Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Νέος τρόπος αυτοπρόσωπος συναλλαγής με τους Εκτελωνιστές στα Τελωνεία λόγω Covid-19, Α 1064198 και ΔΔΑΔ Α 1037653 (Μάθημα 6) 12 Ιουνίου 2020



Νέος τρόπος αυτοπρόσωπος συναλλαγής με τους Εκτελωνιστές στα Τελωνεία λόγω Covid-19,  Α 1064198 και  ΔΔΑΔ Α 1037653 (Μάθημα 6) 12 Ιουνίου 2020


Σχόλιο: Τους Εκτελωνιστές τους έχουν ανάγκη τόσο ο ιδιωτικός τομέας (Εισαγωγείς εξαγωγείς, βιομήχανοι) όσο και τα Τελωνεία. Η εμπειρία μας για 60 και πλέον χρόνια λέγει: Οι καρτέλες είναι για 10 ίσως και λιγότερες μέρες……..

Απόφαση Α.Α.Δ.Ε.Αριθμ. ΔΔΑΔΑ Α1064198 ΕΞ 2020 ΦΕΚ 2227/Β/2227/Β/11-6-2020
Τροποποίηση της υπ' αρ. ΔΔΑΔΑ 1037653 ΕΞ 2020/13.3.2020 απόφασης του Διοικητή  της ΑΑΔΕ: «Μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε.» (Β' 858).

3.Η παράγραφος 1 του άρθρου 3 τροποποιείται ως εξής:

«1. Οι συναλλασσόμενοι εξυπηρετούνται κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 της παρούσας. Ειδικότερα στα καταστήματα των Τελωνείων εκτυπώνονται καρτέλες εισόδου σε πλαστικοποιημένη μορφή, με αριθμούς προτεραιότητας, ενιαία για όλα τα τμήματα των Τελωνείων. Επισημαίνεται ότι εκτυπώνονται τόσες καρτέλες εισόδου, όσος ο επιτρεπόμενος αριθμός εξυπηρετούμενων συναλλασσομένων, ο οποίος προκύπτει ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα έκαστης Υπηρεσίας, τηρουμένων των γενικών κανόνων αποστάσεων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Κατά γενικό κανόνα υπολογίζεται χώρος 2 - 2,5 τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων. Λαμβάνεται μέριμνα ώστε να τηρούνται αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ υπαλλήλων και συναλλασσομένων, καθώς και των συναλλασσομένων μεταξύ τους. Σε περιπτώσεις διενέργειας φυσικού ελέγχου, αυτή θα λαμβάνει χώρα αφού ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης».

4.Η παράγραφος 2 του άρθρου 3 καταργείται και η παράγραφος 3 αναριθμείται σε 2.

Αριθμ. ΔΔΑΔ Α 1037653 ΕΞ 2020  ΦΕΚ B’ 858/14.03.2020  Μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Άρθρο 3 
Ειδικά θέματα λειτουργίας Υπηρεσιών υπαγόμενων στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. 
1. Η εργασία στα καταστήματα των Τελωνείων θα πραγματοποιείται με κλειστές θύρες, με πλήρη αξιοποίηση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο των Τελωνείων σε κοινό και εκτελωνιστές. 
2. Σε περιπτώσεις διενέργειας φυσικού ελέγχου, καθώς και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου απαιτείται φυσική παρουσία συναλλασσομένου, αυτή θα λαμβάνει χώρα εκτός τελωνειακού καταστήματος, αφού ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης, πριν και μετά τη συναλλαγή. 
3. Επιπλέον της δημοσίευσης που προβλέπεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 2 της παρούσας, για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, αναρτάται, εκτός τελωνειακού καταστήματος και σε εμφανές σημείο, ανακοίνωση στην οποία θα αναγράφονται τα τηλέφωνα επικοινωνίας, τα οποία θα μπορούν να καλούν οι συναλλασσόμενοι σε περίπτωση που απαιτείται να πραγματοποιηθεί εργασία με φυσική παρουσία τελωνειακού υπαλλήλου, καθώς και η σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση για την αποστολή τυχόν αιτημάτων, ερωτημάτων κ.λπ.. 

Άρθρο 4 
Ειδικά θέματα λειτουργίας Υπηρεσιών υπαγόμενων στη Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους 
1. Κατά την προσκόμιση δειγμάτων από τους συναλλασσόμενους (Αποστέλλουσες Αρχές κ.λπ.) λαμβάνεται μέριμνα ώστε: 
i. Η παραλαβή των δειγμάτων να διενεργείται στην είσοδο των Χημικών Υπηρεσιών. 
ii. Να εξασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα των προσώπων που προσκομίζουν τα δείγματα. 
2. Σε περιπτώσεις που απαιτείται η φυσική παρουσία των υπαλλήλων για εργασίες εκτός της Υπηρεσίας, (αποσταγματοποιεία, ποτοποιεία, εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών κ.λπ.) αυτές θα πραγματοποιούνται, αφού ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης, πριν και μετά την εργασία. 


Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτεροο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ



ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
με τον ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου