Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Κανόνες που πρέπει να τηρούνται για την έκδοση του παραστατικού Τ 2 L (Μάθημα 2) 24 Φεβρουαρίου 2016



Κανόνες που πρέπει να τηρούνται για την έκδοση του παραστατικού Τ 2 L (Μάθημα 2) 24 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙ  του Κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 223/77 της Επιτροπής της 22ας Δεκεμβρίου 1976 περί των διατάξεων εϕαρμογής, ως και των μέτρων απλουστεύσεως, του καθεστώτος της κοινοτικής διαμετακομίσεως Επίσημη Εϕημερίδα αριθ. L 038 της 09/02/1977 σ. 0020 - 0098

1 . Κανόνες που πρέπει να τηρούνται για την έκδοση του παραστατικού Τ 2 L
A . Το παραστατικό Τ 2 L δύναται να εκδίδεται μόνον για εμπορεύματα τα οποία φορτώνονται σε ένα μόνο μεταφορικό μέσο για να μεταφερθούν από το ίδιο τελωνείο αναχωρήσεως στο ίδιο τελωνείο προορισμού .
Β . Το παραστατικό Τ 2 L δύναται να χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό του κοινοτικού χαρακτήρος των εμπορευμάτων , τα οποία αφορά , μόνον όταν τα εμπορεύματα αυτά μεταφέρονται απ ' ευθείας από ένα Κράτος μέλος σε άλλο .
Θεωρούνται ως μεταφερόμενα απ ' ευθείας από ένα Κράτος μέλος σε άλλο :
α ) τα εμπορεύματα των οποίων η μεταφορά δεν εκτελείται διά διά του εδάφους Κράτους μη μέλους
β ) τα εμπορεύματα των οποίων η μεταφορά εκτελείται διά του εδάφους ενός ή περισσοτέρων Κρατών μη μελών , μόνον εφόσον η διέλευση διά των τελευταίων αυτών χωρών πραγματοποιείται βάσει ενιαίου τίτλου μεταφοράς που εκδίδεται σε Κράτος μέλος .
Γ . Το έντυπο πρέπει να συμπληρώνεται κατά τρόπο ευανάγνωστο και με γράμματα ανεξίτηλα , κατά προτίμηση στη γραφομηχανή . Δεν πρέπει να φέρει ξέσματα ή αλλοιώσεις . Τυχόν τροποποιήσεις γίνονται διαγράφοντας τις εσφαλμένες ενδείξεις και προσθέτοντας , κατά περίπτωση , τις επιθυμητές ενδείξεις . Κάθε τέτοια τροποποίηση πρέπει να κυρούται από εκείνον ο οποίος την επιφέρει και να θεωρείται από τις τελωνειακές αρχές .
Δ . Οφείλουν να συμπληρώνονται μόνον οι ακόλουθες θέσεις :
1 . Οταν τα εμπορεύματα μεταφέρονται βάσει του καθεστώτος TIR , του καθεστώτος TIF ή του καθεστώτος της Διακηρύξεως του Ρήνου ή αποτελούν αντικείμενο δελτίου ECS ή ΑΤΑ , στη θέση 1 του εντύπου αναφέρεται , αναλόγως της περιπτώσεως , η μνεία " TIR " , " TIF " , " Διακήρυξη του Ρήνου " , " ECS " ή " ΑΤΑ " , ακολουθούμενη από την ημερομηνία εκδόσεως και τον αριθμό του σχετικού παραστατικού .
10 . Στη θέση 10 αναφέρεται το ονοματεπώνυμα ή ή εταιρική επωνυμία και η διεύθυνση του ενδιαφερομένου καθώς και , κατά περίπτωση , του αντιπροσώπου του . Οταν υπογράφει , πληρεξούσιος , προστίθεται με κεφαλαία το όνομα του πληρεξουσίου .
30 . Στη θέση 30 αναφέρεται , για τα μη συσκευασμένα εμπορεύματα , ο αριθμός των αντικειμένων ή , κατά περίπτωση , η λέξη " χύδην " .
31 . Στη θέση 31 αναφέρεται ως είδος των εμπορευμάτων η συνήθης , η εμπορική ή η δασμολογική ονομασία των εμπορευμάτων .
36 . Στη θέση 36 αναφέρεται το βάρος το οποίο προκύπτει από τα εμπορικά έγγραφα που αφορούν την αποστολή . Το βάρος εκφράζεται σε χιλιόγραμμα . Ως μικτό βάρος θεωρείται το άθροισμα των βαρών του εμπορεύματος και όλων των συσκευασιών του . Θεωρείται ως συσκευασία κάθε δοχείο , τυποποιημένη συσκευασία , περιτύλιγμα ή υπόθεμα , εσωτερικό ή εξωτερικό , εξαιρέσει των προς διευκόλυνση της μεταφοράς μέσων , ιδίως των εμπορευματοκιβωτίων , καθώς και των καλυμμάτων , των μέσων φορτώσεως και του βοηθητικού μεταφορικού υλικού .
ΙΙ . Κατάθεση στο τελωνείο του παραστατικού Τ 2 L
Το παραστατικό Τ 2 L πρέπει να προσκομίζεται στο τελωνείο , οποίο τα εμπορεύματα αποτελούν το αντικείμενο δηλώσεως για να υπαχθούν σε τελωνειακό καθεστώς άλλο από εκείνο , βάσει του οποίου αφίχθησαν .
Εφόσον τα εμπορεύματα έχουν μεταφερθεί θαλασσίως , αεροπορικώς ή διά κλειστών αγωγών , το παραστατικό Τ 2 L κατατίθεται στο τελωνείο , στο οποίο τα εμπορεύματα υπήχθησαν σε τελωνειακό καθεστώς .


E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου