Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Οι αποφάσεις της ΑΕΤΑ αλλά και των ΠΕΤΑ θα δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο; (Μάθημα 4) 12 Οκτωβρίου 2015


Οι αποφάσεις της ΑΕΤΑ αλλά και των ΠΕΤΑ θα δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο; (Μάθημα 4) 12 Οκτωβρίου 2015

Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε) του Υπουργείου Οικονομικών, για την υλοποίηση της διαλειτουργικότητας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων - ICISnet με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Γενικού Χημείου του Κράτους , Αριθ. πρωτ.: Δ. ΟΡΓ. Β 1128128 ΕΞ 2015/2.10.2015
………………………………….
Δ. Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η κατά προτεραιότητα επικαιροποίηση και οριστικοποίηση των απαιτήσεων της Υπηρεσίας, καθώς και η ολοκλήρωση της υλοποίησης της διαλειτουργικότητας των δύο (2) Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων «Τελωνείων - ICISnet» και « Γενικού Χημείου του Κράτους» .
Σχόλιο:
Προς την
 Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
Γενική Διεύθυνση Χημείου του Κράτους
Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & ΕΦΚ

Έχουμε και κατά το παρελθόν σχολιάσει την αδιαφορία  για τις αποφάσεις δημοσίευσης  της ΑΕΤΑ. Δεν καταπιανόμαστε για τις ΠΕΤΑ. Θα έλθει και η σειρά τους. Θεωρούμε υποτιμητικό να αναγράφονται οι αποφάσεις των Δεσμευτικών Δασμολογικών Πληροφοριών στο φύλλο εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι δικές μας αποφάσεις να μην δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο. 

Οι Υπηρεσίες του ΓΧΚ θα αξιολογούνται καλύτερα  (ποιος γνωρίζει ότι η δασμολογική κατάταξη των προϊόντων στηρίζεται στις γνώσεις των Χημικών;), αλλά και θα προσφέρονται και καλύτερες υπηρεσίες από τους Πιστοποιημένους Εκτελωνιστές. Άλλωστε οι Έμποροι Διεθνούς Εμπορίου θα πατούν πιο σταθερά στα πόδια τους για τις συναλλαγές τους.

Αυτό σημαίνει σε τελευταία ανάλυση προστασία του μεταποιητικού τομέα αλλά και καλύτερες τιμές για προϊόντα του εξωτερικού. Οι γνώσεις μάς περισσεύουν αλλά μας λείπει η καλή οργάνωση και η πληροφόρηση είναι μια αρχή της οργάνωσης.

Είναι ευκαιρία λοιπόν να συντονιστούν τα Ολοκληρωμένα πληροφοριακά  συστήματα για πληροφόρηση του επαγγελματία και γιατί όχι και του πολίτη. 

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου