Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας όσον αφορά την αντιμετώπιση των κουπονιών (δωρεάς) των καταστημάτων (Μάθημα 3) 17 Μαρτίου 2016


Κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας όσον αφορά την αντιμετώπιση των κουπονιών (δωρεάς) των καταστημάτων  (Μάθημα 3) 17 Μαρτίου 2016

5.2.2016   
EL
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
C 45/173


P7_TA(2013)0175
Κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας όσον αφορά την αντιμετώπιση των κουπονιών *
Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 17ης Απριλίου 2013 σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Συμβουλίου για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας όσον αφορά την αντιμετώπιση των κουπονιών (COM(2012)0206 — C7-0127/2012 — 2012/0102(CNS))
(Ειδική νομοθετική διαδικασία — διαβούλευση)
(2016/C 045/34)
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Συμβούλιο (COM(2012)0206),

έχοντας υπόψη το άρθρο 113 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το οποίο κλήθηκε από το Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει (C7-0127/2012),

έχοντας υπόψη το άρθρο 55 του Κανονισμού του,

έχοντας υπόψη την έκθεση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (A7-0058/2013),

1.
εγκρίνει την πρόταση της Επιτροπής όπως τροποποιήθηκε·

2.
καλεί την Επιτροπή να τροποποιήσει αναλόγως την πρότασή της, σύμφωνα με το άρθρο 293 παράγραφος 2 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης·

3.
καλεί το Συμβούλιο, σε περίπτωση που προτίθεται να απομακρυνθεί από το κείμενο που ενέκρινε το Κοινοβούλιο, να το ενημερώσει σχετικά·

4.
ζητεί να κληθεί εκ νέου να γνωμοδοτήσει εφόσον το Συμβούλιο προτίθεται να επιφέρει σημαντικές τροποποιήσεις στην πρόταση της Επιτροπής·

5.
αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει τη θέση του Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο, στην Επιτροπή και στα εθνικά κοινοβούλια.
Τροπολογία 1
Πρόταση οδηγίας
Αιτιολογική σκέψη 1
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
(1)
Η οδηγία 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου, της 28ης Νοεμβρίου 2006, σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας προβλέπει κανόνες σχετικά με τον χρόνο και τον τόπο παροχής αγαθών και παροχής των υπηρεσιών, το φορολογητέο ποσό, το απαιτητό του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) και το δικαίωμα έκπτωσης. Ωστόσο, οι εν λόγω κανόνες δεν είναι επαρκώς σαφείς ή πλήρεις ώστε να εξασφαλίζεται η συνεκτικότητα όσον αφορά τη φορολογική αντιμετώπιση των συναλλαγών που αφορούν κουπόνια σε βαθμό που έχει ανεπιθύμητες συνέπειες για τη σωστή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς.
(1)
Η οδηγία 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου, της 28ης Νοεμβρίου 2006, σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας προβλέπει κανόνες σχετικά με τον χρόνο και τον τόπο παροχής αγαθών και παροχής των υπηρεσιών, το φορολογητέο ποσό, το απαιτητό του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) και το δικαίωμα έκπτωσης. Ωστόσο, οι εν λόγω κανόνες δεν είναι επαρκώς σαφείς ή πλήρεις ώστε να εξασφαλίζεται η συνεκτικότητα όσον αφορά τη φορολογική αντιμετώπιση των συναλλαγών που αφορούν κουπόνια σε βαθμό που έχει ανεπιθύμητες συνέπειες για τη σωστή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς. Προκειμένου να εξαλειφθούν οι ευκαιρίες για φοροδιαφυγή και φορολογική απάτη, να αυξηθεί η συλλογή του ΦΠΑ από κουπόνια και ως εκ τούτου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί το πεδίο εφαρμογής, η ουδετερότητα και η διαφάνεια όσον αφορά την φορολογική αντιμετώπιση των συναλλαγών που αφορούν κουπόνια.
Τροπολογία 2
Πρόταση οδηγίας
Αιτιολογική σκέψη 2
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
(2)
Για να εξασφαλιστεί βέβαιη και ομοιόμορφη αντιμετώπιση και να αποφευχθούν οι ασυνέπειες, η στρέβλωση του ανταγωνισμού, η διπλή φορολόγηση ή η μη φορολόγηση και να μειωθεί ο κίνδυνος της φοροδιαφυγής, χρειάζονται ειδικοί κανόνες οι οποίοι να εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση των κουπονιών από πλευράς ΦΠΑ.
(2)
Για να εξασφαλιστεί μια εύρυθμα λειτουργούσα, αποτελεσματική και χωρίς φραγμούς εσωτερική αγορά, καθώς και βέβαιη και ομοιόμορφη αντιμετώπιση και να αποφευχθούν οι ασυνέπειες, η στρέβλωση του ανταγωνισμού, η διπλή φορολόγηση ή η μη φορολόγηση , η ασάφεια όσον αφορά την φορολογική υποχρέωση και να μειωθεί ο κίνδυνος της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, χρειάζονται ειδικοί κανόνες οι οποίοι να εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση των κουπονιών από πλευράς ΦΠΑ.
Τροπολογία 3
Πρόταση οδηγίας
Αιτιολογική σκέψη 4
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
(4)
Η αντιμετώπιση από πλευράς ΦΠΑ των συναλλαγών που σχετίζονται με κουπόνια εξαρτάται από τα ειδικά χαρακτηριστικά του κουπονιού. Συνεπώς, πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των διαφόρων ειδών κουπονιών και η διάκριση αυτή πρέπει να συμπεριληφθεί στη νομοθεσία της Ένωσης.
(4)
Η αντιμετώπιση από πλευράς ΦΠΑ των συναλλαγών που σχετίζονται με κουπόνια εξαρτάται από τα ειδικά χαρακτηριστικά του κουπονιού. Συνεπώς, πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των διαφόρων ειδών κουπονιών και να διευκρινισθούν οι διαφορετικοί ορισμοί στη νομοθεσία της Ένωσης.
Τροπολογία 4
Πρόταση οδηγίας
Αιτιολογική σκέψη 5
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
(5)
Το δικαίωμα λήψης αγαθών ή υπηρεσιών ή το δικαίωμα έκπτωσης είναι εγγενές στη φύση ενός κουπονιού. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να παρασχεθεί από ένα πρόσωπο σε άλλο πριν από την τελική εξόφληση του κουπονιού. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος διπλής φορολόγησης όσον αφορά τη φορολογία της υπηρεσίας που σχετίζεται μ’ αυτό το δικαίωμα, πρέπει να προβλεφθεί ότι η εκχώρηση του εν λόγω δικαιώματος και η εξαγορά των αγαθών ή των υπηρεσιών θα πρέπει να θεωρούνται μία ενιαία συναλλαγή.
(5)
Ένα κουπόνι δίνει στον κάτοχο το δικαίωμα λήψης αγαθών ή υπηρεσιών ή το δικαίωμα έκπτωσης. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να παρασχεθεί από ένα πρόσωπο σε άλλο πριν από την τελική εξόφληση του κουπονιού. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος διπλής φορολόγησης όσον αφορά τη φορολογία της υπηρεσίας που σχετίζεται μ’ αυτό το δικαίωμα, πρέπει να προβλεφθεί ότι η εκχώρηση του εν λόγω δικαιώματος και η εξαγορά των αγαθών ή των υπηρεσιών θα πρέπει να θεωρούνται μία ενιαία συναλλαγή.
Τροπολογία 5
Πρόταση οδηγίας
Αιτιολογική σκέψη 8
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
(8)
Τα κουπόνια συχνά διανέμονται μέσω ενός πράκτορα ή διέρχονται μέσω μιας αλυσίδας διανομής που βασίζεται στην αγορά και τη συνακόλουθη μεταπώληση. Για να διατηρηθεί η ουδετερότητα, είναι σημαντικό το ποσό του οφειλόμενου ΦΠΑ για τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που παρέχονται σε αντάλλαγμα για το κουπόνι να παραμένει άθικτο. Για να διασφαλιστεί αυτό, η αξία των κουπονιών πολλαπλών σκοπών θα πρέπει να καθορίζεται κατά την έκδοση.
(8)
Τα κουπόνια συχνά διανέμονται μέσω ενός πράκτορα ή διέρχονται μέσω μιας αλυσίδας διανομής που βασίζεται στην αγορά και τη συνακόλουθη μεταπώληση. Για να διατηρηθεί η ουδετερότητα, είναι σημαντικό το ποσό του οφειλόμενου ΦΠΑ για τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που παρέχονται σε αντάλλαγμα για το κουπόνι να παραμένει άθικτο. Για να διασφαλιστεί αυτό, η ονομαστική αξία των κουπονιών πολλαπλών σκοπών θα πρέπει να καθορίζεται κατά την έκδοση.
Τροπολογία 6
Πρόταση οδηγίας
Αιτιολογική σκέψη 10
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
(10)
Πρέπει να αποσαφηνιστεί η φορολογική αντιμετώπιση των συναλλαγών που συνδέονται με τη διανομή των κουπονιών πολλαπλών σκοπών. Όταν τα εν λόγω κουπόνια αγοράζονται σε τιμή κάτω από την αξία τους με σκοπό να μεταπωληθούν σε υψηλότερη τιμή, η υπηρεσία διανομής θα πρέπει να φορολογείται με βάση το περιθώριο που πραγματοποιείται από τον υποκείμενο στον φόρο.
(10)
Πρέπει να αποσαφηνιστεί η φορολογική αντιμετώπιση των συναλλαγών που συνδέονται με τη διανομή των κουπονιών πολλαπλών σκοπών. Όταν τα εν λόγω κουπόνια αγοράζονται σε τιμή κάτω από την ονομαστική αξία τους με σκοπό να μεταπωληθούν σε υψηλότερη τιμή, η υπηρεσία διανομής θα πρέπει να φορολογείται με βάση το περιθώριο που πραγματοποιείται από τον υποκείμενο στον φόρο.
Τροπολογία 7
Πρόταση οδηγίας
Αιτιολογική σκέψη 11
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
(11)
Τα κουπόνια μπορεί να αφορούν τη διασυνοριακή παροχή αγαθών ή υπηρεσιών. Αν το απαιτητό του φόρου διαφέρει από το ένα κράτος μέλος στο άλλο, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διπλή φορολόγηση ή σε μη φορολόγηση. Για να αποτραπεί η εν λόγω κατάσταση, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται καμία παρέκκλιση από τον κανόνα σύμφωνα με τον οποίο ο ΦΠΑ είναι απαιτητός τη στιγμή της παροχής των αγαθών ή των υπηρεσιών.
(11)
Τα κουπόνια μπορεί να αφορούν τη διασυνοριακή παροχή αγαθών ή υπηρεσιών. Αν το απαιτητό του φόρου διαφέρει από το ένα κράτος μέλος στο άλλο, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διπλή φορολόγηση ή σε μη φορολόγηση. Για να αποτραπεί η εν λόγω κατάσταση και να καταστεί σαφές σε ποιο κράτος μέλος πρέπει να καταβληθεί ο φόρος, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται καμία παρέκκλιση από τον κανόνα σύμφωνα με τον οποίο ο ΦΠΑ είναι απαιτητός τη στιγμή της παροχής των αγαθών ή των υπηρεσιών.
Τροπολογία 8
Πρόταση οδηγίας
Αιτιολογική σκέψη 15
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
(15)
Στον βαθμό στον οποίο τα αγαθά ή οι υπηρεσίες που παρέχονται κατά την εξόφληση ενός κουπονιού φορολογούνται, ο υποκείμενος στον φόρο έχει το δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ που καταβάλλεται για δαπάνες σε σχέση με την έκδοση του κουπονιού. Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι το εν λόγω κόστος του ΦΠΑ εκπίπτει, ακόμη και αν τα εν λόγω αγαθά ή υπηρεσίες παρέχονται από κάποιον άλλον και όχι από τον εκδότη του κουπονιού.
(15)
Στον βαθμό στον οποίο τα αγαθά ή οι υπηρεσίες που παρέχονται κατά την εξόφληση ενός κουπονιού φορολογούνται, ο υποκείμενος στον φόρο έχει το δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ που καταβάλλεται για δαπάνες σε σχέση με την έκδοση του κουπονιού , σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ένωσης. Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι το εν λόγω κόστος του ΦΠΑ εκπίπτει, ακόμη και αν τα εν λόγω αγαθά ή υπηρεσίες παρέχονται από κάποιον άλλον και όχι από τον εκδότη του κουπονιού.
Τροπολογία 9
Πρόταση οδηγίας
Άρθρο 1 — σημείο 3
Οδηγία 2006/112/ΕΚ
Κεφάλαιο 5 — άρθρο 30α — παράγραφος 1 — εισαγωγική πρόταση (νέα)
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία

1.     Για τους σκοπούς του παρόντος κεφαλαίου ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:
Τροπολογία 10
Πρόταση οδηγίας
Άρθρο 1 — σημείο 3
Οδηγία 2006/112/ΕΚ
Κεφάλαιο 5 — άρθρο 30α — παράγραφος 1 — σημείο 1
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
1.    Ως «κουπόνι» νοείται ένα μέσο που παρέχει το δικαίωμα λήψης αγαθών ή υπηρεσιών, ή λήψης έκπτωσης ή χρηματικής επιστροφής όσον αφορά την παροχή αγαθών ή υπηρεσιών, και υπάρχει αντίστοιχη υποχρέωση εκπλήρωσης αυτού του δικαιώματος.
(1)
Ως «κουπόνι» νοείται οιοδήποτε μέσο που παρέχει το δικαίωμα λήψης αγαθών ή υπηρεσιών, ή λήψης έκπτωσης ή χρηματικής επιστροφής όσον αφορά την παροχή αγαθών ή υπηρεσιών, και υπάρχει αντίστοιχη υποχρέωση εκπλήρωσης αυτού του δικαιώματος·
Τροπολογία 11
Πρόταση οδηγίας
Άρθρο 1 — σημείο 3
Οδηγία 2006/112/ΕΚ
Κεφάλαιο 5 — άρθρο 30α — παράγραφος 1 — σημείο 2
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
Ως «κουπόνι συγκεκριμένου σκοπού» νοείται ένα κουπόνι που παρέχει το δικαίωμα λήψης αγαθών ή υπηρεσιών, αν η ταυτότητα του παρόχου, ο τόπος παροχής και ο εφαρμοστέος συντελεστής ΦΠΑ για τα εν λόγω αγαθά ή υπηρεσίες είναι γνωστά τη στιγμή της έκδοσης του κουπονιού.
(2)
Ως «κουπόνι συγκεκριμένου σκοπού» νοείται ένα κουπόνι που παρέχει το δικαίωμα λήψης αγαθών ή υπηρεσιών, αν η ταυτότητα του παρόχου, ο τόπος παροχής και ο εφαρμοστέος συντελεστής ΦΠΑ για τα εν λόγω αγαθά ή υπηρεσίες είναι γνωστά τη στιγμή της έκδοσης του κουπονιού·
Τροπολογία 12
Πρόταση οδηγίας
Άρθρο 1 — σημείο 3
Οδηγία 2006/112/ΕΚ
Κεφάλαιο 5 — άρθρο 30α — παράγραφος 1 — σημείο 2α (νέο)
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία

(2α)
ως «τόπος παροχής» νοείται το κράτος μέλος στο οποίο πραγματοποιείται η σχετική παροχή αγαθών ή υπηρεσιών·
Τροπολογία 13
Πρόταση οδηγίας
Άρθρο 1 — σημείο 3
Οδηγία 2006/112/ΕΚ
Κεφάλαιο 5 — άρθρο 30α — παράγραφος 1 — σημείο 3
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
Ως «κουπόνι πολλαπλών σκοπών» νοείται ένα κουπόνι, άλλο από εκπτωτικό κουπόνι ή κουπόνι χρηματικής επιστροφής, το οποίο δεν είναι κουπόνι συγκεκριμένου σκοπού.
(3)
ως «κουπόνι πολλαπλών σκοπών» νοείται ένα κουπόνι, άλλο από εκπτωτικό κουπόνι ή κουπόνι χρηματικής επιστροφής, το οποίο δεν είναι κουπόνι συγκεκριμένου σκοπού και το οποίο παρέχει στον κάτοχό του το δικαίωμα λήψης αγαθών ή υπηρεσιών, σε περίπτωση που ούτε τα εν λόγω αγαθά ή υπηρεσίες ούτε ο τόπος παροχής του κράτους μέλους στο οποίο πρόκειται να φορολογηθούν δεν προσδιορίζονται επαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς η αντιμετώπιση των κουπονιών από πλευράς ΦΠΑ κατά την ημερομηνία πώλησης ή έκδοσης·
Τροπολογία 14
Πρόταση οδηγίας
Άρθρο 1 — σημείο 3
Οδηγία 2006/112/ΕΚ
Κεφάλαιο 5 — άρθρο 30α — παράγραφος 1 — σημείο 4
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
Ως «εκπτωτικό κουπόνι» νοείται ένα κουπόνι που παρέχει το δικαίωμα λήψης έκπτωσης επί της τιμής ή χρηματικής επιστροφής σε σχέση με την παροχή αγαθών ή υπηρεσιών.
(4)
ως «εκπτωτικό κουπόνι» νοείται ένα κουπόνι που παρέχει το δικαίωμα λήψης έκπτωσης επί της τιμής ή χρηματικής επιστροφής σε σχέση με την παροχή αγαθών ή υπηρεσιών , η οποία εκφράζεται είτε ως ποσοστό είτε ως πάγιο ποσό με ονομαστική αξία.
Τροπολογία 15
Πρόταση οδηγίας
Άρθρο 1 — σημείο 6
Οδηγία 2006/112/ΕΚ
Κεφάλαιο 5 — άρθρο 74α — παράγραφος 1
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
1.   Το φορολογητέο ποσό της παροχής αγαθών ή υπηρεσιών που εξοφλείται έναντι κουπονιού πολλαπλών σκοπών είναι ίσο με την ονομαστική αξία του εν λόγω κουπονιού ή, σε περίπτωση μερικής εξόφλησης, με το μέρος της ονομαστικής αξίας που αντιστοιχεί στη μερική εξόφληση του εν λόγω κουπονιού, μειωμένο κατά το ποσό του ΦΠΑ που αφορά τα εξοφλούμενα αγαθά ή υπηρεσίες.
1.   Το φορολογητέο ποσό της παροχής αγαθών ή υπηρεσιών που εξοφλείται έναντι κουπονιού πολλαπλών σκοπών είναι ίσο με την ονομαστική αξία του εν λόγω κουπονιού που, στην πράξη, χρησιμοποιήθηκε για την αγορά αυτών των αγαθών και υπηρεσιών, ή, σε περίπτωση μερικής εξόφλησης, με το μέρος της ονομαστικής αξίας που αντιστοιχεί στη μερική εξόφληση του εν λόγω κουπονιού, μειωμένο κατά το ποσό του ΦΠΑ που αφορά τα εξοφλούμενα αγαθά ή υπηρεσίες.
Τροπολογία 16
Πρόταση οδηγίας
Άρθρο 2 — παράγραφος 1
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία
1.   Τα κράτη μέλη θεσπίζουν και δημοσιεύουν , έως την 1η Ιανουαρίου 2014 το αργότερο, τις αναγκαίες νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις για να συμμορφωθούν με την παρούσα οδηγία. Ανακοινώνουν αμέσως στην Επιτροπή το κείμενο των εν λόγω διατάξεων.
1.   Τα κράτη μέλη θεσπίζουν και δημοσιεύουν τις αναγκαίες διατάξεις για να συμμορφωθούν με την παρούσα οδηγία έως την 1η Ιανουαρίου 2014 . Ανακοινώνουν αμέσως στην Επιτροπή το κείμενο των εν λόγω διατάξεων.
Εφαρμόζουν τις εν λόγω διατάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2015.
Τα κράτη μέλη εφαρμόζουν τις εν λόγω διατάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2015.
Όταν τα κράτη μέλη θεσπίζουν τις εν λόγω διατάξεις, αυτές περιέχουν αναφορά στην παρούσα οδηγία ή συνοδεύονται από την αναφορά αυτή κατά την επίσημη δημοσίευσή τους. Τα κράτη μέλη καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εν λόγω αναφορά.
Όταν τα κράτη μέλη θεσπίζουν τις εν λόγω διατάξεις, αυτές περιέχουν αναφορά στην παρούσα οδηγία ή συνοδεύονται από την αναφορά αυτή κατά την επίσημη δημοσίευσή τους. Τα κράτη μέλη καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εν λόγω αναφορά.
Τροπολογία 17
Πρόταση οδηγίας
Άρθρο 2 α (νέο)
Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή
Τροπολογία

Άρθρο 2α

Έως την 1η Ιανουαρίου 2017, η Επιτροπή θα επανεξετάσει την εφαρμογή της οδηγίας 2006/112/ΕΚ και θα υποβάλει έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο σχετικά με τον οικονομικό και φορολογικό αντίκτυπό της. Η έκθεση αυτή θα περιλαμβάνει ανάλυση της επίπτωσης της παρούσας οδηγίας στις οικονομίες των κρατών μελών.



E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου