Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2019. Τα τμήματα που ενδιαφέρουν τα Τελωνεία και τους Εκτελωνιστές. (Μάθημα 1) 29 Ιουλίου 2019



Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2019. Τα τμήματα που ενδιαφέρουν τα Τελωνεία και τους Εκτελωνιστές. (Μάθημα 1) 29 Ιουλίου 2019


ΜΕΠ.11 Υλοποίηση Πλαισίου MASP στις τελωνειακές διαδικασίες (Έργο)
Αντικείμενο της παρέμβασης είναι η υλοποίηση του πολυετή στρατηγικού σχεδιασμού MASP (Multi Annual Strategic Plan) για το Ηλεκτρονικό Τελωνείο της ΕΕ και την εφαρμογή του νέου Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα με βάση την απόφαση 578/2016 από όλα τα Κράτη - Μέλη. Αποτελείται από μία σειρά δράσεων πληροφορικής με στόχο την υλοποίηση τελωνειακών διαδικασιών «χωρίς χαρτί» σε καθαρά ηλεκτρονικό περιβάλλον. Το MASP ορίζει τους στρατηγικούς στόχους, τις επιμέρους δράσεις και τα χρονοδιαγράμματα, ενώ συντονίζει τις δράσεις Πληροφορικής των κρατών μελών σε σχέση με τη διαλειτουργικότητα μεταξύ τους όπως αυτή περιγράφεται στο e-Europe και ειδικότερα στο e-Government πλαίσιο συνεργασίας.
Το έργο συμβάλει στη στρατηγική του ΕΠ για την αναβάθμιση των πληροφοριακών υποδομών της Δημόσιας Διοίκησης για την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των τελωνειακών διατυπώσεων σε ελάχιστο χρόνο με ταυτόχρονη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.
Η παρέμβαση θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014 – 2020 με συνολικό προϋπολογισμό 4.861.792,00 €. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης του έργου στο συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, ενώ εντός του 2019 θα γίνει η δημοπράτησή του.


ΜΕΠ.4 Εκσυγχρονισμός των τελωνειακών υπηρεσιών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου
Αντικείμενο της παρέμβασης είναι αφενός η προμήθεια και εγκατάσταση μέσων δίωξης για την τελωνειακή υπηρεσία προκειμένου να αντιμετωπισθεί το λαθρεμπόριο και το παρεμπόριο και αφετέρου ο εκσυγχρονισμός των τελωνειακών υπηρεσιών. Η παρέμβαση χρηματοδοτείται από το ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014 – 2020 με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 48.019.650,50 € και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο 8 υποέργων τα οποία είναι τα εξής:
Προμήθεια και εγκατάσταση 41 σταθερών ακτινοσκοπικών συσκευών ελέγχου αντικειμένων (Χ/RAYS) με αυτόματο σύστημα εντοπισμού υπόπτων αντικειμένων, π/υ 2.412.205,48 €.
Προμήθεια και εγκατάσταση 20 εύκαμπτων ενδοσκοπίων οπτικών ινών, π/υ 372.000,00 €.
Προμήθεια και εγκατάσταση 5 συστημάτων ζύγισης φορτηγών (γεφυροπλάστιγγες), π/υ 204.600,00 €.
Προμήθεια και εγκατάσταση 6 συστημάτων αυτόματης καταγραφής οχημάτων, π/υ 818.400,00 €.
Προμήθεια και εγκατάσταση 8 Συστημάτων X-RAY ανίχνευσης έμφορτων φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων (αυτοκινούμενα), π/υ 25.203.248,00 €.
Προμήθεια και εγκατάσταση 2 συστημάτων τύπου gantry ελέγχου έμφορτων φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ, π/υ 8.779.200,00 €.
Προμήθεια και εγκατάσταση 2 σταθερών συστημάτων ελέγχου εμπορευματικών συρμών με ακτίνες X, π/υ 9.424.000,00 €.
Προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 laptops και 502 tablets για την υποστήριξη των Κινητών Ομάδων Δίωξης (ΚΟΕ) του λαθρεμπορίου, π/υ 805.997,02 €.
Για την πλειοψηφία των υποέργων έχουν ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονται οι τεχνικές προδιαγραφές του απαιτούμενου εξοπλισμού και εντός των ετών 2019-2020 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών δημοπράτησης.__
Προσδοκόμενο νομοθετικά περιβάλλονΤελωνειακά Θέματα: Ο Ενωσιακός Τελωνειακός Κώδικας από τη θέση σε ισχύ του από την 1η Μαΐου 2016 επιφέρει σταδιακά σημαντικές αλλαγές στον τομέα της διευκόλυνσης και απλοποίησης των τελωνειακών διαδικασιών με θετικές επιπτώσεις στο εμπόριο και στην επιχειρηματικότητα.
Μία από τις βασικές αλλαγές είναι η καθιέρωση ευρείας χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (περιβάλλον χωρίς χαρτί), η οποία προϋποθέτει την ανάπτυξη νέων ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων. Ως εκ τούτου, παρά τη θέση σε ισχύ της νομοθετικής δέσμης του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα από την 1/5/2016, υφίσταται σειρά διατάξεων, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν με την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας των νέων ή αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών συστημάτων.
Η σταδιακή ανάπτυξη και υλοποίηση των έργων του ηλεκτρονικού τελωνείου, όπως αυτά περιλαμβάνονται στον Πολυετή Στρατηγικό Σχεδιασμό (Multi-Annual Strategic Plan) και το Πρόγραμμα Εργασιών (Work Programme) της Ένωσης, βασίζεται στα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης που αποφασίζονται σε ενωσιακό επίπεδο.
Στο πλαίσιο, επίσης, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας καθώς και της διευκόλυνσης των οικονομικών φορέων που δραστηριοποιούνται εντός των Ελευθέρων Ζωνών της χώρας καθιερώνεται πλέον η εκτέλεση των τελωνειακών εργασιών ηλεκτρονικά.
Με γνώμονα την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, η υλοποίηση του μητρώου του ενωσιακού συστήματος ιχνηλασιμότητας καπνικών προϊόντων, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του 2019, ενδέχεται να επηρεάσει την υλοποίηση του κεντρικού ηλεκτρονικού μητρώου όλων των εμπλεκομένων στην Εφοδιαστική Αλυσίδα Καπνού & Βιομηχανοποιημένων Καπνών (ΕΚΜΕΑ) σε εθνικό επίπεδο στην κατεύθυνση της απλούστευσης της διαδικασίας και διευκόλυνσης του επιχειρείν. Επιπλέον, στο πλαίσιο μετάβασης σε ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό τελωνειακό περιβάλλον επιδιώκεται η διευκόλυνση των οικονομικών φορέων μέσω της πλήρους ηλεκτρονικοποίησης της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης του ΕΦΚ, του ΦΠΑ και του τέλους ταξινόμησης.


Προσδοκόμενο νομοθετικό περιβάλλον
-στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ):
1) Εξετάζεται η εφαρμογή του γενικευμένου μηχανισμού αντιστροφής επιβάρυνσης (ΓΜΑΕ) που μετακυλύει την ευθύνη της αναφοράς της συναλλαγής και απόδοσης φόρου από τον πωλητή στον αγοραστή, με στόχο να μειωθεί η απάτη στον τομέα του ΦΠΑ σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα για την καταπολέμησή της (π.χ. αφανές εμπόριο ή αλυσιδωτή απάτη). Επηρεάζει την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, καθώς και τη διευκόλυνση του επιχειρείν (στρατηγικοί στόχοι 1,2,3).
2) Η ενσωμάτωση της Οδηγίας 2016/1065 για την αντιμετώπιση από πλευράς ΦΠΑ των συναλλαγών που σχετίζονται με κουπόνια θα επηρεάσει, επίσης, τους στρατηγικούς στόχους 1,2,3.
3) Οι πρόσφατες αλλαγές του αρ. 27 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000) σχετικά με τον ορισμό της ανοιχτής θάλασσας και του ν.4256/14 για το μητρώο πλοίων και μικρών σκαφών, θα επηρεάσει, επίσης, τους στρατηγικούς στόχους 1,2,3.
4) Εκκρεμεί η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) επί της συμφωνίας αποχώρησης από την ΕΕ. Σε περίπτωση μη εύτακτης αποχώρησης, από τις 30.03.2019, το ΗΒ θα αποτελεί τρίτη χώρα για τα κ-μ της ΕΕ και, επομένως, από πλευράς ΦΠΑ θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές τόσο στις διατάξεις του Κώδικα ΦΠΑ όσο και σε σχετικές αποφάσεις/εγκυκλίους, όπου αυτό χρειάζεται Αντίστοιχες προσαρμογές θα είναι επιβεβλημένες και όσον αφορά τα πληροφοριακά συστήματα (VIES/MOSS, κλπ.)





ΣΤΟΧΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ, ΕΛΥΤ, ΚΟΕ


Α/Α

Στόχοι
Αρμόδια
Υπηρεσία

Αρμόδιο τμήμα
Βαθμός
Προτεραιότητας

ΣΠ.1.2.013

Εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από
Τελωνειακές Υπηρεσίες 13,681 δισ. .

Τελωνεία, ΔΔΔΥ

Όλα τα Τμήματα

***

ΣΠ.1.2.016
Εισπράξεις έναντι των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών από Τελωνειακές Υπηρεσίες, τουλάχιστον 30 εκατ. .

Τελωνεία, ΔΔΔΥ
Τελωνεία/Τμήμα Δικαστικού, ΔΔΔΥ/ Τμήμα Α

***

ΣΜ.1.2.017
Ολοκλήρωση της καταχώρησης των εισπρακτέων απαιτήσεων στο Υποσύστημα Υποθέσεων του ICISnet και συμφωνία αυτών με το χειρόγραφο βιβλίο εισπρακτέων απαιτήσεων και το βιβλίο οφειλετών για το σύνολο των υποθέσεων, μέχρι 31/12/2019.

Τελωνεία

Τμήμα Δικαστικού

***

ΣΠ.1.2.019
Ποσοστό οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της Τελωνειακής Διοίκησης, 60% (αφορά οφειλέτες για τους οποίους η Τελωνειακή Διοίκηση δύναται να λάβει μέτρα).

Τελωνεία

Τμήμα Δικαστικού

***

ΣΠ.1.2.021
Χαρακτηρισμός 15,6 εκατ. εκ των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Τελωνειακής Διοίκησης, ως ανεπίδεκτων είσπραξης.

Τελωνεία

Τμήμα Δικαστικού

***

ΣΠ.1.2.031

Εισπράξεις προ επιστροφών 1,3 εκατ. από την εκποίηση και τη διαχείριση δημόσιου υλικού.

Τελωνεία
Τελωνεία Α Εισαγωγών- Εξαγωγών Θεσσαλονίκης, Λάρισας
& Πατρών /Τμήμα Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού

**

ΣΠ.2.2.080
Διενέργεια 11.000 εκ των υστέρων ελέγχων εγγράφων στα τελωνεία, των παραστατικών εισαγωγών και εξαγωγών που δρομολογούνται «κατά δήλωση», κατόπιν κεντρικής ή τοπικής ανάλυσης κινδύνου.

Τελωνεία

Τμήματα Διαδικασιών, ΕΦΚ και λοιπών Φορολογιών, εκ των Υστέρων Ελέγχων

***

ΣΠ.2.2.081
Διαπίστωση τουλάχιστον 1.100 παραβάσεων στους διενεργούμενους εκ των υστέρων ελέγχους εγγράφων στα τελωνεία, των παραστατικών εισαγωγών και εξαγωγών που δρομολογούνται «κατά

Τελωνεία

Τμήματα Διαδικασιών, ΕΦΚ και λοιπών Φορολογιών, Εκ των Υστέρων ελέγχων

***



δήλωση», κατόπιν κεντρικής ή τοπικής

15 Εκτός των ελέγχων δίωξης καπνικών ΣΠ.2.2.089, καυσίμων & ενεργειακών ΣΠ.2.2.091, αλκοολούχων ΣΠ.2.2.093, παραποιημένων
ΣΠ.2.2.095, ρευστών διαθεσίμων ΣΠ.2.2.097 και αυτών που διενεργούν οι ΚΟΕ ΣΠ.2.2.101.



Δίωξης Λαθρεμπορίου,
Ελέγχου Διελεύσεων

ΣΠ.2.2.104

Διενέργεια τουλάχιστον 850 εκ των υστέρων τελωνειακών ελέγχων από τις ΕΛΥΤ.

ΕΛΥΤ Αττικής & Θεσσαλονίκης
ΕΛΥΤ Αττικής & Θεσσαλονίκης/ Τμήματα Διοικητικής και Νομικής Υποστήριξης, Ανάλυσης κινδύνου, Αξιολόγησης Διαδικασιών & λοιπών Ειδικών Ελέγχων, Εκ των Υστέρων Ελέγχων

***

ΣΠ.2.2.105

Διαπίστωση τουλάχιστον 320 παραβάσεων στους εκ των υστέρων τελωνειακούς ελέγχους από τις ΕΛΥΤ.

ΕΛΥΤ Αττικής & Θεσσαλονίκης
ΕΛΥΤ Αττικής & Θεσσαλονίκης/ Τμήματα Διοικητικής και Νομικής Υποστήριξης, Ανάλυσης κινδύνου, Αξιολόγησης Διαδικασιών & λοιπών Ειδικών Ελέγχων, Εκ των Υστέρων ελέγχων

***

ΣΜ.2.2.106
Διενέργεια τουλάχιστον 140 ελέγχων από τα αντιλαθρεμπορικά σκάφη της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

ΕΛΥΤ Αττικής

Αυτοτελές Τμήμα Η - Θαλασσίων Ελέγχων

***

ΣΠ.2.2.107
Διαπίστωση τουλάχιστον 56 παραβάσεων στους ελέγχους από τα αντιλαθρεμπορικά σκάφη της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

ΕΛΥΤ Αττικής

Αυτοτελές Τμήμα Η - Θαλασσίων Ελέγχων

***

Μ.2.2.108
Σύνταξη ετήσιας έκθεσης παρακολούθησης της πορείας αιτημάτων αμοιβαίας διοικητικής συνδρομής του προηγούμενου  έτους και υποβολή της στη ΔΔΘΕΚΑ, μέχρι
31/12/2019.

ΕΛΥΤ Αττικής

Τμήμα  Αμοιβαίας
Διοικητικής Συνδρομής

**

ΣΠ.2.2.109

Διενέργεια τουλάχιστον 15 επιχειρήσεων σε θαλαμηγούς, στο πλαίσιο της καταπολέμησης νοθείας - λαθρεμπορίας  ναυτιλιακών καυσίμων, από μικτά κλιμάκια ΓΧΚ - ΕΛΥΤ - Γεν. Διεύθυνση Τελωνείων & ΕΦΚ και αξιολόγηση αποτελεσμάτων αυτών.

ΧΥ Πειραιά, ΧΥ Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΛΥΤ Αττικής, ΕΛΥΤ Θεσσαλονίκης
ΧΥ Πειραιά/Τμήμα Γ, ΧΥ Κεντρικής Μακεδονίας/Τμήμα Γ, ΕΛΥΤ Αττικής/Αυτοτελές Τμήμα Θαλασσίων Ελέγχων, ΕΛΥΤ Θεσσαλονίκης/Τμήματα Εκ των Υστέρων Ελέγχου

**

ΣΠ.2.2.110
Διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις ή πρατήρια καυσίμων στο 100% των αναλυθέντων σταδιακά έως 30/09/2019 μη κανονικών δειγμάτων πετρελαίου κίνησης, λόγω χαμηλού σημείου ανάφλεξης από μικτά κλιμάκια ΓΧΚ - ΓΔΤ & ΕΦΚ.

Τελωνεία & ΧΥ
ΧΥ & Τελωνεία/ Τμήματα Διαδικασιών, ΕΦΚ και λοιπών Φορολογιών, Εκ των υστέρων Ελέγχων, Δίωξης Λαθρεμπορίου (με ή χωρίς Γρ. ΚΟΕ)

**

ΣΠ.2.2.111

Κατάσχεση τουλάχιστον 350.000.000
τεμαχίων τσιγάρων.

Τελωνεία & ΕΛΥΤ
Τελωνεία/Τμήματα Διαδικασιών, ΕΦΚ και Λοιπών Φορολογιών, Εκ των Υστέρων Ελέγχων, Δίωξης Λαθρεμπορίου (με ή χωρίς Γρ. ΚΟΕ), Ελέγχου Διελεύσεων, Ελέγχου Ταξιδιωτών, ΕΛΥΤ Αττικής & Θεσσαλονίκης/ Τμήματα Εκ των Υστέρων Ελέγχου

***

ΣΠ.2.2.112

Κατάσχεση τουλάχιστον 150.000 λίτρων υγρών καυσίμων και λοιπών ενεργειακών προϊόντων.

Τελωνεία & ΕΛΥΤ
Τελωνεία/Τμήματα Διαδικασιών, ΕΦΚ και Λοιπών Φορολογιών, Εκ των Υστέρων Ελέγχων, Δίωξης Λαθρεμπορίου (με ή χωρίς Γρ. ΚΟΕ), Ελέγχου Διελεύσεων, Ελέγχου Ταξιδιωτών, ΕΛΥΤ Αττικής &

***


Θεσσαλονίκης/ Τμήματα
Εκ των Υστέρων Ελέγχου

ΣΠ.2.2.113

Κατάσχεση τουλάχιστον 1.350.000
τεμαχίων παραποιημένων  προϊόντων.

Τελωνεία & ΕΛΥΤ
Τελωνεία/Τμήματα Διαδικασιών, ΕΦΚ και Λοιπών Φορολογιών, Εκ των Υστέρων Ελέγχων, Δίωξης Λαθρεμπορίου (με ή χωρίς Γρ. ΚΟΕ), Ελέγχου Διελεύσεων, Ελέγχου Ταξιδιωτών, ΕΛΥΤ Αττικής & Θεσσαλονίκης/ Τμήματα Εκ των Υστέρων Ελέγχου

***

ΣΠ.2.2.114

Δέσμευση ρευστών διαθεσίμων αξίας σε ευρώ τουλάχιστον 6.000 000.

Τελωνεία
Τμήματα Διαδικασιών, ΕΦΚ και λοιπών Φορολογιών, Εκ των υστέρων Ελέγχων, Δίωξης Λαθρεμπορίου (με ή χωρίς Γρ. ΚΟΕ), Ελέγχου Διελεύσεων, Ελέγχου Ταξιδιωτών

***

ΣΠ.2.2.115
Έκδοση τουλάχιστον 3.000 καταλογιστικών πράξεων από λαθρεμπορικές παραβάσεις.

Τελωνεία

Τμήμα Δικαστικού

***

ΣΠ.2.2.116
Έκδοση τουλάχιστον 6.500 καταλογιστικών πράξεων από  τελωνειακές παραβάσεις πλην των λαθρεμπορικών.

Τελωνεία

Τμήμα Δικαστικού

***

ΣΠ.2.2.117
Ποσά που καταλογίζονται για απλές τελωνειακές παραβάσεις και λαθρεμπορίες (πρόστιμα, πολλαπλά τέλη, δασμοί και φόροι), τουλάχιστον 400 εκατ. .

Τελωνεία

Τμήμα Δικαστικού

***

ΣΠ.2.2.118
Εισπράξεις τουλάχιστον 15 εκατ. έναντι των βεβαιωθέντων προστίμων, πολλαπλών τελών, δασμών και φόρων από απλές τελωνειακές παραβάσεις και λαθρεμπόριο.

Τελωνεία

Τμήμα Δικαστικού

***

ΣΠ.4.2.470
Διενέργεια 20 ελέγχων για την αξιολόγηση των προβλεπόμενων διαδικασιών όπως προβλέπονται στο άρθρ. 47 §5 εδ.1. Β1 περ. (αα) του Οργανισμού της ΑΑΔΕ και υποβολή προτάσεων στη ΓΔΤ & ΕΦΚ για την απλούστευσή τους.

ΕΛΥΤ Αττικής & Θεσσαλονίκης

Τμήμα Αξιολόγησης Διαδικασιών και Λοιπών Ειδικών Ελέγχων

**

ΣΜ.4.2.472

Καταγραφή οχημάτων και αριθμητική καταγραφή δικύκλων και πλωτών μέσων των Τελωνείων, μέχρι 31/12/2019.

Τελωνεία
Τμήματα Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, Διοικητικής Υποστήριξης, Διαδικασιών

**

ΣΜ.4.2.486
Τήρηση ημερολογίου ενεργειών σε μηνιαία βάση.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΑΔΕ

Όλα τα Τμήματα

*


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ στα ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Σύνταξη Αίτησης για Απόφαση
σε ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
με το Μεγαλύτερο Αρχείο στην Ελλάδα
E-Mail = ggioggaras@Gmail.comΗ

Δείτε σχετικές  με το θέμα Αναρτήσεις στις

Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ζητάμε
ΕΝΤΥΠΑ ΔΙΑΣΑΦΗΣΕΩΝ
Από το 1830 μέχρι σήμερα

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτερο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Σύμφωνα με τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα

Βιβλιοθήκη
Τελωνείων, Εξωτερικού Εμπορίου, Διεθνούς Εμπορίου
Βιβλία με τίτλους και περιεχόμενα
Blogs = ektelonistivivlia.blogspot.com



1 σχόλιο:

  1. «Ο Μπέντζαμιν Μπριέλ Λι ήταν πολύ επαγγελματίας ανά πάσα στιγμή, με ενημέρωσε για όλα όσα συνέβαιναν. Αυτή ήταν η πρώτη μου αγορά σπιτιού, δεν ήξερα πολλά για τη διαδικασία δανεισμού, το έκανε πολύ εύκολο να καταλάβω τα πράγματα για τα οποία είχα ερωτήσεις. Μου άρεσε πολύ να δουλεύω μαζί του. "
    Είναι υπεύθυνος δανείου που συνεργάζεται με μια ομάδα επενδυτών που είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν οποιοδήποτε έργο ή να σας δανείσουν οποιοδήποτε ποσό με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Επικοινωνήστε με τον Benjamin Briel Lee E-Mail: Lfdsloans@outlook.com Αριθμός Whats-App: + 1-989 -394-3740.

    ΑπάντησηΔιαγραφή