Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Κώδικας συμπεριφοράς για τη διαχείριση της συνδυασμένης ονοματολογίας (Επίσημη Εφημερίδα L50 της 30-5-2000) (Μάθημα 2 Δασμολόγιο) 14 Απριλίου 2014



Ο παρών κώδικας συμπεριφοράς έχει στόχο να διευκολύνει τη διαχείριση των διακρίσεων που περιλαμβάνονται στο παράρτημα Ι του βασικού κανονισμού, ιδίως όσον αφορά τη διαδικασία διατήρησης, δημιουργίας ή κατάργησης των διακρίσεων, για την απλούστευση και τον εκσυγχρονισμό της συνδυασμένης ονοματολογίας (ΣΟ). Οι αρχές αυτού του κώδικα εφαρμόζονται σε κάθε αίτηση για τροποποίηση διακρίσεων.


Οι αιτήσεις για τροποποίηση της συνδυασμένης ονοματολογίας μπορεί να υποβάλλονται από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, την Eurostat και τις λοιπές υπηρεσίες της Επιτροπής, την Επιτροπή Τελωνειακού Κώδικα, τις χώρες της ΕΕ και τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες οικονομικών παραγόντων. Οι αιτήσεις αυτές αποστέλλονται στην Eurostat, αν πρόκειται για αιτήσεις στατιστικού χαρακτήρα, ή στη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, αν πρόκειται για αιτήσεις μη στατιστικού χαρακτήρα. Πρέπει κατ’ αρχήν να αποστέλλονται το αργότερο στις 30 Απριλίου του έτους που προηγείται της θέσης τους σε ισχύ.
Κάθε αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει αιτιολογική έκθεση, τις διακρίσεις της σχετικής ονοματολογίας, εκτίμηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών των σχετικών προϊόντων και παρουσίαση αυτών.

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου