Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Συμπλήρωση της Αίτησης για Δεσμευτική Δασμολογική Πληροφόρηση ( Γνωμοδότηση από Ευρωπαϊκή Ένωση για Δασμολογική Κλάση) (Μάθημα 4), 4 Ιουλίου 2014





Συμπλήρωση  της Αίτησης για Δεσμευτική Δασμολογική Πληροφόρηση ( Γνωμοδότηση από Ευρωπαϊκή Ένωση για Δασμολογική Κλάση) (Μάθημα 4), 4 Ιουλίου 2014

Κοινοποίηση διατάξεων του Κανονισμού (ΕΚ} αριθ. 1602/2000 της Επιτροπής που αφορούν τις Δεσμευτικές Δασμολογικές Πληροφορίες (Δ.Δ.Π.}(Εγκ Δ1156/616/25-8-2000)

Για τις Δεσμευτικές Δασμολογικές Πληροφορίες (ΔΔΠ}, σας κοινοποιούμε το άρθρο 1, σημεία 2 και 3, καθώς και το άρθρο 3 εδαφ.3 του παραπάνω Κανονισμού (ΕΚ}, με τον οποίο τροποποιούνται τα άρθρα 6 και 8 του Κανονισμού (ΕΟΚ} αριθ. 2454/93 «για τον καθορισμό ορισμένων διατάξεων εφαρμογής του Κανονισμού(ΕΟΚ} αριθ. 2913/92 του Συμβουλίου περί θεσπίσεως του Κοινοτικού Τελωνειακού Κώδικα» και σας γνωρίζουμε τα εξής:

1} Σύμφωνα με το σημείο 2 του άρθρου 1 του κοινοποιούμενου Κανονισμού (ΕΚ}, καθιερώνεται κοινοτική έντυπη ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ (ΔΔΠ}, η οποία θα εφαρμόζεται, σε κοινοτικό πλαίσιο, από 1ης Ιανουαρίου 2001 (άρθρο 3, εδαφ.3}.

2} Η αίτηση παροχής ΔΔΠ υποβάλλεται μόνο ενόψη προβλεπόμενης(μελλοντικής εμπορικής συναλλαγής και μπορεί να απορριφθεί. όταν δεν σχετίζεται με πράγματι προβλεπόμενη εισαγωγή ή εξαγωγή προϊόντων.

3} Η αίτηση παροχής ΔΔΠ είναι απαράδεκτη, όταν αφορά προϊόντα για τα οποία οι τελωνειακές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

4} Οι ενδιαφερόμενοι για παροχή ΔΔΠ, θα πρέπει, από 11-1-2001, να συμπληρώνουν απαραιτήτως - όλα τα στοιχεία της κοινοποιούμενης έντυπης αίτησης (στοιχεία 1-13}, την οποία και θα υπογράφουν. Εάν στην αίτηση δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα στοιχεία, αυτή δεν θα γίνεται αποδεκτή από την υπηρεσία μας, μέχρις ότου συμπληρωθούν όλα ανεξαιρέτως τα ελλείποντα στοιχεία της αίτησης.

5} Τ α σημεία 2 και 9 της αίτησης είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα και θα κοινοποιούνται μόνο στην Ε.Επιτροπή

6} Το σημείο 4 της αίτησης θα συμπληρώνεται από τον ενδιαφερόμενο μόνο σε περίπτωση που το αίτημα αφορά επανέκδοση της ΔΔΠ

7} Δικαιούχος νοείται κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, στο όνομα του οποίου θα παρέχεται η αιτουμένη ΔΔΠ

8} Εάν δικαιούχος και αιτών είναι το ίδιο πρόσωπο, θα συμπληρώνονται, απαραιτήτως, τα στοιχεία της αίτησης με αριθμό 1 και 2. Το ίδιο θα γίνεται, φυσικά, και όταν ο αιτών είναι διαφορετικό πρόσωπο από τον δικαιούχο.

9) Εάν η αίτηση υποβάλλεται από εκτελωνιστή ή αντιπρόσωπο του δικαιούχου, θα συμπληρώνονται, απαραιτήτως, τα στοιχεία 2 και 3 της αίτησης.

10) Στο σημείο 8 της αίτησης(περιγραφή εμπορευμάτων), θα πρέπει νο γίνεται, κατά το δυνατόν, δασμολογική περιγραφή του προϊόντος

11) Κάθε αίτηση παροχής ΔΔΠ αφορά ένα και μόνο είδος εμπορεύματος. Έτσι λοιπόν, θα εάν έχουμε αίτημα παροχής ΔΔΠ για (8) οκτώ διαφορετικά μοντέλα υποδημάτων πρέπει νο υποβληθούν στην υπηρεσία μας οκτώ διαφορετικές αιτήσεις για κάθε μοντέλο χωριστά.

12) Η προμήθεια των αιτήσεων παροχής ΔΔΠ θα γίνεται από την υπηρεσία μας ή από τις Δ/σεις Τελωνείων Αττικής ή Θεσσαλονίκης, στις οποίες και θα αποσταλεί ικανός αριθμός αντιτύπων.

13) Τέλος, η πρωτότυπη αίτηση θα υποβάλλεται στην υπηρεσία μας:







EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Αίτηση για παροχή δεσμευτικής δασμολογικής πληροφορίας (ΔΔΠ )

Γενικές πληροφορίες
Παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά τις ακόλουθες πληροφορίες πριν Συμπληρώσετε την αίτησή σας για παροχή ΔΔΠ

1 . Για συγκεκριμένες οδηγίες αναφορικά με τη συμπλήρωση του παρόντος εντύπου , παρακαλείσθε να διαβάσετε τις γενικές πληροφορίες στην πίσω σελίδα .
2. Οι ΔΔΠ εκδίδονται σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ .2913/92 του Συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 1992 και τον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ .2454/93 της Επιτροπής της 2 Ιουλίου 1993. τροποποιήθηκε από τον Κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ .602/2000 της Επιτροπής της 24 Ιουλίου 2000. Αντίγραφα αυτών των κανονισμό διατίθενται στην : Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων , 2, rue Mercier, L-2985 ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ , ή στα σημεία πώλησης των Κρατών Μελών .
3. H αίτηση για παροχή ΔΔΠ αφορά μόνο μία πράγματι προβλεπόμενη πράξη εισαγωγής ή εξαγωγής .
4. Δεν είναι δυνατή η χρησιμοποίηση.ΔΔΠ για εισαγωγές ή εξαγωγές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή αν οι τελωνειακές διατυπώσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί .
5. Πρέπει να υποβάλλεται ξεχωριστή αίτηση για κάθε προϊόν.
6. Η ΔΔΠ χρησιμοποιείται μόνο από το δικαιούχο .
7. Τα πληροφοριακά στοιχεία που παρατίθενται στις θέσεις 2 και 9 του εντύπου της αίτησης θα αποτελούν αντικείμενο εμπιστευτικής μεταχείρισης και θα καλύπτονται από την υποχρέωση του επαγγελματικού .απόρρητου .
8. Η ΔΔΠ παρέχεται δωρεάν . Σε περίπτωση που τα τελωνεία πραγματοποιούν.δαπάνες για τις αναλύσεις, την λήψη συμβουλών εμπειρογνωμόνων για τα δείγματα ή για την επιστροφή αυτών των δειγμάτων, οι δαπάνες αυτές είναι δυνατόν να επιβαρύνουν τον αιτούντα .
9. Είναι δυνατόν να σας ζητηθεί η μετάφραση οποιουδήποτε συνημμένου εγγράφου στην επίσημη γλώσσα ή στις επίσημες γλώσσες του ενδιαφερόμενου κράτους μέλους.
10. Σε περιπτώσεις που η αίτηση περιέχει ανακριβή ή ελλιπή πληροφόρηση η ΔΔΠ που έχει εκδοθεί βάσει αυτών των ενδείξεων είναι δυνατόν να ακυρωθεί
11. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν από τις Τελωνειακές αρχές που περιέχονται στο παράρτημα 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ (ΔΔΠ )
Οι ακόλουθες γενικές πληροφορίες παρέχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης για την παροχή ΔΔΠ , όπως περιλαμβάνεται στο παράρτημα 1B του κανονισμού της Επιτροπής (ΕΟΚ) αριθ . 2454/93 της 2 Ιουλίου 1993. Παρακαλείσθε να διαβάσετε τις ακόλουθες πληροφορίες προσεκτικά πριν από τη συμπλήρωση της αίτησης
ΘΕΣΗ 1 . Αιτών : ( Πλήρες Όνομα και διεύθυνση )

(Υποχρεωτική.ένδειξη )

Για τους σκοπούς της δεσμευτικής δασμολογικής .πληροφορίας , ως αιτών νοείται το άτομο που υπέβαλε αίτηση ή το άτομο στο Όνομα του οποίου έχει υποβληθεί αίτηση στις τελωνειακές αρχές για την παροχή δεσμευτικής .δασμολογικής πληροφορίας . Παρακαλείσθε να συμπληρώσετε αυτό το πεδίο προτού προχωρήσετε στο επόμενο

Όνομα και διεύθυνση του αιτούντος : πέντε γραμμές με 175 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .
Αριθμός τηλεφώνου : (προαιρετικός.) μια γραμμή με 25 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .
Αριθμός τηλεομοιοτυπίας (προαιρετικός.): μία γραμμή με 25 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .
Τελωνειακά στοιχεία ταυτότητας (προαιρετικός.): σημειώσετε τον Αριθμό ταυτότητας που σας έχει χορηγήσει η τελωνειακή αρχή - μία γραμμή με 25 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .

ΘΕΣΗ 2. Δικαιούχος : ( Όνομα και διεύθυνση )
(Υποχρεωτική. ένδειξη )
Για τους σκοπούς της δεσμευτικής δασμολογικής πληροφορίας , ως δικαιούχος νοείται το άτομο στο Όνομα του οποίου εκδίδεται η δεσμευτική πληροφορία . Παρακαλείσθε να συμπληρώσετε αυτό το πεδίο προτού προχωρήσετε στο επόμενο

Όνομα και διεύθυνση του ορισθέντος δικαιούχου της ΔΔΠ : πέντε γραμμές με 175 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .
Αριθμός τηλεφώνου :(προαιρετικός ) μία γραμμή  με 25 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .
Aριθμός τηλεομοιοτυπίας  (προαιρετικός) μια γραμμή με 25 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .
Τελωνειακά στοιχεία ταυτότητας (προαιρετικός.) : σημειώστε τον αριθμό ταυτότητας που σας έχει χορηγήσει η τελωνειακή αρχή - μία γραμμή  με 25 χαρακτήρες , κατ ' ανώτατο όριο.

ΘΕΣΗ 3. Εκτελωνιστής ή Αντιπρόσωπος : ( Όνομα και διεύθυνση )
(Υποχρεωτική ένδειξη )
Να συμπληρωθεί αυτό το πεδίο αν επιθυμείτε να ορίσετε ένα εκτελωνιστή ή αντιπρόσωπο που θα υποβάλει τη ΔΔΠ κατά την εισαγωγή / εξαγωγή εξ ονόματος του δικαιούχου . Σε αντίθετη περίπτωση , αφήστε αυτό το πεδίο κενό και προχωρήσετε στο επόμενο
Όνομα και διεύθυνση του εκτελωνιστή ή του αντιπροσώπου : πέντε γραμμές με 175 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .
Αριθμός τηλεφώνου (προαιρετικός): μ γραμμ μ 25 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .
Αριθμός τηλεομοιοτυπίας (προαιρετικός) : μ γραμμ μ 25 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .
Τελωνειακά στοιχεία ταυτότητας (προαιρετικός): σημειώστε .τον αριθμό ταυτότητας που σας έχει χορηγήσει η τελωνειακή αρχή - μία γραμμή  με 25 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .

ΘΕΣΗ 4. Επανέκδοση ΔΔΠ
(Υποχρεωτική ένδειξη αν συμπληρωθεί αυτή η θέση όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά )
Η ΔΔΠ ισχύει για έξι έτη . Αν είσθε ήδη δικαιούχος ΔΔΠ η ισχύς της οποίας έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει σύντομα και
επιθυμείτε την επανέκδοση της ΔΔΠ , πρέπει να συμπληρώσετε το πεδίο αυτό . Σε αντίθετη περίπτωση , αφήστε αυτό το πεδίο κενό και προχωρήστε στο επόμενο

Αριθμός αναφοράς της ΔΔΠ : αναφέρατε τον αριθμός αναφοράς της ΔΔΠ την οποία ο δικαιούχος θα ήθελε να επανεκδώσει . Οι δύο πρώτοι χαρακτήρες δεικνύουν τον κώδικα ISO της χώρας έκδοσης της ΔΔΠ ( των κωδικών ISO των χωρών παρέχεται
στην υποσημείωση 1 ). Οι υπόλοιποι 20 χαρακτήρες συνιστούν τον αριθμό αναφοράς που χορηγεί η αρμόδια τελωνειακή αρχή .
Ισχύει από : σημειώστε την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ΔΔΠ , αναγράφοντας τετραψήφιο αριθμός για το έτος , ακολουθούμενα από διψήφιο αριθμός για το μήνα και διψήφιο αριθμό για την ημέρα .

Κωδικός ονοματολογίας: αναγράψετε 22 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .

ΘΕΣΗ 5. Τελωνειακή ονοματολογία
(.Υποχρεωτική ένδειξη )

Αναφέρατε την κατάταξη των εμπορευμάτων στην τελωνειακή ονοματολογία, σημειώνοντας“x” μόνο σε ένα τετραγωνίδιο . Εάν η σχετική ονοματολογία  δεν παρατίθεται στον κατάλογο πρέπει να την προσδιορίσετε . Σημειώνεται ότι οι ΔΔΠ πρέπει να αναφέρονται μόνον σε ονοματολογία που βασίζεται στο εναρμονισμένο σύστημα περιγραφής και κωδικοποίησης των εμπορευμάτων  (ΕΣ).

ΘΕΣΗ 6. Κατηγορία πράξεων
(Υποχρεωτική ένδειξη )
Πρέπει να υποδείξετε αν η αίτησή σας αφορά πράγματι .προβλεπόμενη πράξη εισαγωγής ή εξαγωγής σημειώνοντας.“x” σε ένα μόνο τετραγωνίδιο .

ΘΕΣΗ 7. Προβλεπόμενη κατάταξη
(Υποχρεωτική ένδειξη )
Αναφέρατε την δ . κλάση / διάκριση στην οποία κατά την γνώμη σας κατατάσσονται τα εμπορεύματα . Το πεδίο αυτό περιλαμβάνει. 22 χαρακτήρες κατ ΄ανώτατο όριο .

ΘΕΣΗ 8. Περιγραφή εμπορευμάτων
(Υποχρεωτική ένδειξη )
Παρακαλείσθε να παράσχετε λεπτομερή περιγραφή των εμπορευμάτων , η οποία θα επιτρέπει την εξακρίβωση της ταυτότητάς τους και την κατάταξή τους στην τελωνειακή ονοματολογία. Θα πρέπει να παρασχεθούν λεπτομέρειες .σχετικά με τη σύνθεση των        εμπορευμάτων και τις μεθόδους εξέτασης που , ενδεχομένως , χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της , σε περίπτωση που η κατάταξη εξαρτάται από αυτή . Το πεδίο αυτό περιλαμβάνει ελεύθερο κείμενο μ 32.768 χαρακτήρες , κατ ' όριο . Τυχόν πληροφοριακά στοιχεία που θεωρούνται εμπιστευτικά από τον δικαιούχο πρέπει να αναγραφούν στη θέση 9.

ΘΕΣΗ 9. Εμπορική ονομασία και λοιπά πληροφοριακά στοιχεία
(υποχρεωτική ένδειξη)
Αναφέρατε σε αυτό το πεδίο τα πληροφοριακά στοιχεία που επιθυμείτε να τύχουν εμπιστευτικής μεταχείρισης,
Συμπεριλαμβανομένων της εμπορικής .ονομασίας  και του αριθμού υποδείγματος των εμπορευμάτων .
Το πεδίο αυτό περιλαμβάνει .ελεύθερο κείμενο με 32.768 χαρακτήρες , κατ ' ανώτατο όριο .

ΘΕΣΗ 10. Δείγματα κ.λπ
(υποχρεωτική ένδειξη)
Σε αυτό το πεδίο πρέπει να αναφέρετε αν προσκομίζετε μία περιγραφή , δείγματα, φυλλάδια , φωτογραφίες , ή άλλο έντυπο υλικό που μπορεί να βοηθήσει τις τελωνειακές αρχές κατά την εξέταση της παρούσας αίτησης . Στην περίπτωση αυτή πρέπει να σημειώσετε.“x” στο κατάλληλο τετραγωνίδιο .
Αν προσκομίζετε δείγματα, πρέπει να υποδείξετε σε αυτό το πεδίο τον τρόπο διάθεσης των δειγμάτων μετά τη χρησιμοποίηση τους , σημειώσετε“x” στο κατάλληλο τετραγωνίδιο .

ΘΕΣΗ 11 . Άλλες ΔΔΠ που έχουν ήδη παρασχεθεί και άλλες αιτήσεις για παροχή ΔΔΠ
(Υποχρεωτική ένδειξη )
Πρέπει να παράσχετε λεπτομερή στοιχεία σχετικά μ άλλες αιτήσεις για παροχή ΔΔΠ που έχουν υποβληθεί από τον δικαιούχο σε
άλλα τελωνεία ή κράτη μέλη καθώς και ΔΔΠ που έχουν ήδη εκδοθεί στον δικαιούχο για πανομοιότυπα ή ομοειδή.εμπορεύματα. Σε περίπτωση που σας χρειάζεται περισσότερος χώρος χρησιμοποιείστε χωριστό φύλλο .

Πρέπει να σημειώσετε." χ " στο κατάλληλο τετραγωνίδιο αν έχετε υποβάλλει άλλες αιτήσεις
Αν σημειώσετε.το τετραγωνίδιο " ναι " πρέπει να συμπληρώσετε.μια ομάδα που αποτελείται από :- ένα υποχρεωτικό τμήμα :
Χώρα στην οποία υποβλήθηκε η αίτηση : αναφέρατε τον κωδικό ISO της χώρας (2 χαρακτήρες ) ( υποσημείωση 1 ).
Τόπος υποβολής της αίτησης : αναφέρατε την ονομασία του τελωνείου (35 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο ).
Ημερομηνία υποβολής αιτήσεως : αναγράψατε τετραψήφιο αριθμός για το έτος , ακολουθούμενο από διψήφιο για το μήνα και διψήφιο για την ημέρα .
- ένα προαιρετικό τμήμα ( αν έχετε υποβάλλει αιτήσεις για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί ακόμη ΔΔΠ ) Αυτό το τμήμα είναι υποχρεωτικό αν έχετε λάβει ΔΔΠ μετά από αίτηση .
Αναφορά ΔΔΠ : αναγράψατε τον αριθμό αναφοράς της ΔΔΠ . Οι δύο πρώτοι χαρακτήρες υποδεικνύουν τον κωδικό ISO της χώρας έκδοσης της ΔΔΠ , ενώ οι υπόλοιποι 20 χαρακτήρες συνιστούν τον αριθμό αναφοράς που χορηγείται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές .
Ημερομηνία  έναρξης ισχύος : αναγράψατε τετραψήφιο αριθμό για το έτος , ακολουθούμενο από διψήφιο αριθμός για το μήνα και διψήφιο αριθμός για την ημέρα .
Κωδικός ονοματολογίας : αναγράφονται 22 χαρακτήρες , κατ ' ανώτατο όριο .

ΘΕΣΗ 1 2. ΔΔΠ που έχουν εκδοθεί σε άλλους δικαιούχους
(Υποχρεωτική ένδειξη )
Σε περίπτωση που γνωρίζετε ΔΔΠ που έχουν εκδοθεί σε άλλους δικαιούχους για πανομοιότυπα ή ομοειδή..εμπορεύματα , παρακαλείσθε να παράσχετε λεπτομερή στοιχεία . Αν απαιτείται περισσότερος χώρος , χρησιμοποιείστε χωριστό φύλλο .

Πρέπει να σημειώσετε."χ" στο κατάλληλο τετραγωνίδιο αν γνωρίζετε άλλες ΔΔΠ .

Αν συμπληρώσετε το τετραγωνίδιο "ναι" η ακόλουθη πληροφορία είναι προαιρετική .

Χώρα έκδοσης : αναφέρατε τον κωδικό ISO για τη χώρα (2 χαρακτήρες ) ( υποσημείωση 1 κατωτέρω )
Αναφορά ΔΔΠ : οι δύο πρώτοι χαρακτήρες δεικνύουν τον κωδικό ISO της χώρας έκδοσης της ΔΔΠ , ενώ οι υπόλοιποι 20 χαρακτήρες συνιστούν τον αριθμό αναφοράς που χορηγείται από την αρμόδια .τελωνειακή αρχή .
Ημερομηνία  έναρξης ισχύος : αναγράψατε τετραψήφιο αριθμό για το έτος , ακολουθούμενο από διψήφιο αριθμός για το μήνα και διψήφιο αριθμό για την ημέρα
Κωδικός ονοματολογίας : να αναγραφούν 22 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο .

ΘΕΣΗ 1 3. Ημερομηνία και Υπογραφή .
(Υποχρεωτική ένδειξη )
Εφόσον ελέγξετε την ακρίβεια των στοιχείων που αναφέρονται στην αίτηση και θεωρείτε ότι έχει πλήρως συμπληρώσει, την υπογράφετε και αναγράφετε την ημερομηνία . Όλα τα χωριστά φύλλα πρέπει επίσης να υπογραφούν και να χρονολογηθούν .

Στοιχεία αναφοράς σας (προαιρετικό.) : αν έχετε αναφορά να την παραθέσετε σε αυτό το σημείο  (μία γραμμή μ 35 χαρακτήρες κατ ' ανώτατο όριο ).
Ημερομηνία: αναγράψατε τετραψήφιο αριθμός για το έτος , ακολουθούμενο από διψήφιο αριθμό για το μήνα και διψήφιο αριθμό για την ημέρα .

Υποσημείωση 1
Κωδικοί χωρών ISO : AT =, BE = B......, DE = Γερμ , DK = .ανία , ES = Ισπανία , FI = Φινλανδία FR = Γαλλία , GB = ΗΒ , GR = Ελλάδα , IE = I , IT = Ιταλία , LU = Λουξεμβούργο , NL = Κάτω Χώρες , PT = Πορτογαλία , SE = Σουηδία



Ο ηλεκτρονικός επαγγελματισμός μειώνει τη γνώση της πείρας.
Επικεντρωθείτε στο βιβλίο και στην δια βίου εκπαίδευση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ
( το πεδίο προορίζεται για χρήση από τις τελωνειακές αρχές . Παρακαλείσθε να την αφήσετε κενή ).



Ανακαλύψτε επαγγελματικές λύσεις στο Blog: Sxoli-Ekteloniston.blogpost.gr  του Γιώργου Γιωγγαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου