Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Οι τελωνειακές συναλλαγές με το Ενωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρησή του απόσπασμα CI 384 /2-11-2019(Μάθημα 1) 15 Νοεμβρίου 2019



Οι τελωνειακές συναλλαγές με το Ενωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρησή του απόσπασμα CI 384 /2-11-2019(Μάθημα 1) 15 Νοεμβρίου 2019

II.   Εμπορεύματα
Α.   Στόχοι και αρχές
19.
Τα Μέρη προσβλέπουν σε μια φιλόδοξη εμπορική σχέση για τα εμπορεύματα βάσει συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών, με σκοπό τη διευκόλυνση της απρόσκοπτης ροής του νόμιμου εμπορίου.

20.
Στις εν λόγω ρυθμίσεις θα λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, τα Μέρη θα συνιστούν χωριστές αγορές και διακριτές έννομες τάξεις. Η διακίνηση εμπορευμάτων διαμέσου των συνόρων μπορεί να ενέχει κινδύνους για την ακεραιότητα και την ορθή λειτουργία των εν λόγω αγορών, η διαχείριση των οποίων επιτυγχάνεται μέσω τελωνειακών διαδικασιών και ελέγχων.

21.
Ωστόσο, προκειμένου να διευκολυνθεί η διασυνοριακή κυκλοφορία εμπορευμάτων, τα Μέρη προσβλέπουν σε εκτενείς ρυθμίσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν μια ζώνη ελεύθερων συναλλαγών, συνδυάζοντας εις βάθος συνεργασία στον ρυθμιστικό και στον τελωνειακό τομέα, με βάση διατάξεις που θα διασφαλίζουν ισότιμους όρους για ανοικτό και δίκαιο ανταγωνισμό, όπως περιγράφεται στο τμήμα XIV του παρόντος Μέρους.
Β.   Δασμοί
22.
Η οικονομική εταιρική σχέση θα πρέπει, μέσω συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών, να διασφαλίζει την απουσία δασμών, τελών, επιβαρύνσεων ή ποσοτικών περιορισμών σε όλους τους τομείς με κατάλληλους και σύγχρονους συνοδευτικούς κανόνες καταγωγής, και με φιλόδοξες τελωνειακές ρυθμίσεις που συνάδουν με τους στόχους και τις αρχές των μερών που αναφέρονται ανωτέρω.
Γ.   Ρυθμιστικές πτυχές
23.
Τα Μέρη, διατηρώντας τη ρυθμιστική τους αυτονομία, θα θεσπίσουν διατάξεις για την προαγωγή ρυθμιστικών προσεγγίσεων οι οποίες να είναι διαφανείς, αποτελεσματικές, να προάγουν την αποφυγή περιττών εμποδίων στις εμπορευματικές συναλλαγές και να είναι συμβατές μεταξύ τους στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Οι ρυθμίσεις όσον αφορά τα τεχνικά εμπόδια στο εμπόριο και τα υγειονομικά και φυτοϋγειονομικά μέτρα θα πρέπει να έχουν ως βάση τις αντίστοιχες συμφωνίες του ΠΟΕ και να τις υπερκαλύπτουν. Πιο συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις για τα τεχνικά εμπόδια στο εμπόριο θα πρέπει να περιέχουν κοινές αρχές στους τομείς της τυποποίησης, των τεχνικών κανονισμών, της αξιολόγησης της συμμόρφωσης, της διαπίστευσης, της εποπτείας της αγοράς, της μετρολογίας και της επισήμανσης. Τα Μέρη θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αμοιβαία ως διακριτή οντότητα όσον αφορά τα φυτοϋγειονομικά μέτρα, μεταξύ άλλων και για σκοπούς πιστοποίησης, και να αναγνωρίζουν τυχόν περιφερειοποίηση βάσει κατάλληλων επιδημιολογικών πληροφοριών που παρέχονται από το εξάγον συμβαλλόμενο μέρος. Τα Μέρη θα διερευνήσουν επίσης τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου και οργανισμών της Ένωσης όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA), και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).
Δ.   Τελωνεία
24.
Τα Μέρη θα θεσπίσουν φιλόδοξες τελωνειακές ρυθμίσεις, προκειμένου να υλοποιηθούν οι γενικότερες επιδιώξεις τους. Στο πλαίσιο αυτό, τα Μέρη προσβλέπουν στη χρήση όλων των διαθέσιμων διευκολυντικών ρυθμίσεων και τεχνολογιών, με πλήρη σεβασμό των έννομων τάξεών τους και διασφαλίζοντας ότι οι τελωνειακές αρχές είναι σε θέση να προασπίσουν τα αντίστοιχα οικονομικά συμφέροντα των μερών και να εφαρμόσουν τις δημόσιες πολιτικές. Για τον σκοπό αυτόν, σκοπεύουν να εξετάσουν την αμοιβαία αναγνώριση προγραμμάτων «έμπιστων εμπόρων», τη διοικητική συνεργασία επί τελωνειακών ζητημάτων και ζητημάτων που άπτονται του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) και την αμοιβαία συνδρομή, μεταξύ άλλων για την είσπραξη οφειλών από φόρους και δασμούς, και μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών για την καταπολέμηση της τελωνειακής απάτης και της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

25.
Ανάλογες διευκολυντικές ρυθμίσεις και τεχνολογίες θα εξεταστούν επίσης σε εναλλακτικές ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της απουσίας σκληρών συνόρων στην ιρλανδική νήσο.
Ε.   Επιπτώσεις για τις εξακριβώσεις και τους ελέγχους
26.
Τα Μέρη προβλέπουν ότι ο βαθμός δέσμευσης του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα των τελωνείων και της ρυθμιστικής συνεργασίας θα ληφθεί υπόψη κατά την εφαρμογή των σχετικών εξακριβώσεων και ελέγχων, θεωρώντας ότι το στοιχείο αυτό συνιστά παράγοντα μείωσης του κινδύνου. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με τη χρήση όλων των διαθέσιμων διευκολυντικών ρυθμίσεων που περιγράφονται ανωτέρω, μπορεί να καταστήσει δυνατή τη διευκόλυνση των διοικητικών διαδικασιών, καθώς και των εξακριβώσεων και των ελέγχων, και σε αυτό το πλαίσιο τα Μέρη σημειώνουν την επιθυμία τους να επιδειχθεί η μεγαλύτερη δυνατή φιλοδοξία με σεβασμό της ακεραιότητας των αντίστοιχων αγορών και της έννομης τάξης τους.


Πολιτιστική Επαγγελματική Κληρονομιά
Η οδός Τσαμαδού του Πειραιά
να μετονομασθεί σε
 Οδός Εκτελωνιστών

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ στα ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Σύνταξη Αίτησης για Απόφαση
σε ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
με το Μεγαλύτερο Αρχείο στην Ελλάδα
E-Mail = ggioggaras@Gmail.comΗ

Δείτε σχετικές  με το θέμα Αναρτήσεις στις

Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ζητάμε
ΕΝΤΥΠΑ ΔΙΑΣΑΦΗΣΕΩΝ
Από το 1830 μέχρι σήμερα

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτερο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου