Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ονομασίες υφασνσίμων ινών στους περιορισμούς των κλωστοϋφαντουργικών Εξ.Καν122/2018 (Μάθημα 6) 13 Φεβρουαρίου 2018


Ονομασίες  υφασνσίμων  ινών στους περιορισμούς των κλωστοϋφαντουργικών Εξ.Καν122/2018 (Μάθημα  6) 13 Φεβρουαρίου 2018




26.1.2018   
EL
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
L 22/3

ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΌΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2018/122 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ
της 20ής Οκτωβρίου 2017
για την τροποποίηση των παραρτημάτων I, II, VI, VIII και IX του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1007/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τις ονομασίες των υφανσίμων ινών και τη συναφή επισήμανση και τη σήμανση της σύνθεσης των ινών των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων
(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,
Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1007/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Σεπτεμβρίου 2011, για τις ονομασίες των υφανσίμων ινών και τη συναφή επισήμανση και τη σήμανση της σύνθεσης των ινών των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και την κατάργηση της οδηγίας 73/44/ΕΟΚ του Συμβουλίου και των οδηγιών 96/73/ΕΚ και 2008/121/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (1), και ιδίως το άρθρο 21,
Εκτιμώντας τα ακόλουθα:
(1)
Ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1007/2011 προβλέπει την υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης των ινών των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και την εξακρίβωση της συμφωνίας αυτών των προϊόντων με τις ενδείξεις της ετικέτας μέσω σχετικής ανάλυσης.

(2)
Σύμφωνα με το άρθρο 6 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1007/2011, ένας κατασκευαστής υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή για να συμπεριληφθεί το «πολυακρυλικό» ως νέα ονομασία υφάνσιμης ίνας στον κατάλογο που παρατίθεται στο παράρτημα I του εν λόγω κανονισμού. Η αίτηση αυτή περιλάμβανε τεχνικό φάκελο που πληροί όλες τις ελάχιστες προδιαγραφές που καθορίζονται στο παράρτημα II του εν λόγω κανονισμού.

(3)
Αφού αξιολόγησε την αίτηση για την ονομασία της νέας υφάνσιμης ίνας και διεξήγαγε δημόσια διαβούλευση στον ιστοχώρο Europa, η Επιτροπή προέβη σε διαβουλεύσεις με τους εμπειρογνώμονες των κρατών μελών και τα ενδιαφερόμενα μέρη και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ονομασία «πολυακρυλικό» της νέας υφάνσιμης ίνας θα πρέπει να περιληφθεί στον κατάλογο των ονομασιών υφάνσιμων ινών που παρατίθεται στο παράρτημα I του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1007/2011.

(4)
Για να ληφθεί υπόψη η τεχνική πρόοδος, το παράρτημα II του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1007/2011 θα πρέπει να τροποποιηθεί, ειδικότερα όσον αφορά τον προτεινόμενο ορισμό της ονομασίας της νέας υφάνσιμης ίνας και τις προτεινόμενες μεθόδους ταυτοποίησης και ποσοτικοποίησης.

(5)
Ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1007/2011 παραθέτει κατάλογο των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων για τα οποία η συνολική επισήμανση είναι επαρκής. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται κλωστές του ραψίματος, του μανταρίσματος και του κεντήματος, συσκευασμένες ώστε να πουληθούν στη λιανική σε μικρές ποσότητες, και με καθαρό βάρος όχι μεγαλύτερο από 1 g. Ωστόσο, λόγω της τεχνικής προόδου, το συγκεκριμένο κλωστοϋφαντουργικό προϊόν δεν συσκευάζεται πλέον για λιανική πώληση σε ποσότητες με καθαρό βάρος ίσο ή μικρότερο του 1 g. Συνεπώς, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί ο κατάλογος των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων για τα οποία επαρκεί η συνολική επισήμανση, ο οποίος παρατίθεται στο παράρτημα VI του εν λόγω κανονισμού.

(6)
Για να καταστεί δυνατή η χρήση ομοιόμορφων μεθόδων για την ποσοτική ανάλυση των μειγμάτων των υφάνσιμων ινών, θα πρέπει να τροποποιηθούν οι μέθοδοι δοκιμών που παρατίθενται στο παράρτημα VIII του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1007/2011 ώστε να συμπεριληφθεί η ίνα «πολυακρυλικό». Επιπλέον, θα πρέπει να προστεθεί μια νέα μέθοδος δοκιμής για την ποσοτική ανάλυση των μειγμάτων πολυεστέρα και ορισμένων άλλων ινών στο παράρτημα VIII του εν λόγω κανονισμού.

(7)
Ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1007/2011 καθορίζει επίσης τους συμβατικούς συντελεστές που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της μάζας των ινών που περιέχονται σε ένα κλωστοϋφαντουργικό προϊόν. Η τιμή του συμβατικού συντελεστή για το «πολυακρυλικό» θα πρέπει λοιπόν να προστεθεί στον κατάλογο που παρατίθεται στο παράρτημα IX του εν λόγω κανονισμού.

(8)
Συνεπώς, ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1007/2011 θα πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως,
ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ:
Άρθρο 1
Τα παραρτήματα I, II, VI, VIII και IX του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1007/2011 τροποποιούνται σύμφωνα με το παράρτημα του παρόντος κανονισμού.
Άρθρο 2
Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.
Βρυξέλλες, 20 Οκτωβρίου 2017.
Για την Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Jean-Claude JUNCKER


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Τα παραρτήματα I, II, VI, VIII και IX του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1007/2011 τροποποιούνται ως εξής:
1.
Στο παράρτημα I, προστίθεται η ακόλουθη σειρά 50:
«50
πολυακρυλικό
ίνα σχηματιζόμενη από μακρομόρια που αλληλοσυνδέονται με σταυροδεσμούς, των οποίων η αλυσίδα αποτελείται από ακρυλικές ομάδες (ακρυλικό οξύ, άλατα ελαφρών μετάλλων ή εστέρες) σε ποσοστό μεγαλύτερο του 35 % (κατά μάζα) και από ακρυλονιτριλικές ομάδες σε ποσοστό μικρότερο του 10 % (κατά μάζα), ενώ το ποσοστό αζώτου στους σταυροδεσμούς δεν υπερβαίνει το 15 % (κατά μάζα)»

2.
στο παράρτημα II, τα ακόλουθα σημεία τροποποιούνται ως εξής:
α)
τα σημεία 2 και 3 αντικαθίστανται από το ακόλουθο κείμενο:
«2.
Προτεινόμενος ορισμός της υφάνσιμης ίνας:
Ο προτεινόμενος ορισμός περιγράφει τη σύνθεση των ινών. Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στον ορισμό της νέας υφάνσιμης ίνας, όπως η ελαστικότητα, πρέπει να είναι επαληθεύσιμα μέσω των τυποποιημένων μεθόδων δοκιμής που παρέχονται με τον τεχνικό φάκελο μαζί με τα πειραματικά αποτελέσματα των αναλύσεων.

3.
Ταυτοποίηση της υφάνσιμης ίνας: χημικός τύπος, διαφορές από υπάρχουσες υφάνσιμες ίνες, το φάσμα FTIR μαζί με, όπου ενδείκνυται, λεπτομερή στοιχεία όπως το σημείο τήξης, η πυκνότητα, ο διαθλαστικός δείκτης και η αντίδραση στη φωτιά.»·

β)
το σημείο 5 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«5.
Προτεινόμενες μέθοδοι ταυτοποίησης και ποσοτικοποίησης, συμπεριλαμβανομένων πειραματικών στοιχείων:
Ο αιτών αξιολογεί τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των μεθόδων που απαριθμούνται στο παράρτημα VIII ή των εναρμονισμένων προδιαγραφών που εισάγονται στο παράρτημα αυτό, για την ανάλυση των πλέον αναμενόμενων εμπορικών μειγμάτων της νέας υφάνσιμης ίνας με άλλες υφάνσιμες ίνες και προτείνει τουλάχιστον μία εκ των μεθόδων αυτών. Για τις μεθόδους ή τις εναρμονισμένες προδιαγραφές στις οποίες η υφάνσιμη ίνα μπορεί να θεωρηθεί αδιάλυτο συστατικό, ο αιτών αναφέρει τους συντελεστές “d”, οι οποίοι αντιστοιχούν στους συντελεστές διόρθωσης της μάζας που εφαρμόζονται στους υπολογισμούς (ώστε να ληφθεί υπόψη η απώλεια μάζας που ενίοτε παρατηρείται κατά την ανάλυση) της νέας υφάνσιμης ίνας.
Εάν οι μέθοδοι που απαριθμούνται στον παρόντα κανονισμό δεν είναι κατάλληλες, ο αιτών παρέχει επαρκή αιτιολόγηση και προτείνει μία ή περισσότερες νέες μεθόδους. Η προτεινόμενη νέα μέθοδος (ή οι νέες μέθοδοι) πρέπει να περιγράφει το πεδίο εφαρμογής (συμπεριλαμβανομένων των μειγμάτων ινών), την αρχή (ιδίως τη χημική διεργασία και τα στάδιά της), τον εξοπλισμό και το αντιδραστήριο ή τα αντιδραστήρια, τη διαδικασία δοκιμής, τον υπολογισμό και την έκφραση των αποτελεσμάτων (συμπεριλαμβανομένης της τιμής των συντελεστών “d”), και την ακρίβεια (όρια εμπιστοσύνης των αποτελεσμάτων).
Η αίτηση περιέχει όλα τα πειραματικά στοιχεία, ιδιαίτερα όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των ινών, καθώς και τις προτεινόμενες μεθόδους ταυτοποίησης και ποσοτικοποίησης. Τα στοιχεία όσον αφορά την ακρίβεια, την αντοχή και την επαναληψιμότητα των μεθόδων παρέχονται με τον φάκελο.»·

γ)
το σημείο 7 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«7.
Πρόσθετες πληροφορίες για τη διαδικασία παραγωγής και το ενδιαφέρον για τον καταναλωτή που συνοδεύουν την αίτηση:
ο τεχνικός φάκελος πρέπει να περιέχει τουλάχιστον πληροφορίες για τον αριθμό των παραγωγών, την τοποθεσία των εγκαταστάσεων παραγωγής και την αναμενόμενη διαθεσιμότητα στην αγορά της νέας ίνας ή των προϊόντων που παρασκευάζονται από αυτήν.»·

δ)
pροστίθεται το ακόλουθο σημείο 8:
«8.
Διαθεσιμότητα των δειγμάτων:
ο κατασκευαστής ή οποιοδήποτε πρόσωπο ενεργεί εξ ονόματος του κατασκευαστή παρέχει αντιπροσωπευτικά δείγματα της νέας καθαρής υφάνσιμης ίνας και των συναφών μειγμάτων υφάνσιμων ινών που απαιτούνται για την επαλήθευση της ακρίβειας, της αντοχής και της επαναληψιμότητας των προτεινόμενων μεθόδων ταυτοποίησης και ποσοτικοποίησης. Η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει επιπλέον δείγματα μειγμάτων ινών από τον κατασκευαστή ή το πρόσωπο που ενεργεί εξ ονόματος του κατασκευαστή.»·

3.
στο παράρτημα VI, το σημείο 18 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«18.
Κλωστές του ραψίματος, του μανταρίσματος και του κεντήματος, συσκευασμένες ώστε να πουληθούν στη λιανική»·

4.
στο παράρτημα VIII, το κεφάλαιο 2 τροποποιείται ως εξής:
α)
στον συνοπτικό πίνακα του σημείου IV, προστίθεται η ακόλουθη σειρά για τη μέθοδο αριθ. 17:
«17.
Πολυεστέρας
Ορισμένες άλλες ίνες
Τριχλωροξικό οξύ και χλωροφόρμιο»

β)
η μέθοδος αριθ. 1 τροποποιείται ως εξής:
i)
το σημείο 1.2 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«2.
μαλλί (1), τρίχες ζώων (2 και 3), μετάξι (4), βαμβάκι (5), λινάρι (7), κάνναβη (8), γιούτα (9), αβάκα (10), άλφα (11), κόιρ (ίνα κοκοφοίνικα) (12), σπαρτόινα (13), ραμί (14), σιζάλ (15), ίνες χαλκαμμωνίας (21), μοντάλ (22), πρωτεϊνικές ίνες (23), βισκόζη (25), ακρυλικές ίνες (26), πολυαμιδικές ίνες ή νάιλον (30), πολυεστερικές ίνες (35), πολυπροπυλενικές ίνες (37), ελαστοπολυεστέρας (45), ελαστολεφίνη (46), μελαμίνη (47), διμερείς πολυπροπυλενικές/πολυαμιδικές ίνες (49) και πολυακρυλικό (50).
Σε καμία περίπτωση δεν εφαρμόζεται η μέθοδος αυτή στις επιφανειακά αποακετυλιωμένες οξικές ίνες.»·

ii)
το σημείο 5 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«5.   ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Τα αποτελέσματα υπολογίζονται με τη μέθοδο που περιγράφεται στις γενικές οδηγίες. Η τιμή του “d” είναι 1,00, εκτός από τη μελαμίνη και το πολυακρυλικό, για τα οποία το “d” είναι 1,01.»·

γ)
το σημείο 1.2 της μεθόδου αριθ. 5 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«2.
τριοξικές ίνες (24), πολυπροπυλενικές ίνες (37), ελαστολεφίνη (46), μελαμίνη (47), διμερείς πολυπροπυλενικές/πολυαμιδικές ίνες (49) και πολυακρυλικό (50).»·

δ)
το σημείο 1.2 της μεθόδου αριθ. 6 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«2.
μαλλί (1), τρίχες ζώων (2 και 3), μετάξι (4), βαμβάκι (5) ίνες χαλκαμμωνίας (21), μοντάλ (22), βισκόζη (25), ακρυλικές ίνες (26), πολυαμιδικές ίνες ή νάιλον (30), πολυεστερικές ίνες (35), πολυπροπυλενικές ίνες (37), ίνες υάλου (44), ελαστοπολυεστέρας (45), ελαστολεφίνη (46), μελαμίνη (47), διμερείς πολυπροπυλενικές/πολυαμιδικές ίνες (49) και πολυακρυλικό (50).
Σημείωση:
Οι τριοξικές ίνες οι οποίες έχουν υδρολυθεί μερικώς ύστερα από ειδική φινιριστική κατεργασία δεν είναι πλέον πλήρως διαλυτές στο αντιδραστήριο. Σ' αυτές τις περιπτώσεις η μέθοδος δεν εφαρμόζεται.»·

ε)
η μέθοδος αριθ. 8 τροποποιείται ως εξής:
i)
το σημείο 1.2 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«2.
μαλλί (1), τρίχες ζώων (2 και 3), μετάξι (4), βαμβάκι (5), ίνες χαλκαμμωνίας (21), μοντάλ (22), βισκόζη (25), πολυαμιδικές ίνες ή νάιλον (30) πολυεστερικές ίνες (35), πολυπροπυλενικές ίνες (37), ελαστοπολυεστέρας (45), ελαστολεφίνη (46), μελαμίνη (47), διμερείς πολυπροπυλενικές/πολυαμιδικές ίνες (49) και πολυακρυλικό (50).
Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται επίσης σε ακρυλικές ίνες και ορισμένες μοντακρυλικές ίνες βαμμένες με σύμπλοκες χρωστικές μετάλλων αλλά όχι σε εκείνες που είναι βαμμένες με τεχνική μεταχρωμίωσης.»·

ii)
το σημείο 5 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«5.   ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Τα αποτελέσματα υπολογίζονται με τη μέθοδο που περιγράφεται στις γενικές οδηγίες. Η τιμή του “d” είναι 1,00, εκτός του μαλλιού, του βαμβακιού, των ινών χαλκαμμωνίας, του μοντάλ, του πολυεστέρα, του ελαστοπολυεστέρα, της μελαμίνης και του πολυακρυλικού, για τα οποία το “d” είναι 1,01.»·

στ)
η μέθοδος αριθ. 9 τροποποιείται ως εξής:
i)
το σημείο 1.2 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«2.
μαλλί (1), τρίχες ζώων (2 και 3), μετάξι (4), βαμβάκι (5) ίνες χαλκαμμωνίας (21), μοντάλ (22), βισκόζη (25), ακρυλικές ίνες (26), πολυαμιδικές ίνες ή νάιλον (30), πολυεστερικές ίνες (35), πολυπροπυλενικές ίνες (37), ίνες υάλου (44), ελαστοπολυεστέρας (45), μελαμίνη (47), διμερείς πολυπροπυλενικές/πολυαμιδικές ίνες (49) και πολυακρυλικό (50).
Αν η περιεκτικότητα του μείγματος σε μαλλί ή μετάξι υπερβαίνει το 25 %, πρέπει να χρησιμοποιείται η μέθοδος αριθ. 2.
Αν η περιεκτικότητα του μείγματος σε πολυαμίδιο ή νάιλον υπερβαίνει το 25 %, πρέπει να χρησιμοποιείται η μέθοδος αριθ. 4.»·

ii)
το σημείο 5 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«5.   ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Τα αποτελέσματα υπολογίζονται με τη μέθοδο που περιγράφεται στις γενικές οδηγίες. Η τιμή του “d” είναι 1,00, εκτός από τη μελαμίνη και το πολυακρυλικό, για τα οποία το “d” είναι 1,01.»·

ζ)
η μέθοδος αριθ. 13 τροποποιείται ως εξής:
i)
το σημείο 1.2 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«2.
μαλλί (1), τρίχες ζώων (2 και 3), μετάξι (4), βαμβάκι (5), οξικές ίνες (19), ίνες χαλκαμμωνίας (21), μοντάλ (22), τριοξικές ίνες (24), βισκόζη (25), ακρυλικές ίνες (26), πολυαμιδικές ίνες ή νάιλον (30), πολυεστερικές ίνες (35), ίνες υάλου (44), ελαστοπολυεστέρας (45), μελαμίνη (47) και πολυακρυλικό (50).»·

ii)
το σημείο 5 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«5.   ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Τα αποτελέσματα υπολογίζονται με τη μέθοδο που περιγράφεται στις γενικές οδηγίες. Η τιμή του “d” είναι 1,00, εκτός από τη μελαμίνη και το πολυακρυλικό, για τα οποία το “d” είναι 1,01.»·

η)
η μέθοδος αριθ. 15 τροποποιείται ως εξής:
i)
το σημείο 1.2 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«2.
μαλλί (1), τρίχες ζώων (2 και 3), μετάξι (4), βαμβάκι (5) ίνες χαλκαμμωνίας (21), μοντάλ (22), βισκόζη (25), ακρυλικές ίνες (26), πολυαμιδικές ίνες ή νάιλον (30), ίνες υάλου (44), μελαμίνη (47) και πολυακρυλικό (50).
Αν διαπιστωθεί η παρουσία ίνας μοντακρυλικής ή ελαστομερούς πολυουρεθάνης, πρώτα πραγματοποιείται μια προκαταρκτική δοκιμή για να προσδιοριστεί κατά πόσον η ίνα διαλύεται πλήρως στο αντιδραστήριο.
Για την ανάλυση των μειγμάτων που περιέχουν χλωριοΐνες μπορεί επίσης να εφαρμοστεί η μέθοδος αριθ. 9 ή η μέθοδος αριθ. 14.»·

ii)
το σημείο 5 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:
«5.   ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Τα αποτελέσματα υπολογίζονται με τη μέθοδο που περιγράφεται στις γενικές οδηγίες. Η τιμή του “d” είναι 1,00, εκτός από το πολυακρυλικό, για το οποίο το “d” είναι 1,02, από το μετάξι και τη μελαμίνη, για τα οποία το “d” είναι 1,01, και από τις ακρυλικές ίνες, για τις οποίες το “d” είναι 0,98.»·

θ)
προστίθεται η ακόλουθη μέθοδος:
«ΜΕΘΟΔΟΣ αριθ. 17
Πολυεστέρας και ορισμένες άλλες ίνες
(Μέθοδος τριχλωροξικού οξέος και χλωροφορμίου)
1.   ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται, μετά την απομάκρυνση των μη ινωδών υλών, στα διμερή μείγματα ινών από:
1.
πολυεστέρα (35)
με

2.
πολυακρυλικό (50)
2.   ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η αρχή, ο εξοπλισμός και το αντιδραστήριο, η διαδικασία δοκιμής, ο υπολογισμός και η έκφραση των αποτελεσμάτων που εφαρμόζονται στα διμερή μείγματα ινών από πολυεστέρα και πολυακρυλικό περιγράφονται στο πρότυπο EN ISO 1833-25:2013. Η τιμή του “d” είναι 1,01.»·

5.
στο παράρτημα IX προστίθεται η ακόλουθη σειρά 50:
«50.
Πολυακρυλικό
30,00».


ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
με βάση τον Ενωσιακό τελωνειακό Κώδικα

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου