραποίηση με μηχανικά ή χημικά μέσα.
2. Οι αρμόδιες αρχές των συμβαλλόμενων μερών μπορούν να αναλαμβάνουν την εκτύπωση των πιστοποιητικών ή να την αναθέτουν σε εγκεκριμένα τυπογραφεία. Στη δεύτερη περίπτωση, σε κάθε πιστοποιητικό πρέπει να υπάρχει μνεία της έγκρισης. Κάθε πιστοποιητικό φέρει το όνομα και τη διεύθυνση του τυπογράφου ή σήμα που επιτρέπει την εξακρίβωση της ταυτότητάς του. Φέρει, επιπλέον, αύξοντα αριθμό, τυπωμένο  ή όχι, για την εξατομίκευσή του.

 Στο παράρτημα 21 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2454/93 της Επιτροπής καθορίζονται τα ακόλουθα:
1. Το πιστοποιητικό κυκλοφορίας εμπορευμάτων EUR.1 συντάσσεται επί του εντύπου του οποίου υπόδειγμα περιλαμβάνεται στο παρόν παράρτημα. Το έντυπο αυτό τυπώνεται σε μία από τις επίσημες γλώσσες της Κοινότητας. Το πιστοποιητικό EUR.1εκδίδεται σε μία από τις γλώσσες αυτές και σύμφωνα με τις διατάξεις του εσωτερικού δικαίου του κράτους ή εδάφους εξαγωγής· αν συντάσσεται με το χέρι, πρέπει να συμπληρώνεται με μελάνι και με κεφαλαία γράμματα.
2. Οι διαστάσεις κάθε πιστοποιητικού είναι 210 × 297 mm· το μήκος του επιτρέπεται να είναι το πολύ μικρότερο κατά 5 mm ή μεγαλύτερο κατά 8 mm. Το χαρτί που χρησιμοποιείται είναι λευκό, χωρίς μηχανικούς πολτούς, επεξεργασμένο για γραφή και ζυγίζει τουλάχιστον 25 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Φέρει τυπωμένη κυματοειδή διάταξη συμπλέκτων γραμμών πράσινου χρώματος, η οποία καθιστά εμφανή στον οφθαλμό κάθε παραποίηση με μηχανικά ή χημικά μέσα.
3. Οι αρμόδιες αρχές του κράτους ή εδάφους εξαγωγής μπορούν να αναλαμβάνουν την εκτύπωση των πιστοποιητικών EUR. 1 ή να την αναθέτουν σε εγκεκριμένα τυπογραφεία. Στη δεύτερη περίπτωση, σε κάθε πιστοποιητικό πρέπει να υπάρχει μνεία της έγκρισης. Τα έντυπα πρέπει να φέρουν το όνομα και τη διεύθυνση του τυπογράφου ή σήμα που επιτρέπει την εξακρίβωση της ταυτότητάς του. Φέρει, επιπλέον, αύξοντα αριθμό, τυπωμένο ή όχι, για την εξατομίκευσή του.

Στο προσάρτημα 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.1528/2007 του Συμβουλίου6[6] καθορίζονται τα ακόλουθα:
1. Το πιστοποιητικό κυκλοφορίας εμπορευμάτων EUR.1 συντάσσεται επί του εντύπου του οποίου υπόδειγμα περιλαμβάνεται στο παρόν προσάρτημα. Το έντυπο αυτό τυπώνεται σε μία ή περισσότερες γλώσσες στις οποίες είναι διατυπωμένος ο παρών κανονισμός. Το πιστοποιητικό εκδίδεται σε μία από τις γλώσσες αυτές και σύμφωνα με τις διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας του κράτους εξαγωγής· αν είναι χειρόγραφο, πρέπει να συμπληρώνεται με μελάνι και με κεφαλαία γράμματα.
2. Οι διαστάσεις του πιστοποιητικού είναι 210 × 297mm, το δε μήκος του επιτρέπεται να είναι το πολύ μικρότερο κατά 5 mm ή μεγαλύτερο κατά 8 mm. Το χαρτί που χρησιμοποιείται είναι λευκό, χωρίς μηχανικούς πολτούς, επεξεργασμένο για γραφή και ζυγίζει τουλάχιστον 25 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Φέρει τυπωμένη κυματοειδή διάταξη συμπλέκτων γραμμών πράσινου χρώματος, η οποία καθιστά εμφανή στον οφθαλμό κάθε παραποίηση με μηχανικά ή χημικά μέσα.
3. Τα κράτη εξαγωγής μπορούν να αναλαμβάνουν την εκτύπωση των πιστοποιητικών ή να την αναθέτουν σε εγκεκριμένα τυπογραφεία. Στη δεύτερη περίπτωση, σε κάθε πιστοποιητικό πρέπει να υπάρχει μνεία της έγκρισης. Τα έντυπα πρέπει να φέρουν το όνομα και τη διεύθυνση του τυπογράφου ή σήμα που επιτρέπει την εξακρίβωση της ταυτότητάς του. Φέρει, επιπλέον, αύξοντα αριθμό, τυπωμένο ή όχι, για την εξατομίκευσή του.

β. Τεχνικές απαιτήσεις για το πιστοποιητικό EUR-MED
Στο παράρτημα ΙΙΙ β7[7] (και παρόμοιες διατάξεις) των πρωτοκόλλων καταγωγής των ΣΕΣ που έχει συνάψει η ΕΕ με πανευρωμεσογειακούς εταίρους καθορίζονται τα ακόλουθα:
1. Οι διαστάσεις του πιστοποιητικού είναι 210 × 297 χιλιοστά. Το μήκος του επιτρέπεται να είναι το πολύ μικρότερο κατά 5 mm ή μεγαλύτερο κατά 8 mm. Το χαρτί που χρησιμοποιείται είναι λευκό, χωρίς μηχανικούς πολτούς, επεξεργασμένο για γραφή και ζυγίζει τουλάχιστον 25 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Φέρει τυπωμένη κυματοειδή διάταξη συμπλέκτων γραμμών πράσινου χρώματος, η οποία καθιστά εμφανή στον οφθαλμό κάθε παραποίηση με μηχανικά ή χημικά μέσα.
2. Οι αρμόδιες αρχές των συμβαλλόμενων μερών μπορούν να αναλαμβάνουν την εκτύπωση των πιστοποιητικών ή να την αναθέτουν σε εγκεκριμένα τυπογραφεία. Στη δεύτερη περίπτωση, σε κάθε πιστοποιητικό πρέπει να υπάρχει μνεία της έγκρισης. Κάθε πιστοποιητικό φέρει το όνομα και τη διεύθυνση του τυπογράφου ή σήμα που επιτρέπει την εξακρίβωση της ταυτότητάς του. Φέρει, επιπλέον, αύξοντα αριθμό, τυπωμένο ή όχι, για την εξατομίκευσή του.

γ. Τεχνικές απαιτήσεις για τα πιστοποιητικά A.TR
Στο άρθρο 9 (1) και (2) της Απόφασης αριθ. 1/2006 της Επιτροπής Τελωνειακής Συνεργασίας ΕΚ-Τουρκίας της 26ης Ιουλίου 20068[8]·καθορίζονται τα ακόλουθα:
1. Το πιστοποιητικό κυκλοφορίας A.TR. συντάσσεται σε μία από τις επίσημες γλώσσες της Κοινότητας ή στην τουρκική γλώσσα και σύμφωνα με τις διατάξεις του εσωτερικού δικαίου του κράτους εξαγωγής. Όταν τα πιστοποιητικά συντάσσονται στην τουρκική, πρέπει επίσης να συντάσσονται και σε μία από τις επίσημες γλώσσες της Κοινότητας. Δακτυλογραφούνται ή συμπληρώνονται με το χέρι, με κεφαλαία γράμματα και μελάνι.
2. Οι διαστάσεις κάθε εντύπου είναι 210 × 297 mm. Το χαρτί που χρησιμοποιείται είναι λευκό, χωρίς μηχανικούς πολτούς, επεξεργασμένο για γραφή και ζυγίζει τουλάχιστον 25 g/m². Φέρει τυπωμένη κυματοειδή διάταξη συμπλέκτων γραμμών πράσινου χρώματος, η οποία καθιστά εμφανή στον οφθαλμό κάθε παραποίηση με μηχανικά ή χημικά μέσα.

δ. Τεχνικές απαιτήσεις για τα πιστοποιητικά Τύπου Α
Στο Παράρτημα 17 του Κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2454/93, όπως αντικαταστάθηκε από τον κανονισμό αριθ. 12/97 και τροποποιήθηκε με τον Κανονισμό αριθ. 1063/2010 καθορίζονται τα ακόλουθα:
Η χρήση της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας δεν είναι υποχρεωτική για τις σημειώσεις στην οπίσθια όψη του πιστοποιητικού. Τα πιστοποιητικά συντάσσονται στην αγγλική ή τη γαλλική γλώσσα.
- Οι διαστάσεις κάθε πιστοποιητικού είναι 210 × 297 mm· το μήκος του επιτρέπεται να είναι το πολύ μικρότερο κατά 5 mm ή μεγαλύτερο κατά 8 mm. Το χρησιμοποιούμενο χαρτί είναι λευκό, χωρίς μηχανικό πολτό, επεξεργασμένο για γραφή και βάρους τουλάχιστον 25 g/m². Φέρει εκτυπωμένη κυματοειδή διάταξη συμπλεκτων γραμμών πράσινου χρώματος, η οποία αποκαλύπτει δια γυμνού οφθαλμού κάθε παραποίηση με μηχανικά ή χημικά μέσα.
- Εάν το πιστοποιητικό συντάσσεται σε περισσότερα αντίγραφα, μόνον το ευρισκόμενο στην κορυφή, το οποίο αποτελεί και το πρωτότυπο, πρέπει να φέρει την τυπωμένη κυματοειδή διάταξη συμπλέκτων γραμμών πράσινου χρώματος.
- Κάθε πιστοποιητικό πρέπει να φέρει αύξοντα αριθμό, τυπωμένο ή μη, για την αναγνώρισή του.
- Επιτρέπεται επίσης να χρησιμοποιούνται τα πιστοποιητικά που φέρουν παλαιότερες εκδόσεις των σημειώσεων προ του 2007 (1996, 2004 και 2005) στην οπίσθια όψη τους, μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα.

Χρώμα των πιστοποιητικών κυκλοφορίας EUR.1, EUR-MED, A.TR και των πιστοποιητικών καταγωγής Τύπου Α
Οι κανόνες καθορίζουν ότι η βάση πρέπει να αποτελείται από κυματοειδή διάταξη συμπλέκτων γραμμών πράσινου χρώματος. Ωστόσο, δεν προσδιορίζουν κάποια συγκεκριμένη απόχρωση πράσινου ούτε υπάρχει σχεδιασμός για κάποιο τέτοιο προσδιορισμό. Το πράσινο δεν είναι πρωτεύον χρώμα αλλά μίγμα κυανού και κίτρινου, και η αλλαγή των αναλογιών μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το κόστος παραγωγής.
Κατά συνέπεια, ενδέχεται να υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις χρώματος. Τα πιστοποιητικά που δεν πληρούν τις τεχνικές απαιτήσεις που καθορίζονται στο δίκαιο της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένων των πρωτοκόλλων καταγωγής των ΣΕΣ και των κανονισμών και των αποφάσεων της ΕΕ) πρέπει να απορρίπτονται για τεχνικούς λόγους,.
Ωστόσο , αυτό πρέπει να γίνει μόνο σε περίπτωση αναμφίβολης μη συμμόρφωσης. Σε περίπτωση αμφιβολιών, ιδίως όσον αφορά το χρώμα, αυτές πρέπει να λειτουργούν υπέρ του οικονομικού φορέα και το πιστοποιητικό πρέπει να γίνεται αποδεκτό. Για παράδειγμα, αυτό ενδέχεται να ισχύει στις περιπτώσεις που δύο τελωνειακοί διαφωνούν για το χρώμα.

Μέγεθος των πιστοποιητικών κυκλοφορίας EUR.1, EUR-MED, A.TR και των πιστοποιητικών καταγωγής Τύπου Α
Οι τεχνικές απαιτήσεις περιλαμβάνουν ήδη ανοχές για το μέγεθος του εντύπου ενώ προσδιορίζουν μόνον ελάχιστο βάρος. Συνεπώς, το περιθώριο διαφωνίας για τα εν λόγω ζητήματα είναι πιο περιορισμένο και δεν ενδείκνυται η περαιτέρω επέκταση των ανοχών.

Κυματοειδής διάταξη συμπλέκτων γραμμών των πιστοποιητικών κυκλοφορίας EUR.1, EUR-MED, A.TR και των πιστοποιητικών καταγωγής Τύπου Α
Οι προαναφερθείσες απαιτήσεις που καθορίζονται από το δίκαιο της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένων των πρωτοκόλλων καταγωγής των ΣΕΣ και των κανονισμών και των αποφάσεων της ΕΕ) προβλέπουν ότι «το πιστοποιητικό φέρει εκτυπωμένη κυματοειδή διάταξη συμπλέκτων γραμμών πράσινου χρώματος, η οποία αποκαλύπτει δια γυμνού οφθαλμού κάθε παραποίηση με μηχανικά ή χημικά μέσα.»
Τα «μηχανικά μέσα» συνεπάγονται τη χρήση εργαλείου ενώ τα «χημικά μέσα» συνεπάγονται τη χρήση διεργασίας. Τα «μηχανικά μέσα» συνεπάγονται προσπάθεια προσθήκης ή συγκάλυψης, π.χ. με τη χρήση γραφίδας ή γομολάστιχας, ενώ τα «χημικά μέσα» συνεπάγονται κάτι που προκαλεί αλλαγή του ίδιου του χαρτιού.
Οι κανόνες καθορίζουν ότι το φόντο πρέπει να αποτελείται από κυματοειδή διάταξη συμπλέκτων γραμμών πράσινου χρώματος. Ωστόσο, δεν προσδιορίζουν κάποιο συγκεκριμένο υπόδειγμα για την κυματοειδή διάταξη συμπλέκτων γραμμών πράσινου χρώματος.
Δεδομένου ότι οι τεχνικοί κανόνες απαιτούν για το έντυπο να φέρει φόντο με κυματοειδή διάταξη συμπλέκτων γραμμών πράσινου χρώματος και ότι στόχος είναι η συμβολή στην καταπολέμηση της απάτης, η προσοχή πρέπει να εστιαστεί στην παρουσία ή απουσία του χαρακτηριστικού κατά της παραποίησης που είναι η κυματοειδής διάταξη συμπλέκτων γραμμών και όχι η μορφή/το σχήμα της ίδιας της κυματοειδούς διάταξης συμπλέκτων γραμμών . Στις περιπτώσεις που τυχόν παραποίηση των εν λόγω πιστοποιητικών με τα ανωτέρω μέσα καθίσταται εμφανής δια γυμνού οφθαλμού, τα πιστοποιητικά πρέπει να θεωρούνται ως συμμορφούμενα.
Το χαρακτηριστικό κατά της παραποίησης που είναι η κυματοειδής διάταξη συμπλέκτων γραμμών θεωρείται ζωτικής σημασίας και το εν λόγω χαρακτηριστικό μπορεί να προκύπτει από διάφορα σχήματα. Συγκεκριμένα, μέσω του τυπωμένου «σχεδίου του φόντου », με ή χωρίς κυματοειδείς πράσινες γραμμές, με ή χωρίς συμπλεκόμενες ταινίες,
οι αόρατες αλλαγές μετά την έκδοση του πιστοποιητικού είναι αδύνατες και σε αυτή τη βάση η απεικόνιση του εν λόγω σχεδίου μπορεί να θεωρηθεί ως μέσο αντιμετώπισης της απάτης.
Από τη στιγμή που το πιστοποιητικό πληροί το κριτήριο, ήτοι η απεικόνιση του σχεδίου του φόντου είναι τέτοια ώστε να «καθιστά εμφανή κάθε παραποίηση με μηχανικά ή χημικά μέσα», θεωρείται ότι συμμορφώνεται. Δεν υφίσταται υποχρεωτικά εφαρμοζόμενος τύπος απεικόνισης του σχεδίου του φόντου αν το εν λόγω σχέδιο μπορεί να θεωρηθεί ως μέσο αντιμετώπισης της απάτης.
Εντούτοις, σε περίπτωση που η απεικόνιση του πράσινου φόντου του σχεδίου, που αποτελεί τη βάση του πιστοποιητικού, περιέχει όνομα ή λογότυπο, το πιστοποιητικό πρέπει να απορρίπτεται. Ένα λευκό λογότυπο στο κέντρο μπορεί πράγματι να επιτρέψει την αλλαγή ενός αριθμού/ψηφίου ή ενός γράμματος χωρίς αυτό να είναι εμφανές__






[1]  1 Π.χ. βλ. παράρτημα ΙΙΙ α του πρωτοκόλλου 3 της συμφωνίας ΕΕ – Ιορδανίας για τον ορισμό της έννοιας καταγόμενα προϊόντα ή προϊόντα καταγωγής και τις μεθόδους διοικητικής συνεργασίας (ΕΕ L 209 της31.7.2006, σ. 31). Βλέπε επίσης τα σχετικά παραρτήματα της απόφασης 2001/822/ΕΚ του Συμβουλίου, της27ης Νοεμβρίου 2001, για τη σύνδεση των Υπερπόντιων Χωρών και Εδαφών με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα("Overseas association"), ΕΕ L 314 της 30.11.2001 και του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1528/2007 του Συμβουλίου, της 20ής Δεκεμβρίου 2007, περί εφαρμογής στα προϊόντα καταγωγής ορισμένων χωρών μελών της ομάδας κρατών Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού (ΑΚΕ) των ρυθμίσεων που προβλέπονται στις συμφωνίες οικονομικής εταιρικής σχέσης ή στις συμφωνίες που οδηγούν στην σύναψη τέτοιων συμφωνιών(ΕΕ L 348 της 31.12.2007).

[2]  2 Βλέπε προσάρτημα 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1528/2007 του Συμβουλίου, της 20ής Δεκεμβρίου 2007,περί εφαρμογής στα προϊόντα καταγωγής ορισμένων χωρών μελών της ομάδας κρατών Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού (ΑΚΕ) των ρυθμίσεων που προβλέπονται στις συμφωνίες οικονομικής εταιρικής σχέσης ή στις συμφωνίες που οδηγούν στην σύναψη τέτοιων συμφωνιών (ΕΕ L 348 της 31.12.2007). Οι ίδιες διατάξεις περιλαμβάνονται επίσης στο προσάρτημα 3 της απόφασης 2001/822/ΕΚ του Συμβουλίου, της 27ης Νοεμβρίου 2001, για τη σύνδεση των Υπερπόντιων Χωρών και Εδαφών με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ("Overseas association"), ΕΕ L 314 της 30.11.2001 και στο παράρτημα ΙΙΙ του πρωτοκόλλου Ι της συμφωνίας οικονομικής σύμπραξης μεταξύ των κρατών του CARIFORUM, αφενός, και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των κρατών μελών της, αφετέρου (ΕΕ L 289 της 30.10.2008).

[3] 3 Π.χ. βλ. παράρτημα ΙΙΙ β του πρωτοκόλλου 3 της συμφωνίας ΕΕ – Ιορδανίας για τον ορισμό της έννοιας καταγόμενα προϊόντα ή προϊόντα καταγωγής και τις μεθόδους διοικητικής συνεργασίας (ΕΕ L 209 της31.7.2006, σ. 31).

[4] 4 Απόφαση αριθ. 1/2006 της επιτροπής τελωνειακής συνεργασίας ΕΚ – Τουρκίας της 26ης Ιουλίου 20064,σχετικά με τον καθορισμό λεπτομερών κανόνων εφαρμογής της απόφασης αριθ. 1/95 του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΚ-Τουρκίας (2006/646/ΕΚ), ΕΕ L 265 της 26.9.2006.

[5] 5 Π.χ. βλ. παράρτημα ΙΙΙ α του πρωτοκόλλου 3 της συμφωνίας ΕΕ – Ιορδανίας για τον ορισμό της έννοιας καταγόμενα προϊόντα ή προϊόντα καταγωγής και τις μεθόδους διοικητικής συνεργασίας (ΕΕ L 209 της31.7.2006, σ. 31). Βλέπε επίσης τα σχετικά παραρτήματα της απόφασης 2001/822/ΕΚ του Συμβουλίου, της27ης Νοεμβρίου 2001, για τη σύνδεση των Υπερπόντιων Χωρών και Εδαφών με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα("Overseas association"), ΕΕ L 314 της 30.11.2001 και του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1528/2007 του Συμβουλίου, της 20 Δεκεμβρίου 2007, περί εφαρμογής στα προϊόντα καταγωγής ορισμένων χωρών μελών της ομάδας κρατών Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού (ΑΚΕ) των ρυθμίσεων που προβλέπονται στις συμφωνίες οικονομικής εταιρικής σχέσης ή στις συμφωνίες που οδηγούν στην σύναψη τέτοιων συμφωνιών(ΕΕ L 348 της 31.12.2007).

[6] 6 Βλέπε προσάρτημα 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1528/2007 του Συμβουλίου, της 20ής Δεκεμβρίου 2007,περί εφαρμογής στα προϊόντα καταγωγής ορισμένων χωρών μελών της ομάδας κρατών Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού (ΑΚΕ) των ρυθμίσεων που προβλέπονται στις συμφωνίες οικονομικής εταιρικής σχέσης ή στις συμφωνίες που οδηγούν στην σύναψη τέτοιων συμφωνιών (ΕΕ L 348 της 31.12.2007). Οι ίδιες διατάξεις περιλαμβάνονται επίσης στο προσάρτημα 3 της απόφασης 2001/822/ΕΚ του Συμβουλίου,  της 27ης Νοεμβρίου 2001, για τη σύνδεση των Υπερπόντιων Χωρών και Εδαφών με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ("Overseas association"), ΕΕ L 314 της 30.11.2001 και στο παράρτημα ΙΙΙ του πρωτοκόλλου Ι της συμφωνίας οικονομικής σύμπραξης μεταξύ των κρατών του CARIFORUM, αφενός, και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των κρατών μελών της, αφετέρου (ΕΕ L 289 της 30.10.2008).

[7]  7 Π.χ. βλ. παράρτημα ΙΙΙ β του πρωτοκόλλου 3 της συμφωνίας ΕΕ – Ιορδανίας για τον ορισμό της έννοιας καταγόμενα προϊόντα ή προϊόντα καταγωγής και τις μεθόδους διοικητικής συνεργασίας (ΕΕ L 209 της 31.7.2006, σ. 31).

[8] 8 Απόφαση αριθ. 1/2006 της επιτροπής τελωνειακής συνεργασίας ΕΚ – Τουρκίας της 26ης Ιουλίου 20068, σχετικά με τον καθορισμό λεπτομερών κανόνων εφαρμογής της απόφασης αριθ. 1/95 του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΚ-Τουρκίας (2006/646/ΕΚ), ΕΕ L 265 της 26.9.2006.


Στο blog που βρισκόσαστε υπάρχουν:
250 αναρτήσεις σε 16.381 προβολές σελίδων
με κανονισμούς ΕΕ, νόμους, εγκυκλίους, μελέτες, σχόλια, βιβλία
Πίνακας προηγούμενων Μαθημάτων της Σχολής
 στην ανάρτηση της 31 Δεκεμβρίου 2014

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου