Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Στατιστική αξία εμπορευμάτων με τελωνειακή παρακολούθηση (Απόσπασμα από το Δοκίμιο Κατευθυντήριες Γραμμές για το ΕΔΕ (Διασάφηση), Μάθημα 2, 26 Οκτωβρίου 2015



Στατιστική αξία εμπορευμάτων με τελωνειακή παρακολούθηση (Απόσπασμα από το Δοκίμιο Κατευθυντήριες Γραμμές για το ΕΔΕ (Διασάφηση), Μάθημα 2, 26 Οκτωβρίου 2015  

Αναγράψτε τη στατιστική αξία που εκφράζεται στο νόμισμα του κράτους μέλους στο οποίο ολοκληρώθηκαν οι διατυπώσεις εισαγωγής ή εξαγωγής, σύμφωνα με τις ισχύουσες κοινοτικές διατάξεις. Εάν αναγράφεται κωδικός νομίσματος στη θέση 44, εκφράστε τη στατιστική αξία στην νομισματική μονάδα που αναφέρεται στη θέση 44. Η στατιστική αξία αναγράφεται ως ακέραιος αριθμός χωρίς δεκαδικά ψηφία.
Η συμπλήρωση της θέσης 46 είναι υποχρεωτική για τα ακόλουθα καθεστώτα:
 1. Εξαγωγή/αποστολή,
 2. Επανεξαγωγή μετά από υπαγωγή σε οικονομικό τελωνειακό καθεστώς, όπως τελειοποίηση προς επανεισαγωγή, προσωρινή εισαγωγή, μεταποίηση υπό τελωνειακό έλεγχο,  
3. Τελειοποίηση προς επανεισαγωγή,
 4. Θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία,  
5. Υπαγωγή σε οικονομικό τελωνειακό καθεστώς, όπως τελειοποίηση προς επανεισαγωγή (σύστημα αναστολής), προσωρινή εισαγωγή ή μεταποίηση υπό τελωνειακό έλεγχο.
 Η συμπλήρωση της θέσης 46 είναι προαιρετική για τα κράτη μέλη για τα ακόλουθα καθεστώτα:
 1. Επανεξαγωγή μετά από τελωνειακή αποταμίευση,  
2. Τοποθέτηση σε τελωνειακές αποθήκες τύπου Α, Β, Γ, Δ, Ε, και ΣΤ.
Επεξηγήσεις  
1. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ – ΕΞΑΓΩΓΗ
 Γενικός κανόνας
Με τον όρο «στατιστική αξία» νοείται η αξία των εμπορευμάτων στον τόπο και τη στιγμή της εξόδου τους από το έδαφος του κράτους μέλους εξαγωγής.
Αξία των εμπορευμάτων
Η στατιστική αξία βασίζεται στην αξία των εμπορευμάτων, δηλαδή:
  σε περίπτωση πώλησης ή αγοράς, η στατιστική αξία βασίζεται στο τιμολογημένο ποσό αυτών των εμπορευμάτων,  
 στις υπόλοιπες περιπτώσεις, η στατιστική αξία βασίζεται στο ποσό που θα είχε τιμολογηθεί σε περίπτωση πώλησης ή αγοράς.
Άλλες δαπάνες
Αντίθετα, η στατιστική αξία δεν πρέπει να περιλαμβάνει τις οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις κατά την εξαγωγή, τον φόρο προστιθέμενης αξίας, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, τις εισφορές, τις επιστροφές κατά την εξαγωγή ή άλλες επιβαρύνσεις ισοδύναμου αποτελέσματος. Η στατιστική αξία πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τις παρεπόμενες δαπάνες, όπως μεταφοράς και ασφάλισης, που αφορούν το μέρος της διαδρομής το οποίο βρίσκεται στο στατιστικό έδαφος του κράτους μέλους εξαγωγής (βλ. παράδειγμα 1.1.1). Εάν οι δαπάνες μεταφοράς ή/και ασφάλισης δεν είναι γνωστές, μπορούν να εκτιμηθούν βάσει των δαπανών που καταβάλλονται συνήθως για τις υπηρεσίες αυτές (λαμβάνοντας, ιδιαίτερα υπόψη, εάν είναι γνωστοί, τους διάφορους τρόπους μεταφοράς).
«Άλλες δαπάνες» πέραν από το κράτος μέλος εξαγωγής
Εάν τα συνολικά παρεπόμενα έξοδα καλύπτουν διαδρομή πέραν από τα σύνορα του κράτους μέλους εξαγωγής, πρέπει να κατανέμονται, π.χ. σε χιλιομετρική βάση.
«Άλλες δαπάνες» οι οποίες αφορούν περισσότερα από ένα είδη στη διασάφηση εξαγωγής
Εάν τα παρεπόμενα έξοδα αφορούν διάφορα είδη στη διασάφηση εξαγωγής, οι παρεπόμενες δαπάνες για κάθε επιμέρους είδος πρέπει να υπολογίζονται κατ' αναλογία, π.χ. ανά χ/μο ή ανά μονάδα όγκου (βλ. παράδειγμα 1.2.1).
Στατιστική αξία σε περίπτωση μεταποίησης   
Για τα εμπορεύματα που προκύπτουν από εργασίες τελειοποίησης, η στατιστική αξία πρέπει να υπολογίζεται ως εάν τα εμπορεύματα αυτά είχαν παραχθεί εξ ολοκλήρου στη χώρα τελειοποίησης.
Μετατροπή νομισμάτων
Η στατιστική αξία πρέπει να αναγράφεται στο εθνικό νόμισμα. Οι αξίες που εκφράζονται σε άλλο νόμισμα (π.χ. στο νόμισμα του τιμολογίου) πρέπει να μετατρέπονται. Ανάλογα με τις εθνικές διατάξεις, μπορούν να μετατρέπονται είτε με βάση την επίσημη (εθνική) συναλλαγματική ισοτιμία κατά τη στιγμή της εξαγωγής είτε με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία σύμφωνα με τα άρθρα 168–172 των ΔΕΚ (βλ. παράδειγμα 1.3.1).  
1.1. Όροι παράδοσης EXW «A» (στο ποσό τιμολογίου δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς)

--Α-------------------------------------Β-----------------------------------------------------------------------------C--

sv=ia+fcAB

1.1.1 Παράδειγμα
Λόγω των όρων παράδοσης «EXW», για να προκύψει η στατιστική αξία, πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς μέχρι τα σύνορα του κράτους μέλους εξαγωγής:
Ποσό τιμολογίου = 2 000 €
Μεταφορά + ασφάλιση [A έως B] = 1 000 €
Στατιστική αξία = 3 000 €
Επεξηγηματική σημείωση: A = τόπος αποστολής, B = σύνορα του κράτους μέλους εξαγωγής, C = προορισμός, sv = στατιστική αξία, ia = ποσό τιμολογίου, fcAB = έξοδα μεταφοράς (παρεπόμενες δαπάνες, όπως μεταφοράς και ασφάλισης) από τον τόπο φόρτωσης μέχρι τα σύνορα του κράτους μέλους εξαγωγής.

1.2. Όροι παράδοσης CIF «D» (στο ποσό του τιμολογίου περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς από τον τόπο αποστολής μέχρι τον τόπο «D»)

-A-----------------------------B-------------------------------D-------------------------------------------------C---
sv=ia-fcBD

1.2.1. Παράδειγμα  
 Ο τόπος D βρίσκεται εκτός του κράτους μέλους εξαγωγής. Κατά συνέπεια, οι δαπάνες από τα σύνορα «B» μέχρι τον τόπο παράδοσης D πρέπει να αποκλείονται από τη στατιστική αξία.
  Δύο είδη στη διασάφηση εξαγωγής. Κατά συνέπεια, τα έξοδα μεταφοράς πρέπει να καταλογιστούν και στα δύο είδη ή κατ'αναλογία.
Το ποσό τιμολογίου για τα δύο είδη είναι:
Είδος 1 (0,75 m3) 3 450,00 €
Είδος 2 (2 m3) 2 780,20 €
Συνολική απόσταση = 1 200 χμ (απόσταση A->B = 1 000 χμ και απόσταση B->D = 200 χμ)
Σύνολο εξόδων μεταφοράς A->D = 1 200,00 €
Έξοδα μεταφοράς κατ’αναλογία A->D = 200,00 € για τα δύο είδη
Η θέση 46 πρέπει να συμπληρώνεται ως εξής:
Είδος 1                         3 396 (3 450 - 54)
Είδος 2                     2 634 (2 780,20 – 146 2 634)
Ο λόγος των εξόδων μεταφοράς μεταξύ του είδους 1 και του είδους 2 είναι 8:3 ανά όγκο.
Επεξηγηματική σημείωση: A = τόπος αποστολής, B = σύνορα του κράτους μέλους εξαγωγής, C = προορισμός, D = συμφωνημένος τόπος παράδοσης, sv = στατιστική αξία, ia = ποσό τιμολογίου, fcAB = έξοδα μεταφοράς (παρεπόμενες δαπάνες, όπως μεταφοράς και ασφάλισης) από τα σύνορα του κράτους μέλους εξαγωγής μέχρι τον τόπο D.

1.3. Όροι παράδοσης DDU «C» (στο ποσό του τιμολογίου περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς από τον τόπο αποστολής μέχρι τον τόπο προορισμού)

-A-----------------------------------B-------------------------------------------------------------------------C------
sv=ia-fcBC
Τελευταία επικαιροποίηση: Νοέμβριος 2013
Σελίδα 72

1.3.1. Παράδειγμα
  Ο τόπος C βρίσκεται εκτός του κράτους μέλους εξαγωγής. Κατά συνέπεια, οι δαπάνες από τα σύνορα C πρέπει να αποκλείονται από τη στατιστική αξία.  
 Το κράτος μέλος εξαγωγής είναι η Σλοβακία. Το ποσό του τιμολογίου δεν είναι σε εθνικό νόμισμα και, επομένως, πρέπει να γίνει μετατροπή.
Ποσό τιμολογίου για ένα είδος: 5 600,00 $
Υπολογισμός εξόδων μεταφοράς από τα σύνορα του κράτους μέλους εξαγωγής μέχρι τον τόπο προορισμού (C): 1 200,00 $
Επίσημη εθνική συναλλαγματική ισοτιμία: 1 $ = 29 633 SKK (σλοβακικές κορώνες)


US $
Συντελεστής μετατροπής
SKK
Ποσό τιμολογίου
5 600,00
29 633
165 944,80
Μεταφορά
-1 200,00
29 633
-35 559,60
130 385,20

Η θέση 46 πρέπει να συμπληρώνεται ως εξής: 130385.
Επεξηγηματική σημείωση: A = τόπος αποστολής, B = σύνορα του κράτους μέλους εξαγωγής, C = προορισμός, sv = στατιστική αξία, ia = ποσό τιμολογίου, fcBC = έξοδα μεταφοράς (παρεπόμενες δαπάνες, όπως μεταφοράς και ασφάλισης) από τα σύνορα του κράτους μέλους εξαγωγής μέχρι τον προορισμό.

2. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Γενικός κανόνας
Με τον όρο «στατιστική αξία» νοείται η αξία των εμπορευμάτων στον τόπο και τη στιγμή της εξόδου τους από το έδαφος του κράτους μέλους εισαγωγής.
Αξία των εμπορευμάτων
Η στατιστική αξία βασίζεται στην αξία των εμπορευμάτων, δηλαδή:
  εάν καθορίζεται , η τελωνειακή αξία των εμπορευμάτων που προσδιορίζονται σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92, κεφάλαιο III «Αξία εμπορευμάτων για τελωνειακούς σκοπούς»,  
 εάν όχι:  
 σε περίπτωση πώλησης ή αγοράς, η στατιστική αξία βασίζεται στο τιμολογημένο ποσό αυτών των εμπορευμάτων,
  στις υπόλοιπες περιπτώσεις, στατιστική αξία βασίζεται στο ποσό που θα είχε τιμολογηθεί σε περίπτωση πώλησης ή αγοράς.
Άλλες δαπάνες
Η στατιστική αξία δεν πρέπει να περιλαμβάνει τις οφειλόμενες επιβαρύνσεις κατά την εισαγωγή, όπως είναι οι τελωνειακοί δασμοί, ο φόρος προστιθέμενης αξίας, οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, οι εισφορές ή άλλες επιβαρύνσεις ισοδύναμου αποτελέσματος. Η στατιστική αξία πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τις παρεπόμενες δαπάνες, όπως μεταφοράς και ασφάλισης, που αφορούν το μέρος της διαδρομής το οποίο, σε περίπτωση εισαγόμενων εμπορευμάτων, βρίσκεται έξω από το στατιστικό έδαφος του κράτους μέλους εισαγωγής.
Άλλες δαπάνες σε σχέση με την τελωνειακή αξία
Οι παρεπόμενες δαπάνες μέχρι τα σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής πρέπει να προστίθενται στην τελωνειακή αξία στα σύνορα της ΕΕ. Εάν η τελωνειακή αξία περιλαμβάνει παρεπόμενες δαπάνες πέραν από τα σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής, οι δαπάνες αυτές δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στη στατιστική αξία. Όπου χρειάζεται, οι συνολικές «άλλες δαπάνες» πρέπει να κατανέμονται, π.χ. σε χιλιομετρική βάση.
«Άλλες δαπάνες» οι οποίες αφορούν περισσότερα από ένα είδη στη διασάφηση εισαγωγής
Εάν τα παρεπόμενα έξοδα (όπως μεταφοράς και ασφάλισης) αφορούν διάφορα είδη στη διασάφηση εισαγωγής, τα παρεπόμενα έξοδα για κάθε επιμέρους είδος πρέπει να υπολογίζονται κατ' αναλογία, π.χ. ανά χ/μα ή ανά μονάδα όγκου.
Στατιστική αξία σε περίπτωση μεταποίησης
Για τα εμπορεύματα που προκύπτουν από εργασίες τελειοποίησης (ιδιαίτερα επανεισαγωγές στο πλαίσιο του καθεστώτος τελειοποίησης προς επανεισαγωγή), η στατιστική αξία πρέπει να υπολογίζεται ως εάν τα εμπορεύματα αυτά είχαν παραχθεί εξ ολοκλήρου στη χώρα μεταποίησης (βλ. παράδειγμα 2.1.2).
Μετατροπή νομισμάτων
Η στατιστική αξία πρέπει να αναγράφεται στο εθνικό νόμισμα. Οι αξίες που εκφράζονται σε άλλο νόμισμα (π.χ. στο νόμισμα του τιμολογίου) πρέπει να μετατρέπονται με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της τελωνειακής αξίας. Εάν η τελωνειακή αξία δεν έχει προσδιοριστεί, μπορεί να μετατραπεί, ανάλογα με τις εθνικές διατάξεις, είτε με βάση την επίσημη (εθνική) συναλλαγματική ισοτιμία κατά τη στιγμή της εισαγωγής είτε με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία σύμφωνα με τα άρθρα 168–172 των ΔΕΚ.
Παράδειγμα στατιστικής αξίας ΜΗ βασιζόμενης σε τελωνειακή αξία

2.1. Όροι παράδοσης EXW «A» (στο ποσό του τιμολογίου δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς)

-A--------------------------------------------------------------------------------------B-------------------------------C

sv=ia+fcAB
Επεξηγηματική σημείωση: A = τόπος αποστολής, B = σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής, C = προορισμός, sv = στατιστική αξία, ia = ποσό τιμολογίου, fcAB = έξοδα μεταφοράς (παρεπόμενες δαπάνες, όπως μεταφοράς και ασφάλισης) από τον τόπο αποστολής μέχρι τα σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής.
Επεξηγηματική σημείωση: A = τόπος αποστολής, B = σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής, C = προορισμός, sv = στατιστική αξία, ia = ποσό τιμολογίου, fcAB = έξοδα μεταφοράς (παρεπόμενες δαπάνες, όπως μεταφοράς και ασφάλισης) από τον τόπο αποστολής μέχρι τα σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής.

2.1.1. Παράδειγμα
  Λόγω των όρων παράδοσης «EXW», για να προκύψει η στατιστική αξία, πρέπει να περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς μέχρι τα σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής:  
 Το νόμισμα του κράτους μέλους εισαγωγής είναι το «ευρώ». Το ποσό τιμολογίου δεν είναι σε εθνικό νόμισμα και, επομένως, πρέπει να γίνει μετατροπή.
 Ποσό τιμολογίου για ένα είδος: 6 000,00 $
Υπολογισμός των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης μέχρι τα σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής = 2 000,00 $

US $
Συντελεστής μετατροπής
ευρώ
Ποσό τιμολογίου
6 000,00
1,233
4 866,18
Μεταφορά
2 000,00
1,233
1 622,06
6 488.24

Η θέση 46 πρέπει να συμπληρώνεται ως εξής: 6488.

2.1.2. Παράδειγμα
 Επανεισαγωγή μετά από τελειοποίηση προς επανεισαγωγή, π.χ. πουκάμισα.  
 Στατιστική αξία των εμπορευμάτων προσωρινής εξαγωγής, π.χ. κύλινδρος υφάσματος 20 000,00 €
  + δαπάνες μεταποίησης + 500,00 €  
 + πρόσθετες δαπάνες, π.χ. κουμπιά1 + 80,30 €
  + συσκευασία + 72,50 €  
 + έξοδα μεταφοράς: μεταφορά + ασφάλιση2 + 120,00 €

1 Υλικά, κ.λπ.
2 Οι δαπάνες μεταφοράς έξω από το στατιστικό έδαφος του κράτους μέλους εισαγωγής (από τα σύνορα του κράτους μέλους εξαγωγής μέχρι τον τόπο τελειοποίησης/μεταποίησης και από εκεί μέχρι τα σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής). 

Η θέση 46 πρέπει να συμπληρώνεται ως εξής:
Θέση 1  20773
Το γεγονός ότι τα προϊόντα τελειοποίησης προς επανεισαγωγή τυγχάνουν ολικής ή μερικής απαλλαγής από εισαγωγικούς δασμούς δεν επηρεάζει την εκτίμηση της στατιστικής αξίας.

2.1.3. Παράδειγμα
Επανεισαγωγή μετά από τελειοποίηση προς επανεισαγωγή (επισκευή).
  Στατιστική αξία των εμπορευμάτων που τελούν υπό καθεστώς προσωρινής εξαγωγής, π.χ. μηχανές 30 000,00 €  
 + δαπάνες επισκευής 1 000,00 €
  + έξοδα μεταφοράς: μεταφορά + ασφάλιση2 100,00 €

Η θέση 46 πρέπει να συμπληρώνεται ως εξής:
Είδος 1 31100
2Οι δαπάνες μεταφοράς εκτός του στατιστικού εδάφους του κράτους μέλους εισαγωγής (από τα σύνορα του κράτους μέλους εξαγωγής μέχρι τον τόπο μεταποίησης και από εκεί μέχρι τα σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής).
Στην περίπτωση αυτή, η τελωνειακή αξία ισούται με τις δαπάνες επισκευής σύμφωνα με το άρθρο 153 του ΚΤΚ, αλλά η στατιστική αξία είναι η αξία των εμπορευμάτων συμπεριλαμβανομένων των δαπανών επισκευής, μεταφοράς και ασφάλισης σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 3 και 4 του κανονισμού 1917/2000 της Επιτροπής.

Παράδειγμα στατιστικής αξίας βασιζόμενης σε τελωνειακή αξία

2.2. Όροι παράδοσης EXW «A» (στο ποσό του τιμολογίου δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς)

-A---------------------------EK---------------------------------------------B-----------------------------------------C--

sv=cv + fcEC B
Επεξηγηματική σημείωση: A = τόπος αποστολής, ΕΚ = σύνορα της Κοινότητας, B = σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής, C = προορισμός, sv = στατιστική αξία, cv = δασμολογητέα αξία, fcEC.B = έξοδα μεταφοράς (παρεπόμενες δαπάνες, όπως μεταφοράς και ασφάλισης) από την είσοδο στην Κοινότητα μέχρι τα σύνορα των κρατών μελών.

2.2.1. Παράδειγμα
  Ποσό τιμολογίου για ένα είδος = 3 200,00 €  
 Δαπάνες προμηθειών (εξαιρουμένων των προμηθειών αγοράς) = 240,00 €  
 Σύνολο εξόδων μεταφοράς A->C = 2 000,00 €
Συνολική απόσταση = 2 000 χμ (απόσταση A->ΕΚ = 1 000 χμ, απόσταση ΕΚ->B = 500 χμ και απόσταση B->D = 500 χμ)
Έξοδα μεταφοράς κατ’αναλογία A->ΕΚ = 1 000,00(*) €
Έξοδα μεταφοράς κατ’αναλογία ΕΚ->B = 500.00 €
Δασμολογητέα αξία:
Είδος 1: = 4 440 € (3 200 € + 240 € + 1 000 €)
Η θέση 46 πρέπει να συμπληρώνεται ως εξής:
Είδος 1 4940 (= δασμολογητέα αξία: 4 440,00 €+ έξοδα μεταφοράς ΕΚ->B: 500,00 €)

2.2.2. Όροι παράδοσης FOB «D» (στο ποσό του τιμολογίου περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς από τον τόπο αποστολής μέχρι τον τόπο «D»)

-A-------------------------------------------------------------D----------EK-----------B---------------C

sv = ia + fcD-EC + fcEC-B
Το ποσό τιμολογίου για δύο είδη είναι:
- Είδος 1 (50 χ/μα) 1 200,00 €
- Είδος 2 (100 χ/μα) 13 500,00 €  
- Ασφάλιση Είδος 1 200,00 €
 - Ασφάλιση Είδος 2 400,00 €  
- Οι δαπάνες συσκευασίας δεν περιλαμβάνονται στην καταβληθείσα τιμή: 50,00 € για το είδος 1 και 89,00 € για το είδος 2
 - Οι δαπάνες προμήθειας δεν περιλαμβάνονται στην καταβληθείσα τιμή: 800 € για το είδος 2  
- Σύνολο 16 239,00 €
 - Έξοδα μεταφοράς (D-EC) από τον τόπο «D» μέχρι τα σύνορα της Κοινότητας: 100,00 € για το είδος 1 και 200,00 € για το είδος 2  
- Έξοδα μεταφοράς (EC-B) από τα σύνορα της Κοινότητας μέχρι τα σύνορα του κράτους μέλους: 50,00 € για το είδος 1 και 100,00 € για το είδος 2  
Δασμολογητέα αξία:
Είδος 1: 1 550 (1 200 + 200 + 50 + 100)
Είδος 2: 14 989 (13 500 + 400 + 89 + 800 + 200)
Η θέση 46 πρέπει να συμπληρώνεται ως εξής:
Είδος 1 1600 (δασμολογητέα αξία + 50)
Είδος 2 15 089 (δασμολογητέα αξία + 100)
Επεξηγηματική σημείωση: A = τόπος αποστολής, ΕΚ = σύνορα της Κοινότητας, B = σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής, C = προορισμός, D = συμφωνημένος τόπος παράδοσης, sv = στατιστική αξία, ia = ποσό τιμολογίου, fcD-EC = έξοδα μεταφοράς (παρεπόμενες δαπάνες, όπως μεταφοράς και ασφάλισης) από τον συμφωνημένο τόπο παράδοσης μέχρι τα σύνορα της Κοινότητας. fcEC-B = έξοδα μεταφοράς (παρεπόμενες δαπάνες, όπως μεταφοράς και ασφάλισης) από την είσοδο στην Κοινότητα μέχρι τα σύνορα των κρατών μελών.

2.3. Όροι παράδοσης DDU «C» (το ποσό τιμολογίου περιλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς από τον τόπο αποστολής μέχρι τον τόπο προορισμού)

-A---------------------------------------------------------------------------B--------------------------------C--

sv=ia-fcBC

2.3.1. Παράδειγμα
 Ποσό τιμολογίου για δύο είδη:  
 Τιμή είδους 1 (100χ/μα) 1 500,00 $
  Τιμή είδους 2 (50χ/μα) 2 240,00 $  
 Σύνολο 3 740,00 $
  Τα έξοδα μεταφοράς από τα σύνορα του κράτους μέλους μέχρι τον προορισμό θεωρείται ότι είναι 300 US$.  
Συναλλαγματική ισοτιμία 1,233 $ = 1 €. Ο λόγος των εξόδων μεταφοράς μεταξύ του είδους 1 και του είδους 2 είναι 2:1 κατά βάρος.

USD
Επιτρεπόμενες δαπάνες
Στατιστική αξία σε USD
Συντελεστής μετατροπής
Στατιστική αξία σε ευρώ
Είδος 1
1 500,00
200,00
1300,00
1,233
1 054,34
Είδος 2
2 240,00
100,00
2 140,00
1,233
1 735,61

Η θέση 46 πρέπει να συμπληρώνεται ως εξής:
Είδος 1 1054
Είδος 2 1736

Επεξηγηματική σημείωση: A = τόπος αποστολής, B = σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής, C = προορισμός, sv = στατιστική αξία, ia = ποσό τιμολογίου, fcBC = έξοδα μεταφοράς (παρεπόμενες δαπάνες, όπως μεταφοράς και ασφάλισης) από τα σύνορα του κράτους μέλους εισαγωγής μέχρι τον προορισμό.

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε


Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου