Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Σχολή Τελωνειακών γιατί όχι και Εκτελωνιστών (Μάθημα 4), 1 Νοεμβρίου 2014



Σχολή Τελωνειακών γιατί όχι και Εκτελωνιστών (Μάθημα 4), 1 Νοεμβρίου 2014


Δ. Καπιδάκης

Στη Σχολή Τελωνειακών [1]πρέπει να περιληφθεί και η εκπαίδευση των εκτελωνιστών, αφού αποτελούν την ίδια οικογένεια και οι τελευταίοι προσφέρουν αναγνωρισμένα ουσιαστικό έργο, στη διεκπεραίωση των τελωνειακών εργασιών του εξωτερικού εμπορίου και όχι μόνο.

Είδε το φως της δημοσιότητας ότι ο υφυπουργός οικονομικών Π Δελημήτσος θα συστήσει Τελωνειακή Σχολή για την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των τελωνειακών υπαλλήλων, εν όψει του 1992.

Η γνώση είναι κοινό αγαθό και δεν μονοπωλείται. Οι εκτελωνιστές πρέπει να ενταχτούν στο κύκλωμα της εκπαίδευσης μαζί με τούς τελωνειακούς υπαλλήλου για να επιτευχθούν τα αποτελέσματα που προσδοκούνται. Αποτελέσματα που κατά καιρούς έχουν ασχοληθεί αυτοί που αγάπησαν με παθός το διεθνές εμπόριο., τις τελωνειακές διαδικασίες, (δασμολογική σκέψη), τα τελωνειακά καθεστώτα, τις απαγορεύσεις  και τους περιορισμούς, τις διεθνείς μεταφορές , τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα είδαν από την αισιόδοξη πλευρά σαν μοχλούς ανάπτυξης της γεωργικής  παραγωγής, της βιομηχανικής παραγωγής, της βελτίωσης του ισοζυγίου πληρωμών γενικότερα της εθνικής οικονομίας.

Για να προωθηθεί ακόμα πιο μακριά η θέσπιση των νέων τελωνειακών πρακτικών σχετικά με την εφαρμογή των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μια σχολή «τελωνειακής οικονομίας» όπως παλαιοτέρα είχε εκφραστεί η επιθυμία, με κοινή Διοίκηση, κοινή συμμετοχή των σπουδαστών και τέλος κοινή χρηματική υποστήριξη της Σχολής.
Γιώργος Γιωγγαράς

Αναδημοσίευση Εκτελωνιστικό Βήμα Σεπτέμβριος 1990 





[1] Είναι μεγάλο λάθος η άρνηση για τη δημιουργία μιας δημόσιας Σχολής που να εκπαιδεύει Τελωνειακούς και Εκτελωνιστές. Αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα περισσότερο επιτακτική με το ψηφιακό τελωνείο. Θα είναι αργά όταν τα Τελωνεία γίνουν της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς δείχνουμε το δρόμο από πολλές δεκαετίες.

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε




Ο ηλεκτρονικός επαγγελματισμός μειώνει τη γνώση της πείρας.
Επικεντρωθείτε στο βιβλίο και στην δια βίου εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου