Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Οι Εκτελωνιστές πρέπει να έχουν επαγγελματικά προσόντα (Μάθημα 4) 2 Ιουνίου 2014


Οι Εκτελωνιστές πρέπει να έχουν επαγγελματικά προσόντα (Μάθημα 4) 2 Ιουνίου 2014


Η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνέστησε την παρακάτω τροπολογία για τους Εκτελωνιστές, όταν ήταν προς ψήφιση το 2007 ο Εκσυγχρονισμένος Κοινοτικός Τελωνειακός Κώδικας.
Ζητά με την τροπολογία  «Επαγγελματικά προσόντα».
 Το Ελληνικό κράτος του 2014 έδωσε το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να ασκήσει ένα επάγγελμα που έχει κινδύνους (οικονομικούς, εμπορικούς, υγειονομικούς). Η τροπολογία κάτι πολύ σπουδαίο, προέρχεται από την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών, η δική μας επιτροπή προστασίας των καταναλωτών που άραγε να στεγάζεται;

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-8
Σχέδιο σύστασης για τη δεύτερη ανάγνωση (PE398.305v01-00)
Janelly Fourtou
Κοινή θέση του Συμβουλίου ενόψει της έγκρισης του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που αφορά τη θέσπιση του Κοινοτικού Τελωνειακού Κώδικα (Εκσυγχρονισμένος Τελωνειακός Κώδικας)
(11272/6/2007 – C6-0354/2007 – 2005/0246(COD))

Κοινή θέση του Συμβουλίου
Τροπολογίες του Κοινοβουλίου
Τροπολογία: Nicola Zingaretti
Τροπολογία 1
Άρθρο 4, σημείο 6

Τροπολογία 1
Άρθρο 4, σημείο 6
(6) «Τελωνειακός αντιπρόσωπος»:
οιοδήποτε πρόσωπο το οποίο ορίζεται από άλλο πρόσωπο με σκοπό τη διεκπεραίωση των πράξεων και των διατυπώσεων που απαιτούνται, δυνάμει της τελωνειακής νομοθεσίας, στο πλαίσιο των συναλλαγών του με τις τελωνειακές αρχές.

(6) «Τελωνειακός αντιπρόσωπος»:
οιοδήποτε πρόσωπο το οποίο διαθέτει επαγγελματικά προσόντα που συνδέονται άμεσα με την ασκούμενη δραστηριότητα, το οποίο ορίζεται από άλλο πρόσωπο με σκοπό τη διεκπεραίωση των πράξεων και των διατυπώσεων που απαιτούνται, δυνάμει της τελωνειακής νομοθεσίας, στο πλαίσιο των συναλλαγών του με τις τελωνειακές αρχές.

Αιτιολόγηση
Είναι σημαντικό να προβλεφθεί ότι ο τελωνειακός εκπρόσωπος διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για την άσκηση των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων προκειμένου να εξασφαλισθεί η τήρηση των ποιοτικών προτύπων για την προστασία της αγοράς και των καταναλωτών.




Δημιουργούμε
«Τράπεζα Θεμάτων Εξετάσεων Εκτελωνιστών»
Αν υπάρχουν από προηγούμενους διαγωνισμούς
μπορείτε να μας τα στείλετε

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Ο ηλεκτρονικός επαγγελματισμός μειώνει τη γνώση της πείρας.
Επικεντρωθείτε στο βιβλίο και στην δια βίου εκπαίδευση

Βρείτε επαγγελματικές λύσεις στο Blog  Σχολή Εκτελωνιστών του Γιώργου Γιωγγαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου