Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Έκθεση προόδου προγράμματος ανάπτυξης ηλεκτρονικών συστημ4 Ιανουαρίου 2020άτων για τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα. Απόσπασμα TAXUD (Μάθημα 1)



Έκθεση προόδου προγράμματος ανάπτυξης ηλεκτρονικών συστημ4 Ιανουαρίου 2020άτων για τον Ενωσιακό Τελωνειακό Κώδικα. Απόσπασμα TAXUD (Μάθημα 1)


Εκθεση προόδου προγράμματος εργασίας UCC
Η Επιτροπή δημοσιεύει έκθεση σχετικά με την πρόοδο στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συστημάτων που προβλέπονται στον τελωνειακό κώδικα της Ένωσης
Το UCC ορίζει ότι κινείται πλήρως σε περιβάλλον χωρίς χαρτί για τις τελωνειακές διατυπώσεις. Η χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων για όλες τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ οικονομικών φορέων και τελωνειακών αρχών μειώνει το διοικητικό κόστος και τη γραφειοκρατία και αξιοποιεί το ρόλο των τελωνείων για την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Η Επιτροπή και τα κράτη μέλη εργάζονται εντατικά για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών συστημάτων που προβλέπονται από το UCC. Μόλις εφαρμοστούν τα συστήματα αυτά, όλες οι επαφές μεταξύ οικονομικών παραγόντων και τελωνειακών αρχών και μεταξύ των τελωνειακών αρχών θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά και αυτό θα επιταχύνει και θα διευκολύνει τον εκτελωνισμό. 
Ένας σημαντικός αριθμός αυτών των συστημάτων θα αναπτυχθεί έως το 2020, ενώ τα υπόλοιπα προοδευτικά θα αναπτυχθούν έως το 2025. Σύμφωνα με το άρθρο 278α της UCC, η Επιτροπή υποχρεούται να συντάσσει ετήσια έκθεση σχετικά με την πρόοδο της εφαρμογής αυτών των συστημάτων πληροφορικής τόσο από την Επιτροπή, Πολιτείες - μέλη. Η έκθεση αυτή προσδιορίζει επίσης τους κινδύνους που συνδέονται με αυτές τις εξελίξεις και περιγράφει τις μετριαστικές δράσεις που προβλέπονται για την αντιμετώπιση αυτών των εξελίξεων.
Η Επιτροπή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, ενώ τόσο η ίδια όσο και τα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν προκλήσεις όσον αφορά την εξασφάλιση της πλήρους εγκατάστασης των ηλεκτρονικών συστημάτων εντός των σχετικών προθεσμιών, είναι επίσης σαφές ότι πραγματοποιείται απτή πρόοδος. Αρκετά σημαντικά ηλεκτρονικά συστήματα έχουν ήδη αναπτυχθεί και είναι πλήρως λειτουργικά. Τα υπόλοιπα βρίσκονται σε καλό δρόμο και έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν κατά την περίοδο 2020-2025, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των έργων που ορίζονται στο πρόγραμμα εργασίας της UCC.


Άρθρο 278α
Υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων
1.  Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, και στη συνέχεια ανά έτος έως την ημερομηνία κατά την οποία τα ηλεκτρονικά συστήματα που αναφέρονται στο άρθρο 278 καταστούν πλήρως λειτουργικά, η Επιτροπή υποβάλλει ετήσια έκθεση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με την πρόοδο όσον αφορά την ανάπτυξη αυτών των ηλεκτρονικών συστημάτων.
2.  Η ετήσια έκθεση αξιολογεί την πρόοδο της Επιτροπής και των κρατών μελών όσον αφορά την ανάπτυξη καθενός από τα ηλεκτρονικά συστήματα, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη τα ακόλουθα ορόσημα:
α) την ημερομηνία δημοσίευσης των τεχνικών προδιαγραφών εξωτερικής επικοινωνίας του ηλεκτρονικού συστήματος·
β) την περίοδο των δοκιμών συμμόρφωσης σε συνεργασία με τους οικονομικούς φορείς· και
γ) τις αναμενόμενες και τις πραγματικές ημερομηνίες εγκατάστασης των ηλεκτρονικών συστημάτων.
3.  Εάν η αξιολόγηση δείξει ότι η πρόοδος δεν είναι ικανοποιητική, η έκθεση περιγράφει επίσης τα μέτρα μετριασμού που πρέπει να ληφθούν για να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συστημάτων πριν από το τέλος της εφαρμοστέας μεταβατικής περιόδου.
4.  Τα κράτη μέλη παρέχουν στην Επιτροπή, δύο φορές ετησίως, επικαιροποιημένο πίνακα σχετικά με την πρόοδό τους στην ανάπτυξη και την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων. Η Επιτροπή δημοσιεύει τα επικαιροποιημένα αυτά στοιχεία στον δικτυακό της τόπο.


E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας 

 
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ στα ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Σύνταξη Αίτησης για Απόφαση
σε ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
με το Μεγαλύτερο Αρχείο στην Ελλάδα
E-Mail = ggioggaras@Gmail.comΗ

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτερο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς



Ζητάμε
ΕΝΤΥΠΑ ΔΙΑΣΑΦΗΣΕΩΝ
Από το 1830 μέχρι σήμερα

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Βάσει Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου