Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Αξία για δείγματα μη εμπορικού χαρακτήρα, γνωμοδότηση (2006/C 195/05) (Μάθημα 2) 22 Αυγούστου 2017


Αξία για δείγματα μη εμπορικού χαρακτήρα, γνωμοδότηση  (2006/C 195/05) (Μάθημα 2) 22 Αυγούστου  2017


18.8.2006   
EL
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
C 195/19

Γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με θέμα: «Πρόταση οδηγίας του Συμβουλίου περί των φορολογικών ατελειών των χορηγουμένων κατά την εισαγωγή εμπορευμάτων υπό μορφή μικροδεμάτων μη εμπορικού χαρακτήρος προελεύσεως τρίτων χωρών (κωδικοποιημένη έκδοση)»
COM(2066) 12 τελικό — 2006/0007 (CNS)
(2006/C 195/05)
Στις 14 Φεβρουαρίου 2006 και σύμφωνα με το άρθρο 93 της Συνθήκης περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, το Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με θέμα την ανωτέρω πρόταση.
Το ειδικευμένο τμήμα «Ενιαία αγορά, παραγωγή και κατανάλωση» στο οποίο ανατέθηκε η προετοιμασία των σχετικών εργασιών, υιοθέτησε τη γνωμοδότησή του στις 25 Απριλίου 2006 με βάση την εισηγητική έκθεση κ. DANUSĒVIČS.
Κατά την 427η σύνοδο ολομελείας της, της 17ης και 18ης Μαΐου 2006 (συνεδρίαση της 17ης Μαΐου 2006), η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή υιοθέτησε με 132 ψήφους υπέρ, 1 ψήφο κατά και 2 αποχές την ακόλουθη γνωμοδότηση.
1.
Σκοπός της παρούσας πρότασης είναι η κωδικοποίηση της οδηγίας 78/1035/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 19ης Δεκεμβρίου 1978, σχετικά με τις φορολογικές ατέλειες που χορηγούνται κατά την εισαγωγή αγαθών που έχουν μορφή μικροδεμάτων μη εμπορικού χαρακτήρος και προέρχονται από τρίτες χώρες. Η νέα οδηγία θα αντικαταστήσει τις διάφορες πράξεις που αποτελούν αντικείμενο της κωδικοποίησης· η παρούσα πρόταση σέβεται πλήρως την ουσία των υπό κωδικοποίηση κειμένων και αρκείται απλώς στη συγκέντρωσή τους, επιφέροντας μόνο τις τυπικές τροποποιήσεις που απαιτούνται από την ίδια τη διαδικασία κωδικοποίησης.

2.
Η γενική κωδικοποίηση των κοινοτικών διατάξεων του ανέλαβε η Eπιτροπή με βάση την απόφαση που υιοθετήθηκε την 1η Απριλίου 1987 και επιβεβαιώθηκε από τα συμπεράσματα της διάσκεψης κορυφής του Εδιμβούργου σαφώς και υποστηρίζεται από την ΕΟΚΕ. Συνεπώς, η γνωμοδότησή της για την πρόταση οδηγίας είναι θετική, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούσαν παρόμοιες πρωτοβουλίες.

3.
Η ΕΟΚΕ παρατηρεί ότι σύμφωνα με την διοργανική συμφωνία της 20ης Δεκεμβρίου 1994, που συνήφθη μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής, δεν μπορεί να επέλθει καμία ουσιαστική τροποποίηση κατά την κωδικοποίηση. Στο κείμενο της πρότασης οδηγίας η Επιτροπή εγγυάται την τήρηση του όρου αυτού.

4.
Ο συμβουλευτικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής καθώς και η υπεύθυνη στάση της συνεπάγονται ότι επαληθεύει τις τροποποιήσεις που επήλθαν πριν εγκρίνει το έγγραφο, πράγμα το οποίο έκανε ο εισηγητής χωρίς να προβεί σε καμία κριτική ή ιδιαίτερη παρατήρηση.

5.
Η ΕΟΚΕ επικροτεί την πρόταση κωδικοποίησης που εγγράφεται στη διαδικασία απλούστευσης και αποσαφήνισης του ευρωπαϊκού δικαίου.
Βρυξέλλες, 17 Μαΐου 2006
Η Πρόεδρος
της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Anne-Marie SIGMUND

Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών



Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Απορίες στα ξενόγλωσσα
Τιμολόγια, Φορτωτικές, Πιστοποιητικά, Διατακτικές
Λεξικό
Μεταφοράς, Τελωνείου, Ναυτιλίας, Logistics


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου