Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Κείμενα Επεξηγηματικών Σημειώσεων, 27 Αυγούστου 2014, Μάθημα 4

Κείμενα Επεξηγηματικών Σημειώσεων, 27 Αυγούστου 2014, Μάθημα 4




ΣΕΙΡΑ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΟΥ

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Ε.Ε
ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ
ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Εφημερίδα ΕΕ (6-5-2011/C 137/01)  Δημοσίευση δυνάμει του άρθρου 9 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87 του Συμβουλίου, της 23 -3- 1987, για τη δασμολογική και στατιστική ονοματολογία και το κοινό δασμολόγιο
(οκτώ κωδικών)



Κείμενα Επεξηγηματικών Σημειώσεων


Σχόλιο: Κάθε χρόνο οι Επεξηγηματικές Σημειώσεις ανανεώνονται.  Δημιουργείται ένα βιβλίο τουλάχιστον 400 σελίδων.
 Οι επεξηγηματικές Σημειώσεις σε συνδυασμό με το Δασμολόγιο δίνουν μια κάπως καθαρή εικόνα της ταξινόμησης ενός προϊόντος.


ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Ο κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87 του Συμβουλίου, της 23ης Ιουλίου 1987, για τη δασμολογική και στατιστική ονοματολογία και το κοινό δασμολόγιο, καθιέρωσε ονοματολογία, η οποία είναι γνωστή ως «συνδυασμένη ονοματολογία» ή με τα αρχικά «ΣΟ» και η οποία βασίζεται στη διεθνή σύμβαση για το εναρμονισμένο σύστημα περιγραφής και κωδικοποίησης των εμπορευμάτων, το οποίο είναι γνωστό ως«εναρμονισμένο σύστη μα» ή με τα αρχικά «ΕΣ».
Το ΕΣ έχει συμπληρωθεί με ειδικές επεξηγηματικές σημειώσεις (ΕΣΕΣ). Οι σημειώσεις αυτές εκδίδονται και ενημερώνονται για την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα από το:
WORLD CUSTOMS ORGANIZATION
Συμβούλιο τελωνειακής συνεργασίας (Customs Cooperation Council — CCC)30, rue du MarchéB-1210 Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 1 στοιχείο α) δεύτερη περίπτωση και το άρθρο 10 και κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87, η Επιτροπή θεσπίζει επεξηγηματικές σημειώσεις στη συνδυασμένη ονοματολογία (ΕΣΣΟ), αφού αυτές εξετασθούν από τον τομέα της δασμολογικής και στατιστικής ονοματολογίας της επιτροπής του τελωνειακού κώδικα. Αν και οι ΕΣΣΟ είναι δυνατό να παραπέμπουν óτις ΕΣΕΣ, δεν υποκαθιστούν αυτές τις τελευταίες, αλλά πρέπει να θεωρούνται ως συμπληρωματικές αυτών και να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με αυτές.
Η παρούσα μορφή των ΕΣΣΟ συμπεριλαμβάνει και, κατά περίπτωση, αντικαθιστά εκείνες που έχουν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σειρά C, έως τις 10 Φεβρουαρίου 2011. Οι ΕΣΣΟ οι οποίες δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα, σειρά C, μετάτην ανωτέρω ημερομηνία παραμένουν σε ισχύ και πρόκειται να ενσωματωθούν σε μελλοντική αναθεώρηση των ΕΣΣΟ.

Επιπλέον, οι παραπομπές σε κωδικούς των κλάσεων και διακρίσεων για τις ΣΟ αντιστοιχούν στους κωδικούς που περιέχει η συνδυασμένηονοματολογία για το 2011, όπως καθορίζονται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 861/2010 της Επιτροπής.


Ο ηλεκτρονικός επαγγελματισμός μειώνει τη γνώση της πείρας.
Επικεντρωθείτε στο βιβλίο και στην δια βίου εκπαίδευση

Βρείτε επαγγελματικές λύσεις στο Blog  Σχολή Εκτελωνιστών του Γιώργου Γιωγγαρά

Στον Εκτελωνιστή η επαναλαμβανόμενη επαγγελματική γνώση,
πρέπει να μετατρέπεται σε εργαστηριακή

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου