Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Νομοθετική ρύθμιση για διόρθωση, τροποποίηση της διασάφησης. Π.χ. από εισαγωγή σε ανάλωση σε αποταμίευση (μάθημα 2b) 25 Ιουνίου 2020



Νομοθετική ρύθμιση για διόρθωση, τροποποίηση της διασάφησης. Π.χ. από εισαγωγή σε ανάλωση σε αποταμίευση (μάθημα 2b) 25 Ιουνίου 2020

Περιεχόμενα









ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ της 12ης Οκτωβρίου 1992 περί θεσπίσεως κοινοτικού τελωνειακού κώδικα (ΕΕ L 302, 19.10.1992, p.1) ((απ΄σπασμα)

………………………………………………
Άρθρο 65
Κατόπιν αιτήσεως του διασαφιστή, του επιτρέπεται να διορθώσει ένα ή περισσότερα στοιχεία της διασάφησης μετά την αποδοχή της από τις τελωνειακές αρχές. Η διόρθωση δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αφορά η διασάφηση εμπορεύματα άλλα από εκείνα τα οποία αφορούσε αρχικά.
Ωστόσο, δεν επιτρέπεται να γίνει καμία διόρθωση όταν η σχετική αίτηση υποβάλλεται αφού οι τελωνειακές αρχές:
α) είτε έχουν πληροφορήσει τον διασαφιστή ότι προτίθενται να εξετάσουν τα εμπορεύματα·
β) είτε έχουν διαπιστώσει ανακρίβεια των εν λόγω στοιχείων·
γ) είτε έχουν χορηγήσει άδεια παραλαβής των εμπορευμάτων.


Ενωσιακός / Κανονισμός (EE) αριθ. 952/2013


1. Οι τελωνειακές αρχές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα,  συμπεριλαμβανομένων της δήμευσης, της πώλησης ή της καταστροφής των εμπορευμάτων, για τη διάθεση των εμπορευμάτων, στις  ακόλουθες περιπτώσεις:
α) όταν μία από τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στην τελωνειακή νομοθεσία σχετικά με την εισαγωγή μη ενωσιακών εμπορευμάτων στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης δεν έχει εκπληρωθεί ή  όταν τα εμπορεύματα έχουν διαφύγει της τελωνειακής επιτήρησης,
β) όταν τα εμπορεύματα δεν μπορούν να παραληφθούν για έναν  από τους ακόλουθους λόγους:
i) επειδή η εξέτασή τους δεν ήταν δυνατό να διενεργηθεί ή να  συνεχισθεί εντός των καθορισμένων από τις τελωνειακές  αρχές προθεσμιών, για λόγους που οφείλονται στον διασαφιστή,
ii) επειδή δεν υποβλήθηκαν τα έγγραφα από την υποβολή των  οποίων εξαρτάται η υπαγωγή τους στο τελωνειακό καθεστώς  που ζητήθηκε,
iii) επειδή ο εισαγωγικός ή εξαγωγικός δασμός, ανάλογα με την  περίπτωση, που έπρεπε να είχε καταβληθεί ή για τον οποίο  έπρεπε να συσταθεί εγγύηση δεν καταβλήθηκε ή δεν αποτέλεσε αντικείμενο εγγύησης εντός της καθορισμένης προθεσμίας,
iv) επειδή τα εμπορεύματα υπόκεινται σε απαγορεύσεις ή περιορισμούς,


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/2447 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 24ης Νοεμβρίου 2015 για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής ορισμένων διατάξεων του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 952/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση του ενωσιακού τελωνειακού κώδικα

Άρθρο 247
Μη παραδοθέντα εμπορεύματα
(άρθρο 22 παράγραφος 3 του κώδικα)
1.   Εάν, για έναν από τους λόγους που αναφέρονται στο άρθρο 198 παράγραφος 1 στοιχείο β) του κώδικα, τα εμπορεύματα δεν είναι δυνατό να παραδοθούν ή εάν, μετά την παράδοσή τους, διαπιστωθεί ότι τα εμπορεύματα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις της εν λόγω παράδοσης, οι τελωνειακές αρχές τάσσουν στον διασαφιστή εύλογη προθεσμία για τη διόρθωση της κατάστασης των εμπορευμάτων.
2.   Οι τελωνειακές αρχές μπορούν, με ευθύνη και δαπάνες του διασαφιστή, να μεταφέρουν τα εμπορεύματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 σε ειδικούς χώρους υπό την επιτήρηση των τελωνειακών αρχών.



Σύστημα Ελέγχου Εισαγωγών –ΙCS Import Control System  Συνοπτικές Οδηγίες για τη συμπλήρωση των πεδίων των παραστατικών Εισαγωγής στην on-line φόρμα Ιούλιος 2013


Θέση 37α. Καθεστώς Υποχρεωτικό πεδίο (R)
Πρόκειται για τετραψήφιους κωδικούς με ένα στοιχείο δύο ψηφίων για το αιτούμενο καθεστώς και ένα δεύτερο στοιχείο με δύο ψηφία για το προηγούμενο καθεστώς.
Ως προηγούμενο καθεστώς νοείται το καθεστώς υπό το οποίο είχαν τεθεί τα εμπορεύματα πριν να υπαχθούν στο αιτούμενο καθεστώς.
Διευκρινίζεται ότι, όταν το προηγούμενο καθεστώς είναι καθεστώς αποταμίευσης ή προσωρινής εισαγωγής ή όταν τα εμπορεύματα προέρχονται από ελεύθερη ζώνη, ο αντιστοιχών σ’ αυτό το καθεστώς κωδικός, πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο αν τα εμπορεύματα δεν έχουν υπαχθεί σε κανένα άλλο οικονομικό τελωνειακό καθεστώς (τελειοποίηση προς επανεισαγωγή, τελειοποίηση προς επανεξαγωγή, μεταποίηση υπό τελωνειακό έλεγχο).
Οι κωδικοί των καθεστώτων αναφέρονται στο παράρτημα 38 των Δ.Ε.Κ.Τ.Κ.
Οι αποδεκτοί συνδυασμοί της θέσης 1α και της πρώτης υποδιαίρεσης της θέσης 37α αναφέρονται στον πίνακα 2 του παραρτήματος Ι.
Θέση 37β.
Υπό προϋποθέσεις (C)
Συμπληρώνεται υποχρεωτικά στις διασαφήσεις A, D, X, Y, Z και προαιρετικά στις B, C, E, F, R. Αναγράφεται ένας από τους τριψήφιους αλφαριθμητικούς κωδικούς που αναφέρονται στο παράρτημα 38 των Δ.Ε.Κ.Τ.Κ.
 Υπάρχει διασύνδεση με τους κωδικούς της πρώτης και δεύτερης υποδιαίρεσης της θέσης 37α.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θέση (συνδυασμοί 37α-37β) συμπληρώνεται σύμφωνα με τον πίνακα 4 του παραρτήματος Ι.


Οδηγίες για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της τελωνειακής διασάφησης και λοιπών τελωνειακών παραστατικών στα πλαίσια λειτουργίας του υποσυστήματος Εισαγωγών του ICISnet. Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2013 Αρ. Πρωτ: Δ19Α 5041357 ΕΞ 2013

7. Διόρθωση-Τροποποίηση της
Διασάφησης Εισαγωγής
7.1. Αίτημα διόρθωσης – Μήνυμα ID13A
 Διασαφιστής ΙD13Α Τελωνείο εισαγωγής
Μετά την αποδοχή της διασάφησης και την απόδοση MRN, ο διασαφιστής έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει αίτημα για να διορθώσει ή να τροποποιήσει ένα ή περισσότερα στοιχεία της διασάφησης μέσω του μηνύματος ID13A, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 65 του Κ.Σ.Κ. 15
Επισημαίνεται ότι η θέση 1 δε διορθώνεται, και σ’ αυτήν την περίπτωση ο διασαφιστής πρέπει να υποβάλλει αίτημα ακύρωσης της διασάφησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σημείο 8.1 κατωτέρω.
Το σύστημα ελέγχει αυτόματα τα ακόλουθα : ü αν
η κατάσταση (status) της διασάφησης επιτρέπει στο διασαφιστή να αποστείλει το μήνυμα διόρθωσης. Μια διασάφηση μπορεί να τροποποιηθεί όταν βρίσκεται σε μία από τις εξής αποδεκτές καταστάσεις (status): αποδεκτή, υπό πληρωμή, υπό απελευθέρωση (όταν δεν υπάρχουν ποσά προς είσπραξη). ü
 αν η διόρθωση της διασάφησης αφορά θέσεις που μπορούν να διορθωθούν
Με την αποστολή του μηνύματος ID13A, η κατάσταση της διασάφησης μετατρέπεται σε «υπό επεξεργασία μεταβολής» ή «αποδεκτή».
7.2. Μηνύματα αποδοχής/απόρριψης
Τα μηνύματα που αποστέλλονται στο διασαφιστή ανάλογα με την αποδοχή ή την απόρριψη του αιτήματός του είναι τα εξής:
· Αποδοχή αιτήματος διόρθωσης- Μήνυμα ID04A
Τελωνείο εισαγωγής ΙD04Α Διασαφιστής
· Απόρριψη αιτήματος διόρθωσης- Μήνυμα ID05A
Τελωνείο εισαγωγής ΙD05Α Διασαφιστής
7.3 Διαδικασία επεξεργασίας αιτήματος διόρθωσης
Διακρίνονται οι ακόλουθες περιπτώσεις:
1η περίπτωση: Η διασάφηση δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί για έλεγχο από τον Προϊστάμενο τελωνισμού ή έχει δρομολογηθεί «κατά δήλωση» δηλαδή έχει προσδοθεί σ’ αυτή χαμηλός βαθμός επικινδυνότητας και κατά συνέπεια δεν πραγματοποιείται επαλήθευση της διασάφησης, τότε το αίτημα για διόρθωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την έκδοση της άδειας παράδοσης των εμπορευμάτων και
α) Αν το αίτημα διόρθωσης δεν αφορά τις παρακάτω θέσεις της διασάφησης §
θέση 31 (δέματα και περιγραφή εμπορευμάτων) §
θέση 33 (κωδικός εμπορευμάτων)
§ θέση 36 (προτίμηση)
§ θέση 38 (καθαρή μάζα)
§ θέση 46 (στατιστική αξία) τότε
το αίτημα γίνεται αποδεκτό αυτόματα από το σύστημα, δημιουργείται μια νέα εκδοχή της διασάφησης κι ενημερώνεται ο διασαφιστής με το μήνυμα ID04A για την αποδοχή του αιτήματός του. ΢τη συνέχεια η κατάσταση της διασάφησης αλλάζει και γίνεται «αποδεκτή».
β) Αν το αίτημα για διόρθωση αφορά τις ανωτέρω θέσεις της διασάφησης, τότε η αποδοχή του αιτήματος δεν γίνεται αυτόματα από το σύστημα, αλλά αξιολογείται και εγκρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Τελωνειακών/Δασμολογικών Διαδικασιών του τελωνείου, ο οποίος αποφασίζει αν θα αποδεχθεί ή θα απορρίψει το αίτημα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Ο διασαφιστής ενημερώνεται για την αποδοχή / απόρριψη του 16 αιτήματός του με τα μηνύματα ID04A / ID05A αντίστοιχα. Εάν γίνει αποδεκτό το αίτημά του, ο αρμόδιος Προϊστάμενος προβαίνει στη διόρθωση των στοιχείων, δημιουργείται νέα εκδοχή της Διασάφησης και αυτόματα διενεργείται εκ νέου Ανάλυση Κινδύνου. γ)
Αν η διασάφηση είναι σε μη επιτρεπτό status τότε από το σύστημα αυτόματα απορρίπτεται το αίτημα διόρθωσης και ενημερώνεται ο διασαφιστής με το μήνυμα ID05Α, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι λόγοι απόρριψης.
2η περίπτωση: Αν η διασάφηση βρίσκεται σε κατάσταση «υπό έλεγχο» δηλαδή έχει δρομολογηθεί για έλεγχο:
α) μέχρι την καταχώρηση των αποτελεσμάτων ελέγχου δε γίνεται δεκτό κανένα αίτημα διόρθωσης και αυτόματα από το σύστημα αποστέλλεται στο διασαφιστή το μήνυμα απόρριψης του αιτήματός του ID05A.
β) μετά την καταχώρηση των αποτελεσμάτων ελέγχου και εφόσον η διασάφηση βρίσκεται πλέον σε κατάσταση «υπό πληρωμή» ή «υπό απελευθέρωση» (όταν δεν υπάρχουν ποσά προς είσπραξη), δύναται να υποβληθεί από το διασαφιστή αίτημα διόρθωσης/τροποποίησης της διασάφησης:
 Ø Εάν το αίτημα διόρθωσης δεν αφορά στις θέσεις 31, 33, 36, 38, 46 της διασάφησης, η αποδοχή ή η απόρριψη του αιτήματος γίνεται αυτόματα από το σύστημα και ο διασαφιστής ενημερώνεται μέσω των μηνυμάτων ID04A / ID05A αντίστοιχα .
 Ø Εάν το αίτημα διόρθωσης αφορά τις θέσεις 31, 33, 36, 38, 46 της διασάφησης, τότε το αίτημα εμφανίζεται στην οθόνη (dashboard) του Τελωνείου και αξιολογείται και εγκρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Τελωνειακών/Δασμολογικών Διαδικασιών του τελωνείου, ο οποίος αποφασίζει αν θα αποδεχθεί ή θα απορρίψει το αίτημα.
Ιδιαίτερα για τις κρίσιμες δασμολογικές ποσοστώσεις όπου η ανάληψη ποσότητας μετά την κατανομή δεν ικανοποιείται κατά 100%, η διόρθωση πραγματοποιείται με την αλλαγή της τιμής της καθαρής μάζας (θέση 38) που εγκρίθηκε με την κατανομή, καθώς και με τη δημιουργία νέου στίχου και τη μετακίνηση του υπολειπόμενου ποσού (το οποίο δεν εγκρίθηκε στην κατανομή) στο νέο στίχο με την αντίστοιχη προτίμηση (θέση 36) και όχι σε καθεστώς ποσόστωσης (θέση 39), και αν απαιτείται συμπληρώνεται και η συμπληρωματική μονάδα (θέση 41).
Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι σε κάθε περίπτωση αποδοχής αιτήματος διόρθωσης/τροποποίησης είτε αυτή γίνεται αυτόματα από το σύστημα, είτε χειροκίνητα μετά από αξιολόγηση του τελωνείου, δημιουργείται μία νέα εκδοχή της διασάφησης και διενεργείται εκ νέου ανάλυση κινδύνου. ΢τη περίπτωση αυτή, η διασάφηση επιστρέφει στην κατάσταση «Αποδεκτή» και ακολουθείται η ίδια διαδικασία.

ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (iTrader) &  ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ  Έκδοση: 3.11  20/06/2015  (Ap;ospasma)

…………………………………………….


2.2.3 Τροποποίηση Διασάφησης Εισαγωγής (Μηνύμα ID13)
Μία διασάφηση Εισαγωγής μπορεί να τροποποιηθεί όταν βρίσκεται σε κατάσταση:
Αποδεκτή
Υπό Πληρωμή
Υπό Απελευθέρωση (εάν δεν υπάρχουν χρεώσεις)

Για να μπορέσει ο χρήστης να υποβάλει αίτημα τροποποίησης της διασάφησης θα πρέπει να ακολουθήσει την παρακάτω διαδικασία:
1. Από τον πίνακα ενημερωμένων κινήσεων ο χρήστης επιλέγει το παραστατικό το ποίο θέλει να τροποποιήσει με τη πλήκτρο «Προβολή».



Εικόνα 40: ΕΔΕ Εισαγωγής/Τροποποίηση

2. Το σύστημα εμφανίζει το επιλεγμένο παραστατικό. Για να μπορέσει ο χρήστης να μεταβάλλει τα στοιχεία της διόρθωσης επιλέγει από το μενού ενέργειες Υποβολή Διόρθωσης.


Εικόνα 41: ΕΔΕ Εισαγωγής/Υποβολή Διόρθωσης

3. Στην οθόνη εμφανίζεται η επιλεγμένη διασάφηση. Ο χρήστης καταχωρεί τις επιθυμητές διορθώσεις και επιλέγει Υποβολή

Εικόνα 47: ΕΔΕ Εισαγωγής/Υποβολή Διόρθωσης
Αφού γίνουν επιτυχώς όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι επικύρωσης από το σύστημα, αποστέλλεται το μήνυμα ID03 με τα στοιχεία της διόρθωσης και εμφανίζεται μήνυμα επιτυχούς υποβολής.

Εικόνα 42: ΕΔΕ Εισαγωγής/Επιτυχής Διόρθωση

Η διασάφηση παραμένει σε κατάσταση «Υπό τροποποίηση» έως ότου επεξεργαστεί το αίτημα από το Τελωνείο.

Εικόνα 43β: ΕΔΕ Εισαγωγής/Κατάσταση Υπό τροποποίηση

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Εάν τα πεδία για τα οποία αιτείται μεταβολή ο συν/νος είναι ένα από τα 31,33,36,38, ή 46 τότε η διασάφηση παραμένει σε κατάσταση Υπό Επεξεργασίας Μεταβολής εως ότου επεξεργαστεί από τον αρμόδιο τελωνειακό υπάλληλο, διαφορετικά γίνεται αυτόματη διαχείριση από το σύστημα.
 Εάν το Τελωνείο αποδεχθεί την τροποποίηση αποστέλλεται το μήνυμα ID04 και η διασάφηση γίνεται Αποδεκτή
 Εάν το Τελωνείο απορρίψει το αίτημα τροποποίησης αποστέλλεται το μήνυμα ID05 και η διασάφηση επιστρέφει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από την υποβολή του αιτήματος.

ΣΗΜΙΕΩΣΗ: Εάν ένα αίτημα τροποποίησης δεν γίνει αποδεκτή ο χρήστης έχει την δυνατότητα να υποβάλει ξανά νέο αίτημα.

Ερωτήσεις απαντήσει Κύπρου Διόρθωση Διασάφησης

5. Ο διασαφηστής εφόσον υποβάλει την διασάφηση μπορεί να την διορθώσει; Ο διασαφιστής μπορεί να αιτηθεί τροποποίηση της διασάφησης μέσω του συστήματος με την λειτουργία «amendment request». Το μήνυμα για το αίτημα τροποποίησης (ΙΕ513 - amendment request) είναι υπό ανάπτυξη και αναμένεται η υλοποίηση του. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις λειτουργικές προδιαγραφές, (τελευταία παράγραφος σελ 14) εναπόκειται στον Τελωνείο κατά πόσο θα δεχθεί τις διορθώσεις.
6. Τι γίνεται όταν μετά την αποδέσμευση των εμπορευμάτων (released for export) η διασάφηση πρέπει να διορθωθεί; Πχ άλλαξε το μεταφορικό μέσο γιατί το πλοίο/πτήση καθυστέρησε; Ειδοποιείται το Τελωνείο εξόδου ώστε να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες. Σύμφωνα με τις λειτουργικές προδιαγραφές εναπόκειται στον τελωνειακό αν θα δεχθεί τις διορθώσεις καθώς αυτό εξαρτάται από το ποιος είναι ο λόγος διόρθωση

Αθήνα, 03/02/2017 Αριθ. Πρωτ.:ΔΤΔ Α 1019512 ΕΞ 2017 4. Διόρθωση-Ακύρωση της διασάφησης εισαγωγής (άρθρο 1 σημείο ΙΙ.) - μετά το αίτημα τροποποίησης (ΙD13Α «Αίτημα Διόρθωσης Διασάφησης Εισαγωγής») ή το αίτημα ακύρωσης (ΙD14Α «Αίτημα Ακύρωσης Εισαγωγής») που υποβάλλεται στο Υποσύστημα Εισαγωγών του ICISnet.

Όταν ο εισαγωγέας/διασαφιστής υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτημα τροποποίησης για το οποίο απαιτείται αξιολόγηση και έγκριση τελωνειακού υπαλλήλου για να γίνει αποδεκτό ή όταν υποβάλλει αίτημα ακύρωσης:
1. Αμέσως μετά την αποστολή του αιτήματος υποβάλλει ηλεκτρονικά και όλα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τους λόγους διόρθωσης/ακύρωσης, συνδεόμενα με το MRN της εν λόγω διασάφησης, προκειμένου το τελωνείο να είναι σε θέση να αξιολογήσει το εν λόγω αίτημα.
2. Ο αρμόδιος υπάλληλος αξιολογεί και εγκρίνει ή απορρίπτει κατά περίπτωση το ως άνω αίτημα και ενημερώνει το συναλλασσόμενο με την αποστολή των αντίστοιχων μηνυμάτων μέσω του ICISnet.
3. Στην περίπτωση της εκ των υστέρων ακύρωσης της διασάφησης μετά την έκδοση της άδειας παράδοσης, ο εισαγωγέας/διασαφιστής υποβάλλει ηλεκτρονικά τα υποστηρικτικά της διασάφησης εισαγωγής έγγραφα για την υποστήριξη της εκ των υστέρων ακύρωσης της διασάφησης. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή το αίτημα ακύρωσης υποβάλλεται γραπτώς στο τελωνείο και ο οριζόμενος ελεγκτής σκανάρει και φορτώνει τη σχετική αίτηση αντιστοιχίζοντάς τη με το MRN της διασάφησης εισαγωγής μέσω της λειτουργίας υποβολής συνυποβαλλόμενων αρχείων.

  

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ζητάμε
ΕΝΤΥΠΑ ΔΙΑΣΑΦΗΣΕΩΝ
Από το 1830 μέχρι σήμερα


Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτεροο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ



E-mail = ggioggaras@Gmail.com


ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
με βάση τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα



Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου