Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Θέματα διαγωνισμού Εκτελωνιστών στον Πειραιά της 24/9/2016, Νομοθεσία Εκτελωνιστών Λύσεις Σχόλια (Μάθημα 4) 12 Νοεμβρίου 2016


Θέματα διαγωνισμού Εκτελωνιστών  στον Πειραιά της  24/9/2016, Νομοθεσία Εκτελωνιστών Λύσεις Σχόλια (Μάθημα 4) 12 Νοεμβρίου 2016




ΘΕΜΑ 1Ο ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΑΠΟΔΟΣΗ 4
Σύμφωνα με τον νόμο 718/77,, όπως ισχύει, κάθε πότε προκηρύσσεται διαγωνισμός για απόκτηση Πιστοποίησης Εκτελωνιστή, πότε δημοσιεύεται η σχετική προκήρυξη και ποια θέματα καθορίζονται με την σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών;

Απαντήσεις
-Σεπτέμβριο μήνα κάθε έτους
- η προκήρυξη δημοσιεύεται 60 ημέρες προ της διεξαγωγής του διαγωνισμού
-Εξεταστέα μαθήματα
• Τελωνειακή Νομοθεσία
• Δασμολογική Νομοθεσία και ΦΠΑ
• Νομοθεσία περί Εκτελωνιστών
Νομική βάση:
Άρθρο 1 - Τρόπος - Τόπος - Χρόνος και Όργανα διεξαγωγής διαγωνισμών
1. Οι διαγωνισμοί για την απόκτηση πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή διενεργούνται κάθε έτος, γραπτώς, ανά Τελωνειακή Περιφέρεια του άρθρου 5 του N. 718/1977 .
2. Αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των διαγωνισμών είναι οι συγκροτούμενες, σύμφωνα με το άρθρο 4 της παρούσας, Εξεταστικές Επιτροπές.
3. Χρόνος διεξαγωγής των ως άνω διαγωνισμών, ορίζεται ο μήνας Σεπτέμβριος κάθε έτους, επιφυλασσομένων των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 2 της παρούσας.
1. Οι διαγωνισμοί προκηρύσσονται από τους Προϊσταμένους των Τελωνειακών Περιφερειών του άρθρου 5 του N. 718/1977. Περίληψη της σχετικής προκήρυξης δημοσιεύεται τουλάχιστον εξήντα (60) ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 3, του παρόντος άρθρου.
……………………………………………………………..
1. Οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτώς στα παρακάτω μαθήματα:
• Τελωνειακή Νομοθεσία
• Δασμολογική Νομοθεσία και ΦΠΑ
• Νομοθεσία περί Εκτελωνιστών
Η εξεταστέα ύλη των ανωτέρω μαθημάτων ορίζεται ως ακολούθως
α΄) Τελωνειακή Νομοθεσία: Κοινοτικός Τελωνειακός Κώδικας [Καν (ΕΟΚ) 2913/92)], Κανονισμός Εφαρμογής αυτού [Καν (ΕΟΚ) 2454/93] και Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας (Ν. 2960/2001)], όπως ισχύουν.
β΄) Δασμολογική Νομοθεσία και ΦΠΑ: Γενικά περί δασμολογίου - Δασμολογική κατάταξη (Συνδυασμένη Ονοματολογία και Επεξηγηματικές Σημειώσεις αυτής). Δασμολογικές ποσοστώσεις. Ειδικός Προορισμός. Δεσμευτικές Δασμολογικές Πληροφορίες. Φόρος Προστιθέμενης Αξίας κατά την εισαγωγή και εξαγωγή. Συντελεστές ΦΠΑ.
γ΄) Νομοθεσία περί εκτελωνιστών: Ν. 718/1977 «Περί Εκτελωνιστών», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Μαθήματα εξετάσεων για πτυχία  Εκτελωνιστών (Απόσπασμα Τελωνειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.  Αριθ. Πρωτ. 803/10-6-2016). (Μετά την τροποποίηση που επήλθε μετά την 1η Μαΐου 2016, παραθέτουμε τη διόρθωση αν και δεν έχει νομοθετηθεί)
Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν γραπτώς στα εξής μαθήματα, όπως ορίζονται στην αριθμ. Δ19Γ 5046811 ΕΞ 2012/12-12-2012 ΑΥΟ
Α) Τελωνειακή Νομοθεσία.
-Ο καν. (ΕΕ) 952/2013 για τη θέσπιση του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα (ΕΝΤΚ).
-Ο κατ’ Εξουσιοδότηση Καν (ΕΕ) 2446/2015 για τη συμπλήρωση του Καν (ΕΕ) 952/2013 όσον αφορά λεπτομερείς κανόνες σχετικούς με ορισμένες από τις διατάξεις του Ενωσιακού Τελωνειακό Κώδικα (ΕνΤΚ),
-Ο  εκτελεστικός  (ΕΕ) 2447/2015 για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής ορισμένων διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 952/2013 για τη θέσπιση του Ενωσιακού Τελωνειακό Κώδικα (ΕνΤΚ)
-Ο κατ’ εξουσιοδότηση Καν. (ΕΕ) 341/2016 για τη συμπλήρωση του Κανονισμού (ΕΕ) 952/2013 όσον αφορά μεταβατικούς κανόνες για ορισμένες διατάξεις του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα (ΕνΤΚ) και
-Ο Εθνικός Τελωνειακό κώδικας (ΕΤΚ) (Ν. 2960/01) όπως έχει συμπληρωθεί.

β) Δασμολογική Νομοθεσία και ΦΠΑ: Γενικά περί δασμολογίου - Δασμολογική κατάταξη (Συνδυασμένη Ονοματολογία και Επεξηγηματικές Σημειώσεις αυτής). Δασμολογικές ποσοστώσεις. Ειδικός Προορισμός. Δεσμευτικές Δασμολογικές Πληροφορίες. Φόρος Προστιθέμενης Αξίας κατά την εισαγωγή και εξαγωγή. Συντελεστές ΦΠΑ.

γ) Νομοθεσία περί εκτελωνιστών : Ν. 718/77 " Περί Εκτελωνιστών", όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Σημείωση. Οι κανονισμοί που διέπουν τις σχετικές νομοθεσίες (Τελωνειακή και Δασμολογική), καθώς και οι Εγκύκλιοι που τους κοινοποίησαν είναι αναρτημένοι στο PORTAL του  ICISnet – Νομοθεσία- 1) Ελληνική Νομοθεσία – Εγκύκλιος και 2) Ευρωπαϊκή Νομοθεσία – Κανονισμός και Απόφαση

ΘΕΜΑ 2 ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΑΠΟΔΟΣΗ 4
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 718/77 «Περί Εκτελωνιστών», 'όπως ισχύει, ποιες είναι οι πειθαρχικές ποινές που δύνανται να επιβληθούν στους Εκτελωνιστές; Και με ποιο τρόπο εισπράττονται τα επιβαλλόμενα πρόστιμα;

Απάντηση
Άρθρον 16  Πειθαρχική εξουσία  (Νόμος 718/77 ΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ Όπως τροποποιήθηκε μέχρι Ν. 4093/2012)
4. Οι πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονται είναι: α)πρόστιμο μέχρι 50.000,00 ευρώ, β) προσωρινή ανάκληση της πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή για χρονικό διάστημα μέχρι τέσσερα (4) έτη και γ) οριστική ανάκληση της πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή.
10. Τα επιβαλλόμενα πρόστιμα βεβαιώνονται και εισπράττονται ως έσοδα του Δημοσίου κατά τον Κώδικα περί Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

ΘΕΜΑ 3 ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΑΠΟΔΟΣΗ 4
Σε ποιες περιπτώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 2 του Ν. 718/77, όπως ισχύει, ανακαλείται οριστικά η Πιστοποίηση Επάρκειας Εκτελωνιστή, που ως γνωστό έχει αντικαταστήσει τον όρο πτυχίο και τον όρο άδεια άσκησης επαγγέλματος Εκτελωνιστή;

Απάντηση
(άρθρου 17 παρ. 2 του Ν. 718/77)
2. Το πτυχίον και η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Εκτελωνιστού ανακαλούνται και αφαιρούνται οριστικώς:
α. δι' αμετάκλητον καταδίκην δι' αδικήματα προβλεπόμενα υπό του άρθρου 21 του παρόντος
β καταργείται
γ. δι' απώλειαν ή διαπίστωσιν μη υπάρξεως έστω και ενός εκ των προσόντων των απαιτουμένων, συμφώνως προς το άρθρον 7 του παρόντος, δια την απόκτησιν του πτυχίου και της αδείας ασκήσεως επαγγέλματος εκτελωνιστού.

1. Εκτελωνισταί, αμετακλήτως καταδικασθέντες ως αυτουργοί ή συνεργοί δια κλοπήν, υπεξαίρεσιν, απάτην, εκβίασιν, πλαστογραφίαν, λαθρεμπορίαν, κιβδηλείαν, παραχάραξιν, υπεξαγωγήν εγγράφου, δωροδοκίαν, απιστίαν, συκοφαντικήν δυσφήμισιν, τοκογλυφίαν, παραβίασιν των υπό της αρχής τεθειμένων σφραγίδων.
Παράβασιν των νόμων περί Εθνικού Νομίσματος, αρχαιοτήτων και ναρκωτικών ή δι' αδικήματα συνεπαγόμενα στέρησιν, έστω και προσωρινήν, των πολιτικών των δικαιωμάτων, αποκλείονται αυτοδικαίως της ασκήσεως του επαγγέλματός των, αφαιρουμένων οριστικώς, του τε πτυχίου και της αδείας ασκήσεως του επαγγέλματος αυτών.
2. Προς εφαρμογή των διατάξεων της προηγουμένης παραγράφου, οι εκτελωνιστές υποχρεούνται να υποβάλουν στην οικεία τους Τελωνειακή Περιφέρεια, εντός του μηνός Ιανουαρίου κάθε έτους υπεύθυνη δήλωση τουν.1599/1986 ότι δεν καταδικάσθηκαν, ούτε έχουν παραπεμφθεί στο ακροατήριο δικαστηρίου για αδικήματα της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου και ότι εξακολουθούν να συγκεντρώνουν όλα τα προσόντα που προβλέπονται από το άρθρο 7.[1]
3. Όσοι εκτελωνιστές δεν υποβάλλουν εντός της τασσόμενης προθεσμίας την υπεύθυνη δήλωση, με απόφαση στερούνται αυτοδικαίως και προσωρινώς το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του εκτελωνιστή μέχρι την προσκόμισή της αρμοδίως στην οικεία τους Τελωνειακή Περιφέρεια

Άρθρον 7 - Ν. 718/77  Προσόντα Διαγωνισμός για την απόκτηση πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνστή

1. Οι υποψήφιοι προς απόκτησιν πτυχίου εκτελωνιστού, ίνα μετάσχουν εις τον υπό του επομένου άρθρου προβλεπόμενον διαγωνισμόν απαιτείται:
α) Να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους  μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου(Ε.Ο.Χ.).
β. Να κέκτηνται τουλάχιστον απολυτήριον εξαταξίου Γυμνασίου ή Λυκείoυ ή ισοτίμου προς ταύτα σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
γ και δ καταργούνται.
ε. Να μην έχουν καταδικασθή, ουδέ να διώκονται, δι' αδίκημα τι εκ των υπό της παραγράφου 1 του άρθρου 21 του παρόντος προβλεπομένων, εν συνδυασμώ και με την παρ.8 του αυτού άρθρου.
στ. Να μην έχουν απολέση την ιδιότητα του εκτελωνιστού ή του ασκουμένου εκτελωνιστού συνέπεια της πειθαρχικής ποινής της οριστικής αφαιρέσεως ή ανακλήσεως της άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος ή του πτυχίου εκτελωνιστού, oυδέ να τελούν, υπό έκτισιν πειθαρχικής ποινής προσωρινής αφαιρέσεως τούτων.
ζ. Να μην τελούν υπό πτώχευσιν, δικαστικήν αντίληψιν ή απαγόρευσιν. Αι ως άνω προϋποθέσεις δέον να υφίστανται εις το πρόσωπον του υποψηφίου κατά την ημέραν ενάρξεως του διαγωνισμού.
Η συνδρομή των ανωτέρω υπό ε΄, στ΄ και ζ΄ προϋποθέσεων βεβαιώνεται με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8του ν. 1599/1986 του ενδιαφερομένου.»

ΘΕΜΑ 4Ο. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΑΠΟΔΟΣΗ 2
Από ποιόν δύναται να ανακληθεί η έγγραφος εντολή του δικαιούχου του εμπορεύματος:

Α. Από τον Εκτελωνιστή
Β. Από τον δικαιούχο του εμπορεύματος
Γ. Από οποιαδήποτε Τελωνειακή Αρχή

Απάντηση
Β. Από τον δικαιούχο του εμπορεύματος
Νομική βάση:
Όλα τα πρόσωπα φυσικά ή νομικά καθώς και οι ενώσεις προσώπων που ασκούν εκτελωνιστικές εργασίες κατά κύριο ή μη επάγγελμα, απαιτείται να έχουν εξουσιοδότηση από τον δικαιούχο των εμπορευμάτων.
Η εξουσιοδότηση μπορεί να είναι γενική, εφόσον ο δικαιούχος του εμπορεύματος αναθέτει στον αντιπρόσωπο γενικά την εκτέλεση των εκτελωνιστικών του εργασιών ή ειδική, εφόσον αναθέτει στον αντιπρόσωπο ειδική και συγκεκριμένη εκτελωνιστική εργασία.
Σε αυτή θα πρέπει να αναφέρεται ρητά εάν η σχέση της αντιπροσώπευσης είναι άμεση ή έμμεση. Επίσης, πρέπει να γίνεται βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος - εντολέα, καθώς και Δήλωση αποδοχής της εξουσιοδότησης από τον εξουσιοδοτούμενο αντιπρόσωπο.
Η διάρκεια ισχύος της μπορεί να είναι μέχρι πέντε έτη από την έκδοσή της, μετά τη λήξη της οποίας θα πρέπει να ζητείται η κατάθεση νέας, ακυρουμένης αυτοδίκαια της προηγούμενης, εφόσον πρόκειται για γενική εξουσιοδότηση.
Η «Εξουσιοδότηση-Εντολή» κατατίθεται στον Προϊστάμενο του Τελωνείου όπου πρόκειται να διενεργηθούν οι εκτελωνιστικές εργασίες και οποιαδήποτε τροποποίηση ή ανάκληση της πρέπει να γνωστοποιείται εγγράφως στην εν λόγω τελωνειακή αρχή. Στις περιπτώσεις που προκύπτει ανάγκη υποβολής της γενικής εξουσιοδότησης και σε άλλα τελωνεία, δεν θα υποβάλλεται νέα, αλλά θα εκδίδεται προς τούτο ακριβές αντίγραφο αυτής μόνο από το Τελωνείο στο οποίο έχει κατατεθεί αυτή, αρχικά.
Για διευκόλυνσή σας, επισυνάπτονται ενδεικτικά υποδείγματα «ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ- ΕΝΤΟΛΗ». Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής υποβολής τελωνειακών παραστατικών, απαιτείται ηλεκτρονική εξουσιοδότηση η οποία προϋποθέτει την πιστοποίηση τόσο του δικαιούχου του εμπορεύματος όσο και του αντιπροσώπου από το TAXIS NET. Η διαδικασία της εξουσιοδότησής, καθώς και η αποδοχή αυτής, γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας διαχείρισης εξουσιοδοτήσεων. Πέραν της ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης, πρέπει σε κάθε περίπτωση ο εξουσιοδοτών να κρατά στο αρχείο του και έντυπη εξουσιοδότηση ως επισυναπτόμενο έγγραφο του παραστατικού. Οι οδηγίες για την πιστοποίηση από το TAXIS NET καθώς και οι οδηγίες χρήσης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας εξουσιοδοτήσεων, παρέχονται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr).

Άρθρο 1 - Εκτελωνιστικές εργασίες –Τελωνειακός αντιπρόσωπος – Εξουσιοδότηση.( Ν. 7185/77, όπως ισχύει)

Κατά τις συναλλαγές του με τις τελωνειακές αρχές, ο τελωνειακός αντιπρόσωπος αναφέρει ότι ενεργεί στο όνομα του αντιπροσωπευόμενου και διευκρινίζει ρητώς κατά πόσον η αντιπροσώπευση είναι άμεση ή έμμεση. Το πρόσωπο που δεν δηλώνει ότι ενεργεί ως τελωνειακός αντιπρόσωπος ή που δηλώνει ότι ενεργεί ως τελωνειακός αντιπρόσωπος χωρίς να έχει σχετική έγγραφη εξουσιοδότηση, θεωρείται ότι ενεργεί στο δικό του όνομα και για ίδιο λογαριασμό.
3. Οι τελωνειακές Αρχές μπορούν να ζητήσουν από οποιοδήποτε πρόσωπο, το οποίο δηλώνει ότι ενεργεί ως τελωνειακός αντιπρόσωπος, να παρουσιάσει έγγραφη εξουσιοδότηση του προσώπου που αντιπροσωπεύει.

ΘΕΜΑ 5ο. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΑΠΟΔΟΣΗ 2
Σύμφωνα με τον Ν. 7185/77, όπως ισχύει, οι εκτελωνιστικές εργασίες είναι οι ενώπιων των Τελωνειακών Αρχών διατυπώσεις που αφορούν:

Α. Την εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων
Β. Τις διαδικασίες για την διακίνηση των υποκειμένων σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και Τέλους Ταξινόμησης κοινοτικών εμπορευμάτων και τις διαδικασίες για την καταβολή τούτων
Γ. Και τα δύο παραπάνω

Απάντηση:
Γ. Και τα δύο παραπάνω
Νομική βάση:

Άρθρο 1 - Εκτελωνιστικές εργασίες –Τελωνειακός αντιπρόσωπος – Εξουσιοδότηση. (Ν. 7185/77, όπως ισχύει)

1. Εκτελωνιστικές εργασίες είναι οι κατά τις κείμενες διατάξεις και κανονισμούς απαιτούμενες πάσης φύσεως διατυπώσεις ενώπιον των Τελωνειακών Αρχών προκειμένου για την εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων.
Στις εκτελωνιστικές εργασίες συμπεριλαμβάνονται και οι διαδικασίες για τη διακίνηση των υποκειμένων σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και Τέλους Ταξινόμησης κοινοτικών εμπορευμάτων, ως επίσης και οι διαδικασίες για την καταβολή του Ε.Φ.Κ. και του Τέλους Ταξινόμησης.

ΘΕΜΑ 6ο. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΑΠΟΔΟΣΗ 2
Η προσωρινή ανάκληση της «Πιστοποίησης Επάρκειας Εκτελωνιστή», που δύναται να επιβληθεί από το κατά το άρθρο 20 του Ν. 718/77 Πειθαρχικό Συμβούλιο Εκτελωνιστών σε βάρος Εκτελωνιστή ως πειθαρχική ποινή κατά ανώτατο όριο είναι:

Α. Ένα (1) έτος
Β. Δύο (2) έτη
Γ. Τέσσερα (4) έτη

Απάντηση:
Γ. Τέσσερα (4) έτη
Νομική βάση:

Άρθρον 16  Πειθαρχική εξουσία  (Ν. 718/77 όπως ισχύει)

4. Οι πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονται είναι: α)πρόστιμο μέχρι 50.000,00 ευρώ, β) προσωρινή ανάκληση της πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή για χρονικό διάστημα μέχρι τέσσερα (4) έτη και γ) οριστική ανάκληση της πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή.

Δεξιότητες και ικανότητες Εκτελωνιστή (Τελωνειακός αντιπρόσωπος) στα Τελωνεία των Ηνωμένων Πολιτειών (Μάθημα 4) 19 Φεβρουαρίου 2016

Επί τη ευκαιρία: Χωρίς σχόλια

Customs Brokers
Job Description
http://www.myplan.com/images/spacer_5x1.gifSummary Description
Prepare customs documentation and ensure that shipments meet all applicable laws to facilitate the import and export of goods. 

Determine and track duties and taxes payable and process payments on behalf of client. 

Sign documents under a power of attorney. 
Represent clients in meetings with customs officials and apply for duty refunds and tariff reclassifications. 
Coordinate transportation and storage of imported goods. 

Εκτελωνιστές
Περιγραφή απασχόλησης
Συνοπτική Περιγραφή
Ετοιμάζουν τα τελωνειακά έγγραφα και διασφαλίζουν ότι οι αποστολές πληρούν όλους τους ισχύοντες νόμους για να διευκολύνουν την εισαγωγή και την εξαγωγή των εμπορευμάτων.
Καθορίζουν και παρακολουθούν τους δασμούς και φόρους που καταβάλλονται και επεξεργάζονται διαδικασίες πληρωμής για λογαριασμό του πελάτη
Υπογράφουν έγγραφα στηριζόμενοι σε ένα πληρεξούσιο
Εκπροσωπούν τους πελάτες τους σε συναντήσεις με   τους τελωνειακούς υπαλλήλους και κάνουν αιτήσεις   για επιστροφές δασμών και για δασμολογικέςαμφισβητήσεις κλάσεων. 
Συντονίζουν τη μεταφορά και αποθήκευση των εισαγόμενων εμπορευμάτων.

Sample Job Titles = Τίτλοι που περιέχουν εκτελωνιστική απασχόληση
1.     Cargo Broker 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif2.         Customs Agent 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif3.         Customs Broker 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif4.         Customs Brokerage Agent 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif5.         Customs Compliance Analyst 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif6.         Customs Compliance Director 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif7.         Customs Compliance Manager 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif8.         Customs Consultant 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif9.         Customs Entry Writer 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif10.       Customs House Broker 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif11.       Export Manager 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif12.       Exporter 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif13.       Import Coordinator http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif
14.    Import Customer Service Manager 
15.       Import Export Manager 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif16.       Import Manager 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif17.       Import-Export Agent 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif18.       Import/Export Specialist 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif19.       Importer 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif20.       Importer Exporter 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif21.       International Trade Specialist 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif22.       Licensed Customs Broker 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif23.       Ocean Export Account Manager 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif24.       Ocean Import Representative 
http://www.myplan.com/images/spacer_1x1.gif25.       Trade Facilitator


Classify goods according to tariff coding system. 
 Prepare and process import and export documentation according to customs regulations, laws, or procedures. 
 Pay, or arrange for payment of, taxes and duties on shipments.

 Sign documents on behalf of clients, using powers of attorney. 
 Clear goods through customs and to their destinations for clients. 
 Calculate duty and tariff payments owed on shipments.

 Stay abreast of changes in import or export laws or regulations by reading current literature, attending meetings or conferences, or conferring with colleagues. 

 Request or compile necessary import documentation, such as customs invoices, certificates of origin, and cargo-control documents. 
 Advise customers on import and export restrictions, tariff systems, insurance requirements, quotas, or other customs-related matters. 
 Monitor or trace the location of goods.

 Confer with officials in various agencies to facilitate clearance of goods through customs and quarantine. 

 Post bonds for the products being imported or assist clients in obtaining bonds. 

 Quote duty and tax rates on goods to be imported, based on federal tariffs and excise taxes. 

 Obtain line releases for frequent shippers of low-risk commodities, high-volume entries, or multiple-container loads.
 Arrange for transportation, warehousing, or product distribution of imported or exported products. 
 Inform importers and exporters of steps to reduce duties and taxes. 

Contract with freight forwarders for destination services. 
 Maintain relationships with customs brokers in other ports to expedite clearing of cargo.

 Apply for tariff concessions or for duty drawbacks and other refunds.
 Provide advice on transportation options, types of carriers, or shipping routes. 
 Prepare papers for shippers to appeal duty charges.

 Suggest best methods of packaging or labeling products. 
 Insure cargo against loss, damage, or pilferage.
Κατάταξη των εμπορευμάτων σύμφωνα με το σύστημα κωδικοποίησης του δασμολογίου.
 Προετοιμασία και τεκμηρίωση των εγγράφων των εισαγωγών και των εξαγωγών σύμφωνα με τους τελωνειακούς κανονισμούς, τους νόμους, ή τις διαδικασίες.
 Πληρώνουν, ή μεριμνούν για την πληρωμή των φόρων και δασμών στις αποστολές.
 Υπογράφουν έγγραφα για λογαριασμό των πελατών, χρησιμοποιώντας πληρεξούσια.
 Ελευθερώνουν εμπορεύματα από τα τελωνεία όπως  και για προορισμούς για πελάτες.
 Υπολογίζουν τους δασμούς και τις δασμολογικές πληρωμές που οφείλονται στις αποστολές.
 Είναι ενήμεροι για τις αλλαγές στους νόμους ή   κανονισμούς εισαγωγής ή εξαγωγής διαβάζοντας την τρέχουσα νομοθεσία, με συμμετοχή σε συνεδριάσεις ή συνέδρια, ή σε διαβουλεύσεις μαζί με συναδέλφους.
 Ζητούν ή συγκεντρώνουν τα απαραίτητα φορτωτικά έγγραφα εισαγωγής, όπως τελωνειακά τιμολόγια, πιστοποιητικά καταγωγής και τα έγγραφα συσκευασίας του φορτίου.
 Συμβουλεύουν τους πελάτες για τους περιορισμούς στην εισαγωγή και την εξαγωγή, το σύστημα των δασμολογίων, τις απαιτήσεις ασφάλισης, τις ποσοστώσεις, ή άλλα σχετικά τελωνειακά θέματα.
 Παρακολουθούν ή ιχνηλατούν τη θέση των εμπορευμάτων.
 Διαβουλεύονται με τους υπαλλήλους σε διάφορους υπηρεσίες για τη διευκόλυνση εκτελωνισμού των εμπορευμάτων από το τελωνείο και την αποταμίευση.
 Εκδίδουν τίτλους προϊόντων σε καθεστώς υποκειμένων σε δασμούς που εισάγονται ή βοηθούν τους πελάτες να αποκτήσουν τους τίτλους.
 Υπολογίζουν τους συντελεστές των δασμών και φόρων για τα εμπορεύματα που πρόκειται να εισαχθούν, με βάση το ομοσπονδιακό δασμολόγιο και ειδικούς έμμεσους φόρους.
 Εξασφαλίζουν γραμμή απελευθέρωσης από τα   τελωνεία για φορτωτές με συχνότητα εμπορευμάτων χαμηλού κινδύνου, μεγάλου όγκου εισαγωγές , ή φορτία εμπορευματοκιβωτίων με πολλούς παραλήπτες.
 Μεριμνούν για τη μεταφορά, αποθήκευση ή διανομή των εισαγόμενων ή εξαγόμενων προϊόντων.
 Ενημερώνουν τους εισαγωγείς και εξαγωγείς τρόπους για τη μείωση των δασμών και φόρων.
 Συμβάλλονται με διαμεταφορείς για τις υπηρεσίες ναύλου σε προορισμό.
 Διατηρούν σχέσεις με Εκτελωνιστές σε άλλα λιμάνια για να επισπεύδουν τον τελωνισμό του φορτίου.
 Αιτούνται δασμολογικές παραχωρήσεις ή επιστροφή δασμών ή άλλες επιστροφές.
 Παρέχουν συμβουλές σχετικά με τις επιλογές μεταφοράς, ο τύπος των μεταφορέων, ή των ναυτιλιακών γραμμών
 Ετοιμάζουν τα έγγραφα για τους αποστολείς - φορτωτές να ασκήσουν αμφισβήτηση χρεώσεων δασμού.
 Προτείνουν καλύτερες μεθόδους συσκευασίας ή κατάλληλες επιγραφές των προϊόντων.
 Ασφαλίζουν το φορτίο για απώλεια, ζημιά, ή μικροκλοπή.


Job Requirements
Experience: Previous work-related skill, knowledge, or experience is required for these occupations. For example, an electrician must have completed three or four years of apprenticeship or several years of vocational training, and often must have passed a licensing exam, in order to perform the job. http://www.myplan.com/images/spacer_5x1.gif

Education: Most occupations in this zone require training in vocational schools, related on-the-job experience, or an associate's degree. Some may require a bachelor's degree.


http://www.myplan.com/images/spacer_5x1.gifTraining: Employees in these occupations usually need one or two years of training involving both on-the-job experience and informal training with experienced workers.
Απαιτήσεις επαγγέλματος
Εμπειρία: Προηγούμενη εργασία που σχετίζεται με την δεξιότητατη γνώση ή την εμπειρία που απαιτείται για αυτά τα επαγγέλματαΓια παράδειγμαένας ηλεκτρολόγος πρέπει να έχει συμπληρώσειτρία ή τέσσερα χρόνια μαθητείας ή περισσότερα χρόνια επαγγελματικής εκπαίδευσηςκαι συχνά πρέπει να έχει επιτύχει σε εξετάσεις αδειοδότησηςπροκειμένου να εκτελέσει την εργασία
Εκπαίδευση: Οι περισσότερες απασχολήσεις στη κατηγορία αυτή απαιτούν παρακολούθησησε σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσηςσε μαθητεία στη δουλειά, ή πτυχίο ενός συγγενούς κλάδουΜερικοί μπορούν να απαιτούν πανεπιστημιακό πτυχίο.
 Εκπαίδευση: Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα επαγγέλματα χρειάζονται ένα ή δύο χρόνια άσκησης που προέρχονται τόσο από πείρα στη δουλειά όσο και σε άτυπη εκπαίδευση με έμπειρους εργαζόμενους


Top 5 Skills
Reading Comprehension — Understanding written sentences and paragraphs in work related documents. 
http://www.myplan.com/images/spacer_5x1.gifActive Listening — Giving full attention to what other people are saying, taking time to understand the points being made, asking questions as appropriate, and not interrupting at   inappropriate times. 

http://www.myplan.com/images/spacer_5x1.gifComplex Problem Solving — Identifying complex problems and reviewing related information to develop and evaluate options and implement solutions. 
http://www.myplan.com/images/spacer_5x1.gifSpeaking — Talking to others to convey information effectively. 

http://www.myplan.com/images/spacer_5x1.gifCritical Thinking — Using logic and reasoning to identify the strengths and weaknesses of alternative solutions, conclusions or approaches to problems.
5 Κορυφαίες Δεξιότητες
Αντίληψη γραπτού λόγου - Κατανόησηγραπτών προτάσεων και παραγράφων σε έγγραφα που σχετίζονται με την εργασία.
 Κατανόηση Ακρόασης - Δίνοντας πλήρηπροσοχή στο τι λένε οι άλλοι άνθρωποι, σε εφικτό χρόνο για να κατανοήσουν τα σημεία που παρουσιάζονται, κάνοντας ερωτήσεις ανάλογα με την περίπτωσηκαι χωρίς διακοπήσε ακατάλληλες στιγμές.
 Επίλυση σύνθετων προβλημάτων  Εντοπίζοντας τα σύνθετα προβλήματα και αναθεωρώντας τις σχετικές πληροφορίες για να αναπτύξουν και να αξιολογήσουν επιλογές και να εφαρμόσουν λύσεις.
 Ομιλούν  Συζητούν με άλλους ώστε να μεταδίδουν πληροφορίες αποτελεσματικά.
 Κριτική Σκέψη - Χρησιμοποιώντας τη λογικήκαι το σκεπτικό για να προσδιορίσουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία των εναλλακτικών λύσεωνσυμπερασμάτων ή προσεγγίσεων σε προβλήματα.


Top 5 Abilities
Written Comprehension — The ability to read and understand information and ideas presented in writing. 
http://www.myplan.com/images/spacer_5x1.gifOral Comprehension — The ability to listen to and understand information and ideas presented through spoken words and sentences. 
http://www.myplan.com/images/spacer_5x1.gifOral Expression — The ability to communicate information and ideas in speaking so others will understand. 
http://www.myplan.com/images/spacer_5x1.gifWritten Expression — The ability to communicate information and ideas in writing so others will understand. 
http://www.myplan.com/images/spacer_5x1.gifDeductive Reasoning — The ability to apply general rules to specific problems to produce answers that make sense
5 Κορυφαίες Ικανότητες
Γραπτή Κατανόηση - Η ικανότητα να διαβάζουν και να κατανοούν τις πληροφορίες και τις ιδέες που παρουσιάζονται γραπτώς.
 Προφορική Κατανόηση - Η ικανότητα να ακούν και να κατανοούν τις ενημερώσεις και τις ιδέες που παρουσιάζονται μέσα από προφορικές λέξεις και φράσεις.
 Προφορική Έκφραση - Η δυνατότητα μετάδοσης πληροφοριών και ιδεών στην ομιλία έτσι ώστε οι άλλοι θα καταλαβαίνουν.
 Γραπτή Έκφραση - Η ικανότητα να επικοινωνούν με πληροφορίες και ιδέες γραπτώς έτσι ώστε οι άλλοι θα καταλαβαίνουν.
 Επαγωγικός συλλογισμός - Η ικανότητα να εφαρμόσει τους γενικούς κανόνες σε συγκεκριμένα προβλήματα για να παραχθούν οι απαντήσεις που έχουν νόημα



Πηγή: http://www.myplan.com/careers/customs-brokers/salary-13-1199.03.html



Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε



Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος






[1] Νόμος 4093/2012 (ΦΕΚ 222Α/12-11-2012) . Η παρ. 2 του άρθρου 21 του ν. 718/1977 αντικαθίσταται ως εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου