Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Νέα οδηγία (ΕΕ) 2015/559 για τον εξοπλισμό των πλοίων. Ειδικός Προορισμός, εφόδια. (Μάθημα 3) 15 Απριλίου 2015



Νέα οδηγία (ΕΕ) 2015/559 για τον εξοπλισμό των πλοίων. Ειδικός Προορισμός, εφόδια.  (Μάθημα 3) 15 Απριλίου 2015

10.4.2015   
EL
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
L 95/1

ΟΔΗΓΊΑ (ΕΕ) 2015/559 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ
της 9ης Απριλίου 2015
για τροποποίηση της οδηγίας 96/98/ΕΚ του Συμβουλίου σχετικά με τον εξοπλισμό πλοίων
(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,
Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
Έχοντας υπόψη την οδηγία 96/98/EΚ του Συμβουλίου, της 20ής Δεκεμβρίου 1996, σχετικά με τον εξοπλισμό πλοίων (1), και ιδίως το άρθρο 17,
Εκτιμώντας τα ακόλουθα:
(1)
Για τους σκοπούς της οδηγίας 96/98/ΕΚ, οι διεθνείς συμβάσεις και τα πρότυπα δοκιμών εφαρμόζονται στην επικαιροποιημένη έκδοσή τους.

(2)
Ορισμένες τροποποιήσεις των διεθνών συμβάσεων και των εφαρμοστέων προτύπων δοκιμών άρχισαν να ισχύουν μετά την έκδοση της τελευταίας τροποποιητικής πράξης της οδηγίας 96/98/ΕΚ. Οι εν λόγω τροποποιήσεις πρέπει να ενσωματωθούν στην οδηγία 96/98/ΕΚ.

(3)
Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΔΝΤ/ΙΜΟ) και οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί τυποποίησης υιοθέτησαν επίσης πρότυπα, καθώς και λεπτομερή πρότυπα δοκιμών, για ορισμένα είδη εξοπλισμού τα οποία παρατίθενται στο παράρτημα Α.2 της οδηγίας 96/98/ΕΚ, ή, παρά το γεγονός ότι δεν παρατίθενται, θεωρούνται ότι σχετίζονται με τους σκοπούς της εν λόγω οδηγίας. Ως εκ τούτου, τα εν λόγω είδη εξοπλισμού θα πρέπει να περιληφθούν στο παράρτημα Α.1 ή να μεταφερθούν από το παράρτημα Α.2 στο παράρτημα Α.1, ανάλογα με την περίπτωση.

(4)
Κατά συνέπεια, θα πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως η οδηγία 96/98/ΕΚ.

(5)
Είναι εύλογο να προβλεφθεί μεταβατική περίοδος στη διάρκεια της οποίας ο εξοπλισμός που έχει πρόσφατα υπαχθεί σε εναρμονισμένες απαιτήσεις βάσει της παρούσας οδηγίας και κατασκευασθεί πριν τη λήξη της προθεσμίας έναρξης εφαρμογής της θα διατεθεί στην αγορά και θα τοποθετηθεί στα κοινοτικά πλοία.

(6)
Τα μέτρα που προβλέπονται στην παρούσα οδηγία είναι σύμφωνα με τη γνώμη της επιτροπής ασφάλειας στη ναυτιλία και πρόληψης της ρύπανσης από τα πλοία (COSS),
ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΔΗΓΙΑ:
Άρθρο 1
Το παράρτημα A της οδηγίας 96/98/ΕΚ αντικαθίσταται από το κείμενο του παραρτήματος της παρούσας οδηγίας.
Άρθρο 2
Εξοπλισμός, περιλαμβανόμενος στη στήλη 1 του παραρτήματος A.1 ως μεταφερθείς από το παράρτημα A.2, ο οποίος είχε κατασκευασθεί πριν τις 30 Απριλίου 2016 σύμφωνα με διαδικασίες έγκρισης τύπου ήδη ισχύουσες πριν την ημερομηνία αυτή στο έδαφος κράτους μέλους, επιτρέπεται να διατίθεται στην αγορά και να τοποθετείται σε κοινοτικό πλοίο μέχρι τις 30 Απριλίου 2018.
Άρθρο 3
1.   Τα κράτη μέλη εκδίδουν και δημοσιεύουν, έως τις 30 Απριλίου 2016 το αργότερο, τις αναγκαίες νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις για να συμμορφωθούν με την παρούσα οδηγία. Κοινοποιούν αμέσως στην Επιτροπή το κείμενο αυτών των διατάξεων.
Εφαρμόζουν τις διατάξεις αυτές από τις 30 Απριλίου 2016.
Όταν τα κράτη μέλη θεσπίζουν τις εν λόγω διατάξεις, αυτές περιέχουν αναφορά στην παρούσα οδηγία ή συνοδεύονται από την αναφορά αυτή κατά την επίσημη δημοσίευσή τους. Ο τρόπος της αναφοράς αποφασίζεται από τα κράτη μέλη.
2.   Τα κράτη μέλη κοινοποιούν στην Επιτροπή το κείμενο των ουσιωδών διατάξεων εσωτερικού δικαίου τις οποίες θεσπίζουν στον τομέα που διέπεται από την παρούσα οδηγία.
Άρθρο 4
Η οδηγία αρχίζει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άρθρο 5
Η παρούσα οδηγία απευθύνεται στα κράτη μέλη.
Βρυξέλλες, 9 Απριλίου 2015.
Για την Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Jean-Claude JUNCKER



Ακολουθεί Κείμενο – Παράρτημα 150 Σελίδων 

Στο blog που βρισκόσαστε υπάρχουν:
317 αναρτήσεις σε  20.270 προβολές σελίδων
με κανονισμούς ΕΕ, νόμους, εγκυκλίους, μελέτες,  σχόλια, βιβλία
Πίνακας προηγούμενων Μαθημάτων της Σχολής
 στην ανάρτηση της 31 Μαρτίου 2015

Εκτύπωση πολυσέλιδων Νόμων, Κανονισμών κλπ
Ιστοσελίδα = PrePrint.gr
Με μικρό κόστος

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου