Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Εξέλιξη μηχανοργάνωσης του UCC.Απόσπασμα Αναβάθμιση του Νέου Μηχανογραφημένου Συστήματος Διαμετακόμισης (NCTS) (Μάθημα 1) 24 Ιανουαρίου 2020


Εξέλιξη μηχανοργάνωσης του UCC.Απόσπασμα Αναβάθμιση του Νέου Μηχανογραφημένου Συστήματος Διαμετακόμισης (NCTS) (Μάθημα 1) 24 Ιανουαρίου 2020


Σχόλιο: Η ηλεκτρονική ολοκλήρωση των τελωνείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να ξεκινήσει μετά από μια πενταετία. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι αποφάσεις της. Αυτό σημαίνει α) θα μπορεί να καταθέτεις τελωνειακή διασάφηση σε οποιοδήποτε σημείο Τελωνειακό έδαφος της ΕΕ β) θα ομογενοποιηθούν οι εσωτερικοί φόροι κατά την εισαγωγή και εξαγωγή(ΦΠΑ κλπ) γ) τα κέντρα αποφάσεως διαχείρισης των τελωνειακών πράξεων θα είναι εκεί που πρωτοφθάνουν εμπορεύματα από τρίτες χώρες δ)  θα μετατοπιστούν τα φορτία από ένα μετ;αφορικό μέσο π.χ. φορτηγό σε αεροπλάνο. Θα υπάρξει μια μεγάλη αναδιάταξη των διαδρομών του διεθνούς εμπορίου.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2019/2151 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
της 13ης Δεκεμβρίου 2019
για την εκπόνηση του προγράμματος εργασιών σχετικά με την ανάπτυξη και εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων που προβλέπεται στον ενωσιακό τελωνειακό κώδικα (Απόσπασμα)


«ΕΤΚ — Έργα και Συναφή Ηλεκτρονικά Συστήματα»
Κατάλογος έργων σχετικών με την ανάπτυξη και την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων που απαιτούνται για την εφαρμογή του κώδικα
Νομική βάση
Βασικό ορόσημο
Ημερομηνίες εγκατάστασης
 των ηλεκτρονικών συστημάτων



Ημερομηνία έναρξης
Ημερομηνία
 λήξης

9.   ΕΤΚ — Αναβάθμιση του Νέου Μηχανογραφημένου Συστήματος Διαμετακόμισης (NCTS)
Στόχος του εν λόγω έργου είναι η ευθυγράμμιση του υφιστάμενου διευρωπαϊκού συστήματος NCTS με τον νέο ΕΤΚ.
Συνιστώσα 1 —« NCTS – Φάση 5 »: στόχος της φάσης αυτής είναι να ευθυγραμμιστεί το σύστημα NCTS με τις νέες απαιτήσεις του ΕΤΚ, εξαιρουμένων των στοιχείων που αφορούν δεδομένα ασφάλειας και προστασίας τα οποία περιλαμβάνονται στις τελωνειακές διασαφήσεις διαμετακόμισης εμπορευμάτων που εισέρχονται στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης.
Καλύπτει την καταχώριση συμβάντων «επί διαδρομής» και την ευθυγράμμιση της ανταλλαγής πληροφοριών με τις απαιτήσεις δεδομένων του ΕΤΚ, καθώς και την αναβάθμιση και ανάπτυξη διεπαφών με άλλα συστήματα.
Συνιστώσα 2 —« NCTS – Φάση 6 »: στόχος της φάσης αυτής είναι να εφαρμοστούν οι ειδικές νέες απαιτήσεις για τα στοιχεία που αφορούν δεδομένα ασφάλειας και προστασίας τα οποία περιλαμβάνονται στις τελωνειακές διασαφήσεις διαμετακόμισης εμπορευμάτων που εισέρχονται στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, που προκύπτουν από το έργο 17 (ΕΤΚ — ICS2). Το πεδίο και η μέθοδος εφαρμογής της λύσης θα συμφωνηθούν κατά τη φάση έναρξης του έργου.
Άρθρο 6 παράγραφος 1, άρθρα 16 και 226-236 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 952/2013
Ημερομηνία-στόχος των τεχνικών προδιαγραφών
= 4ο τρίμηνο 2019
Ημερομηνία-στόχος των τεχνικών προδιαγραφών
= 2ο τρίμηνο 2022
1.3.2021
3.6.2024
1.12.2023
2.6.2025

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτερο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς



Ζητάμε
ΕΝΤΥΠΑ ΔΙΑΣΑΦΗΣΕΩΝ
Από το 1830 μέχρι σήμερα

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Βάσει Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου