Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Αποφάσεις Δασμολογικών. Κλάσεων της Επιτροπής Τελωνειακού Δασμολογίου και Αποφάσεις Δικαστικές της ΕΕ, του Σεπτεμβρίου 2015 (στο μάθημα 3), 14 Οκτωβρίου 2015 με INDEX


Βιβλία Αποφάσεων για το 2013 και 2014

Δεσμευτικές δασμολογικές πληροφορίες που δεν συμμορφώνονται με τον παρόντα κανονισμό μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν αντικείμενο επίκλησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παράγραφος 6 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92, κατά τη διάρκεια περιόδου τριών μηνών από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του παρόντος κανονισμού


Γενικοί κανόνες για την ερμηνεία της ονοματολογίας
Η κατάταξη των εμπορευμάτων στην ονοματολογία πραγματοποιείται σύμφωνα με τις παρακάτω αρχές
1. Το κείμενο των τίτλων των τμημάτων των κεφαλαίων ή των υποκεφαλαίων θεωρείται ότι έχει, μόνο ενδεικτική αξία, δεδομένου ότι η κατάταξη καθορίζεται νόμιμα σύμφωνα με το κείμενο των κλάσεων και των σημειώσεων των τμημάτων ή των κεφαλαίων και σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες, εφόσον αυτοί δεν είναι αντίθετοι προς το κείμενο των εν λόγω κλάσεων και σημειώσεων.
2. α) Κάθε αναφορά σ ένα είδος μέσα σε ορισμένη κλάση καλύπτει το είδος αυτό, έστω και αν δεν είναι πλήρες ή τελειωμένο, με την προϋπόθεση ότι στην κατάσταση που παρουσιάζεται, εμφανίζει τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του πλήρους ή του τελειωμένου είδους. Καλύπτει επίσης το πλήρες ή τελειωμένο είδος ή αυτό που θεωρείται σαν τέτοιο, βάσει των προηγουμένων διατάξεων, στην περίπτωση που αυτό παρουσιάζεται ασυναρμολόγητο ή αποσυναρμολογημένο.
β) Κάθε αναφορά σε μια ύλη μέσα σε ορισμένη κλάση καλύπτει την ύλη αυτή, είτε σε αμιγή κατάσταση είτε αναμεμειγμένη ή και συνδυασμένη με άλλες ύλες. Επίσης, κάθε αναφορά σε τεχνουργήματα από ορισμένη ύλη καλύπτει τα τεχνουργήματα που αποτελούνται εξ ολοκλήρου ή μερικώς από την ύλη αυτή. Η κατάταξη των αναμειγμένων αυτών προϊόντων ή των συνθέτων αυτών ειδών γίνεται σύμφωνα με τις αρχές που αναφέρονται στον κανόνα 3.
3. Όταν εμπορεύματα πρέπει, εκ πρώτης όψεως, να καταταγούν σε δύο ή περισσότεροι κλάσεις, σ' εφαρμογή του κανόνα 2 β), ή σε κάθε άλλη περίπτωση, η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με τα παρακάτω:
α) η περισσότερο εξειδικευμένη κλάση πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι των κλάσεων με γενικότερο περιεχόμενο. Εντούτοις, όταν δύο ή περισσότερες κλάσεις καλύπτουν κάθε μία ένα μόνο τμήμα των υλών που αποτελούν ένα αναμειγμένο προϊόν ή ένα σύνθετο είδος η ένα μόνο τμήμα των ειδών, στην περίπτωση εμπορευμάτων που παρουσιάζονται σε σύνολα συσκευασμένα , για τη λιανική πώληση, αυτές οι κλάσεις πρέπει να θεωρούνται. σε σχέση με αυτό το προϊόν ή αυτό το είδος, ως εξίσου εξ ειδικευμένες, έστω και αν μία από αυτές δίνει, μια περισσότερο ακριβή ή περισσότερο πλήρη περιγραφή,
β) τα αναμειγμένα προϊόντα. τα τεχνουργήματα και τα είδη που αποτελούνται από διάφορες ύλες ή προκύπτουν από τη συναρμολόγηση διαφόρων αντικειμένων, καθώς και τα εμπορεύματα που παρουσιάζονται σε σύνολα συσκευασμένα για τη λιανική πώληση, στα οποία η κατάταξη δεν μπορεί να γίνει με εφαρμογή του κανόνα 3 α ), κατατάσσονται σύμφωνα με την ύλη ή το είδος που δίνει σ' αυτά τον ουσιώδη τους χαρακτήρα, όταν είναι δυνατός  αυτός ο καθορισμός,
γ) στις περιπτώσεις που η κατάταξη του εμπορεύματος δεν μπορεί να γiνει σύμφωνα με τον κανόνα 3 α) ή 3 β), τότε αυτό κατατάσσεται στην τελευταία κατά σειρά αρίθμησης κλάση μεταξύ των κλάσεων που  μπορούν έγκυρα να ληφθούν υπόψη.
4. Τα εμπορεύματα που η κατάταξη τους δεν μπορεί να γίνει με βάση τους παραπάνω αναφερόμενους κανόνες, κατατάσσονται στην κλάση που αναφέρεται στα περισσότερο ανάλογα είδη.
5. Εκτός από τις παραπάνω διατάξεις, στα παρακάτω αναφερόμενα εμπορεύματα εφαρμόζονται και οι ακόλουθοι κανόνες:
α) οι θήκες για φωτογραφικές μηχανές, μουσικά όργανα, όπλα, όργανα σχεδίασης, τα κουτιά και τα παρόμοια είδη συσκευασίας που έχουν ειδικά διευθετηθεί για να δέχονται ένα καθορισμένο είδος ή ένα σύνολο, που προορίζονται για παρατεταμένη χρήση και παρουσιάζονται με τα είδη για τα οποία προορίζονται, κατατάσσονται, με τα είδη αυτά εφόσον είναι του τύπου που κανονικά πουλιέται με αυτά. Εντούτοις. ο κανόνας αυτός δεν εφαρμόζεται στα είδη συσκευασίας τα οποία προσδίδουν στο σύνολο τον ουσιώδη του χαρακτήρα.
β) με την επιφύλαξη των διατάξεων του παραπάνω κανόνα 5 α ), οι συσκευασίες [1] που περιέχουν εμπορεύματα κατατάσσονται με τα εμπορεύματα αυτά, όταν είναι του τύπου που χρησιμοποιείται κανονικά για το είδος των εμπορευμάτων αυτών.
Εντούτοις, η διάταξη αυτή δεν είναι υποχρεωτική όταν οι συσκευασίες είναι φανερό ότι είναι κατάλληλες να χρησιμοποιούνται κατά επαναλαμβανόμενο τρόπο.
6. Η κατάταξη των εμπορευμάτων στις διακρίσεις μιας και της αυτής κλάσης καθορίζεται νόμιμα σύμφωνα με το κείμενο των διακρίσεων αυτών και των σημειώσεων των διακρίσεων, καθώς και αναλογικά (mutatis mutandis), σύμφωνα με τους παραπάνω κανόνες, δεδομένου ότι μπορούν να συγκριθούν μόνον οι διακρίσεις του αυτού επιπέδου. Εκτός αντιθέτων διατάξεων, για τους σκοπούς του κανόνα αυτού εφαρμόζονται επίσης οι σημειώσεις των τμημάτων και των κεφαλαίων.


Οι αποφάσεις της ΑΕΤΑ, της Ελληνικής Διοικητικής Αρχής, πρέπει να δημοσιεύονται στο Ιντερνέτ.  Λειτουργεί μηχανισμός στο Υπουργείο Οικονομικών. Χρησιμοποιείστε τον !!

26.9.2015   
EL
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
C 319/1

Επεξηγηματικές Σημειώσεις της Συνδυασμένης Ονοματολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
(2015/C 319/02)
Δυνάμει του άρθρου 9 παράγραφος 1 στοιχείο α) δεύτερη περίπτωση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87 του Συμβουλίου (1), οι Επεξηγηματικές Σημειώσεις της Συνδυασμένης Ονοματολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2) τροποποιούνται ως εξής:
Στη σελίδα 182 παρεμβάλλεται το ακόλουθο κείμενο μετά την επεξηγηματική σημείωση για τη διάκριση «3824 90 70 Παρασκευάσματα άφλεκτα, αδιάβροχα και άλλα, που χρησιμοποιούνται για την προστασία των κατασκευών»:
«3824 90 92
και
3824 90 93
Χημικά προϊόντα ή παρασκευάσματα, αποτελούμενα κυρίως από οργανικές ενώσεις, που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού.
Για την κατάταξη των χημικών προϊόντων ή παρασκευασμάτων που υπάγονται στις διακρίσεις αυτές, η ποσότητα ύδατος δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.
Ο όρος “οργανικές ενώσεις” ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα οργανικά χημικά προϊόντα, ανεξαρτήτως της κατάταξής τους.»

(1)  Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87 του Συμβουλίου, της 23ης Ιουλίου 1987, για τη δασμολογική και στατιστική ονοματολογία και το κοινό δασμολόγιο (ΕΕ L 256 της 7.9.1987, σ. 1).

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη (κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Ολόκληρα κυδώνια (Meretrix Meretrix, Meretrix lyrata) με το κέλυφός τους, τα οποία έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία και εν συνεχεία έχουν καταψυχθεί, ερμητικά συσκευασμένα σε δικτυωτούς σάκους, που παρουσιάζονται σε συσκευασίες των 10 kg.
Κατά τη θερμική επεξεργασία τα κυδώνια εμβαπτίζονται σε νερό με θερμοκρασία μεταξύ 98 °C και 100 °C επί τουλάχιστον 7 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της εμβάπτισης η θερμοκρασία στο εσωτερικό των κυδωνιών φτάνει τουλάχιστον τους 90 °C επί 90 δευτερόλεπτα.
Το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για άμεση κατανάλωση.
1605 56 00
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 1605 και 1605 56 00.
Το απλό ζεμάτισμα (λεύκανση), που συνίσταται σε ήπια θερμική επεξεργασία η οποία δεν ισοδυναμεί με βράσιμο, δεν αποκλείει την κατάταξη στο κεφάλαιο 3 [βλέπε επίσης τις επεξηγηματικές σημειώσεις της συνδυασμένης ονοματολογίας (ΕΣΣΟ) για το κεφάλαιο 3, γενικές παρατηρήσεις, σημείο 2]. Ωστόσο, τα κυδώνια που έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία με θερμοκρασία στο εσωτερικό τους τουλάχιστον 90 °C επί 90 δευτερόλεπτα δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ζεματισμένα αλλά ως βρασμένα κυδώνια.
Ως εκ τούτου, το προϊόν πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 1605 56 00 ως παρασκευασμένα κυδώνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/1721


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη (κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Προϊόν σε μορφή κρέμας συσκευασμένο για τη λιανική πώληση σε πλαστικό δοχείο με περιεκτικότητα σε 227 g.
Το προϊόν αποτελείται από νερό, εστέρες λιπαρών οξέων, διμεθικόνη, φυτικό έλαιο, γαλακτωματοποιητή, γλυκερίνη, αρωματικές ύλες, συντηρητικά, πυκνωτικό μέσο και χρωστικές ουσίες.
Η συσκευασία του προϊόντος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως συσκευασία είδους λιανικής πώλησης για τη φροντίδα του δέρματος, δεδομένου ότι το προϊόν προορίζεται πρωτίστως για μασάζ και τόνωση.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/1722
3307 90 00
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας, από τη σημείωση 3 του κεφαλαίου 33, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 3307 και 3307 90 00.
Το προϊόν δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παρασκεύασμα για τη φροντίδα του δέρματος του κωδικού ΣΟ 3304, δεδομένου ότι δεν προσφέρεται σε συσκευασίες λιανικής πώλησης για τη φροντίδα του δέρματος [βλέπε επίσης τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του Εναρμονισμένου Συστήματος (ΕΣΕΣ) για την κλάση 3304, μέρος (A) σημείο 3)].
Το προϊόν είναι κατάλληλο για χρήση ως ακόμη ένα καλλυντικό παρασκεύασμα και συσκευάζεται σε συσκευασίες λιανικής πώλησης για τέτοια χρήση [βλέπε τη σημείωση 3 του κεφαλαίου 33 και τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του Εναρμονισμένου Συστήματος κεφάλαιο 33, γενικές παρατηρήσεις, τέταρτη παράγραφος, στοιχείο α)].
Το προϊόν επομένως κατατάσσεται στον κωδικό ΣΟ 3307 90 00, ως άλλο καλλυντικό παρασκεύασμα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη (Κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
1.
Προϊόν στοιχειομετρικής σύστασης από αργιλικό μαγνήσιο (οξείδιο του μαγνησίου και του αργιλίου), με κρυσταλλική δομή σπινελίου, καθορισμένης χημικής σύστασης, σε μορφή ακανόνιστων κόκκων, σβώλων ή σκόνης. Το προϊόν έχει περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, υπολογιζόμενο ως οξείδιο του μαγνησίου, περίπου 28 % κατά βάρος, και περιεκτικότητα σε αργίλιο, υπολογιζόμενο ως οξείδιο του αργιλίου, περίπου 72 % κατά βάρος.
Το προϊόν χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυρίμαχων τούβλων και πλακιδίων που χρησιμοποιούνται στη χαλυβουργία.
Το προϊόν λαμβάνεται από χημική αντίδραση μεταξύ του οξειδίου του μαγνησίου και του οξειδίου του αργιλίου με σύντηξη σε περιστροφικό κλίβανο.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/1723 
2841 90 85
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας, τη σημείωση 1 του κεφαλαίου 28 και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 2841, 2841 90 και 2841 90 85
Το προϊόν λαμβάνεται από χημική αντίδραση με σύντηξη των πρώτων υλών σε περιστροφικό κλίβανο. Αποτελεί στοιχειομετρική ένωση (χημικώς καθορισμένη), στην οποία ο αριθμός ατόμων των στοιχείων που υπάρχουν μπορεί να εκφραστεί ως ποσοστιαία αναλογία μικρών ακέραιων αριθμών. Δεν αποτελεί ακατέργαστο ορυκτό προϊόν ή μετάλλευμα και δεν μπορεί επομένως να καταταχθεί στα κεφάλαια 25 ή 26.
Τα προϊόντα σε μορφή ακανόνιστων κόκκων, σβώλων ή σκόνης αποτελούν την πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων της κλάσης 6815. Η κατάταξη στην κλάση 6815 αποκλείεται, επειδή το προϊόν δεν είναι ούτε τελικό, ούτε ημιτελές προϊόν.
Λόγω της στοιχειομετρικής του σύστασης, το προϊόν πληροί τους όρους της σημείωσης 1 α) του κεφαλαίου 28, η οποία ορίζει ότι οι κλάσεις του κεφαλαίου αυτού περιλαμβάνουν μόνο ενώσεις καθορισμένης χημικής σύστασης (που έχουν δηλαδή στοιχειομετρική σύσταση)
Ως προϊόν καθορισμένης χημικής σύστασης, ο σπινέλιος πρέπει να καταταχθεί ως ανόργανη χημική ένωση του κεφαλαίου 28, σύμφωνα με τη χημική του σύσταση.
Το προϊόν πρέπει συνεπώς να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 2841 90 85 ως άλλο άλας οξομεταλλικών ή υπεροξομεταλλικών οξέων.
2.
Ένα προϊόν με μη στοιχειομετρική σύσταση, περιεκτικότητας σε μαγνήσιο, υπολογιζόμενο ως οξείδιο του μαγνησίου, περίπου 20-35 % κατά βάρος και περιεκτικότητας σε αργίλιο, υπολογιζόμενο ως οξείδιο του αργιλίου, περίπου 58-78 % κατά βάρος. Το προϊόν έχει κρυσταλλική δομή σπινελίου, σε μορφή ακανόνιστων κόκκων, σβώλων ή σκόνης.
Το προϊόν χρησιμοποιείται για την παραγωγή πυρίμαχων τούβλων και πλακιδίων που χρησιμοποιούνται στη χαλυβουργία.
Το προϊόν λαμβάνεται από χημική αντίδραση μεταξύ του οξειδίου του μαγνησίου και του οξειδίου του αργιλίου με σύντηξη σε περιστροφικό κλίβανο.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/1723 
3824 90 96
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας (ΣΟ) και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 3824, 3824 90 και 3824 90 96.
Το προϊόν λαμβάνεται από χημική αντίδραση με σύντηξη των πρώτων υλών σε περιστροφικό κλίβανο. Δεν αποτελεί ακατέργαστο ορυκτό προϊόν ή μετάλλευμα και δεν μπορεί επομένως να καταταχθεί στα κεφάλαια 25 ή 26.
Λόγω της μη στοιχειομετρικής του σύστασης, το προϊόν δεν πληροί τους όρους της σημείωσης 1 α) του κεφαλαίου 28, η οποία ορίζει ότι οι κλάσεις του κεφαλαίου αυτού περιλαμβάνουν μόνο ενώσεις καθορισμένης χημικής σύστασης (που έχουν δηλαδή στοιχειομετρική σύσταση) και εξαιρείται επομένως από το κεφάλαιο 28.
Τα προϊόντα σε μορφή ακανόνιστων κόκκων, σβώλων ή σκόνης αποτελούν την πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων της κλάσης 6815. Η κατάταξη στην κλάση 6815 αποκλείεται, επειδή το προϊόν δεν είναι ούτε τελικό, ούτε ημιτελές προϊόν.
Το προϊόν πρέπει συνεπώς να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 3824 90 96 ως άλλο χημικό προϊόν και παρασκεύασμα των χημικών ή συναφών βιομηχανιών, που δεν κατονομάζεται ούτε περιλαμβάνεται αλλού.
3.
Ένα προϊόν που ονομάζεται «τηγμένη μαγνησία χρώμιο», σε μορφή ακανόνιστων γκρίζων κόκκων, θραυσμάτων ή σκόνης ποικίλου μεγέθους κόκκων, με μη στοιχειομετρική σύσταση από οξείδιο του μαγνησίου και οξείδιο του χρωμίου. Το προϊόν έχει την κρυσταλλική δομή του σπινελίου και χρησιμοποιείται για την παραγωγή πυρίμαχων τούβλων και πλακιδίων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία χάλυβα.
Το εν λόγω προϊόν λαμβάνεται με σύντηξη οξειδίου του μαγνησίου και μεταλλεύματος χρωμίου σε κλίβανο βολταϊκού τόξου.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/1723 
3824 90 96
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας (ΣΟ) και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 3824, 3824 90 και 3824 90 96.
Το προϊόν λαμβάνεται από χημική αντίδραση με σύντηξη των πρώτων υλών σε κάμινο βολταϊκού τόξου. Δεν αποτελεί ακατέργαστο ορυκτό προϊόν ή μετάλλευμα και δεν μπορεί επομένως να καταταχθεί στα κεφάλαια 25 ή 26.
Λόγω της μη στοιχειομετρικής του σύστασης, το προϊόν δεν πληροί τους όρους της σημείωσης 1 α) του κεφαλαίου 28, η οποία ορίζει ότι οι κλάσεις του κεφαλαίου αυτού περιλαμβάνουν μόνο ενώσεις καθορισμένης χημικής σύστασης (που έχουν δηλαδή στοιχειομετρική σύσταση) και εξαιρείται επομένως από το κεφάλαιο 28.
Τα προϊόντα σε μορφή ακανόνιστων κόκκων, σβώλων ή σκόνης αποτελούν την πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων της κλάσης 6815. Η κατάταξη στην κλάση 6815 αποκλείεται, επειδή το προϊόν δεν είναι ούτε τελικό, ούτε ημιτελές προϊόν.
Το προϊόν πρέπει συνεπώς να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 3824 90 96 ως άλλο χημικό προϊόν και παρασκεύασμα των χημικών ή συναφών βιομηχανιών, που δεν κατονομάζεται ούτε περιλαμβάνεται αλλού.



1605 56 00, 3
2015/C 319/02, 2
2841 90 85, 4
3304, 4
3307 90 00, 4
3824 90 70, 2
3824 90 92, 2
3824 90 93, 2
3824 90 96, 6
Meretrix Meretrix, Meretrix lyrata, 3
άλας οξομεταλλικών ή υπεροξομεταλλικών οξέων, 4
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/1721, 3
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/1722, 4
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2015/1723, 4, 6
εξειδικευμένη κλάση, 1
θήκες, 1
καλλυντικό παρασκεύασμα, 4
κατάταξη των εμπορευμάτων, 1
κλάσεων με γενικότερο περιεχόμενο, 1
κλάση, 1
κρέμα, 4
κρέμα για μασάζ και τόνωση., 4
κυδώνια, 3
μαγνησία χρώμιο τηγμένη, 6
οξείδιο του μαγνησίου και του αργιλίου, 4
ορυκτό προϊόν ή μετάλλευμα, 6
παρασκεύασμα για τη φροντίδα του δέρματος, 4
Παρασκευάσματα άφλεκτα, αδιάβροχα, 2
στοιχειομετρική ένωση, 4
σύνολα συσκευασμένα, 1
συσκευασία, 1, 2
χημικό προϊόν και παρασκεύασμα των χημικών ή συναφών βιομηχανιών, που δεν κατονομάζεται ούτε περιλαμβάνεται αλλού., 6






[1]  Με τον όρο “συσκευασία» εννοούνται τα εσωτερικά και εξωτερικά δοχεία. περιβλήματα. περι τυλίγματα και υποθέματα, εκτός από τις μηχανικές  κατασκευές που διευκολύνουν τη μεταφορά -ιδίως τα εμπορευματοκι6ώτια (containers)-, τους μουσαμάδες, τα εξαρτήματα προστασίας των εμπορευμάτων κατά τη μεταφορά και το υλικό μεταφοράς που έχει βοηθητικό χαρακτήρα. Ο όρος αυτός  δεν καλύπτει τις θήκες, κουτιά και παρόμοια είδη συσκευασία, που αναφέρονται στο Γενικό κανόνα 5 α).

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου