Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Εξέλιξη των ψηφιακών συστημάτων του Ενωσιακού τελωνειακού Κώδικα UCC. Κεντρικός Εκτελωνισμός (Μάθημα 1) 15 Ιανουαρίου 2020



Εξέλιξη των ψηφιακών συστημάτων του Ενωσιακού τελωνειακού Κώδικα UCC. Κεντρικός Εκτελωνισμός  (Μάθημα 1) 15 Ιανουαρίου 2020


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2019/2151 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
της 13ης Δεκεμβρίου 2019
για την εκπόνηση του προγράμματος εργασιών σχετικά με την ανάπτυξη και εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων που προβλέπεται στον ενωσιακό τελωνειακό κώδικα (Απόσπασμα)
γ)
ΕΤΚ — Κεντρικός Τελωνισμός για Εισαγωγή (ΚΤΕ) (μέρος II σημείο 15)
Το διευρωπαϊκό σύστημα ελέγχου εισαγωγών (ΕΤΚ — ICS2) (μέρος II σημείο 17) απαιτεί επίσης σταδιακή υλοποίηση και μετάβαση. Ωστόσο, η προσέγγιση σε αυτήν την περίπτωση είναι διαφορετική, διότι αναμένεται από όλα τα κράτη μέλη να είναι ταυτόχρονα έτοιμα για κάθε έκδοση κατά την έναρξη κάθε χρονικού διαστήματος εγκατάστασης. Επιπλέον, όπου κρίνεται σκόπιμο, τα κράτη μέλη δύνανται να επιτρέπουν στους οικονομικούς φορείς να συνδέονται σταδιακά στο σύστημα έως τη λήξη του χρονικού διαστήματος εγκατάστασης που προβλέπεται για καθεμία από τις εκδόσεις. Τα κράτη μέλη πρέπει να δημοσιεύουν, σε συντονισμό με την Επιτροπή, τις προθεσμίες και τις οδηγίες για τους οικονομικούς φορείς στον δικτυακό τους τόπο.

«ΕΤΚ — Έργα και Συναφή Ηλεκτρονικά Συστήματα»
Κατάλογος έργων σχετικών με την ανάπτυξη και την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων που απαιτούνται για την εφαρμογή του κώδικα
Νομική βάση
Βασικό ορόσημο
Ημερομηνίες εγκατάστασης
 των ηλεκτρονικών συστημάτων



Ημερομηνία έναρξης
Ημερομηνία
 λήξης

15.   ΕΤΚ — Κεντρικός Τελωνισμός για Εισαγωγή (ΚΤΕ)
Το εν λόγω έργο αποσκοπεί να καταστήσει δυνατή την υπαγωγή των εμπορευμάτων σε τελωνειακό καθεστώς με τη χρήση κεντρικού τελωνισμού, που θα επιτρέπει στους οικονομικούς φορείς να εκτελούν όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες τους κεντρικά από τελωνειακή άποψη. Θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων τελωνείων ως προς τον χειρισμό της τελωνειακής διασάφησης και της φυσικής παράδοσης των εμπορευμάτων. Πρόκειται για διευρωπαϊκό σύστημα που περιέχει συνιστώσες που αναπτύχθηκαν σε κεντρικό και σε εθνικό επίπεδο.
Το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.
Φάση 1: η εν λόγω φάση θα καλύπτει τον συνδυασμό του κεντρικού τελωνισμού με τις συνήθεις τελωνειακές διασαφήσεις και με τις απλουστευμένες τελωνειακές διασαφήσεις, καθώς και τις αντίστοιχες συμπληρωματικές διασαφήσεις (για τη διεκπεραίωση μίας απλουστευμένης τελωνειακής διασάφησης). Επιπλέον, θα καλύπτει την υπαγωγή εμπορευμάτων στα ακόλουθα τελωνειακά καθεστώτα: θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία, τελωνειακή αποταμίευση, τελειοποίηση προς επανεξαγωγή και ειδικός προορισμός. Τέλος, όσον αφορά το είδος των εμπορευμάτων, η εν λόγω φάση θα καλύπτει όλα τα είδη εμπορευμάτων, με εξαίρεση τα εμπορεύματα που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τα εμπορεύματα που υπόκεινται σε μέτρα της κοινής γεωργικής πολιτικής.
Φάση 2: η εν λόγω φάση θα καλύπτει όλα όσα δεν καλύπτονται από τη φάση 1, δηλαδή τον συνδυασμό του κεντρικού τελωνισμού με τις τελωνειακές διασαφήσεις μέσω εγγραφής στις λογιστικές καταχωρίσεις του διασαφιστή και με τις αντίστοιχες συμπληρωματικές διασαφήσεις, τις συμπληρωματικές διασαφήσεις για τη διεκπεραίωση περισσότερων από μία απλουστευμένων τελωνειακών διασαφήσεων, την υπαγωγή εμπορευμάτων σε καθεστώς προσωρινής εισαγωγής, καθώς και τα εμπορεύματα που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τα εμπορεύματα που υπόκεινται σε μέτρα της κοινής γεωργικής πολιτικής.
Άρθρο 6 παράγραφος 1 και άρθρα 16 και 179 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 952/2013
Ημερομηνία-στόχος των τεχνικών προδιαγραφών
= 3ο τρίμηνο 2020
Ημερομηνία-στόχος των τεχνικών προδιαγραφών
= 2ο τρίμηνο 2022
1.3.2022
2.10.2023
1.12.2023
2.6.2025
  

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Κάντε κλικ στην ετικέτα να δείτε τα βιβλία μας 
  
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ στα ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Σύνταξη Αίτησης για Απόφαση
σε ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
με το Μεγαλύτερο Αρχείο στην Ελλάδα
E-Mail = ggioggaras@Gmail.comΗ

Ρωτήστε μας Τελωνειακά θέματα στο:
E-Mail = ggioggaras@Gmail.com
Να σας απαντήσουμε

Ενδιαφέρουσες  Ιστοσελίδες
https://sxoli-ekteloniston.blogspot .com
https://ektelonistivivlia.blogspot.com
https://gnomesmetaforas.blogspot .com
https://logotexnia-ekteloniston.blogspot .com
www.bookstars.gr
Στο δεύτερο blog βιβλία και της Διαμεταφοράς



Ζητάμε
ΕΝΤΥΠΑ ΔΙΑΣΑΦΗΣΕΩΝ
Από το 1830 μέχρι σήμερα

ΝΕΑ Βιβλία για
Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πιστοποιημένων Εκτελωνιστών
Βάσει Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα

Βιβλιοθήκη
Τελωνείων, Εξωτερικού Εμπορίου, Διεθνούς Εμπορίου
Βιβλία με τίτλους και περιεχόμενα
Blogs = ektelonistivivlia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου