Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ευρετήρια αποφάσεων ΔΚ της ΕΕ έτους 2013- Μάθημα (3) Δασμολόγιο, Δασμοί και Λοιποί Φόροι





Απόσπασμα
Ευρετήρια Αποφάσεων Δασμολογικής Κατάταξης 2013 της Ε.Ε.

Γαλακτοκομικά προϊόντα
Περιγραφή των εμπορευμάτων : Υγρό προϊόν με βάση γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, με προσθήκη φρούτων και νιφάδων δημητριακών, αποτελούμενο από (% κατά βάρος):
— γιαούρτι (περιεκτικότητας σε λιπαρές ουσίες γάλακτος 1,9 % κατά βάρος) 78,9
— ζάχαρη 8,4
— νερό 7,4
— ροδάκινο 4,3
— νιφάδες σίτου 0,6
— νιφάδες σίκαλης 0,3 και μικρές ποσότητες αρωματικών ουσιών, καροτένιο (χρωστική) και μικροοργανισμούς που χρησιμοποιούνται σε τρόφιμα.
Το προϊόν, το οποίο συσκευάζεται σε πλαστική φιάλη χωρητικότητας 400 g, προορίζεται για άμεση κατανάλωση ως ποτό.
Κατάταξη (Κωδικός ΣΟ) 2202 90 95 
Αιτιολογία: Η κατάταξη καθορίζεται από τους Γενικούς Κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 2202, 2202 90 και 2202 90 95.
Η κατάταξη του προϊόντος στην κλάση 0403 ως υγρό γιαούρτι αποκλείεται, επειδή οι νιφάδες δημητριακών δεν είναι ουσίες που μπορούν να προστεθούν στα προϊόντα του Κεφαλαίου 4 (βλ. επίσης τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του Εναρμονισμένου Συστήματος (ΕΣ) για το Κεφάλαιο 4, Γενικές Παρατηρήσεις, σημείο (I), δεύτερο εδάφιο). Επιπλέον, τα δημητριακά δεν πληρούν τα κριτήρια του κειμένου της κλάσης 0403, δεδομένου ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν ως προϊόντα «με προσθήκη φρούτων ή κακάου».
Το προϊόν δεν μπορεί επίσης να καταταχθεί στην κλάση 1901, επειδή παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά ποτού του Κεφαλαίου 22 (βλ. επίσης τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του ΕΣ για την κλάση 1901, σημείο (III) δεύτερο εδάφιο).
Δεδομένου ότι το προϊόν καταναλώνεται απευθείας ως ποτό, υπάγεται στην κλάση 2202. Ως εκ τούτου, το προϊόν πρέπει να καταταχθεί στην κλάση 2202 ως «άλλο μη αλκοολούχο ποτ (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 766/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Αυγούστου 2013 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη Συνδυασμένη Ονοματολογία)

Ηλεκτρονικού ελέγχου μονάδα
Περιγραφή των εμπορευμάτων: . Μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου για τάση λειτουργίας που δεν υπερβαίνει τα 1 000 V (αποκαλούμενη «ενότητα φορέα ελέγχου»), που έχει σχεδιαστεί ως στοιχείο του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ενός μηχανοκίνητου οχήματος, με διαστάσεις περίπου 16 × 13 × 3 cm, η οποία περιλαμβάνει:
— συσκευή χειρισμού με προγραμματιζόμενη μνήμη με ενεργητικά και παθητικά στοιχεία, π.χ., κρυσταλλολυχνίες, διόδους, επεξεργαστή, αντιστάσεις, πυκνωτές και πηνία αντίδρασης και αυτεπαγωγής
— ενσωματωμένο δέκτη και προσαρτημένη κεραία.
Η μονάδα λαμβάνει σήματα από τα χειροκίνητα κομβία και από αισθητήρες (π.χ. αισθητήρες βροχής και φωτοαισθητήρες), τα επεξεργάζεται και, βάσει αυτών, ελέγχει διάφορες διατάξεις στο όχημα, για παράδειγμα, τους υαλοκαθαριστήρες, τη θέρμανση υαλοπινάκων, τον εσωτερικό φωτισμό, τους εμπρόσθιους και οπίσθιους φανούς ομίχλης, τους φανούς πορείας ημέρας.
Η μονάδα ελέγχει επίσης την ενεργοποίηση των συσκευών σηματοδότησης, για παράδειγμα, τη συσκευή υπενθύμισης της χρήσης της ζώνης ασφαλείας και την προειδοποίηση υπερβολικής ταχύτητας.
Λαμβάνει σήματα από το κλειδί τηλεχειρισμού που δίνει τη δυνατότητα να κλειδωθούν ή να ξεκλειδωθούν οι πόρτες του οχήματος.
Κατάταξη (Κωδικός ΣΟ): 8537 10 99
Αιτιολογία : Η κατάταξη καθορίζεται από τους Γενικούς Κανόνες 1, 3γ) και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας, τη Σημείωση 2στ) του Τμήματος XVII και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8537, 8537 10 και 8537 10 99.
Η κατάταξη στην κλάση 8512 αποκλείεται, επειδή η μονάδα δεν περιέχει συσκευές οπτικής ή ακουστικής σηματοδότησης, αλλά απλώς ενεργοποιεί τον εν λόγω εξοπλισμό.
Η κατάταξη στην κλάση 9032 αποκλείεται επίσης, επειδή η μονάδα δεν επιτελεί τη λειτουργία του αυτόματου ελέγχου ηλεκτρικών ή μη ηλεκτρικών μεγεθών (βλ. Σημείωση 7 του Κεφαλαίου 90).
Η μονάδα είναι σχεδιασμένη για να εκτελεί δύο ή περισσότερες συμπληρωματικές ή εναλλακτικές λειτουργίες, που καλύπτονται από τους κωδικούς ΣΟ 8537 10 91 και 8537 10 99. Εκτελεί τη λειτουργία της συσκευής χειρισμού προγραμματιζόμενης μνήμης που χρησιμοποιείται για τον ηλεκτρικό έλεγχο μηχανών, π.χ. υαλοκαθαριστήρων και θέρμανσης υαλοπινάκων (βλέπε επίσης τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του Εναρμονισμένου Συστήματος (ΕΣΕΣ) στην κλάση 8537 σημείο 3), και τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις της Συνδυασμένης Ονοματολογίας (ΕΣΣΟ) για τη διάκριση 8537 10 91). Η μονάδα εκτελεί επίσης τη λειτουργία του ηλεκτρικού ελέγχου της ενεργοποίησης των συσκευών σηματοδότησης, για παράδειγμα, τη συσκευή υπενθύμισης της χρήσης της ζώνης ασφαλείας και την προειδοποίηση υπερβολικής ταχύτητας. Καθώς και οι δύο λειτουργίες είναι εξίσου σημαντικές για τη λειτουργία της μονάδας, δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί η κύρια λειτουργία της μονάδας.
Η μονάδα πρέπει επομένως να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8537 10 99, ως άλλος πίνακας, πλαίσιο, κονσόλα, αναλόγιο, ερμάριο και άλλη βάση για τον έλεγχο του ρεύματος για τάσεις που δεν υπερβαίνουν τα 1 000 V.(ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 704/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Ιουλίου 2013 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη Συνδυασμένη Ονοματολογία)

Ηλεκτρονικού ελέγχου μονάδα
Περιγραφή των εμπορευμάτων:. Μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου για τάση λειτουργίας που δεν υπερβαίνει τα 1 000 V (αποκαλούμενη «αυτόματη μετάδοση κίνησης» (ΑΤΜ)), που έχει σχεδιαστεί ως συστατικό μέρος του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ενός αυτοκίνητου οχήματος, με διαστάσεις περίπου 8 × 6 × 3 cm.
Η μονάδα περιλαμβάνει διάταξη ελέγχου με ενεργητικά και παθητικά στοιχεία, για παράδειγμα, κρυσταλλολυχνίες, διόδους, επεξεργαστή, αντιστάσεις, πυκνωτές και πηνία αντίδρασης και αυτεπαγωγής. Η διάταξη ελέγχου δεν είναι προγραμματιζόμενη.
Η μονάδα λαμβάνει σήματα από αισθητήρες καταγραφής της θέσης του μοχλού ταχυτήτων, τα επεξεργάζεται και, βάσει αυτών, ελέγχει τη συμπλοκή της κατάλληλης ταχύτητας για την αυτόματη μετάδοση κίνησης ενός αυτοκίνητου οχήματος.
Κατάταξη (Κωδικός ΣΟ): 8537 10 99
Αιτιολογία : Η κατάταξη καθορίζεται από τους Γενικούς Κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας, τη Σημείωση 2στ) του Τμήματος XVII και το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8537, 8537 10 και 8537 10 99.
Η κατάταξη στον κωδικό ΣΟ 8537 10 91 αποκλείεται, επειδή η μονάδα χρησιμοποιείται μόνο για τον ηλεκτρικό χειρισμό της συμπλοκής της κατάλληλης ταχύτητας της αυτόματης μετάδοσης κίνησης ενός μηχανοκίνητου οχήματος και η διάταξη ελέγχου δεν είναι προγραμματιζόμενη.
Η κατάταξη στην κλάση 9032 αποκλείεται επίσης, επειδή η μονάδα δεν εκτελεί τη λειτουργία του αυτόματου ελέγχου ηλεκτρικών ή μη ηλεκτρικών μεγεθών (βλ. Σημείωση 7 του Κεφαλαίου 90).
Η μονάδα πρέπει, επομένως, να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8537 10 99, ως άλλος πίνακας, πλαίσιο, κονσόλα, αναλόγιο, ερμάριο και άλλη βάση για τον ηλεκτρικό έλεγχο για τάση που δεν υπερβαίνει τα 1 000 V. (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 704/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Ιουλίου 2013 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη Συνδυασμένη Ονοματολογία)

Ηλεκτρονικού ελέγχου μονάδα
Περιγραφή των εμπορευμάτων:. Μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου για τάση λει­τουργίας που δεν υπερβαίνει τα 1 000 V (αποκαλούμενη «ευφυές κλειδί»), που έχει σχεδιαστεί ως συστατικό μέρος του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ενός αυτοκίνητου οχήματος με διαστάσεις περίπου 15 × 12 × 4 cm, η οποία περιλαμβάνει:
— συσκευή χειρισμού με προγραμματιζόμενη μνήμη με ενεργητικά και παθητικά στοιχεία, π.χ., κρυσταλλολυχνίες, διόδους, επεξεργαστή, αντιστάσεις, πυκνωτές και πηνία αντίδρασης και αυτεπαγωγής,
— ενσωματωμένο δέκτη για επικοινωνία αναμεταδότη (προσδιορισμός της θέσης του κλειδιού) μεταξύ του κλειδιού και της μονάδας.
Η μονάδα συνδέεται με κεραίες που έχουν ήδη ενσωματωθεί στο όχημα και επιτρέπουν την ανίχνευση της παρουσίας του κλειδιού κοντά στο όχημα.
Η μονάδα λαμβάνει σήματα από χειροκίνητα κομβία και από τις κεραίες, τα επεξεργάζεται και, βάσει αυτών, ελέγχει συσκευές, για παράδειγμα, κλειδώνει ή ξεκλειδώνει τις πόρτες του οχήματος, εκκινεί τον κινητήρα. Ελέγχει επίσης την ενεργοποίηση των συσκευών σηματοδότη­ σης, για παράδειγμα, τις λειτουργίες ελέγχου για πρόσβαση χωρίς κλειδί (key-free), συμπεριλαμβανομένης της ακουστικής προειδοποίησης, όταν το ηλεκτρονικό κλειδί έχει εγκαταλείψει το όχημα.
Κατάταξη (Κωδικός ΣΟ): 8537 10 99
Αιτιολογία : Η κατάταξη καθορίζεται από τους Γενικούς Κανόνες 1, 3γ) και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας, τη Σημείωση 2στ) του Τμήματος XVII και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 8537, 8537 10 και 8537 10 99.
Η κατάταξη στην κλάση 8512 αποκλείεται, επειδή η μονάδα δεν διαθέτει εξοπλισμό οπτικής ή ακουστικής σηματοδότησης, αλλά ενεργοποιεί απλώς τον εν λόγω εξοπλισμό.
Η κατάταξη στην κλάση 9032 αποκλείεται επίσης, επειδή η μονάδα δεν εκτελεί τη λειτουργία του αυτόματου ελέγχου ηλεκτρικών ή μη ηλεκτρικών μεγεθών (βλ. Σημείωση 7 του Κεφαλαίου 90).
Η μονάδα είναι σχεδιασμένη για να εκτελεί δύο ή περισσότερες συμπληρωματικές ή εναλλακτικές λειτουργίες, που καλύπτονται από τους κωδικούς ΣΟ 8537 10 91 και 8537 10 99. Επιτελεί, επί­ σης, τη λειτουργία συσκευής χειρισμού προγραμματιζόμενης μνήμης που χρησιμοποιείται για τον ηλεκτρικό έλεγχο μηχανών, π.χ. κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των θυρών του οχήματος και εκκίνηση του κινητήρα (βλέπε επίσης τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του Εναρμονισμένου Συστήματος (ΕΣΕΣ) της κλάσης 8537 σημείο 3 και τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις της Συνδυασμένης Ονοματολογίας (ΕΣΣΟ) της διάκρισης 8537 10 91).
Εκτελεί επίσης τη λειτουργία του ηλεκτρικού ελέγχου της ενεργοποίησης συσκευών σηματοδότησης, για παράδειγμα, τις λειτουργίες ελέγχου για πρόσβαση χωρίς κλειδί (key-free), συμπεριλαμβανομένης της ακουστικής προειδοποίησης, όταν το ηλεκτρονικό κλειδί έχει εγκαταλείψει το όχημα.
Καθώς και οι δύο λειτουργίες είναι εξίσου σημαντικές για τη λειτουργία της μονάδας, δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί η κύρια λειτουργία της μονάδας.
Η μονάδα πρέπει επομένως να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 8537 10 99 ως άλλος πίνακας, πλάκα, κονσόλα, αναλόγιο, ερμάριο και άλλη βάση για τον ηλεκτρικό έλεγχο για τάσεις που δεν υπερβαίνουν τα 1 000 V. (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 704/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Ιουλίου 2013 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη Συνδυασμένη Ονοματολογία)

Καμβάς πυκνής ύφανσης
Περιγραφή των εμπορευμάτων: Αντικείμενο που κατασκευάζεται από πολλά φύλλα υφάσματος πυκνής ύφανσης (καμβάς), ραμμένα μεταξύ τους για να σχηματίσουν τρισδιάστατο σχήμα, διαστάσεων περίπου 2,70 × 2,70 × 1,60 m, με διακοσμητική προ­ εξοχή σε όλες τις πλευρές, η οποία φέρει ραμμένη λωρίδα κατά μήκος κάθε άκρης. Στην εσωτερική πλευρά κάθε γωνίας υπάρχει μικρή τσέπη για να συγκρατεί το αντικείμενο στη θέση του πάνω σε πλαίσιο. Το αντικείμενο διαθέτει επίσης υφασμάτινες κορδέλες κατά μήκος των ραφών για να προσδένεται στο πλαίσιο.
Το αντικείμενο παρουσιάζεται χωρίς πλαίσιο, πασσάλους ή εξαρτήματα.
Κατάταξη: (Κωδικός ΣΟ) 6306 90 00
Αιτιολογία :Η κατάταξη διέπεται από τους γενικούς κανόνες 1, 2 στοιχείο α) και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 6306 και 6306 90 00.
Η κλάση 6306 καλύπτει μια σειρά υφαντουργικά είδη που κατασκευάζονται συνήθως από ανθεκτικό καμβά πυκνής ύφανσης (βλέπε επίσης τις επεξηγηματικές σημειώσεις του εναρμονισμένου συστήματος για την κλάση 6306 πρώτο εδάφιο).
Λόγω των αντικειμενικών χαρακτηριστικών του (τρισδιάστατο σχέδιο, υλικό που χρησιμοποιείται, μέγεθος, τελική επεξεργασία), το αντικείμενο προορίζεται να γίνει τέντα κήπου.
Το αντικείμενο παρουσιάζεται χωρίς πλαίσιο, πασσάλους ή εξαρτήματα, αλλά έχει τον ουσιώδη χαρακτήρα τέντας κήπου (π.χ. έχει στέγη από καμβά που προσφέρει προστασία από τα στοιχεία της φύσης), κατά την έννοια του γενικού κανόνα 2 στοιχείο α).
Η κατάταξη του προϊόντος ως σκηνής στη διάκριση 6306 22 00 ή 6306 29 00 αποκλείεται, γιατί δεν έχει πλευρές ή τοίχους, που επιτρέπουν τον σχηματισμό περιβλήματος (βλέπε επίσης τις επεξηγηματικές σημειώσεις ΕΣ για την κλάση 6306 παράγραφος 4).
Κατά συνέπεια, το αντικείμενο πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 6306 90 00 ως «άλλο είδος για κατασκήνωση (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 670/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9ης Ιουλίου 2013 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία)

Πτηνό υφασμάτινο
Περιγραφή των εμπορευμάτων: Είδος αποτελούμενο από επίπεδο ύφασμα, διαστάσεων περίπου 26 cm × 32 cm, από διάφορες υφαντικές ύλες, σε σχήμα πτηνού.
Το κύριο μέρος του είδους είναι κατασκευασμένο από ένα μόνο στρώμα βροχιδωτού υφάσματος με μακρύ τρίχωμα, με επιρραμμένο σε σχήμα κορώνας φτερό από υφασμένη υφαντική ύλη στη μία πλευρά. Στην άλλη πλευρά, το βροχιδωτό ύφασμα με μακρύ τρίχωμα φέρει επιρραμμένο ρέλι από ύφασμα από υφαντικές ύλες. Ένα τεμάχιο τριγωνικού υφάσματος είναι ραμμένο στο βροχιδωτό ύφασμα με μακρύ τρίχωμα και αντιπροσωπεύει το ράμφος. Τα μάτια είναι τυπωμένα πάνω σε βρόχο. Στο βροχιδωτό ύφασμα είναι ραμμένα δύο τεμάχια υφάσματος σε σχήμα ποδιών. Υφαντική ύλη κομμένη με διακοσμητικό τρόπο αντιπροσωπεύει την ουρά.
Στο άνω άκρο του βροχιδωτού υφάσματος είναι στερεωμένα πολύχρωμα αριθμημένα γλωσσίδια, βρόχοι και ταινίες από υφασμένη υφαντική ύλη.
Κατάταξη (Κωδικός ΣΟ): 6307 90 10
Αιτιολογία : Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, από τις σημειώσεις 7 στ) και 8 α) του τμήματος XI, τη σημείωση διακρίσεων 2(A) του τμήματος XI, τη σημείωση 1 του κεφαλαίου 63, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 6307, 6307 90 και 6307 90 10.
Το είδος δεν προορίζεται ουσιαστικά για τη διασκέδαση βρεφών ή μικρών παιδιών, δεδομένου ότι ούτε η μορφή του, ούτε η αρίθμηση και οι ετικέτες είναι αναγνωρίσιμα από αυτά, αλλά εξυπηρετεί κυρίως την ηρεμία τους. Ως εκ τούτου, το είδος δεν μπορεί να καταταχθεί ως «άλλο παιχνίδι για παιδιά» στην κλάση 9503 [βλέπε επίσης τις επεξηγηματικές σημειώσεις του εναρμονισμένου συστήματος για την κλάση 9503 (Δ) πρώτο εδάφιο].
Κατά συνέπεια, το προϊόν πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 6307 90 10, ως «Άλλο έτοιμο είδος — πλεκτό». (Βλέπε εικόνες αριθ. 665 Α και 665 Β) (*) (*) Οι φωτογραφίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.( ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 671/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9ης Ιουλίου 2013 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία )

Ρολογιού πραγματικού χρόνου
Περιγραφή των εμπορευμάτων: Προϊόν (αποκαλούμενο «ενότητα ρολoγιού πραγματικού χρόνου»), αποτελούμενο από μονολιθικό ολοκληρωμένο κύκλωμα και κρύσταλλο χαλαζία που έχουν συναρμολογηθεί μεταξύ τους σε μεταλλικό πλαίσιο και είναι ενσωματωμένα σε πλαστικό περίβλημα διαστάσεων περίπου 10 × 7 × 3 mm.
Το προϊόν λειτουργεί με συχνότητα ταλάντωσης 32.768 kHz και τάση τροφοδοσίας που κυμαίνεται από 2,7 έως 3,6 V. Έχει ψηφιακό σήμα εξόδου.
Το προϊόν χρησιμοποιείται σε διάφορες συσκευές ως πηγή ωρολογιακού σήματος για τον καθορισμό χρονικών διαστημάτων. (*) Βλ. εικόνα.
Κατάταξη (κωδικός ΣΟ) 9114 90 00
Αιτιολογία Η κατάταξη καθορίζεται από τους Γενικούς Κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της Συνδυασμένης Ονοματολογίας, από τη Σημείωση 1 ιδ) του Τμήματος XVI, και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 9114 και 9114 90 00.
Δεδομένου ότι το προϊόν περιέχει μονολιθικό ολοκληρωμένο κύκλωμα και κρύσταλλο χαλαζία, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στη Σημείωση 8 β) του Κεφαλαίου 85. Κατά συνέπεια η κατάταξή του στην κλάση 8542 αποκλείεται.
Το προϊόν εκπέμπει ωρολογιακό σήμα για τον καθορισμό χρονικών διαστημάτων, λειτουργία που εμπίπτει στο Κεφάλαιο 91. 
Η κατάταξη στην κλάση 9110 αποκλείεται επίσης, επειδή το προϊόν δεν έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να θεωρείται μη πλήρης μηχανισμός ωρολογοποιίας και δεν είναι συναρμολογημένο (βλέπε επίσης τις Επεξηγηματικές Σημειώσεις του Εναρμονισμένου Συστήματος (ΕΣΕΣ) για την κλάση 9110, τρίτο εδάφιο).
Ως εκ τούτου, το προϊόν πρέπει να καταταχθεί στον κωδικό ΣΟ 9114 90 00 ως άλλο υλικό ωρολογοποιίας (βλ. επίσης τις ΕΣΕΣ για την κλάση 9114, Μέρος Α, σημείο 8. (Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 863/2013 της Επιτροπής, της 5ης Σεπτεμβρίου 2013, σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη Συνδυασμένη Ονοματολογία)

(*) Η εικόνα έχει αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό.

Στρωμνή για γάτες
Περιγραφή εμπορευμάτων :. Στρωμνή για γάτες η οποία αποτελείται από φυσική μπεντονιτική άργιλο που έχει ξηρανθεί, υποβληθεί σε επεξεργασία με αντιβακτηριακό παράγοντα και είναι αναμεμειγμένη με ενεργό άνθρακα για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων και οσμών. Η κατά βάρος περιεκτικότητα του προϊόντος σε μπεντονιτική άργιλο υπερβαίνει το 94 %.
Το προϊόν πωλείται στους καταναλωτές σε συσκευασίες διαφόρων μεγεθών.
Κατάταξη (Κωδικός ΣΟ): 3824 90 97
Αιτιολογία : Η κατάταξη καθορίζεται από τους γενικούς κανόνες 1 και 6 για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, καθώς και από το κείμενο των κωδικών ΣΟ 3824, 3824 90 και 3824 90 97.
Το προϊόν λαμβάνεται με ανάμειξη μπεντονιτικής αργίλου με αντιβακτηριακό παράγοντα και ενεργό άνθρακα. Κατά συνέπεια, η κατάταξη του προϊόντος στην κλάση 2508, ως άλλης αργίλου, αποκλείεται (σημείωση 1 του κεφαλαίου 25).
Η προσθήκη αντιβακτηριακού παράγοντα και ενεργού άνθρακα δεν αλλάζει τη μορφή ούτε τον χαρακτήρα της συστατικής ύλης. Κατά συνέπεια, η κατάταξη του προϊόντος στην κλάση 6815, ως τεχνουργήματος από πέτρες ή από άλλες ορυκτές ύλες, που δεν κατονομάζεται αλλού, αποκλείεται επίσης (βλέπε επίσης τις επεξηγηματικές σημειώσεις του εναρμονισμένου συστήματος για το κεφάλαιο 68, γενικές παρατηρήσεις, τρίτο εδάφιο).

Το προϊόν πρέπει επομένως να καταταγεί στον κωδικό ΣΟ 3824 90 97 ως χημικό προϊόν και παρασκεύασμα των χημικών ή συναφών βιομηχανιών που δεν κατονομάζεται ούτε περιλαμβάνεται αλλού. (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 699/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Ιουλίου 2013 σχετικά με τη δασμολογική κατάταξη ορισμένων εμπορευμάτων στη συνδυασμένη ονοματολογία)

Ευρετήρια Λέξεων και Εννοιών Βιβλίου
0
0307 99 80, 15
1
1404 90 00, 21
1904 10 10, 19
2
2103 90 90, 18
2106 90 92, 22
2106 90 98, 26
2202 90 10, 39
2202 90 95, 1
2207 20 00, 45
2309 90 31, 20
2707 99 99, 38
3
3004 90 00, 37
3304 99 00, 24
3504 00 90, 25
3824 90 97, 6, 7
3917 39 00, 34
3918 90 00, 32
3926 90 97, 13, 16
4
4202 92 19, 35
5
5601 22 10, 23
6
6306 90 00, 4
6307 90 10, 5
6307 90 98, 35
7
7306 30 77, 9
7318 12 10, 16
7326 90 98, 14, 33
7616 99 90, 17
8
8414 10 89, 42
8423 10 90, 27
8517 69 39, 12
8519 89 19, 45
8521 90 00, 43
8528 72 40, 40
8529 90 92, 30
8533 21 00, 11
8537 10 91, 9
8537 10 99, 2, 3, 4, 8
8547 20 00, 32
8548 90 90, 31
9
9019 10 90, 17
9031 80 38, 28, 29
9114 90 00, 6
9405 40 99, 10
9503 00 21, 40
9503 00 95, 13, 41
E
ETBE, 45
L
LCD, 30, 31, 39
P
Perna canalicula μύδι σε σκόνη, 15
S
Shiro miso, 18
streamer ήχου, 44
T
TMC, 12
Α
Αιθυλικής αλκοόλης μίγμα και ETBE, 45
Αισθητήρας θερμοκρασίας καυσαερίων, 11
ακροδέκτες, 32
αναλυτής σωματικής σύστασης, 27, 28
Αντλία κενού, 42
αψίνθιου, 20
Β
βαφών πληρωτικά, 21
Βλαστοκυττάρων μήτρα, 25
βότανα, 20
Γ
Γαλακτοκομικά προϊόντα, 1
Γάτας προφυλακτική  συσκευή, 35
γλυκοπρωτεϊνης, 25
Δ
Δέκτης ραδιοφωνικών μηνυμάτων οδικής κυκλοφορίας (TMC), 12
δέκτης ψηφιακών μέσων, 43
Δέκτης ψηφιακών μέσων, 42
δέρματος καθαρισμός, 24
Διατροφής συμπλήρωμα για κατανάλωση από τον άνθρωπο, 26
δυναμόμετρο, 28
Ζ
ζυγαριά, 27
ζυγαριά ατομική, 27
Η
Ηλεκτρικό θήλαστρο, 42
ηλεκτρονικό όργανο μέτρησης, 29
Ηλεκτρονικού ελέγχου μονάδα, 1, 2, 3
Κ
Καμβάς πυκνής ύφανσης, 4
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) αριθ. 277/2013, 32
κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1156/2013, 40
κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1228/2013, 35
κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1229/2013, 36
κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1230/2013, 37
κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1231/2013, 38
κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1232/2013, 39
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 273/2013, 29
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 274/2013, 30
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 275/2013, 31
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 276/2013, 32
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 278/2013, 33
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 279/2013, 34
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 327/2013, 21
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 328/2013, 22
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 384/2013, 24
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 385/2013, 25
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 386/2013, 26
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 387/2013, 27
κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 41/2013, 41
κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 42/2013, 41
κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 43/2013, 42
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 442/2013, 19
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 443/2013, 19
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 444/2013, 20
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 535/2013, 16
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 540/2013, 16
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 615/2013, 17
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 616/2013, 18
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 670/2013, 5
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 671/2013, 5
κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 69/2013, 45
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 699/2013, 7
κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 70/2013, 45
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 704/2013, 2, 3, 4
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 705/2013, 8
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 706/2013, 9
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 707/2013, 10
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 708/2013, 11
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 709/2013, 11
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 710/2013, 12
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 711/2013, 13
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 722/2013, 14
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 728/2013, 15
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 729/2013, 15
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 766/2013, 1
κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 863/2013, 6
καπνός, 23
Κατασκεύασμα από άκαμπτο χυτευμένο πλαστικό,, 17
Κούκλα από πλαστική ύλη, 40
Κουτί από μεταλλικό φύλλο, 33
Κουτί από συμπαγές χαρτόνι, 34
Κοχλίας από ανοξείδωτο χάλυβα, 16
Λ
λαμινίνη, 25
Μ
μακιγιάζ καθαρισμός, 24
Μαντηλάκια υγρά για την αφαίρεση του μακιγιάζ,, 24
Μονάδα ελέγχου, 8
μονωτικό σώμα ενός συνδετήρα, 32
Μπουκιές μικρές τοξοειδούς σχήματος, με άρωμα τυριού και απο­τελούμενο από σιμιγδάλι καλαμποκιού, 19
Μύδι σε σκόνη (Perna canalicula, 15
Ο
Οθόνης υγρών κρυστάλλων (LCD), 30, 31
Π
Παιχνίδι από πλαστική ύλη, Μη συναρμολογημένη φιγούρα, 12
Πάστα Ομοιογενής, μη κοκκώδης, μαλακή με πικάντικο άρωμα και κυρίαρχη αλμυρή, πικάντικη γεύση («Shiro miso», 18
Πλαστικό ν προϊόν με πολλά μικρά ανοίγματα, 32
Πλαστικοποιητής για μη βουλκανισμένα μείγματα καουτσούκ, 37
Πλαστικού περιβλήματος Ήμισυ, με διάφορες υποδοχές και στηρίγματα, 15
Ποτά μη αλκοολούχα, 38
προϊόντα για τη διατροφή του ανθρώπου, 21
Πτηνό υφασμάτινο, 5
Ρ
Ρολογιού πραγματικού χρόνου, 6
Σ
Σανίδα επίστρωσης δαπέδων από συνθετικό ξύλο, 31
Σβούρα , Τσίχλα, 41
Σκόνη κίτρινη έως καστανοκίτρινη από πρωτεΐνες 62,5 από άμυλο/γλυκόζη κλπ, 20
Σκόνη σε προϊόντα για τη διατροφή του ανθρώπου, σε φάρμακα και σε πληρωτικά βαφών, 21
στεντ, 34
Στρωμνή για γάτες, 6, 7
Συμπλήρωμα διατροφής Δισκία, 36
συνδετήρα, 32
συσκευασία φιάλης οίνου, 33
Συσκευή για τη λήψη ή αναπαραγωγή ήχου και εικόνας, 43
Συσκευή για τη λήψη και επεξεργασία ήχου, 44
Συσκευή για τη λήψη, εγγραφή ή αναπαραγωγή ήχου και εικόνας, 42
Συσκευή ηλεκτρονική, 27
Σωλήνας από πολυαμίδιο με διαφανές ουραίο άκρο, 34
Σωλήνες Συγκολλημένοι από αμιγή χάλυβα, 9
Τ
Ταινία LED , Είδος (καλούμενο «ταινία LED»), 10
Τεχνούργημα Κυλινδρικό από κράμα αργιλίου, 16
Τηλεόραση με οθόνη τεχνολογίας υγρών κρυστάλλων (LCD), 39
Τροχίσκος, 14
Τροχός, 13
τσίχλα, 41
Υ
Ύφασμα, 35
υφάσματα μη υφασμένα, 23
Φ
φάρμακα, 21
Φίλτρο Καπνού, 22
Φύλλα αποξηραμένα αψίνθιου και βότανα, 20
Χ
Χειροσυσκευή επιβατών αεροσκάφους, 7
Ψ

Ψηφιακός ροοθηκευτής, 44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου