Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Ιστορία της τελωνειακής ένωσης της (ΕΕ) Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μάθημα 1)15 Ιουλίου 2019



Ιστορία της τελωνειακής ένωσης της (ΕΕ) Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μάθημα 1)15 Ιουλίου 2019


Ιστορία της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ



Ιούλιος 1968
Όλοι οι τελωνειακοί δασμοί και περιορισμοί καταργούνται μεταξύ των έξι χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας - ΕΟΚ. Ένα κοινό δασμολόγιο αντικαθιστά τους εθνικούς δασμούς για προϊόντα από τον υπόλοιπο κόσμο. Το εμπόριο μεταξύ των χωρών πολλαπλασιάζεται. Οι επενδύσεις και η οικονομική ανάπτυξη αυξάνονται.

1987
Το ενιαίο διοικητικό έγγραφο αντικαθιστά εκατοντάδες έντυπα εθνικής τελωνειακής διασάφησης. Ταυτόχρονα, δημιουργείται το σύστημα κοινής διαμετακόμισης.
Αυτά τα δύο στοιχεία ανοίγουν το δρόμο για τυποποιημένες διαδικασίες στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.

1992
Η ΕΕ υιοθετεί τον κοινοτικό τελωνειακό κώδικα. Συγκεντρώνει για πρώτη φορά σε έναν κώδικα τις διατάξεις της τελωνειακής νομοθεσίας που προηγουμένως περιλαμβάνονταν σε μεγάλο αριθμό κοινοτικών κανονισμών και οδηγιών - έργο θεμελιώδους σημασίας για την εσωτερική αγορά και πρωταρχική απλούστευση για τους εμπόρους και τα τελωνεία.

1993
Η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων είναι πλέον πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν πλέον τελωνειακές διατυπώσεις στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ. Δεν υπάρχουν πλέον μακρές ουρές εμπορικών οχημάτων για να δηλωθούν και / ή να ελεγχθούν εμπορεύματα σε σημεία διέλευσης των συνόρων. Για πρώτη φορά, η ενιαία τελωνειακή νομοθεσία καθίσταται άμεσα εφαρμοστέα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

1994
Εγκαινιάζεται ολοκληρωμένο Δασμολόγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ψηφιακή μορφή (TARIC) με καθημερινές μεταδόσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ. Αντικαθιστά την πρώτη βάση δεδομένων TARIC με εβδομαδιαίες μεταδόσεις από το 1987.

1996
Τελωνειακή Ένωση ΕΕ-Τουρκίας τίθεται σε ισχύ.

2003
Το νέο μηχανογραφημένο σύστημα διαμετακόμισης τίθεται σε λειτουργία. Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό τελωνειακό σύστημα που χρησιμοποίησε ηλεκτρονική δήλωση και επεξεργασία.

2004
10 νέες χώρες προσχωρούν στην ΕΕ και στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ. Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επέκταση της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ στην ιστορία της.

2005
Η ΕΕ εγκαινιάζει το σύστημα διαχείρισης των τελωνειακών κινδύνων που συνδέει περισσότερα από 800 τελωνεία και παρέχει μια ψηφιακή πλατφόρμα για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους κινδύνους και τις παρατυπίες. Η ΕΕ αντιμετωπίζει την τελωνειακή ασφάλεια της ΕΕ μέσω νομοθεσίας που προβλέπει εκ των προτέρων πληροφορίες σχετικά με το φορτίο, ελέγχους βάσει κινδύνου και μέτρα που αποσκοπούν στην ασφάλεια από την αλυσίδα εφοδιασμού από άκρο σε άκρο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τεχνολογίας.

2008
Η ΕΕ εισάγει το καθεστώς του εξουσιοδοτημένου οικονομικού φορέα. Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα ποιότητας που αναφέρει ότι ο ρόλος μιας εταιρείας στη διεθνή αλυσίδα εφοδιασμού είναι ασφαλής και ότι οι τελωνειακοί έλεγχοι και διαδικασίες είναι αποτελεσματικοί και συμμορφούμενοι.
Είναι εθελοντική και παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε ορισμένες απλουστευμένες τελωνειακές διαδικασίες και σε ορισμένες περιπτώσεις το δικαίωμα «ταχείας αποστολής» μέσω ορισμένων τελωνειακών διαδικασιών και διαδικασιών ασφάλειας και ασφάλειας.

2011      
Οι τελωνειακές υπηρεσίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της ασφάλειας στην ΕΕ. Τα κοινά κριτήρια κινδύνου για την ασφάλεια και την ασφάλεια αρχίζουν να ισχύουν για όλα τα εμπορεύματα που διασχίζουν τα σύνορα της ΕΕ, πράγμα που εξασφαλίζει την ίση προστασία των πολιτών και των κρατών μελών της ΕΕ.

2016
Ο τελωνειακός κώδικας της Ένωσης τίθεται σε ισχύ. Εκσυγχρονίζει και εξορθολογίζει περαιτέρω τις τελωνειακές διαδικασίες μέσω περαιτέρω εναρμόνισης της νομοθεσίας που ισχύει σε ολόκληρη την ΕΕ. Εισάγει επίσης ορισμένα συστήματα πληροφορικής για την υποστήριξη της εναρμονισμένης εφαρμογής των τελωνειακών κανόνων και για τη μείωση του διοικητικού φόρτου για το νόμιμο εμπόριο Η πλήρης εφαρμογή των συστημάτων ΤΠ προβλέπεται με βήματα, ενώ η πλειονότητα των συστημάτων είναι διαθέσιμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και μερικά ακόμη συστήματα που αναβαθμίζονται ή αναπτύσσονται κατά την περίοδο έως το 2025.

2018
Η τελωνειακή ένωση της ΕΕ γιορτάζει 50 χρόνια από την ίδρυσή της το 1968.
Έχει επεκταθεί εκείνη την περίοδο από τις αρχικές έξι χώρες μέλη της και αποτελείται από 28 μέλη το 2018.
Αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη εμπορική ομάδα σε παγκόσμια κλίμακα, οπότε η Τελωνειακή Ένωση της ΕΕ είναι βαρέων βαρών στο διεθνές εμπόριο. Συνεπώς, η διαπραγματευτική θέση της υπερβαίνει τη θέση κάθε κράτους μέλους που ενεργεί μ


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ στα ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Σύνταξη Αίτησης για Απόφαση
σε ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
με το Μεγαλύτερο Αρχείο στην Ελλάδα
E-Mail = ggioggaras@Gmail.comΗ

Δείτε σχετικές  με το θέμα Αναρτήσεις στις

Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ζητάμε
ΕΝΤΥΠΑ ΔΙΑΣΑΦΗΣΕΩΝ
Από το 1830 μέχρι σήμερα

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτερο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Σύμφωνα με τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα

Βιβλιοθήκη
Τελωνείων, Εξωτερικού Εμπορίου, Διεθνούς Εμπορίου
Βιβλία με τίτλους και περιεχόμενα
Blogs = ektelonistivivlia.blogspot.com



όνη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου