Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

έλιξη των ψηφιακών συστημάτων του Ενωσιακού τελωνειακού Κώδικα UCC. Αποδεικτικό Ενωσιακού καθεστώτος (έκδοση Τ2L (Μάθημα 1) 17 Ιανουαρίου 2020




Εξέλιξη των ψηφιακών συστημάτων του Ενωσιακού τελωνειακού Κώδικα UCC. Αποδεικτικό Ενωσιακού καθεστώτος  (έκδοση Τ2L (Μάθημα 1) 17 Ιανουαρίου 2020



ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2019/2151 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13ης Δεκεμβρίου 2019 για την εκπόνηση του προγράμματος εργασιών σχετικά με την ανάπτυξη και εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων που προβλέπεται στον ενωσιακό τελωνειακό κώδικα (Απόσπασμα)
 Απόσπασμα 

«ΕΤΚ — Έργα και Συναφή Ηλεκτρονικά Συστήματα»
Κατάλογος έργων σχετικών με την ανάπτυξη και την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων που απαιτούνται για την εφαρμογή του κώδικα
Νομική βάση
Βασικό ορόσημο
Ημερομηνίες εγκατάστασης
 των ηλεκτρονικών συστημάτων



Ημερομηνία έναρξης
Ημερομηνία
 λήξης
8.   ΕΤΚ — Αποδεικτικό Ενωσιακού Καθεστώτος (ΑΕΚ)
Το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου διευρωπαϊκού συστήματος για την αποθήκευση, διαχείριση και ανάκτηση των αποδεικτικών ενωσιακού καθεστώτος T2L/F και του τελωνειακού δηλωτικού εμπορευμάτων (που εκδίδονται από μη εξουσιοδοτημένο εκδότη).
Δεδομένου ότι η εφαρμογή του τελωνειακού δηλωτικού εμπορευμάτων πρόκειται να συνδεθεί με την ευρωπαϊκή ναυτιλιακή ενιαία θυρίδα, το συγκεκριμένο μέρος του έργου θα καλυφθεί σε χωριστή φάση.
Άρθρο 6 παράγραφος 1 και άρθρα 16 και 153 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 952/2013
Ημερομηνία-στόχος των τεχνικών προδιαγραφών
= 1ο τρίμηνο 2022
1.3.2024
(φάση 1)
2.6.2025
(φάση 2)
1.3.2024
(φάση 1)
2.6.2025
(φάση 2)

Κανονισμός 952/2013
Τμήμα 1
Παροχή πληροφοριών
Άρθρο 6
Μέσα για την ανταλλαγή και τη διατήρηση πληροφοριών και κοινές απαιτήσεις περί δεδομένων
1.  Κάθε είδους ανταλλαγή πληροφοριών, όπως διασαφήσεων, αιτήσεων ή αποφάσεων, μεταξύ τελωνειακών αρχών και μεταξύ οικονομικών φορέων και τελωνειακών αρχών και η διατήρηση των πληροφοριών αυτών, όπως απαιτείται από την τελωνειακή νομοθεσία, πραγματοποιείται με τη χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών τεχνικών επεξεργασίας δεδομένων.

Άρθρο 16
Ηλεκτρονικά συστήματα
1.  Τα κράτη μέλη συνεργάζονται με την Επιτροπή για τη δημιουργία, τη διατήρηση και τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των τελωνειακών αρχών και με την Επιτροπή και για τη διατήρηση των πληροφοριών αυτών σύμφωνα με τον κώδικα.
2.  Τα κράτη μέλη στα οποία έχει χορηγηθεί παρέκκλιση σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 4 δεν υποχρεούνται να αναπτύσσουν, να διατηρούν ή να χρησιμοποιούν στο πλαίσιο της παρέκκλισης αυτής τα ηλεκτρονικά συστήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
Τελωνειακός χαρακτήρας των εμπορευμάτων
Άρθρο 153
Τεκμήριο του τελωνειακού χαρακτήρα εμπορευμάτων ως ενωσιακών εμπορευμάτων
1.  Όλα τα εμπορεύματα στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης τεκμαίρεται ότι έχουν τον τελωνειακό χαρακτήρα ενωσιακών εμπορευμάτων, εκτός εάν αποδειχθεί ότι δεν είναι ενωσιακά εμπορεύματα.
2.  Σε ειδικές περιπτώσεις στις οποίες δεν εφαρμόζεται το τεκμήριο που ορίζεται στην παράγραφο 1, πρέπει να αποδειχθεί ο τελωνειακός χαρακτήρας των εμπορευμάτων ως ενωσιακών εμπορευμάτων.
3.  Σε ειδικές περιπτώσεις, τα εμπορεύματα που παράγονται εξ ολοκλήρου στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης δεν φέρουν τον τελωνειακό χαρακτήρα των ενωσιακών εμπορευμάτων εάν προέρχονται από εμπορεύματα υπαχθέντα σε καθεστώς προσωρινής εναπόθεσης ή εξωτερικής διαμετακόμισης, αποθήκευσης, προσωρινής εισαγωγής ή τελειοποίησης προς επανεξαγωγή.


Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
Να σας απαντήσουμε

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Βάσει Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου