Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ευρετήρια αποφάσεων Δασμολογικής Κλάσης της Ε.Ε. Οκτωβρίου 2014 με INDEX, Μάθημα 3, 4 Νοεμβρίου 2014




Ευρετήρια αποφάσεων Δασμολογικής Κλάσης  της Ε.Ε. Οκτωβρίου  2014 με INDEX, Μάθημα 3, 4 Νοεμβρίου 2014



Ευρετήρια Αποφάσεις ΕΕ
Δασμολογικών Κλάσεων
Έτους 2013
Index


Βιβλίο 50 σελ.


Εκδόσεις bookstars.gr
2014

  

Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(Κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Νέο μηχανοκίνητο όχημα τύπου ημιφορτηγού (pick-up), με εμβολοφόρο κινητήρα στον οποίο η ανάφλεξη γίνεται με συμπίεση, με κυλινδρισμό 2 179 cm3, με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και μία ταχύτητα οπισθοπορείας. Το συνολικό μεικτό βάρος του είναι περίπου 2 950 kg και η συνολική ικανότητα φορτίου περίπου 1 000 kg. Το μήκος του μεταξονίου είναι 3 150 mm.
Το όχημα αποτελείται από δύο χωριστούς χώρους:
Έναν θάλαμο οδήγησης με τέσσερις πόρτες που είναι όλες εξοπλισμένες με παράθυρα και πέντε καθίσματα, περιλαμβανομένου του καθίσματος του οδηγού, σε δύο σειρές (δύο εμπρόσθια καθίσματα και τρία οπίσθια καθίσματα). Ο θάλαμος οδήγησης διαθέτει τυποποιημένο εσωτερικό με χειροκίνητο κλιματισμό, τυποποιημένα καθίσματα με ρυθμιζόμενες ζώνες ασφαλείας τριών σημείων, ρυθμιζόμενα στηρίγματα κεφαλής εμπρόσθιων καθισμάτων, ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού και φωτισμό του χώρου επιβατών. Είναι εξοπλισμένος με ραδιοφωνικό δέκτη.

Έναν ανοικτό χώρο φόρτωσης μήκους 1 429 mm, εξοπλισμένο με ένα σύνολο διατάξεων αγκύρωσης για τη στερέωση φορτίου.
8703 32 19
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8703, 8703 32 και 8703 32 19.
Η κατάταξη στην κλάση 8704 ως αυτοκίνητο όχημα για τη μεταφορά εμπορευμάτων αποκλείεται, δεδομένης της σκοπούμενης χρήσης του, η οποία είναι σύμφυτη με το σύνολο των αντικειμενικών χαρακτηριστικών του και τη γενική του εμφάνιση, ως όχημα κατασκευασμένο κυρίως για τη μεταφορά προσώπων. Η απουσία εσωτερικών χαρακτηριστικών πολυτέλειας δεν αποκλείει την κατάταξη ως όχημα για τη μεταφορά προσώπων. Το όχημα έχει δύο σειρές καθισμάτων και το μέγιστο εσωτερικό μήκος του χώρου μεταφοράς εμπορευμάτων είναι μικρότερο του 50 % του μήκους του μεταξονίου (βλέπε επίσης τις επεξηγηματικές σημειώσεις της συνδυασμένης ονοματολογίας για την κλάση 8703).
Το όχημα πρέπει επομένως να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8703 32 19 ως νέο μηχανοκίνητο όχημα που είναι κατασκευασμένο κυρίως για τη μεταφορά προσώπων.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1034/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία

Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(Κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
1.
Τροχός στροβίλου από κράμα νικελίου, που αποτελείται από πτερύγια σε ακτινωτή διάταξη και έναν κεντρικό ομφαλό, και προορίζεται να τοποθετηθεί στον άξονα στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων.
Ο τροχός αποτελεί το συστατικό στοιχείο στροβίλου το οποίο μετατρέπει την ενέργεια των εισερχόμενων καυσαερίων κινητήρα σε περιστροφική κίνηση ώστε να τίθεται σε κίνηση ο τροχός συμπιεστή του στροβιλοσυμπιεστή.
 (1)Βλέπε εικόνα 1.
8411 99 00
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, από τη σημείωση 2β) του τμήματος XVI, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8411 και 8411 99 00.
Η κατάταξη στην κλάση 8414 ως μέρος συμπιεστών αποκλείεται, δεδομένου ότι ο τροχός στροβίλου αποτελεί μέρος κατάλληλο για αποκλειστική ή κύρια χρήση με στρόβιλο καυσαερίων της κλάσης 8411 [βλέπε επίσης τις επεξηγηματικές σημειώσεις του εναρμονισμένου συστήματος (ΕΣΕΣ) για την κλάση 8414 εξαίρεση α), και τις επεξηγηματικές σημειώσεις της συνδυασμένης ονοματολογίας (ΕΣΣΟ) για τη διάκριση 8414 90 00].
Ο τροχός στροβίλου πρέπει επομένως να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8411 99 00 ως μέρος αεριοστροβίλων.
2.
Περίβλημα στροβίλου από κοινό μέταλλο, που αποτελείται από μία κοιλότητα για τον τροχό στροβίλου, ένα άνοιγμα για τον σωλήνα εισαγωγής καυσαερίων και ένα άνοιγμα για τον σωλήνα εξαγωγής καυσαερίων.
Το περίβλημα αποτελεί το συστατικό στοιχείο στροβίλου το οποίο περιέχει τον τροχό στροβίλου που επιτρέπει τη μετατροπή της ενέργειας των εισερχόμενων καυσαερίων κινητήρα σε περιστροφική κίνηση ώστε να τίθεται σε κίνηση ο τροχός συμπιεστή του στροβιλοσυμπιεστή.
 (1)Βλέπε εικόνα 2.
8411 99 00
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, από τη σημείωση 2β) του τμήματος XVI, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8411 και 8411 99 00.
Η κατάταξη στην κλάση 8414 ως μέρους συμπιεστών αποκλείεται, εφόσον το περίβλημα στροβίλου αποτελεί μέρος κατάλληλο για αποκλειστική ή κύρια χρήση με στρόβιλο καυσαερίων της κλάσης 8411 [βλέπε επίσης τις ΕΣΕΣ για την κλάση 8414 εξαίρεση α) και τις ΕΣΣΟ για τη διάκριση 8414 90 00].
Το περίβλημα στροβίλου πρέπει επομένως να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8411 99 00 ως μέρος αεριοστροβίλων.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1035/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία

(1)  Οι εικόνες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό.

Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
Κάρτα τυπωμένου κυκλώματος που παρουσιάζεται για ενσωμάτωση σε συσκευές λήψης για τηλεόραση με οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD) και συσκευή αναπαραγωγής εικόνας βίντεο.
Η κάρτα αποτελείται από τις ακόλουθες διεπαφές για σύνδεση με εξωτερικές συσκευές:
είσοδο VGA,

εισόδους HDMI (με υποστήριξη HDCP),

εισόδους βίντεο RGB (συνδέσμους SCART),

είσοδο στοιχείων βίντεο,

είσοδο και έξοδο βίντεο CVBS

είσοδο και έξοδο ήχου,

έξοδο μεγαφώνου,

υποδοχή USB.
Η κάρτα περιλαμβάνει επίσης περισσότερες εσωτερικές διεπαφές, για παράδειγμα διεπαφή διαφορικής σηματοδότησης χαμηλής τάσης (LVDS) για σύνδεση με οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD) και διεπαφή προς το εσωτερικό τροφοδοτικό ισχύος.
Η κάρτα δεν ενσωματώνει τον αποκαλούμενο «δέκτη (tuner)» που περιλαμβάνει κυκλώματα ραδιοσυχνοτήτων (μπλοκ RF), κυκλώματα ενδιάμεσων συχνοτήτων (μπλοκ IF) και κυκλώματα αποδιαμόρφωσης (μπλοκ DEM), για τη λήψη ψηφιακών τηλεοπτικών σημάτων.
Η οθόνη LCD δεν συμπεριλαμβάνεται κατά την παρουσίαση.
Η κάρτα επιτελεί διάφορες λειτουργίες, για παράδειγμα αναλογική/ψηφιακή μετατροπή, αποκωδικοποίηση βίντεο (για παράδειγμα, MPEG 4), διαβάθμιση, ακουστική αποκωδικοποίηση, ακουστική ενίσχυση, δέκτη HDMI και πομπό εξόδου LVDS για οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD).
Εκτός από τα κανονικά σήματα βίντεο ή τηλεοπτικά σήματα, η διάταξη διαβάθμισης είναι επίσης σε θέση να μετατρέψει διάφορες εισερχόμενες αναλύσεις του τύπου συσκευής αυτόματης επεξεργασίας δεδομένων (ADP) (έως 1 920 × 1 080 εικονοστοιχεία) στην εγγενή ανάλυση μιας οθόνης υγρών κρυστάλλων (LCD).
Η κάρτα έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει εικόνες και ήχο από μνήμη USB.
8529 90 65
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, τη σημείωση 2β) του τμήματος XVI και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8529, 8529 90 και 8529 90 65.
Η κάρτα δεν περιέχει μόνο ηλεκτρονικά κατασκευαστικά στοιχεία που επιτελούν τη λειτουργία αναπαραγωγής βίντεο, αλλά περιλαμβάνει επίσης στοιχεία που εκτελούν πρόσθετες λειτουργίες, όπως η έξοδος πομπού LVDS για οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD) και διάταξη διαβάθμισης η οποία, χάρη στην ικανότητά της να επεξεργάζεται διάφορες αναλύσεις του τύπου αυτόματης επεξεργασίας δεδομένων (ADP), είναι ειδικά σχεδιασμένη για δέκτες τηλεόρασης με οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD). Δεδομένου ότι η κάρτα περιέχει περισσότερα κατασκευαστικά στοιχεία (λειτουργικές δυνατότητες) από αυτά που καλύπτονται από την κλάση 8521, η κατάταξή της στην κλάση αυτή ως συσκευής αναπαραγωγής βίντεο αποκλείεται.
Δεδομένου ότι η οθόνη LCD δεν συμπεριλαμβάνεται κατά την παρουσίαση, η κατάταξή της στη διάκριση 8528 72 40 ως δέκτη τηλεόρασης με οθόνη αποκλείεται.
Η κάρτα πρέπει επομένως να καταταγεί στον κωδικό ΣΟ 8529 90 65 ως ηλεκτρονική συναρμολόγηση για συσκευές της κλάσης 8528.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1036/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία

Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
1.
Δομοστοιχείο ημιαγωγού (αποκαλούμενο «ενότητα LED») που περιλαμβάνει ένα πλινθίο LED συνδεδεμένο εν παραλλήλω με δίοδο προστασίας Zener· παρουσιάζεται σε πλαστικό περίβλημα με θολωτό διαφανές πλαστικό κάλυμμα, διαστάσεων περίπου 7 × 7 × 5 mm, χωρίς πλακέτες σύνδεσης.
Η φυσική κατασκευή του δομοστοιχείου είναι αδιαίρετη, υπό την έννοια ότι, μολονότι ορισμένα από τα στοιχεία θα ήταν θεωρητικά δυνατόν να αφαιρούνται και να αντικαθίστανται, θα επρόκειτο για χρονοβόρα και δύσκολη εργασία, οικονομικά ασύμφορη υπό κανονικές συνθήκες παραγωγής.
Η ενότητα LED είναι σχεδιασμένη για συναρμολόγηση σε πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων, με χρήση, για παράδειγμα, τεχνικών συγκόλλησης τύπου σύνδεσης επιφάνειας (SMD).
Το δομοστοιχείο παρουσιάζεται προς χρήση σε εφαρμογές φωτισμού, όπως τα φλας σε κινητά τηλέφωνα, φωτισμός αυτοκινήτων, προβολείς, φωτεινοί σηματοδότες κυκλοφορίας, και οικιακές συσκευές.
 (1)Βλέπε εικόνα 1.
8541 40 10
Η κατάταξη διέπεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, από τη σημείωση 8 του κεφαλαίου 85, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8541, 8541 40 και 8541 40 10.
Καθώς το πλινθίο LED και η δίοδος προστασίας συνδυάζονται κατά τρόπο πρακτικά αδιαχώριστο και η δίοδος προστασίας χρησιμοποιείται μόνον για προστασία του πλινθίου LED από υπέρταση, δεν μεταβάλλονται επομένως ριζικά τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες της ενότητας ως διόδου εκπομπής φωτός της κλάσης 8541. Συνεπώς, σύμφωνα με τη σημείωση 8 του κεφαλαίου 85, τελευταία παράγραφος, αποκλείεται η κατάταξη του δομοστοιχείου στην κλάση 9405.
Το δομοστοιχείο πρέπει επομένως να καταταγεί στον κωδικό ΣΟ 8541 40 10 ως δίοδος εκπομπής φωτός.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1037/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία
2.
Δομοστοιχείο ημιαγωγού που περιλαμβάνει ενότητα LED τοποθετημένο με συγκόλληση σε μεταλλική κάρτα τυπωμένου κυκλώματος, ύψους περίπου 7 mm και διαμέτρου περίπου 21 mm.
Η ενότητα LED αποτελείται από πλινθίο LED, συνδεδεμένο εν παραλλήλω με δίοδο προστασίας Zener, παρουσιάζεται σε πλαστικό περίβλημα με θολωτό διαφανές πλαστικό κάλυμμα.
Η μεταλλική κάρτα τυπωμένου κυκλώματος είναι ειδικά σχεδιασμένη ως καταβόθρα θερμότητας· περιέχει πλακέτες συγκόλλησης για σύνδεση με την παροχή ηλεκτρισμού και είναι μορφοποιημένο για τελική εφαρμογή σε φωτιστικά σώματα.
Παρουσιάζεται προς χρήση σε εφαρμογές φωτισμού, όπως τα φλας σε κινητά τηλέφωνα, φωτισμός αυτοκινήτων, προβολείς, φωτεινοί σηματοδότες κυκλοφορίας, και οικιακές συσκευές.
 (1)Βλέπε εικόνα 2.
8541 40 10
Η κατάταξη διέπεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, από τη σημείωση 8 του κεφαλαίου 85, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8541, 8541 40 και 8541 40 10.
Μολονότι το δομοστοιχείο περιλαμβάνει ενότητα LED και κάρτα τυπωμένου κυκλώματος που μπορεί να αποσυναρμολογηθεί, η λειτουργία του δομοστοιχείου παραμένει ίδια με εκείνη της ενότητας LED και μόνο. Αποκλειστικός σκοπός της μεταλλικής κάρτας τυπωμένου κυκλώματος είναι να διαχέει τη θερμότητα (καταβόθρα θερμότητας) δεδομένου ότι το τυπωμένο κύκλωμα δεν παρέχει διασυνδέσεις με άλλα δομοστοιχεία, αλλά απλώς επιτρέπει καλύτερη θερμική μεταφορά από την ενότητα LED στα περιβάλλοντα μέσα. Το δομοστοιχείο πρέπει επομένως να καταταχθεί ως δομοστοιχείο LED και μόνο.
Καθώς το πλινθίο LED και η δίοδος προστασίας συνδυάζονται κατά τρόπο πρακτικά αδιαχώριστο και η δίοδος προστασίας χρησιμοποιείται μόνον για προστασία του πλινθίου LED από υπέρταση, δεν μεταβάλλονται επομένως ριζικά τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες της ενότητας ως διόδου εκπομπής φωτός της κλάσης 8541. Συνεπώς, σύμφωνα με τη σημείωση 8 του κεφαλαίου 85, τελευταία παράγραφος, αποκλείεται η κατάταξη του δομοστοιχείου στην κλάση 9405.
Το δομοστοιχείο πρέπει επομένως να καταταγεί στον κωδικό ΣΟ 8541 40 10 ως δίοδος εκπομπής φωτός.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1037/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία
3.
Δομοστοιχείο ημιαγωγών (αποκαλούμενο «δέσμη LED») που περιλαμβάνει τέσσερα πλινθία LED, καθένα συνδεδεμένο εν παραλλήλω με δίοδο προστασίας Zener, που παρουσιάζεται σε πλαστικό περίβλημα με άνοιγμα στο επάνω μέρος με διαφανές γυαλί και οχτώ πλακέτες σύνδεσης στην οπίσθια πλευρά, διαστάσεων περίπου 6 × 5 × 1 mm.
Η φυσική κατασκευή του δομοστοιχείου είναι αδιαίρετη, υπό την έννοια ότι, μολονότι ορισμένα από τα στοιχεία θα ήταν θεωρητικά δυνατόν να αφαιρούνται και να αντικαθίστανται, θα επρόκειτο για χρονοβόρα και δύσκολη εργασία, οικονομικά ασύμφορη υπό κανονικές συνθήκες παραγωγής.
Τα πλινθία LED δεν διασυνδέονται. Οι διασυνδέσεις μεταξύ των πλινθίων LED και των διόδων Ζener είναι ενσύρματες συνδέσεις.
Η δέσμη LED είναι σχεδιασμένη για συναρμολόγηση σε πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων, με χρήση, για παράδειγμα, τεχνικών συγκόλλησης τύπου σύνδεσης επιφάνειας (SMD).
Το δομοστοιχείο παρουσιάζεται προς χρήση σε εφαρμογές φωτισμού όπως φωτισμός σκηνής και ψυχαγωγίας, διακοσμητικός φωτισμός και αρχιτεκτονικός φωτισμός εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.
 (1)Βλέπε εικόνα 3.
8541 40 10
Η κατάταξη διέπεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, από τη σημείωση 8 του κεφαλαίου 85, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8541, 8541 40 και 8541 40 10.
Δεδομένου ότι τα πλινθία LED και οι δίοδοι προστασίας συνδυάζονται σε κάθε περίπτωση αδιαχώριστα και η δίοδος προστασίας χρησιμοποιείται μόνον για προστασία των πλινθίων LED από υπέρταση, τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες της ενότητας ως διόδου εκπομπής φωτός της κλάσης 8541 δεν μεταβάλλονται ριζικά. Συνεπώς, σύμφωνα με τη σημείωση 8 του κεφαλαίου 85, τελευταία παράγραφος, αποκλείεται η κατάταξη του δομοστοιχείου στην κλάση 9405.
Το δομοστοιχείο πρέπει επομένως να καταταγεί στον κωδικό ΣΟ 8541 40 10 ως δίοδος εκπομπής φωτός.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1037/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία
4.
Δομοστοιχείο ημιαγωγού (αποκαλούμενο «συστοιχία LED») που περιλαμβάνει 156 πλινθία LED, παρουσιάζεται σε κυκλικό πλαστικό περίβλημα με διαφανές πλαστικό κάλυμμα και δύο ηλεκτρικές πλακέτες επαφής στο πάνω μέρος και μία μεταλλική καταβόθρα θερμότητας στην οπίσθια όψη, ύψους περίπου 2 mm και διαμέτρου περίπου 49 mm.
Η φυσική κατασκευή του δομοστοιχείου είναι αδιαίρετη, υπό την έννοια ότι, μολονότι ορισμένα από τα στοιχεία θα ήταν θεωρητικά δυνατόν να αφαιρούνται και να αντικαθίστανται, θα επρόκειτο για χρονοβόρα και δύσκολη εργασία, οικονομικά ασύμφορη υπό κανονικές συνθήκες παραγωγής.
Τα πλινθία LED διασυνδέονται σε συστοιχία εν παραλλήλω/εν σειρά, ενώ και οι διασυνδέσεις γίνονται με ενσύρματη συγκόλληση.
Η συστοιχία LED είναι σχεδιασμένη για συναρμολόγηση με κοχλίωση στο τελικό προϊόν.
Παρουσιάζεται προς χρήση σε εφαρμογές γενικού φωτισμού, όπως λιανικό εμπόριο και φωτισμός γραφείων, καταστημάτων και ξενοδοχείων, φωτισμός κατοικιών, βιομηχανικές εφαρμογές φωτισμού, οδικός φωτισμός και φωτισμός εξωτερικών χώρων, καθώς και σε εργασίες εκσυγχρονισμού.
 (1)Βλέπε εικόνα 4.
8541 40 10
Η κατάταξη διέπεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, από τη σημείωση 8 του κεφαλαίου 85, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8541, 8541 40 και 8541 40 10.
Καθώς το δομοστοιχείο αποτελείται μόνο από πλινθία LED που συνδυάζονται κατά τρόπο πρακτικά αδιαχώριστο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των πλινθίων LED, το εξάρτημα εξακολουθεί να εμπίπτει στην κλάση 8541. Συνεπώς, σύμφωνα με τη σημείωση 8 του κεφαλαίου 85, τελευταία παράγραφος, αποκλείεται η κατάταξη του δομοστοιχείου στην κλάση 9405.
Το δομοστοιχείο πρέπει επομένως να καταταγεί στον κωδικό ΣΟ 8541 40 10 ως δίοδος εκπομπής φωτός.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1037/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία

(1)  Οι εικόνες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό.

Περιγραφή των εμπορευμάτων
Κατάταξη
(Κωδικός ΣΟ)
Αιτιολογία
(1)
(2)
(3)
1.
Πλαστικός σωλήνας μήκους 142 cm εφοδιασμένος με πλαστικό μπαλόνι στο ένα άκρο (καλούμενος «καθετήρας με μπαλόνι»).
Το εγγύς τμήμα του καθετήρα έχει διάμετρο 0,63 mm και είναι κατασκευασμένο από υλικό εσωτερικού αυλού (hypotube) και επιστρωμένο με πολυτετραφθοροαιθυλένιο (PTFE).
Το απώτερο τμήμα του καθετήρα έχει διάμετρο 0,79 έως 1,02 mm και είναι κατασκευασμένο από πολυαιθεραμιδικό πολυμερές κατά συστάδες (PEBA) και επιστρωμένο με υδρόφιλο υλικό.
Το μπαλόνι έχει μήκος 6 έως 27 mm και διάμετρο 2 έως 5 mm.
Ο σωλήνας φέρει σύνδεσμο Luer, ατραυματικό (εύκαμπτο) άκρο και 2 ταινίες δείκτη από χρυσό.
Ο σύνδεσμος Luer καθιστά δυνατή τη σύνδεση του σωλήνα με συσκευή εμφύσησης που χρησιμοποιείται για τη διόγκωση του μπαλονιού.
Το ατραυματικό άκρο χρησιμοποιείται για την προώθηση του καθετήρα μέσω φλέβας στο ανθρώπινο σώμα, στη στεφανιαία αρτηρία. Όταν ο καθετήρας τοποθετηθεί στη σωστή θέση στη στεφανιαία αρτηρία, το μπαλόνι διογκώνεται έτσι ώστε οι εναποθέσεις λίπους (αθηροσκληρωτική πλάκα) να πιέζονται στο τοίχωμα της φλέβας. Με τη συμπίεση της πλάκας, η εσωτερική διάμετρος της φλέβας αυξάνεται.
Οι ταινίες δείκτη καθιστούν δυνατό τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης του ατραυματικού άκρου στο ανθρώπινο σώμα.
Ο καθετήρας με μπαλόνι αφαιρείται από το ανθρώπινο σώμα και απορρίπτεται μετά την αγωγή.
Το είδος παρουσιάζεται συσκευασμένο και είναι αποστειρωμένο.
 (1)Βλέπε εικόνα 1.
9018 39 00
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 9018 και 9018 39 00.
Λόγω των αντικειμενικών χαρακτηριστικών του, δηλαδή του συνδυασμού του μπαλονιού με το ατραυματικό άκρο, τις ταινίες δείκτη από χρυσό και τον σύνδεσμο Luer, ο σωλήνας μπορεί, κατά την παρουσίαση, να προσδιοριστεί ως όργανο ή συσκευή του κεφαλαίου 90 για την ιατρική.
Η κατάταξη στην κλάση 9021 αποκλείεται, επειδή ο σωλήνας δεν εμφυτεύεται στο ανθρώπινο σώμα με σκοπό την αναπλήρωση ελλείψεων ή αναπηριών, αλλά απομακρύνεται μετά την αγωγή.
Ως εκ τούτου, το προϊόν πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 9018 39 00 ως καθετήρας [βλέπε επίσης τις επεξηγηματικές σημειώσεις του εναρμονισμένου συστήματος (ΕΣΕΣ) για την κλάση 9018, ομάδα (I)].
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1038/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία
2.
Πλαστικός κυρτός σωλήνας (καλούμενος «οδηγός καθετήρα») με εσωτερική διάμετρο 1,47 mm έως 2,29 mm και μήκος 100 cm με ακτινοσκιερό δείκτη και ατραυματικό (εύκαμπτο) άκρο.
Το είδος περιλαμβάνει ένα τμήμα επίπεδης διπλής πλέξης από ανοξείδωτο χάλυβα, εγκλεισμένο σε πλαστικό υλικό [PEBA, πολυφθαλαμίδιο (PPA), νάιλον] και έχει λιπαντική επίστρωση στην εσωτερική επιφάνεια από σιλικόνη του οδηγού καθετήρα.
Ο οδηγός καθετήρα καθιστά δυνατή την πρόσβαση στη στεφανιαία αρτηρία μέσω φλέβας. Μέσω του εν λόγω οδηγού καθετήρα μπορούν να κατευθύνονται προς την αρτηρία και άλλες συσκευές.
Ο ακτινοσκιερός δείκτης καθιστά δυνατό τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης του ατραυματικού άκρου στο ανθρώπινο σώμα.
Ο οδηγός καθετήρας αφαιρείται από το ανθρώπινο σώμα και απορρίπτεται μετά την αγωγή.
Το είδος παρουσιάζεται συσκευασμένο και είναι αποστειρωμένο.
 (1)Βλέπε εικόνα 2.
9018 39 00
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 9018 και 9018 39 00.
Λόγω των αντικειμενικών χαρακτηριστικών του, δηλαδή του συνδυασμού της κυρτότητας με τον ακτινοσκιερό δείκτη, το ατραυματικό άκρο και τη λιπαντική επίστρωση, ο σωλήνας μπορεί, κατά την παρουσίαση, να προσδιοριστεί ως όργανο ή συσκευή του κεφαλαίου 90 για την ιατρική.
Η κατάταξη στην κλάση 9021 αποκλείεται, επειδή ο σωλήνας δεν εμφυτεύεται στο ανθρώπινο σώμα με σκοπό την αναπλήρωση ελλείψεων ή αναπηριών, αλλά απομακρύνεται μετά την αγωγή.
Ως εκ τούτου, το προϊόν πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 9018 39 00 ως καθετήρας [βλέπε επίσης τις ΕΣΕΣ για την κλάση 9018, ομάδα (I)].
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1038/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία
(3)
Εύκαμπτο μεταλλικό σύρμα (καλούμενο «συρμάτινος οδηγός») με διάμετρο 0,35 mm, μήκος 180 έως 300 cm, δύο ακτινοσκιερούς δείκτες και στρογγυλεμένο άκρο.
Το σύρμα αποτελείται από μεταλλικό κράμα για βιοϊατρική χρήση, με εγγύς επίστρωση PTFE και απώτερη επίστρωση από σιλικόνη ή υδρόφιλο υλικό.
Οι ακτινοσκιεροί δείκτες καθιστούν δυνατό τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης του σύρματος στο ανθρώπινο σώμα.
Το σύρμα χρησιμοποιείται για την καθοδήγηση και την τοποθέτηση συσκευών για επεμβάσεις στη στεφανιαία αρτηρία.
Ο συρμάτινος οδηγός αφαιρείται από το ανθρώπινο σώμα και απορρίπτεται μετά την αγωγή.
Το είδος παρουσιάζεται συσκευασμένο και είναι αποστειρωμένο.
 (1)Βλέπε εικόνα 3.
9018 39 00
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 9018 και 9018 39 00.
Λόγω των αντικειμενικών χαρακτηριστικών του, δηλαδή του συνδυασμού του σχεδιασμού με τους ακτινοσκιερούς δείκτες, το σύρμα μπορεί, κατά την παρουσίαση, να προσδιοριστεί ως όργανο ή συσκευή του κεφαλαίου 90 για την ιατρική.
Η κατάταξη στην κλάση 9021 αποκλείεται, επειδή το σύρμα δεν εμφυτεύεται στο ανθρώπινο σώμα με σκοπό την αναπλήρωση ελλείψεων ή αναπηριών, αλλά απομακρύνεται μετά την αγωγή.
Ως εκ τούτου, το προϊόν πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 9018 39 00 ως συρμάτινος οδηγός [βλέπε επίσης τις ΕΣΕΣ για την κλάση 9018, ομάδα (I)]
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1038/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία
.
(4)
Χειροκίνητη συσκευή εμφύσησης από πολυανθρακικό πολυμερές υψηλής αντοχής, εφοδιασμένη με μανόμετρο και ογκομετρική κλίμακα. Διαθέτει εύκαμπτο σύνδεσμο υψηλής πίεσης (τύπου Luer) και μπορεί να εμφυσά, με ακριβείς ρυθμίσεις της πίεσης, έως 20 ατμόσφαιρες (atm).
Η συσκευή πρόκειται να χρησιμοποιείται σε ιατρικό περιβάλλον για την εμφύσηση και την αποφύσηση καθετήρων με μπαλόνι.
Το μανόμετρο χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της πίεσης στο εσωτερικό του καθετήρα με μπαλόνι κατά την εμφύσηση ή αποφύσηση και κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.
Η ογκομετρική κλίμακα δείχνει την ποσότητα υγρού (20 ml κατ'ανώτατο όριο) που εγχέεται, μέσω πίεσης, στον καθετήρα και την ποσότητα υγρού που επιστρέφει ρέοντας ελεύθερα κατά την αποφύσηση του μπαλονιού.
Ο σύνδεσμος Luer καθιστά δυνατή τη σύνδεση της συσκευής εμφύσησης στον καθετήρα με μπαλόνι.
Η συσκευή προορίζεται για χρήση από έναν και μόνο ασθενή και απορρίπτεται μετά την αγωγή.
Το είδος παρουσιάζεται συσκευασμένο και είναι αποστειρωμένο.
 (1)Βλέπε εικόνα 4.
9018 90 84
Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 9018, 9018 90 και 9018 90 84.
Δεδομένου ότι μικρή ποσότητα υγρού εγχέεται στον καθετήρα μέσω της πίεσης, αλλά στη συνέχεια επιστρέφει ρέοντας ελεύθερα, η συσκευή δεν ανεβάζει ούτε εκτοπίζει με άλλο τρόπο όγκους υγρού χωρίς διακοπή (βλέπε τις ΕΣΕΣ για την κλάση 8413 παράγραφος 1). Κατά συνέπεια, η κατάταξη στην κλάση 8413 ως αντλία για υγρά αποκλείεται.
Λόγω των αντικειμενικών χαρακτηριστικών του, δηλαδή του συνδυασμού του σχεδιασμού με τις ακριβείς ρυθμίσεις της πίεσης, τη μικρή ποσότητα υγρού που χρησιμοποιείται και τον σύνδεσμο τύπου Luer, το είδος μπορεί, κατά την παρουσίαση, να προσδιοριστεί ως όργανο ή συσκευή του κεφαλαίου 90 για την ιατρική (βλέπε επίσης τις ΕΣΕΣ για την κλάση 9018 παράγραφος 5).
Η κατάταξη στην κλάση 9021 αποκλείεται, επειδή το είδος δεν κρατιέται με το χέρι ούτε φέρεται από πρόσωπα, ούτε εμφυτεύεται στο ανθρώπινο σώμα με σκοπό την αναπλήρωση ελλείψεων ή αναπηριών.
Ως εκ τούτου, το προϊόν πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 9018 90 84 ως άλλο όργανο και συσκευή για την ιατρική, τη χειρουργική, την οδοντιατρική ή την κτηνιατρική.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1038/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2014 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία

(1)  Οι εικόνες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό


Ευρετήριο


8
8411 99 00, 2
8529 90 65, 3
8541 40 10, 5, 6, 7, 8
8703 32 19, 1
9
9018 39 00, 9, 10, 11
9018 90 84, 12
H
hypotube, 9
L
LED, 7, 8
P
pick-up, 1
Α
αεριοστροβίλων, 2
Δ
δέσμη LED, 7
δίοδος εκπομπής φωτός, 5, 6, 7, 8
Δομοστοιχείο ημιαγωγού, 5, 8
Δομοστοιχείο ημιαγωγού που περιλαμβάνει ενότητα LED τοποθετημένο, 6
Δομοστοιχείο ημιαγωγών, 7
Ε
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1034/2014, 1
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1035/2014, 2
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1036/2014, 3
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1037/2014, 5, 6, 7, 8
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1038/2014, 9, 10, 11, 12
ενότητα LED, 5
Η
ηλεκτρονική συναρμολόγηση για συσκευές της κλάσης, 3
Κ
καθετήρας, 10
καθετήρας με μπαλόνι, 9
Κάρτα τυπωμένου κυκλώματος, 3
Ο
οδηγός καθετήρα, 10
οθόνη LCD, 3
όχημα που είναι κατασκευασμένο κυρίως για τη μεταφορά προσώπων, 1
όχημα τύπου ημιφορτηγού (pick-up), 1
Π
πλινθία LED, 8
Σ
στροβίλου περίβλημα, 2
συρμάτινος οδηγός, 11
συσκευή για την ιατρική, τη χειρουργική, την οδοντιατρική ή την κτηνιατρική άλλο όργανο, 12
συσκευή εμφύσησης από πολυανθρακικό πολυμερές, 12
συστοιχία LED, 8
Τ
Τροχός στροβίλου, 2

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε



Ο ηλεκτρονικός επαγγελματισμός μειώνει τη γνώση της πείρας.
Επικεντρωθείτε στο βιβλίο και στην δια βίου εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου