Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ποινές τελωνειακής παράβασης που διαπράττονται εκ προθέσεως (Μάθημα 4) 31 Ιουλίου 2014



Ποινές τελωνειακής παράβασης που διαπράττονται εκ προθέσεως (Μάθημα  4) 31 Ιουλίου 2014

Σειρά άρθρων για ποινές τελωνειακής παράβασης που θα αρχίσουν να επιβάλλονται μετά την 1η Μαΐου 2017 στα Ηλεκτρονικά Τελωνεία

Άρθρο 5 - Τελωνειακές παραβάσεις που διαπράττονται εκ προθέσεως (2013/0432 (COD)Πρόταση Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με το ενωσιακό νομικό πλαίσιο για τις τελωνειακές παραβάσεις και τις σχετικές κυρώσεις)
Τα κράτη μέλη διασφαλίζουν ότι οι ακόλουθες πράξεις ή παραλείψεις αποτελούν τελωνειακές παραβάσεις, όταν διαπράττονται εκ προθέσεως[1]:
Νομική βάση
παροχή στις τελωνειακές αρχές ψευδών στοιχείων ή εγγράφων τα οποία απαιτούνται από τις εν λόγω αρχές σύμφωνα με τα άρθρα 15 ή 163 του κώδικα·
χρήση ψευδών δηλώσεων ή οποιουδήποτε άλλου αντικανονικού μέσου από έναν οικονομικό φορέα προκειμένου να λάβει έγκριση από τις τελωνειακές αρχές:
(i)            για την απόκτηση της ιδιότητας του εγκεκριμένου οικονομικού φορέα σύμφωνα με το άρθρο 38 του κώδικα,
(ii)           για τη χρήση της απλουστευμένης διασάφησης σύμφωνα με το άρθρο 166 του κώδικα,
(iii)          για τη χρήση άλλων τελωνειακών απλουστεύσεων σύμφωνα με τα άρθρα 177, 179, 182 και 185 του κώδικα,
(iv)          για την υπαγωγή των προϊόντων σε ειδικά καθεστώτα σύμφωνα με το άρθρο 211 του κώδικα·
εισαγωγή ή έξοδος των εμπορευμάτων στο ή από το τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, χωρίς προσκόμισή τους στις τελωνειακές αρχές σύμφωνα με τα άρθρα 139 και 245 ή το άρθρο 267 παράγραφος 2 του κώδικα·
μη εκπλήρωση της υποχρέωσης του δικαιούχου μιας απόφασης σχετικά με την εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εν λόγω απόφαση, σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 1 του κώδικα·
μη εκπλήρωση της υποχρέωσης του δικαιούχου μιας απόφασης σχετικά με την εφαρμογή της τελωνειακής νομοθεσίας να κοινοποιεί χωρίς καθυστέρηση στις τελωνειακές αρχές κάθε στοιχείο που ανακύπτει μετά τη λήψη της απόφασης από τις εν λόγω αρχές και μπορεί να έχει επίπτωση στη διατήρηση ή το περιεχόμενό της, σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 του κώδικα·
μεταποίηση εμπορευμάτων σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης χωρίς να έχει δοθεί σχετική έγκριση από τις τελωνειακές αρχές σύμφωνα με το άρθρο 241 του κώδικα·
απόκτηση ή κατοχή εμπορευμάτων που εμπλέκονται σε μία από τις τελωνειακές παραβάσεις που αναφέρονται στο άρθρο 4 στοιχείο στ) και στο παρόν άρθρο στοιχείο γ).

Τα κράτη μέλη εξασφαλίζουν την επιβολή αποτελεσματικών, αναλογικών και αποτρεπτικών κυρώσεων για τις τελωνειακές παραβάσεις που αναφέρονται στα άρθρα 5 και 6, εντός των ακόλουθων ορίων:
όταν η τελωνειακή παράβαση αφορά συγκεκριμένα εμπορεύματα, χρηματικό πρόστιμο που ανέρχεται έως το 30 % της αξίας των εμπορευμάτων·
όταν η τελωνειακή παράβαση δεν συνδέεται με συγκεκριμένα εμπορεύματα, χρηματικό πρόστιμο έως 45 000 ευρώ.
Πίνακας εκτελωνιστικός
Χρηματικές ποινές  με το πρόσθετο στοιχείο της πρόθεσης
ψευδή στοιχεία ή έγγραφα
άρθρα 15 ή 163 του κώδικα·
χρήση ψευδών δηλώσεων ή οποιουδήποτε άλλου αντικανονικού μέσου
Του Οικονομικού φορέα
εισαγωγή ή έξοδος των εμπορευμάτων στο ή από το τελωνειακό έδαφος της Ένωσης
άρθρα 139 και 245 ή το άρθρο 267 παράγραφος 2 του κώδικα·
Μη εφαρμογή δικαιούχων αποφάσεων Τελωνείου που τους αφορά
Άρθρο 23
μεταποίηση εμπορευμάτων σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης χωρίς άδεια


Νομική βάση

Άρθρο 15  - Παροχή πληροφοριών στις τελωνειακές αρχές

1. Κάθε πρόσωπο που συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στη διεκπεραίωση τελωνειακών διατυπώσεων ή σε τελωνειακούς ελέγχους παρέχει, μετά από αίτημα των τελωνειακών αρχών και εντός της εκάστοτε καθοριζόμενης προθεσμίας, στις αρχές αυτές, όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πληροφορίες στην κατάλληλη μορφή, και όλη την απαιτούμενη βοήθεια για τη διεκπεραίωση αυτών των διατυπώσεων ή ελέγχων.
Η υποβολή τελωνειακής διασάφησης, διασάφησης για προσω­ρινή εναπόθεση, συνοπτικής διασάφησης εισόδου, συνοπτικής δια­σάφησης εξόδου, διασάφησης επανεξαγωγής ή γνωστοποίησης επανεξαγωγής από πρόσωπο στις τελωνειακές αρχές, ή η υποβολή αίτησης για χορήγηση άδειας ή για τη λήψη άλλης απόφασης, καθιστούν το ενδιαφερόμενο πρόσωπο υπεύθυνο για όλα τα ακόλουθα:
α) την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρέχονται στη διασάφηση, τη γνωστοποίηση ή την αίτηση,
β) τη γνησιότητα, την ακρίβεια και την ισχύ κάθε εγγράφου που συνοδεύει τη διασάφηση, τη γνωστοποίηση ή την αίτηση,
γ) την εκπλήρωση, κατά περίπτωση, όλων των υποχρεώσεων σχετικά με την υπαγωγή των εμπορευμάτων στο εκάστοτε τελωνειακό καθεστώς ή σχετικά με την εκτέλεση των εγκεκριμένων πράξεων.
Το πρώτο εδάφιο ισχύει επίσης για την παροχή οιασδήποτε πληροφορίας υπό οιαδήποτε άλλη μορφή ζητείται από τις τελωνειακές αρχές ή παρέχεται σε αυτές.
Στην περίπτωση που υποβάλλεται διασάφηση ή γνωστοποίηση, υποβάλλεται αίτηση ή παρέχονται πληροφορίες από τελωνειακό αντιπρόσωπο του ενδιαφερομένου προσώπου, όπως αναφέρεται στο άρθρο 18, ο εν λόγω τελωνειακός αντιπρόσωπος δεσμεύεται επίσης από τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο της παρούσας παραγράφου.

Άρθρο 163 - Συνοδευτικά έγγραφα

1. Τα υποστηρικτικά έγγραφα που απαιτούνται για την εφαρμογή των διατάξεων που διέπουν το τελωνειακό καθεστώς για το  οποίο διασαφίζονται τα εμπορεύματα βρίσκονται στην κατοχή του  διασαφιστή και στη διάθεση των τελωνειακών αρχών τη στιγμή της  υποβολής της τελωνειακής διασάφησης.
2. Τα υποστηρικτικά έγγραφα παρέχονται στις τελωνειακές αρχές  εφόσον απαιτείται από την ενωσιακή νομοθεσία ή όταν είναι απαραίτητο για τελωνειακούς ελέγχους.
3. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, τα υποστηρικτικά έγγραφα  μπορούν να καταρτίζονται από οικονομικούς φορείς εφόσον  έχουν λάβει σχετική άδεια από τις τελωνειακές αρχές.

Άρθρο 38 - Αίτηση και χορήγηση πιστοποιητικού

1. Οικονομικός φορέας που είναι εγκατεστημένος εντός του τελωνειακού εδάφους της Ένωσης και πληροί τα κριτήρια του άρθρου 39 μπορεί να υποβάλει αίτηση για την ιδιότητα του εγκεκριμένου οικονομικού φορέα.
Οι τελωνειακές αρχές, εάν χρειαστεί μετά από διαβουλεύσεις με άλλες αρμόδιες αρχές, χορηγούν την εν λόγω ιδιότητα, που υπόκειται σε παρακολούθηση.
2. Η ιδιότητα του εγκεκριμένου οικονομικού φορέα συνίσταται στα ακόλουθα είδη πιστοποιητικού:
α) αυτό του εγκεκριμένου οικονομικού φορέα με πιστοποιητικό ως προς τις τελωνειακές απλουστεύσεις, το οποίο παρέχει στον κάτοχό του τη δυνατότητα να απολαύει ορισμένων απλουστεύσεων σύμφωνα με την τελωνειακή νομοθεσία, ή
β) αυτό του εγκεκριμένου οικονομικού φορέα με πιστοποιητικό ως προς την ασφάλεια και την προστασία, το οποίο παρέχει στον κάτοχό του διευκολύνσεις που αφορούν την ασφάλεια και την προστασία.
3. Είναι δυνατή η ταυτόχρονη κατοχή και των δύο ειδών πιστοποιητικών που αναφέρονται στην παράγραφο 2.
4. Η ιδιότητα του εγκεκριμένου οικονομικού φορέα αναγνωρίζεται, υπό τους όρους των άρθρων 39, 40 και 41, από τις τελωνειακές αρχές όλων των κρατών μελών.
5. Οι τελωνειακές αρχές, εφόσον αναγνωρίσουν την ιδιότητα του εγκεκριμένου οικονομικού φορέα με πιστοποιητικό ως προς τις τελωνειακές απλουστεύσεις και υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι όροι για ένα συγκεκριμένο είδος απλούστευσης που προβλέπεται στην τελωνειακή νομοθεσία, παρέχουν την άδεια στον οικονομικό φορέα να επωφεληθεί από την απλούστευση. Οι τελωνειακές αρχές δεν επανεξετάζουν τα κριτήρια που έχουν ήδη εξεταστεί κατά τη χορήγηση της ιδιότητας του εγκεκριμένου οικονομικού φορέα.
6. Ο εγκεκριμένος οικονομικός φορέας που αναφέρεται στην παράγραφο 2 απολαύει ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τους λοιπούς οικονομικούς φορείς όσον αφορά τους τελωνειακούς ελέγχους, σύμφωνα με το είδος του πιστοποιητικού που του έχει χορηγηθεί, υποβαλλόμενος, μεταξύ άλλων, σε λιγότερους φυσικούς ελέγχους και ελέγχους εγγράφων.
7. Οι τελωνειακές αρχές χορηγούν τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την ιδιότητα του εγκεκριμένου οικονομικού φορέα σε πρόσωπα εγκατεστημένα σε χώρες ή εδάφη εκτός του τελωνειακού εδάφους της Ένωσης τα οποία πληρούν τους όρους και συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις που ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία των εν λόγω χωρών ή εδαφών, εφόσον οι όροι και οι υποχρεώσεις αυτές αναγνωρίζονται από την Ένωση ως ισοδύναμοι με τους όρους και τις υποχρεώσεις που ισχύουν για τους εγκεκριμένους οικονομικούς φορείς που είναι εγκατεστημένοι εντός του τελωνειακού εδάφους της Ένωσης. Η χορήγηση των πλεονεκτημάτων αυτών βασίζεται στην αρχή της αμοιβαιότητας, εκτός αν αποφασιστεί άλλως από την Ένωση, και στηρίζεται από διεθνή συμφωνία ή ενωσιακή συμφωνία στον τομέα της κοινής εμπορικής πολιτικής.

Άρθρο 166 - Απλουστευμένες τελωνειακές διασαφήσεις

1. Οι τελωνειακές αρχές μπορούν να επιτρέπουν σε ένα πρόσωπο  να υπαγάγει τα εμπορεύματά του σε τελωνειακό καθεστώς με  απλουστευμένη διασάφηση, στην οποία είναι δυνατόν να παραλείπονται ορισμένα από τα στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο 162  ή στα υποστηρικτικά έγγραφα που αναφέρονται στο άρθρο 163.
2. Για την τακτική χρήση της απλουστευμένης διασάφησης που  αναφέρεται στην παράγραφο 1 απαιτείται άδεια από τις τελωνειακές  αρχές.

Άρθρο 177 - Απλούστευση της κατάρτισης των τελωνειακών διασαφήσεων για εμπορεύματα που υπάγονται σε διαφορετικές δασμολογικές διακρίσεις

1. Όταν μια αποστολή αποτελείται από εμπορεύματα που υπάγονται σε διαφορετικές δασμολογικές διακρίσεις και η μεταχείριση  καθενός από τα εμπορεύματα αυτά σύμφωνα με τη δασμολογική  του διάκριση με σκοπό την κατάρτιση τελωνειακής διασάφησης  συνεπάγεται φόρτο εργασίας και δαπάνη δυσανάλογη σε σχέση με  τον εισαγωγικό ή εξαγωγικό δασμό που επιβάλλεται, οι τελωνειακές  αρχές μπορούν να δεχθούν, κατόπιν αιτήσεως του διασαφιστή, να  επιβληθεί εισαγωγικός ή εξαγωγικός δασμός στο σύνολο της αποστολής βάσει της δασμολογικής διάκρισης των εμπορευμάτων για  τα οποία προβλέπεται ο υψηλότερος συντελεστής εισαγωγικού ή  εξαγωγικού δασμού.
2. Οι τελωνειακές αρχές δεν χορηγούν την απλούστευση που  αναφέρεται στην παράγραφο 1 σε εμπορεύματα που υπόκεινται  σε απαγορεύσεις ή περιορισμούς ή σε ειδικό φόρο κατανάλωσης,  εφόσον για την εφαρμογή του μέτρου απαιτείται η ορθή κατάταξή  τους.

Άρθρο 179 - Κεντρικός τελωνισμός

1. Οι τελωνειακές αρχές μπορούν, κατόπιν αιτήσεως, να χορηγούν άδεια σε ένα πρόσωπο να υποβάλει στο τελωνείο που είναι  αρμόδιο για τον τόπο στον οποίο το πρόσωπο αυτό είναι εγκατεστημένο τελωνειακή διασάφηση για εμπορεύματα που προσκομίζονται σε άλλο τελωνείο.
Μπορεί να υπάρξει απαλλαγή από την απαίτηση χορήγησης άδειας  που αναφέρεται στο πρώτο εδάφιο στις περιπτώσεις στις οποίες η  τελωνειακή διασάφηση υποβάλλεται και τα εμπορεύματα προσκομίζονται σε τελωνεία που ανήκουν στην αρμοδιότητα μιας τελωνειακής αρχής.
2. Ο αιτών την άδεια που αναφέρεται στην παράγραφο 1 είναι  εγκεκριμένος οικονομικός φορέας ως προς τις τελωνειακές απλουστεύσεις.
3. Το τελωνείο στο οποίο υποβάλλεται η τελωνειακή διασάφηση:  α) επιτηρεί την υπαγωγή των εμπορευμάτων στο σχετικό τελωνειακό καθεστώς,
β) διεξάγει τους τελωνειακούς ελέγχους για την επαλήθευση της  τελωνειακής διασάφησης που αναφέρεται στο άρθρο 188 στοιχεία α) και β),
γ) εφόσον δικαιολογείται, ζητεί από το τελωνείο στο οποίο προσκομίστηκαν τα εμπορεύματα να διεξαγάγει τους τελωνειακούς  ελέγχους για την επαλήθευση της τελωνειακής διασάφησης που  αναφέρονται στο άρθρο 188 στοιχεία γ) και δ), και
δ) διεκπεραιώνει τις διατυπώσεις για την είσπραξη του ποσού του  εισαγωγικού ή εξαγωγικού δασμού που αντιστοιχεί σε ενδεχόμενη τελωνειακή οφειλή.
4. Το τελωνείο στο οποίο υποβάλλεται η τελωνειακή διασάφηση  και το τελωνείο στο οποίο προσκομίζονται τα εμπορεύματα ανταλλάσσουν τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την επαλήθευση της τελωνειακής διασάφησης και την παράδοση των εμπορευμάτων.
5. Το τελωνείο στο οποίο προσκομίζονται τα εμπορεύματα, διενεργεί, με την επιφύλαξη των δικών του ελέγχων στα εμπορεύματα  που εισέρχονται ή εξέρχονται από το τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, τους τελωνειακούς ελέγχους που αναφέρονται στην παράγραφο  3 στοιχείο γ) και παρέχει στο τελωνείο στο οποίο υποβλήθηκε η  τελωνειακή διασάφηση τα αποτελέσματα των ανωτέρω ελέγχων.
6. Το τελωνείο στο οποίο υποβλήθηκε η τελωνειακή διασάφηση  παραδίδει τα εμπορεύματα σύμφωνα με τα άρθρα 194 και 195,  λαμβάνοντας υπόψη:
α) τα αποτελέσματα των δικών του ελέγχων που αφορούν την  επαλήθευση της τελωνειακής διασάφησης,
β) τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε το τελωνείο στο  οποίο προσκομίστηκαν τα εμπορεύματα όσον αφορά την επαλήθευση της τελωνειακής διασάφησης και τους ελέγχους των εμπορευμάτων που εισήλθαν ή εξήλθαν από το τελωνειακό έδαφος  της Ένωσης.

Άρθρο 182 - Εγγραφή στις λογιστικές καταχωρίσεις του διασαφιστή

1. Κατόπιν αιτήσεως, οι τελωνειακές αρχές μπορούν να χορηγούν άδεια σε ένα πρόσωπο να υποβάλει τελωνειακή διασάφηση,  περιλαμβανομένης της απλουστευμένης διασάφησης, με τη μορφή  εγγραφής στις λογιστικές καταχωρίσεις του διασαφιστή, υπό τον  όρο ότι τα στοιχεία της διασάφησης βρίσκονται στη διάθεση των  τελωνειακών αρχών μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του διασαφιστή κατά τη στιγμή της υποβολής της τελωνειακής διασάφησης  υπό τη μορφή εγγραφής στις λογιστικές καταχωρίσεις του διασαφιστή.
2. Η τελωνειακή διασάφηση θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή τη  στιγμή της εγγραφής των εμπορευμάτων στις λογιστικές καταχωρίσεις.
3. Κατόπιν αιτήσεως, οι τελωνειακές αρχές έχουν την ευχέρεια να  απαλλάσσουν από την υποχρέωση προσκόμισης των εμπορευμάτων.  Στην περίπτωση αυτή, τα εμπορεύματα θεωρούνται ότι έχουν παραδοθεί κατά τη στιγμή της εγγραφής στις λογιστικές καταχωρίσεις  του διασαφιστή.
Η ανωτέρω απαλλαγή εγκρίνεται εφόσον συντρέχουν όλες οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) ο διασαφιστής είναι εγκεκριμένος οικονομικός φορέας ως προς  τις τελωνειακές απλουστεύσεις,
β) εφόσον η φύση και η ροή των σχετικών εμπορευμάτων το  δικαιολογούν και είναι γνωστές στις τελωνειακές αρχές,
γ) το τελωνείο ελέγχου έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες  που θεωρεί απαραίτητες προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμά  του να διενεργεί ελέγχους επί των εμπορευμάτων, εφόσον  παρουσιαστεί ανάγκη, και
δ) κατά τη στιγμή της εγγραφής στις λογιστικές καταχωρίσεις, τα  εμπορεύματα δεν υπόκεινται πλέον σε απαγορεύσεις ή περιορισμούς, εκτός αν ορίζεται άλλως στην άδεια.
Ωστόσο, σε ειδικές περιπτώσεις, το τελωνείο ελέγχου μπορεί να  ζητήσει την προσκόμιση των εμπορευμάτων.
4. Οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες επιτρέπεται η παράδοση των  εμπορευμάτων αναγράφεται στην άδεια.

Άρθρο 185 - Αυτοαξιολόγηση

1. Κατόπιν αιτήσεως, οι τελωνειακές αρχές μπορούν να χορηγούν άδεια σε έναν οικονομικό φορέα να διεκπεραιώνει ορισμένες  τελωνειακές διατυπώσεις τις οποίες πρέπει να διεκπεραιώνουν οι  τελωνειακές αρχές, να καθορίζει το καταβλητέο ποσό του εισαγωγικού και εξαγωγικού δασμού και να προβαίνει σε ορισμένους  ελέγχους υπό τελωνειακή επιτήρηση.
2. Ο αιτών την άδεια που αναφέρεται στην παράγραφο 1 είναι  εγκεκριμένος οικονομικός φορέας ως προς τις τελωνειακές απλουστεύσεις.

Άρθρο 211 -Άδεια

1. Απαιτείται άδεια από τις τελωνειακές αρχές για τα ακόλουθα:
α) την εφαρμογή καθεστώτος τελειοποίησης προς επανεξαγωγή ή  τελειοποίησης προς επανεισαγωγή, προσωρινής εισαγωγής ή ειδικού προορισμού,
β) τη λειτουργία εγκαταστάσεων αποθήκευσης που προορίζονται  για την τελωνειακή αποταμίευση εμπορευμάτων, εκτός από τις  περιπτώσεις όπου υπεύθυνη για τη λειτουργία της εγκατάστασης  αποθήκευσης είναι η ίδια η τελωνειακή αρχή.
Οι όροι υπό τους οποίους επιτρέπεται η εφαρμογή ενός ή περισσοτέρων από τα αναφερόμενα στο πρώτο εδάφιο καθεστώτα ή η  λειτουργία εγκαταστάσεων αποθήκευσης, αναγράφονται στην άδεια.
2. Οι τελωνειακές αρχές χορηγούν άδεια με αναδρομική ισχύ,  εφόσον συντρέχουν όλες οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) υφίσταται αποδεδειγμένη οικονομική ανάγκη,
β) η αίτηση δεν συνδέεται με απόπειρα διάπραξης απάτης,
γ) ο αιτών έχει αποδείξει βάσει λογιστικών στοιχείων ή λογιστικών  καταχωρήσεων ότι:
i) πληρούνται όλες οι απαιτήσεις για την εφαρμογή του καθεστώτος,
ii) κατά περίπτωση, μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα των  εμπορευμάτων κατά τη σχετική χρονική περίοδο,
iii) τα σχετικά λογιστικά στοιχεία ή λογιστικές καταχωρήσεις  επιτρέπουν τον έλεγχο του καθεστώτος,
δ) είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν όλες οι αναγκαίες διατυπώσεις  για τη διευθέτηση της κατάστασης των εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένης, όπου απαιτείται, της ακύρωσης των σχετικών  τελωνειακών διασαφήσεων,
ε) καμία άδεια με αναδρομικό χαρακτήρα δεν έχει χορηγηθεί στον  αιτούντα κατά τα τρία τελευταία χρόνια πριν από την ημερομηνία αποδοχής της αίτησης,
στ) δεν απαιτείται εξέταση των οικονομικών όρων, με την εξαίρεση  των περιπτώσεων που η αίτηση αφορά την ανανέωση άδειας για  το ίδιο είδος εργασιών και εμπορευμάτων,
ζ) η αίτηση δεν αφορά τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αποθήκευσης που χρησιμοποιούνται για την τελωνειακή αποταμίευση  των εμπορευμάτων,
η) όταν η αίτηση αφορά την ανανέωση άδειας για το ίδιο είδος  εργασιών και εμπορευμάτων, η αίτηση υποβάλλεται εντός τριών  ετών μετά τη λήξη της αρχικής άδειας.
Οι τελωνειακές αρχές δύνανται να χορηγήσουν άδεια με αναδρομική  ισχύ και στις περιπτώσεις που τα υπαγόμενα σε τελωνειακό καθεστώς εμπορεύματα δεν είναι πλέον διαθέσιμα κατά το χρόνο αποδοχής της αίτησης αδείας.
3. Εκτός αν άλλως προβλέπεται, η άδεια που αναφέρεται στην  παράγραφο 1 χορηγείται μόνο σε πρόσωπα τα οποία πληρούν  όλους τους ακόλουθους όρους:
α) είναι εγκατεστημένα στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης,
β) παρέχουν τα αναγκαία εχέγγυα για την ορθή διεξαγωγή των  εργασιών· εγκεκριμένος οικονομικός φορέας με άδεια για τελωνειακές απλουστεύσεις θεωρείται ότι πληροί τον παρόντα όρο,  εφόσον η δραστηριότητα που αφορά το οικείο ειδικό καθεστώς  λήφθηκε υπόψη στην άδεια που αναφέρεται στο άρθρο 38  παράγραφος 2 στοιχείο α),
γ) σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ενδέχεται να γεννηθεί τελωνειακή οφειλή ή άλλες επιβαρύνσεις για εμπορεύματα τα οποία έχουν υπαχθεί σε ειδικό καθεστώς, παρέχουν εγγύηση σύμφωνα με το  άρθρο 89,
δ) στην περίπτωση καθεστώτος προσωρινής εισαγωγής ή τελειοποίησης προς επανεξαγωγή, χρησιμοποιούν τα εμπορεύματα ή φροντίζουν για τη χρησιμοποίησή τους ή διενεργούν εργασίες τελειοποίησης επί των εμπορευμάτων ή φροντίζουν για τη διεξαγωγή  τέτοιων εργασιών, αντίστοιχα.
4. Εκτός αν άλλως προβλέπεται και επιπλέον των περιπτώσεων  της παραγράφου 3, η άδεια που αναφέρεται στην παράγραφο 1  χορηγείται μόνο όταν πληρούνται όλες οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) οι τελωνειακές αρχές είναι σε θέση να ασκήσουν τελωνειακή  επιτήρηση χωρίς να υποχρεωθούν να θεσπίσουν διοικητικές ρυθμίσεις δυσανάλογες προς τις υφιστάμενες οικονομικές ανάγκες,
β) δεν θίγονται τα ουσιώδη συμφέροντα των ενωσιακών παραγωγών  από άδεια υπαγωγής στο καθεστώς τελειοποίησης (οικονομικοί  όροι).
5. Τα ουσιώδη συμφέροντα των ενωσιακών παραγωγών θεωρείται  ότι δεν επηρεάζονται αρνητικά, σύμφωνα με την παράγραφο 4  στοιχείο β), εκτός εάν υπάρχουν αποδείξεις για το αντίθετο ή εάν  οι οικονομικοί όροι θεωρείται ότι έχουν πληρωθεί.
6. Όταν υπάρχουν αποδείξεις ότι μάλλον επηρεάζονται αρνητικά  τα ουσιώδη συμφέροντα των ενωσιακών παραγωγών, πραγματοποιείται εξέταση των οικονομικών όρων σε επίπεδο Ένωσης.

Άρθρο 139 - Προσκόμιση των εμπορευμάτων στο τελωνείο

1. Τα εμπορεύματα που εισέρχονται στο τελωνειακό έδαφος της  Ένωσης προσκομίζονται αμέσως μετά την άφιξή τους στα καθορισθέντα τελωνεία ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο που καθορίζουν ή  εγκρίνουν οι τελωνειακές αρχές, ή στην ελεύθερη ζώνη, από ένα  από τα ακόλουθα πρόσωπα:
α) το πρόσωπο που έφερε τα εμπορεύματα στο τελωνειακό έδαφος  της Ένωσης,
β) το πρόσωπο εξ ονόματος ή για λογαριασμό του οποίου ενήργησε το πρόσωπο που έφερε τα εμπορεύματα στο εν λόγω  έδαφος,
γ) το πρόσωπο που ανέλαβε την ευθύνη της μεταφοράς των εμπορευμάτων, μετά την είσοδό τους στο τελωνειακό έδαφος της  Ένωσης.
2. Τα εμπορεύματα που εισέρχονται στο τελωνειακό έδαφος της  Ένωσης διά θαλάσσιας ή αεροπορικής οδού και παραμένουν στα  ίδια μεταφορικά μέσα προς περαιτέρω μεταφορά προσκομίζονται  στο τελωνείο μόνο στο λιμένα ή τον αερολιμένα στον οποίο εκφορτώνονται ή μεταφορτώνονται. Ωστόσο, τα εμπορεύματα που εισέρχονται στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης και τα οποία εκφορτώνονται και φορτώνονται εκ νέου στα ίδια μεταφορικά μέσα κατά το  ταξίδι τους, προκειμένου να επιτραπεί η εκφόρτωση ή φόρτωση  άλλων εμπορευμάτων, δεν θα προσκομίζονται στο τελωνείο του  συγκεκριμένου λιμένα ή αερολιμένα.
3. Ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις του προσώπου που καθορίζεται στην παράγραφο 1, τα εμπορεύματα μπορούν να προσκομίζονται επίσης από ένα από τα ακόλουθα πρόσωπα:
α) κάθε πρόσωπο που υπάγει αμέσως τα εμπορεύματα σε τελωνειακό καθεστώς,
β) τον κάτοχο αδείας λειτουργίας των εγκαταστάσεων αποθήκευσης ή κάθε άλλο πρόσωπο που ασκεί δραστηριότητες σε ελεύθερη ζώνη.
4. Το πρόσωπο που προσκομίζει τα εμπορεύματα αναφέρει τη  συνοπτική διασάφηση εισόδου ή, στις περιπτώσεις που αναφέρονται  στο άρθρο 130, την τελωνειακή διασάφηση ή τη διασάφηση προσωρινής εναπόθεσης που έχει υποβληθεί για τα εν λόγω εμπορεύματα, εκτός αν ισχύει απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής  συνοπτικής διασάφησης εισόδου.
5. Όταν μη ενωσιακά εμπορεύματα που προσκομίζονται στο  τελωνείο δεν καλύπτονται από συνοπτική διασάφηση εισόδου και  με την εξαίρεση των περιπτώσεων όπου ισχύει απαλλαγή από την  υποχρέωση υποβολής της διασάφησης αυτής, ένα από τα πρόσωπα  που αναφέρονται στο άρθρο 127 παράγραφος 4 υποβάλλει αμέσως, με την επιφύλαξη του άρθρου 127 παράγραφος 6, την εν  λόγω διασάφηση ή υποβάλλει αντ' αυτής τελωνειακή διασάφηση ή  διασάφηση προσωρινής εναπόθεσης.
6. Η παράγραφος 1 δεν αποτελεί εμπόδιο για την εφαρμογή  ειδικών κανόνων όσον αφορά τα εμπορεύματα που μεταφέρονται  εντός συνοριακών ζωνών ή μέσω αγωγών και καλωδίων, καθώς και  κάθε άλλη οικονομικώς ασήμαντη διακίνηση όπως τις επιστολές, τα  ταχυδρομικά δελτάρια και τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά τους ισοδύναμα σε άλλα μέσα, ή τα εμπορεύματα που μεταφέρουν ταξιδιώτες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται η τελωνειακή επιτήρηση  και οι δυνατότητες τελωνειακού ελέγχου.
7. Τα εμπορεύματα που προσκομίζονται στο τελωνείο δεν απομακρύνονται από τον χώρο στον οποίο προσκομίστηκαν χωρίς την  άδεια των τελωνειακών αρχών.

Άρθρο 245 - Προσκόμιση των εμπορευμάτων και υπαγωγή τους στο καθεστώς

1. Τα εμπορεύματα που εισέρχονται σε ελεύθερη ζώνη προσκομίζονται στο τελωνείο και υποβάλλονται στις προβλεπόμενες τελωνειακές διατυπώσεις σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω περιπτώσεις:
α) όταν εισέρχονται στην ελεύθερη ζώνη απευθείας από σημείο εκτός του τελωνειακού εδάφους της Ένωσης,
β) όταν έχουν υπαχθεί σε τελωνειακό καθεστώς το οποίο λήγει ή εκκαθαρίζεται όταν αυτά υπαχθούν στο καθεστώς ελεύθερης ζώνης,
γ) όταν υπάγονται στο καθεστώς ελεύθερης ζώνης για να επωφεληθούν από απόφαση για την επιστροφή ή διαγραφή του εισαγωγικού δασμού,
δ) όταν οι διατυπώσεις αυτές προβλέπονται από άλλη νομοθεσία εκτός της τελωνειακής.2. Τα εμπορεύματα τα οποία εισέρχονται σε ελεύθερη ζώνη υπό περιστάσεις διαφορετικές από τις προβλεπόμενες στην παράγραφο 1 δεν προσκομίζονται στο τελωνείο.
3. Με την επιφύλαξη του άρθρου 246, τα εμπορεύματα που εισέρχονται σε ελεύθερη ζώνη θεωρείται ότι υπάγονται στο καθεστώς ελεύθερης ζώνης:
α) κατά την είσοδό τους σε ελεύθερη ζώνη, εκτός εάν έχουν ήδη υπαχθεί σε άλλο τελωνειακό καθεστώς, ή
β) κατά τη λήξη του καθεστώτος διαμετακόμισης, εκτός εάν υπαχθούν αμέσως σε επόμενο τελωνειακό καθεστώς.

Άρθρο 267 - Τελωνειακή επιτήρηση και διατυπώσεις κατά την έξοδο

2. Τα εμπορεύματα που προορίζονται για έξοδο από το τελωνειακό έδαφος της Ένωσης προσκομίζονται στο τελωνείο κατά την έξοδο από ένα από τα ακόλουθα πρόσωπα:
α) το πρόσωπο που μεταφέρει τα εμπορεύματα εκτός του τελωνειακού εδάφους της Ένωσης,
β) το πρόσωπο εξ ονόματος ή για λογαριασμό του οποίου ενεργεί το πρόσωπο που μεταφέρει τα εμπορεύματα εκτός του τελωνειακού εδάφους της Ένωσης,
γ) το πρόσωπο που αναλαμβάνει την ευθύνη της μεταφοράς των εμπορευμάτων, πριν από την έξοδό τους από το τελωνειακό έδαφος της Ένωσης.

Άρθρο 23  - Διαχείριση αποφάσεων που λαμβάνονται κατόπιν αιτήσεως

1. Ο δικαιούχος της απόφασης συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εν λόγω απόφαση.
2. Ο δικαιούχος της απόφασης κοινοποιεί χωρίς καθυστέρηση στις τελωνειακές αρχές κάθε στοιχείο που ανακύπτει μετά τη λήψη της απόφασης και μπορεί να έχει επίπτωση στη διατήρηση ή το περιεχόμενό της.

Άρθρο 241 - Τελειοποίηση

1. Σε περίπτωση οικονομικής ανάγκης και εφόσον δεν επηρεάζεται αρνητικά η τελωνειακή επιτήρηση, οι τελωνειακές αρχές μπορούν να επιτρέπουν η μεταποίηση εμπορευμάτων στο πλαίσιο καθεστώτος τελειοποίησης προς επανεξαγωγή ή ειδικού προορισμού, να λαμβάνει χώρα σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης υπό τον όρο ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις που ισχύουν για τα εν λόγω καθεστώτα.
2 Τα εμπορεύματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δεν θεωρείται ότι υπάγονται στο καθεστώς τελωνειακής αποταμίευσης.



[1] Πρόθεση =  σκοπός, εκ προθέσεως. ε, εσκεμμένα, σκόπιμα

Στον Εκτελωνιστή η επαναλαμβανόμενη επαγγελματική γνώση,
πρέπει να μετατρέπεται σε εργαστηριακή
E-mail = ggioggaras@Gmail.com
  

Βρείτε επαγγελματικές λύσεις στο Blog  Σχολή Εκτελωνιστών του Γιώργου Γιωγγαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου