Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Το Μάνατζμεντ δασμολογίου μέσω Ιντερνέτ, (Μάθημα 4) 30 Ιουλίου 2014



Το Μάνατζμεντ δασμολογίου μέσω Ιντερνέτ, (Μάθημα 4) 30 Ιουλίου 2014




Πελάτης:  Τον κ.  Γιώργο θα ήθελα;

Εκτελωνιστής ΜΥΔ: Παρακαλώ πως μπορώ να εξυπηρετήσω;

Πελ:  Θέλω να εξάγω ένα φορτίο με τηλεοράσεις στη Πολωνία. Πρέπει να συγκεντρώσω όμως όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εισαγωγή εκεί. Δασμολογική κλάση, περιορισμοί, απαγορεύσεις, ιδιομορφίες στην μεταφορά και διευκολύνσεις στην παραλαβή. Σκοπεύω να φορτώσω με καράβι  σε Κόνεξ.

Εκτελ: Μάλιστα μισό λεπτό να ανοίξω τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.(PC ξενικά).
(Ο εκτελωνιστής μονολογεί με ανοικτό το τηλέφωνο.
n www σελίδα Ευρωπαϊκή Ένωση
n Τώρα μπαίνω στο Ιντερνέτ
n Α, ναι έδειξε την σελίδα διαφήμισης της ΕΕ.
n Μάλιστα, μάλιστα  να “σερφάρω” στο Τελωνειακό Δασμολόγιο
n Χρειάζομαι τη δασμολογική κλάση παρακαλώ (ψάχνει στο προσωπικό του αρχείο και την  εντοπίζει με κάθε ακρίβεια).

Εκτελ:  (Απευθύνεται  στον πελάτη) Κύριε Πέτρο, είναι το προϊόν που ζητήσαμε  από την τελωνειακή αρχή να μας καθορίσει τη δασμολογική κατάταξη, έτσι; Κατάλαβες τώρα, αυτό που λέμε Γνωμάτευση Δεσμευτικής Δασμολογικής Πληροφορίας;

Πελ: Ναι, μιλάς για την  αίτηση που υποβάλλαμε στο ΥπΟικ για να μην έχει προβλήματα ο παραλήπτης στη δασμοφορολογική επιβάρυνσή του κατά την εισαγωγή.

Εκτελ: Ναι, ωραία.

Εκτελ: (συνεχίζει τον μονόλογο): Ευρήκα τη δασμολογική κλάση που αναζητάμε, καταγράφω τα στοιχεία. Α μάλιστα μας παραπέμπει και για περιορισμούς και απαγορεύσεις κατά την εισαγωγή. Να βρω την Πολωνία.Α, μάλιστα  έχει CE ηλεκτρολογικό και περιβαντολογικό πιστοποιητικό. Τι άλλο έχει; Ευτυχώς τίποτε άλλο).

Εκτελ: (απευθύνεται στον πελάτη) Τα στοιχεία που κατέγραψα για το θεσμικό πλαίσιο εισαγωγής τηλεοράσεων στη Πολωνία μέσω Ιντερνέτ  από την Ενωμένη Ευρώπη είναι αρκετά για να  έχεις τη δυνατότητα να αποφασίσεις. Θα φορτώσουμε  με την DSR ή όποια άλλη προτίμηση έχεις. Στα στέλνω με Φαχ.

Πελ:   Κε  Γιώργο?

Εκτελ: (Μονολογεί χωρίς να ακούγεται από τον πελάτη) Που είναι ο πληθωρικός Κόνδης με τη σειρά των βιβλίων του, που είναι ο Κονιστής με την επιστημονικότητά του, Μαρνιέρος ο υπηρεσιακός, ο Τσιρώνης ο στιγμιαίος, που είναι ο Φροσύνης ο τελευταίος .........

Πελ: Είπες τίποτα...

Εκτελ:  Όχι όχι κάτι θυμήθηκα.


Το ζωντανό γραφείο με τα βιβλία, τις φωνές των ανθρώπων  και τα βοηθήματα μεταφέρθηκε στο ηλεκτρονικό διαδίκτυο Ιντερνέτ. Το περιβάλλον άλλαξε όμως Μάνατζμεντ δασμολογίου εγένετο, γίνεται  και θα γίνεται.

Στον Εκτελωνιστή η επαναλαμβανόμενη επαγγελματική γνώση,
πρέπει να μετατρέπεται σε εργαστηριακή

E-mail = ggioggaras@Gmail.com
Ο ηλεκτρονικός επαγγελματισμός μειώνει τη γνώση της πείρας.
Επικεντρωθείτε στο βιβλίο και στην δια βίου εκπαίδευση


Βρείτε επαγγελματικές λύσεις στο Blog  Σχολή Εκτελωνιστών του Γιώργου Γιωγγαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου